4 augusti
Blev rejält dålig efter andra sprutan (Moderna) och jag började känna av det sent på kvällen. Efter cirka nio timmar blev det frossa först och sedan feber. Tog 1,5 Treo på natten och efter det kändes det bättre och jag kunde sova hyfsat bra.

Ville se handbollen mot Sydkorea i dag, men orkade inte. Fick ligga i sängen och lyssna i stället. Nu är det eftermiddag och det känns bättre ...

3 augusti
Är hemma i stan och ska få andra sprutan nu på eftermiddagen. Har känt mig hängig i ett par dagar, men är nu bättre. Haft magproblem och kan ha varit något jag ätit.

Besviken efter att ha sett handbollen mot Spanien. Sverige hade ju matchen och ledde med fyra bollar, men sedan hände något. Måste vara en otroligt tung förlust för grabbarna.

Sveriges fotbollstjejer har stora chanser på guldet nu, men det har varit små marginaler mot t.ex. Japan och nu senast mot Australien.

Sedan är domarinsatserna märkliga, men här till skillnad mot EM tidigare i sommar så används VAR annorlunda och bättre.

I matchen mot Japan blåste domaren straff för japanskorna, men då tyckte VAR att domaren skulle kolla på situationen och då försvann straffen.

Sedan skjuter Kosovare Asllani en boll på en hand som domaren missar och tack vare att Asllani signalerar för handboll kollar VAR och ber domaren kolla på situationen. Det blir då straff och hade det inte varit för Asllanis vilt gestikulerande tror jag inte det hade blivit någon straff.

I EM var det så att VAR ofta supportade en domare som tagit ett felaktigt beslut och då fick t.ex. den felaktiga utdömda straffen kvarstå.

Mellan Sverige och Australien får Australien ett mål bortdömt och jag förstår inte varför de fick det.

Och mellan USA och Kanada vinner Kanada på en straff som VAR granskades, men hur kunde det där bli straff?!? Jag menar USA:s försvarare är ju först in på bollen och sedan kommer en spelare snett bakifrån och springer in i henne. Otroligt! Se situationen --> här

29 juli
Kollade på OS-cyklingen igår och damernas tempolopp. En tjej från Afghanistan var med och hon kom rårist. Jag tror alla andra hade riktiga tempocyklar med diskhjul, men inte hon. Läs om henne --> här

Ingen från Sverige deltog och det finns ingen bland herrarna heller. Otroligt dåligt.
Jag har väldigt svårt för Sveriges Olympiska Kommitté, SOK, som utser vilka svenskar som ska bli uttagna i OS-truppen, efter egna kriterier. Har Sverige en plats borde man mer eller mindre få åka som bäst i Sverige anser jag. OS är vart fjärde år.

Kolla tjejen som vann linjeloppet. Hon hade ingen plats i något proffslag längre och cyklade för att det är kul som amatör och nu vann hon OS-guld! Jag tror absolut att någon svensk tjej hade kunnat (även om det är osannolikt) gjort precis samma sak som Anna Kiesenhofer från Österrike om de bara fått starta och det höjer ju intresset för sporten för alla som tittar.

Sveriges enda cyklist i OS är Jenny Rissveds i mountainbike. Men all respekt för vad hon gått igenom, så förstår jag inte varför hon ställde upp. Jenny Rissveds vill ju inte vinna. Hon ser det som en belastning och hennes plats är ett hån mot många andra som vill tävla för att försöka vinna.

Annars är det triathlon som gjort mest intryck på mig i OS. Vi börjar med herrarnas. Kaos på simstarten och jag blev lite överraskad att flera tappade ganska mycket på simningen. Spanjorerna och norrmännen t.ex.

Det blev typ tre klungor på cyklingen och norrmännen drar hyfsat mycket i den andra och efter ett tag blir det en väldigt stor tätklunga. Imponerande kört i den andra och att de kom ifatt.

En kille tillåts gå ifrån på cykeln och växlar först ut på löpet, men han blev ganska snabbt uppkäkad.

Efter cirka tre varv av totalt fyra är tre stycken loss och nu pekar allt på att medaljerna står mellan Alex Yee, Storbritannien, Hayden Wilde, Nya Zeeland och Kristian Blummenfelt, Norge.

Yee som vunnit 10 000 meter i Storbritannien på dryga 27 minuter är favorit och har ett otroligt fint löpsteg.

Hayden Wilde har ett nästan lika fint löpsteg och jag tror det ska stå mellan de två.

Men Blummenfelt ska överraska mig mycket och visar upp en vilja jag inte sett sedan Gunde Svans tid på 80-talet. Hans ansikte är plågat hela tiden och han ser ut som en nerbantad brottare i kroppen. Flaxar ganska mycket med kroppshyddan och det ser inte så energisnålt ut. Det borde kosta energi.

Han tittar också ganska mycket bakåt och det är ofta inget bra tecken, men dryga kilometern före målet drar han på en långspurt och jag tänker han är tokig! Men han får en lucka och lyckades dra ut på den.

Väl i målet är han jätteglad och spyr. Blir sedan utrullad i rullstol.

Dagarna innan OS hade han fått upp ett minne (nio år gammalt) på Facebook från London OS att han skulle vinna OS-guld i Tokyo 2020. Han lyckades!

Ska tydligen kunna träna åtta timmar om dagen när det är som mest. Jag är otroligt imponerad av Kristian Blummenfelt, Norge.

Highlights ser ni här --> här

25 juli
Nästan fyra timmars cykling idag på tempocykeln. Troligen min längsta runda på två år även om farten var ganska medioker var den mer än tillräcklig för mig. Det var också jättevarmt! Jag hade lite svårigheter på slutet när mitt sällskap borrade på mot Gränsta koloniförening och hade det varit någon kilometer till hade jag nog fått släppa. Jag var krokig i hela kroppen och hade även ont i rumpan. Men det blir bättre och jag satsar hårt på Kalmar om ett år.

Har också sett damernas linjelopp i dag och vilken skräll! Anna Kiesenhofer vann klart med över minuten och tvåan Annemiek van Vleuten trodde att hon vann eftersom hon inte visste om utbrytaren!

För Annemiek van Vleuten 38 år var det ytterligare en besvikelse. Hon ledde för fem år sedan i Rio OS och var på väg mot ett klart guld innan hon kraschade allvarligt utför. En krasch som gav henne en hjärnskakning och tre frakturer i ländryggen. Hon låg då helt livlös på asfalten, men lyckades ändå bara en månad efteråt vinna en stor tävling i Nederländerna tror jag det var. Respekt!

Och nu såg jag att Bet365 sänkt oddset på Norrbyseger. Nu är det ”bara” 1.95 och det går nog ner ytterligare innan matchstart tror jag.

24 juli
Kollade lite på OS i dag. Saknar publiken och så det här med att lägga stora evenemang i reklamkanaler. I Finland tror jag de kör med att alla stora event som ett OS eller fotbolls VM ska kunna ses av alla.

Ja, jag har Discovery+, men det är nätet och blir aldrig riktigt samma sak. Och när jag kollade på cykeln var det jobbiga avbrott på slutet och inte ens vilken som kom tvåa eller trea (Wout Van Aert eller Pogacar Tadej) fick man klart för sig innan de bröt för annan gren.

Såg Sveriges fotbollstjejer mot Australien och det var händelserikt och skulle skriva mycket.
I vanlig ordning missar de kvinnliga domarna mycket och när Stina Blackstenius åker på en otroligt ful stämpling i slutminuten måste det väl ändå bli minst gult kort!?! Men icke, domaren ser ingenting i vanlig ordning och de i Var-rummet, då? De såg ju i alla fall ena straffen som domaren missade, men nu hade de nog redan loggat ut och jag hörde ingen annan heller som sade något om det här innan jag stängde av.

Mitt lag är ju VSK och jag måste bara få skriva något. Intresset börjar avta och jag känner mig uppgiven för det verkar aldrig gå som man vill och tror.

I vanlig ordning tror klubben och dess supportrar att de är mycket bättre än vad de i själva verket är. Nu har vi sämst form av alla 16 lag i serien (fem senaste) och ska nu även möta Norrby och Landskrona som ligger överrest som etta och tvåa.

Jag är glad om vi gör ett mål för det har vi inte gjort på de senaste tre matcherna och totalt har det bara blivit futtiga nio på tolv matcher.

Sedan förstår jag inte dem som sätter oddsen här? De måste ha rökt svampar eller druckit något för starkt eftersom oddset på Norrby borde ligga på typ 1.40. Bet365 alltså ;-)

Sedan måste jag bara få kommentera lite spelare. Filip Almström Tähti lyckades på tio matcher bli utvisad tre (!) gånger. Han är avstängd mot Sundsvall i match 11, men får ändå spela från start i match 12 mot Helsingborg (förlust 0-4).

Det hinner inte ens gå tio minuter av matchen mot Helsingborg innan Almström Tähti blir varnad. Jag menar den här spelaren är ju inte i balans och hade jag varit tränare hade han garanterat fått starta på bänken.

Jag hade givetvis också pratat med honom och förklarat läget. Det här är ju elitfotboll och vi snackar inte pojkar 12-13 år där alla ska få spela och alltid starta. Det är ju ett hån mot alla andra i laget som inte får starta. En tränare och stark ledare måste ibland kunna fatta obekväma beslut.

Sedan har vi Filip Tronêt som historiskt gjort jättemycket för klubben. Respekt! Men i år har det inte blivit några mål och jag undrar hur många chanser han ska få från start? Det måste väl finnas alternativ när man inte är i form och kan prestera. Han har inget självförtroende alls karln och tar också ofta helt onödiga varningar. Värsta jag vet är spelare som klagar på domare och dylikt.

Det måste finnas en gräns för favoriter till en tränare. Tränaren Thomas Askebrand väntar att det ska lossna för Filip Tronêt, men någon gång måste man väl komma till vägs ände?

Jag tror inte heller Thomas Askebrand är rätt man att leda VSK. Vi får hoppas klubben klarar sig kvar och slipper sparka en tränare eftersom det ofta blir dyrt.

Askebrand har kvar familjen i Göteborgsområdet och har sagt att frun aldrig kommer flytta hit. Han saknar dem och man märker ju att situationen inte är helt optimal.

Lite hårda ord från mig nu, men jag vill vara ärlig. Det måste vara okej att få ha synpunkter och att jobba på förbättringar.

Tips inför måndag. Norrby-VSK 3-0

Är hemma återigen i Västerås efter att hela veckan varit i stugan även om jag fick åka in till Köping i veckan för att komplettera saker.

Förra veckan fick jag hem boken Genombrottet, så löste släktforskaren dubbelmordet i Linköping. Skriven av journalisten Anna Bodin och DNA-släktforskaren Peter Sjölund.

Jag lovade er förra sommaren att jag skulle kommentera fallet då det blev löst och då får jag väl göra det då. Ursäkta dröjsmålet! Jag är på gång, men ska läsa klart boken först som verkar riktigt bra skriven och spännande

Förrådet börjar väl bli klart. Jag hade inte riktigt foder till fönstren och tog det jag hade. Blir väl okej efter målning och fogning ;-)

Ett projekt blir att snart måla hela taket på stora kåken. Taket som morfar lade någon gång på 1980-talet är i bra skick, men jag tänkte måla det två gånger och då ska det förhoppningsvis se som nytt ut.

Jag har tidigare år sprutat på Grön fri från Jape för att få bort alger och lav.

Det är ett plåttak med en tunn stenbeläggning. Här gäller det att köpa rätt färg. Jag kommer satsa på Hagmans betongtaksfärg. Betongtaksfärgen har god vidhäftning och bra beständighet mot väder och vatten och ska förhoppningsvis sitta kvar.

Sedan är det väl alltid lite riskfyllt att vara på tak eftersom risken finns att ramla ner. Mitt tak har inte så mycket lutning, men jag kommer ändå få vara försiktig.

Har ingen spruta utan tänkte använda en 120 mm stor pensel. Kommer sitta ner försiktigt och de två typ närmsta raderna mot hängrännan tänkte jag måla från stege. Det känns säkrare så nära kanten.

Här kan det vara bra med en stegkrok som denna --> här

17 juli
Är hemma i lägenheten och mellanlandar litegrann. Det har varit en tuff vecka i stugan. Jag kom hem igår klockan 23.30. Det har inte bara varit värmen jag kämpat emot när förrådet byggts. Det har också varit mycket broms och mygg.

Jag är väldigt nöjd med förrådet hittills. Det där kommer bli perfekt! Att få mer utrymme är guld värt. Det känns också större än vad jag trodde och att jag sparade de gamla fönstren (tack Niclas!) var bra. Bilder kommer så småningom.

I dag har jag varit och handlat färg på "Happy Homes". Nio liter och tre burkar på cykeln är inga problem. Den här gången valde jag deras egen färg "Lycke" som är billigare. Det är fasadfärg för utomhusbruk. Grundfärg för vissa partier och sedan kastanj och en vit kulör.

Att bygga förrådet är ganska dyrt. Jag har nu lagt ut cirka 11 000 kronor med färgen. Jag har dock haft en del virke sparat, skruvar, spikar och beslag. Hela dörren är återanvänd och även fönstren. Förutom fönstren tippar jag på att investeringen kostat 15 000 kronor.

Bara panelen ligger på ca 6 000 kronor och då är det egentligen bara två sidor, men in- och utvändigt så då blir det fyra sidor. Annars hade det kunnat bli åtta sidor och jag byggt något helt fristående

OBS! Nedan några foton. Jag har kommit längre, men har inga nytagna foton. Sedan ska förrådet få den rödbruna färgen utvändigt. Blir väl foder också. Vitt invändigt. Sedan är det bra att ha lite saker på lager som skruv, hålplattor och vinkelbeslag.


12 juli
Jaha, då var det ny vecka och nya möjligheter.
Vi började med förrådet igår söndag. Bokad kärra på Byggmax i Köping och det var ganska mycket folk och lite småkaos. Vi fick inte med all grundmålad baspanel som vi skulle ha, men vi hade ändå tänkt komplettera med mer virke senare, men nu blir det med mer eftersom de inte hade hunnit packa upp det som de fått. De ska i alla fall ha 1300 meter på lager.

Jag har haft ganska mycket 45x70 reglar som jag sparat från andra projekt och även rivningar som nu kom till bra användning. Vissa får man visserligen skarva, men det funkar bra och det är inga bärande saker så. Kul att det kommer till användning! Virke har det blivit brist på grund av Corona och alla hemmaprojekt. Vi pratar även en prisökning på närmare 30 procent!

Stommen till förrådet är nästan klar. Men vi har även satt upp reglar på bredden (60 CC) som kommer under taket och som inte syns på den här bilden. Det ger mer stabilitet. Det kommer även bli fler reglar för att sätta fästa väggpanelen, men också för de två fönstren. Jag tror det här kommer bli bra och det är alltid bra med förrådsutrymme att ställa in t.ex. trädgårdsmöbler, bord, parasoll och grillar. Det finns mycket annat bråte också!

Visst har de fixat en fin skylt för Bubbarsbo samfällighetsförening? De håller på och renoverar vid pumphuset och även badet har fått en ansiktslyftning och kommer göras helt klart efter badsäsongen.

Jag läste att det är svårt att få fram motgift till hundar för ormbett. Jag kan tala om att jag har en huggorm på tomten. Jag har sett den flera gånger vid stenen mot bonden och den har en särskild favoritplats i en skreva där den solar sig.

Jag är personligen inte särskilt orolig för det här utan det är väl mest bra för ormar är ju nyttodjur som tar möss och sorkar. Sorkar gillar jag inte eftersom de kan förstöra kabeln för robotgräsklipparen.

Av våra ormar i Sverige är det bara huggormen som är giftig, men den går aldrig till anfall och biter inte om man inte trampar nästan rätt på den.

Den här ormen jag har är livrädd för mig och den gömmer sig direkt om jag blir för närgången. Jag har väl respekt, men inte mer än så. Det hade varit mer om jag haft hund eller små barn. Hundar har ju fyra ben dessutom och brukar liksom hoppa runt mer och då är risken större.

Alla ormar vi har är fridlysta i Sverige. Det innebär att det är förbjudet att döda, skada eller fånga ormar och deras ägg och ungar. Har man som jag en huggorm i anslutning till min tomt råder andra möjligheter som att jag t.ex. får flytta den, men det är inte aktuellt i mitt fall. Jag sitter lugnt i båten.

7 juli
Hemma i Vässan för ett styrelsemöte i bostadsföreningen. Är numera sekreterare och har precis skrivit första protokollet. Mötet var i går och jag tänkte åka tillbaka sedan till Bubbarsbo där mer jobb väntar. Som vanligt då

Det var lite komiskt att följa omröstningen till ny statsminister i Riksdagen. Jag vet inte vad jag ska säga. Mycket babbel från de som pratade och jag är väl inte jätteimponerad.

Modigt av en Liberal som gick emot partilinjen och lade ner sin röst.

All respekt för Nooshi Dadgostar, men stämmer det verkligen när hon säger att över tre miljoner nu slipper höjd hyra. Det var väl bara i nyproduktion? Att det sedan på sikt kunde bli för fler är en annan sak, men det kan man väl inte utgå ifrån.

Sedan köper jag inte Johan Pehrsons resonemang hur Liberalerna tänker. Men det här är ett parti i kris, men nu vill de vara konsekventa, men till vilken nytta undrar jag?

Och Ebba Busch alltså. Sicket rivjärn och nu hånar hon de andra med söta leenden! Jag tror faktiskt hon och Jimmie Åkesson passar bra ihop. Jimmie slickar sig garanterat om munnen och det gör väl (kanske) jag med, men till skillnad från honom skulle jag nog fortast möjligt blivit utsparkad med huvudet före.

Jag hade inte kunnat vara tyst. Ebba hade inte uppskattat att jag haft så mycket egen vilja, men där är nog Jimmie Åkesson mer framgångsrik och diplomatisk.

Frågan om marknadshyror är väl nu död eftersom högerpartierna slöt upp på Vänstern. Men det var ju bara för att ställa till oreda och kaos eftersom de i själva verket vill ha marknadshyror.

När Ebba och Jimmy hejade på misstroendet kände väl sig Ulf Kristersson tvungen att hänga på drevet. Han är ju annars minst tokig av de tre. Ulf Kristersson kom ju inte ens till omröstning till ny statsminister trots sockrade erbjudanden till Centern. Det krävs mer för att Annie Lööf ska ge vika ;-)

Nä, jag hade aldrig kunnat bli politiker. Jag hade blivit tokig eller konfys som mormor sagt. För mig är det alldeles för mycket svart och vitt. Skylla ifrån sig.

Jag försöker träna lite mer nu på semestern. Löpning hittills. Tog en runda på sju kilometer som jag har i stugan när löparmagen slog till. Ett allmänt känt fenomen som nog drabbat alla löpare åtminstone någon gång. Du blir alltså akut skitnödig och på landet när det är skog på båda sidor vägen är det inga problem.

In i skogen och skita. Torka sig med mossa därbak och sedan är det bra och bara fortsätta. Men nu hände något jag inte räknat med. Jag blev fullständigt överröst av hundratals mygg och hann knappt dra ner shortsen innan jag fick ge upp.

Det fick sluta med att jag fick skita stående och i flykten. Jag tror (nästan) jag gjorde det när jag sprang och det blev mer ner i sidan i ett dike med chans att bli upptäckt och tagen på bar gärning. Tänk om någon hade sett mig. De hade väl inte trott sina ögon. Men nöden har ingen lag, men det var skönt med en dusch när jag var hemma i stugan

Har lyssnat på något mer sommarprat. Ett var så sömnigt att jag inte orkade lyssna klart. Hon läste från manus (inget fel i det) och i samma snabba fart och tonfall. Det var som en saga, men lite mera känsla och inlevelse måste man allt ha.

Det här är extremt svårt tror jag att prata i radio. Det är mycket lättare när du ser någon och kan titta och använda kroppsspråk.

Jag hade nog pratat ganska sakta emellanåt för eftertanke hos de som lyssnat. Ändrat tonfall, men också kört kroppsspråk för att få rätt känsla. För enbart en intressant historia räcker inte i min värld.

I dag är det Peter Sjölund som lyckades med hjälp av DNA släktforskning lösa ett av Sveriges mest uppmärksammade mordfall i det 16 år gamla dubbelmordet i Linköping. Det ska jag garanterat lyssna på! Jag står även i kö på bibblan att läsa hans nya bok "Genombrottet" som kommer ut sommaren 2021.

Denise Rudberg som jag alltid sett upp till och som jag tycker har väldigt mycket energi och utstrålning hade ett intressant sommarprat. Hon sade som ung vuxen helt upp sin kontakt med sin mamma och sedan hade de ingen som helst kontakt mer och mamman gick bort endast 66 år gammal på Danderyds sjukhus där även Denise Rudberg föddes.

Mamman hade begärt sekretes så läkaren berättade inte vad som hänt eller lett fram till dödsfallet.

Denise fick reda på det flera veckor efter det hänt och närvarande inte ens på mammans begravning.

Hennes mamma fick på 70-talet ensam vårdnad om Denise och det var inte bra för någon av dem. Men så var det på den tiden och det var nog extra svårt för en ensamstående mor. Som pappa fick du varannan helg typ för det var så det funkade på den tiden.

Denise mamma hade det inte lätt misstänker jag och det är ofta lätt att döma, men det var en annan tid då. Sedan hade mamman fester i lägenheten de bodde och det var en hel del män som kom och gick.

Lite förenklat så tror jag alkoholen förstört många förhållanden. Så min passning här är att vara försiktig med drickandet och gör det när du har något att fira och inte när du mår dåligt eller har problem.

Jag tycker också vi ska vara uppmärksamma på en eventuell partner som dricker för mycket och jag skulle personligen ställa tuffa krav. Det är svårt att få någon att ändra sig, men jag tror inte jag skulle ge allt för många chanser innan jag gav upp.

Är det okej att dricka under veckorna när man har semester? Något glas vin eller några starköl mest varje kväll. Jag säger nej på det och har du barn i sällskap är det ännu mera nej, nej. Ett beroende och missbruk kommer snabbare än du tror med en rad negativa följder och konsekvenser.

3 juli
Jaha, då var det semester i en väldans massa veckor. Har haft lite dålig energi i vanlig ordning, men försökt kämpa på så gott det går.

Just nu har jag problem med bilen igen. Jag råkade inte riktigt stänga en dörr till Golfen i mitt ganska trånga garage och efter cirka tio dagar så var batteriet totalt tömt. Min batteriladdare är i stugan, men har fått hjälp av Postens fordonsansvarige som bor på samma gata.

Batteriet är nog typ åtta år och kanske blir jag tvungen att köpa ett nytt. Vi får se imorgon, men det verkar som det tar laddning, men det går segt. Försökte också med booster batteri.

Uppdatering lördag! Det blev ett nytt batteri från Mekonomen på Tunby som jag baxade hem på cykeln.

Bilen startade visserligen i morse, men batteriet tog för lite laddning. Har satt i det nya och då funkade allt perfa.

Intressant att KD-ledaren Ebba Busch nu erkänner grovt förtal på tal om husaffären. Varför gör hon det först nu? Hon har ju förnekat det tidigare och verkar inte ångra sig. Att hon väljer att erkänna gör att hon slipper rättgång och domstol.

Jag tror Ebba Busch är bra envis, men ibland är det bättre att erkänna direkt och be om ursäkt. Hon måste väl ha någon rådgivare som partiledare.

Hade tänkt skriva en del om EM, men luften gick ur lite efter Sveriges uttåg.
Det var en riktig holmgång igår mellan Belgien och Italien. Jag hejade på Belgien. Visserligen har Italien ett riktigt bra lag och spelar inte riktigt så fegt som de brukar kunna göra. Men tyvärr blir det smolk i bägaren när Italiens Immobile rullar runt i straffområdet och alla tror han typ brutit benet, men sedan när Italien gör mål och han insett det flyger han upp och deltar i firandet. Sedan gillar jag inte när det går emot Italien som mot Österrike i andra halvlek och delar mot Belgien när de klagar på domaren.

Att Videodomarsystem (Var) finns är bra tycker jag. Men det kan bli bättre och utvecklas. Det är ju bra patetiskt när domaren blåser straff för Belgien vid 0-2 och sedan kollar de Var. Finns minsta lilla kontakt typ så ska domaren få support och då får straffen stå kvar.

Men hallå alla dumskallar. ALLA ser ju att det INTE var någon straff och då kan väl Var säga nej först och låta domaren själv kolla och ha sista ordet? Dumhet äcklar mig.

Sedan förstår jag till 100 procent att domaren har det svårt, men här finns ju hjälpen men den används inte riktigt på rätt sätt.

Tänk att jag missat säsong 6 av Line of Duty . Jag har typ nu kommit till sista avsnittet och det här är en sjukt bra serie. 8,7 av 10 på IMDb säger allt.

En sådan här serie kan omöjligt göras i USA eller i Sverige. Det här är en helt annan nivå och mycket är extremt bra gjort och det är svårt att slita sig.

Otroligt bra skådespelarinsatser och det är svårt att inte tycka om Kelly Macdonald och Vicky McClure. Tydligen kan man bli kär i två tjejer samtidigt ;-) Men det är inte bara fina tjejer som imponerar på mig. Det är liksom helheten. Det här är helt enkelt sjukt bra! Nu blir det sista delen

28 juni
Jag hade en lugn och bra midsommarhelg. Eller lugn är kanske fel ord då det fanns två barn i 10 och 14-årsåldern med. Jag är liksom inte van med kids som kan leva rövare, bråka och skrika. Vi vuxna brukar inte umgås så (haha).

Sedan håller jag på en egen tradition att när barn är närvarande dricker inte jag någon alkohol förutom en liten 3,5:a öl till maten typ. Blev väl också en 2,25:a lite senare.

Sedan blev det tre bad vid olika tillfällen då inga andra vuxna var sugna. Vad gör man inte för de härliga ungarna! Framför allt var det Vera som var sugen och för första gången simmade hon ut till flytbryggan som ligger 25 meter utanför badbryggan på djupt vatten.

Annars var det mycket mygg på kvällen. Små rackare! Jag vet inte ens om myggmedel hjälper alla gånger. Heltäckande kläder och sedan fick jag höra att stickmyggor ogillar att sitta på ljust underlag, för då vet de att de upptäcks ska det heta. Prova får ni se, men jag har inte så många vita plagg.

Min värmepump är otroligt effektiv när man vill ha kyla inomhus. Bra att veta när det är 26+ eller mer inomhus. En vanlig fläkt kan kasta sig i väggen typ.

Är det inte märkligt tycker ni att villan på Nansegatan fortfarande inte är såld?!? Direkt fick de ett bud som låg två veckor helt synligt för alla på utgångspris 9 995 000 kr. Sedan försvann det budet och nu står det bara att budgivning pågår! Vi pratar fyra veckor nu.

Jag tycker vi i Sverige skulle ta bort det här med budgivning och i stället införa fast pris som finns i många andra länder. Den som först är beredd att betala det fasta priset får köpa och är det ingen som vill betala det lägger du under och förhandlar med säljaren. Jag tror det här skulle vara mycket sundare.

Redan nu försvinner mycket innan visning i Sverige, men då får du i regel betala mycket mer också.

Det som hänt nu i svensk politik tycker jag är dåligt och felaktigt. Flera partier har enbart velat förstöra när Sverige redan har många andra problem och de har inte heller någon lösning på den uppkomna situationen.

Sedan blir det ju också Kalle Anka när de till höger vill ha marknadshyror, men sedan går ihop med Vänsterpartiet och då väljer att rösta nej till förslaget bara för att förstöra för regeringen.

Jag skulle önska man hade mer värdighet i den här svåra situationen som Sverige befinner sig i och bara ett år kvar till ordinarie val. Men kanske slår det tillbaka längre fram med färre röster ...

25 juni
Strax blir det Bubbarsbo med familjen. Jag åker med och cyklar sedan hem på söndag. Min bil går annars bra och den kickar igång mycket lättare och bättre med nya startmotorn.

Den här veckan har jag haft en helt ny kille med mig på upplärning. Han ska gå mitt distrikt när jag har semester. Jag jobbar en vecka till. Jag tycker det gått väldigt bra och han har varit jätteduktig. Men det är mycket att gå igenom och den här veckan har det bara varit fyra arbetsdagar. Han har fördelen av att ha sin bror på firman som jobbat ett år hos oss.

Jag har alltid varit intresserad av taktik och strategi. T.ex. när jag spelade innebandy och hur vi skulle formera laget beroende på matchutvecklingen, men också på motståndet.

Det här var inte helt lätt alla gånger då det fanns många viljor i ett lag, men jag tror faktiskt jag var ganska taktiskt drillad, men många är det inte alls och spelar bara på. Det kan man göra bra och det här med taktik och strategi har ingenting att göra med hur bra du är som spelare.

Jag tycker faktiskt många tränare är mindre bra på det här och de kan vara ganska fega. Jag tycker man skulle prova och våga testa mera nytt särskilt om det inte går så bra. Att få folk delaktiga och att man ska dra åt samma håll är viktigt. Det är svårare när det går dåligt ;-)

Jag funderar nu på hur det är inom politiken. Det känns liksom bra onödigt med ett extra val ett år innan det ordinarie valet och det här kommer ju kosta mycket pengar som kunde lagts på något bättre.

Jag tror Liberalerna gjort en del felbeslut och deras tillvägagångssätt kan stå dem dyrt.
Betänk här att de inom partiet för någon månad sedan beslutade att de nu bara ville se en borglig regering och en annan statsminister. Detta till trots att de hade januariavtalet.

Varför gjorde Liberalerna så här? Enligt mig för att de nu ville vara tydliga mot väljarna, men också för att de är desperata av dåliga opinionssiffror. Men nu är stödet sämre än någonsin!

Jag tror det beror på att de just är för tydliga och envisa. Jag tror många väljare och även inom partiet uppskattar mer flexibilitet och vi måste inse hur det parlamentariska läget ser ut. Det är en styrka att kunna komma vidare, eller hur?

Nu kan det vara acceptabelt att samarbeta med någon du normalt inte gillar för att komma vidare.

Man måste också förstå att Liberalerna själva är djupt splittrade. Det finns en del inom partiet som tycker det varit bra med samarbete med S och att man inte ska ge Sverigedemokraterna inflytande. Den delen vann ju först därav januariavtalet, men sedan har den andra sidan fått övertag som Nyamko Sabuni förespråkar.

Västeråsaren Roger Haddad hänger alltid på här som partitoppen vill medan Jesper Brandberg förespråkar den andra.

En annan sak jag funderar på är om vi får en ny regering och en borglig övervikt. Nu i höst eller nästa val 2022. Om Liberalerna hänger kvar så har de redan spelat ut sitt kort eftersom de bara vill se en borglig regering. Jag tror inte Liberalerna som är ett jättelitet parti kommer få igenom så mycket av deras politik eftersom de redan valt sida.

Ett mittenparti som Liberalerna och Centern ska vara mycket mera flexibla för jag tror det kommer gynna dem på sikt. Släpper dem igenom Sossarna (det kan vara andra valet) så ska de få igenom en hel del liberala förslag, men samma sak om de vänder sig och stödjer högerpartierna.

Som sagt. Jag både tror och hoppas att Liberalerna åker ur Riksdagen och de faller i mångt och mycket på eget grepp.

20 juni
I dag söndag känner jag mig bättre, men är fortfarande lite trött. Men skönt att slippa huvudvärken. Jag tycker dock att jag försökt dricka mycket, så det borde inte vara vätskebrist. Kan ju ha varit en reaktion på sprutan, men konstigt att det kom tre dagar efteråt.

För dryga vecka sedan blev det klart att Ironman Kalmar på nytt skjuts upp ett år. Det var väl väntat och jag får ta nya tag till 2022.

Har köpt några nya skor och två par har kommit. Två par Ultraboost (de på bilderna) och de är grymma! Har även köpt ett par till Rodde som han ska få för att han kommer hjälpa mig med byggandet i sommar. Han vill ha halvnumret mindre än mina par.

Jag väntar också på ett par lättare skor i Adidas SL20 som kommer med Roddes par. Mina skor jag har annars är gamla och fler är billigare modeller.

Herregud Polen stod upp bra mot Spanien! Stor skillnad mot Sverige tycker jag och Spanien blev tagna på sängen och överraskade. Polen var mycket mer på och krigade stenhårt. De är väldigt fysiska och försökte anfalla, men en sådan match de spelade igår lär sitta kvar i benen någon dag i alla fall, men det borde vara lugnt till onsdag.

Sveriges fördel på onsdag är att det garanterat räcker med oavgjort för att gå vidare. Sedan har vi Isak och han kan göra vad som helst. En trollgubbe! Men det kommer bli tufft och Polen kan mycket väl besegra Sverige.

Nä, nu åker jag ut till min stuga för att fixa lite innan jag åker tillbaka ikväll. Vi ses och hörs!

19 juni
Fredagskväll och haft lite ont i huvudet i dag. Kanske vätskebrist eller att jag sov lite få timmar i natt. Är kvar i Vässan.

Min Golf är nu tillbaka. Den är besiktad och klar till 31/8 2022.
Visst skulle jag kunna köpa en ny bil om jag ville, men jag har inte behovet och det är onödiga pengar. En vän som är smart hejade på mig och tyckte jag skulle köra med Golfen så länge det bara går och om det inte finns något större behov än det som är nu. Investera i annat! Var smart.

Däremot har jag tänkt tanken på en elcykel. Perfekt i Västerås att ta sig fram. Smidigt och fort. Ingen parkeringsavgift. Men de är väldigt stöldbegärliga och det skulle funka lätt att ibland rulla till stugan på en sådan och med cykelkorg. (haha)

Elscooter kommer aldrig på tal. Jag är så jävla trött på dem. De ligger kastade överallt och måste vara ett helvete för synskadade och en trafikfara särskilt i mörkret.

I Västerås är de nu tre företag som hyr ut. De finns säkert flera tusen som man kan hyra. Nej, jag vill ha bort dem helt och vill man ha en kan man köpa själv och då är man troligtvis rädd om den.

Pssst! Sedan tror jag de som åker på dem är ovanligt korkade. De behöver i stället mer motion och rörelse, men det fattar de inte. Lägg pengarna på annat dumskallar!

Jag tror Vänsterpartiet spelar ett högt spel. Jag kan visserligen förstå dem till viss del, men de riskerar att få ett nyval och en högerregering och en ny statsminister.

Jag tycker också personligen sakfrågan om marknadshyror ändå var OK. Det var ett snällt förslag. Det ska bara gälla nyproduktion och de kan ju också innebära att det blir mer attraktivt att bygga hyreslägenheter.

Jag tror många riskerar att bli förlorare och troligen är det bättre att vänta till ordinarie val 2022 än att börja röra om i grytan redan nu ;-)

Jag har lyssnat på några gamla sommarprat och ett som imponerade och överraskade stort var Markoolio från 2018. Även Carina Bergfeldts var starkt. Björn "Natthiko" Lindeblad likaså. Anders Tegnell och Greta Thunberg för att få perspektiv.

Däremot är för mig ett av de mest populära i Bianca Ingrosso helt ointressant för mig. Jag kan inte förklara riktigt varför, men jag har väl blivit avskräckt av det jag sett på TV om henne. Det finns liksom inget som attraherar mig där eller gör mig nyfiken. Lite samma sak med Isabella Löwengrip (Blondinbella). Och de tycker säkert likadant om mig (haha)

Ni hittar flera av de mest populära --> här


15 juni
Dåligt med uppdateringar, men det har varit full fart. Fick första sprutan i dag på Servicehälsan och det var Moderna. Det fick smidigt, men en granne som är 75 år och som fick Moderna fick feber efter första och var rejält sjuk i tre dagar! Hon skrämde upp mig lite.

Komiskt också att min chef som ej bor i Vässan fick sprutan på samma plats och nästan på exakt samma tid. Vår nästa blir tredje augusti och även en annan från jobbet fick första på samma ställe och idag.

Vad ska man säga om matchen i går? Herregud vilken utspelning! Första 20 minuterna fick inte Sverige låna bollen. Visst vi hade någon farlig chans och Isak är grym. Men sett till allt annat borde Spanien vunnit med minst tre bollar.

Spanjorerna har boll i sig och det fysiska och med kondition är det nog ingen större skillnad på lagen. Men Lustig t.ex. spelar i AIK och allsvenskan där han inte är dominant på något sätt och det är en helt annan nivå på La Liga.

Ska man se positivt på det så var det riktigt bra att få med sig en pinne borta mot Spanien! ;-)

9 juni
Det saknades lite folk på firman i dag då det är studenten i Västerås. Skönt att folk kan få ledigt och jag fick köra extra på Karlfeldtsplatsen (haha)
Det var ungefär en timme extra med att åka dit och tillbaka med brevbäringen.
Sedan kunde jag hela två gånger titta på Nansen 4!

När jag var inne på området kom en chaufför och undrade var Karlfeldtsplatsen 11 låg. Jag kunde inte hjälpa först utan det tog fem minuter innan jag kom på att det är Coop. Svårt pinsamt. Men just numreringen inne på Karlfeldtsplatsen är lite snurrig.

Ibland blir jag sur på mig själv när det inte går som jag riktigt vill. Men man lär sig av sina misstag. Jag hade flyttat laddstationen på roboten och tråden roboten väljer att gå tillbaka på ligger inte optimalt och det innebar att den gick förbi laddstationen och åt fel håll i kväll!

Sedan hade jag ändrat inställningen att den går med några centimeters förskjutning från tråden och då kom den över på fel sida i en trång passage och körde fast. Men det är jag som gjort fel.

Kommer flytta tillbaka laddstationen på samma plats som ifjol och det borde gå på max 30 minuter. Åker ut på fredag och styr upp.

Var nära att fimpa nytt abonnemang för hemsidan då jag fick ca 200 (!) procent höjning på årsavgiften. Såg sedan att de flyttat upp mig till ett dyrare abonnemang, men det känns lite onödigt för mig då jag är en småspelare. Har flyttat ner mig till det billigare alternativet och då pratar vi bara en höjning på ca 60 procent typ.

För mig handlar det inte så mycket om pengarna för dem har jag, men det är mer principen. Jag har kört sedan 2006 hos samma företag och det lutar väl åt att jag hänger kvar ett tag till.

Även jag gör fel som när jag åkte ur rondellen vid Ansgarskyrkan och Trumslagarbacken och fortsatte ner mot Svartån på vänstra sidan. Då var det en tjej som höll på att åka ut från korsningen trots att jag har företräde, men då såg jag sedan att jag glömt blicka av. Tyvärr, sker det inte med automatik som med vilken annan bil som helst när man vrider tillbaka ratten ;-)

Träningen? Den går piss. Ingenting den här veckan alls. Har noll motivation och fortfarande trött efter helgen.

6 juni
Puh! Vilken helg alltså. Det var tufft i fredags att direkt efter jobbet cykla ut till stugan. Det var riktigt varmt! Jag hade ju lite saker med och passade även att handla på ICA i Kolsva och ta med en Carlzone på hojen. Inbakad pizza ni vet
Sista biten från Kolsva på grusväg tog sjukt lång tid och jag var helt parkerad.

På lördagen eftermiddag tog de ner björken på min tomt. Jag hade innan det slitit med saker på tomten och värmen varit riktigt tuff. Stekande sol och ingen vind eller skugga knappt.

Jag var osäker på om de skulle ta ner björken redan på lördagen eftersom de hade mycket annat. Men nu blev det så och det var skönt. Grannarna bakom kom fram direkt och var jätteglada eftersom de får se mer av sjön nu. De ville t.o.m. bjuda över mig på kvällen på en gin och tonic.

När björken nu är borta så blir det mindre frömjöl, pollen, grenar och löv på tomten nu. Jag har också lite planer i framtiden på vad som kan bli på platsen där trädet stod.

Jag tänkte också att det alltid finns en risk att trädet kan ramla ner på något av husen också. Blixt eller blåst. Trädet var 23 meter högt och cirka 70 år. Otroligt mycket ved, ris och grenar att ta reda på. Jag tar även rätt på grenarna som också får bli ved.

Jag höll på till efter klockan 23.00 igår. Jag upptäckte också ungefär fem spikar i trädet. Fanns säkert fler och en del hade växt in i björken och de såg jag först när jag klöv kubbarna.

Fortsatte i dag och har mycket kvar. Behöver en hel helg till. Riktigt tufft också att arbeta i stekande sol och på kvällen fick jag fajtas mot alla mygg. Puh!

Syrrans familj och farsan kom på besök på söndagen. Jag valde då att lifta med hem och ta cykeln därbak. Jag var faktiskt bra trött här och hade nog knappt fixat en cykling hem efter den här helgen.

3 juni
Lugn dag på firman i perfekt väder. På grund av en olycka på E 18 så hann vi inte få någon post att hinna sortera inför morgondagen. När jag fick tid över passade jag på att rengöra mitt fordon som kostar över 200 000 kr. Man ska vara rädd om statens egendom, eller hur.

I morgon tänkte jag ta min sjuväxlade Skeppshult och cykla till stugan direkt efter jobbet. En fördel blir att jag åker från Erikslund och har cykelkorg (haha)

Blir väl ett stopp på ICA i Kolsva på vägen och sedan återstår "bara" knappa milen till Lomstigen 11 ;-)

På lördagen kommer jag sedan få besök av Bubbarsbo samfällighetsförening ordförande Marie och Mats som tar ner stora träd. Det är väl björken som ska ner vid tillfälle.

Roboten har gått bra sedan jag var där i tisdags. Jag tror den klippte fem-sex vändor i onsdags och det blev lika många gånger i dag. Inga stopp!

Jag läste att Västerås från att ha legat bland de fem bästa har åkt ner till en 32:a plats i Cykelfrämjandets rankning av Sveriges bästa cykelstäder. Jag är inte ett dugg förvånad! Jag har tidigare skrivit om det och vill ni läsa mer kan ni göra det --> här

I dag fick jag så äntligen Anton Fagerströms målvaktströja. Det är stort! Den hänger just nu uppe på firman och det är såklart äkta vara. Hade vi inte haft Anton i målet första säsongen i Superettan 2019 hade vi åkt ur.

Jag såg att den förre storspelaren Peter Markstedt säljer sitt hus på Vega --> här

Det här är köpt för att renovera och sälja. För att tjäna pengar. Han har gjort det flera gånger tidigare. Tio miljoner för en kåk på Vega är dock väldigt mycket anser jag. Kolla bara taxeringsvärdet ;-) Även om det här huset är jättefint, så tycker jag läget efter en trafikerad väg inte är det bästa. Det är inte barnvänligt.

Jag blir också alltid fundersam när ett bud kommer så tidigt och på utgångspris. Det finns aldrig någon anledning att lägga ett bud så här tidigt när du ändå inte får köpa för det.

Jag är nu kryptisk när jag säger att jag inte tror att kåken kommer säljas för det här priset som budet är på nu. Jag utvecklar inget mer här för här handlar det bara om att tjäna pengar på försäljningen ;-)

Som kuriosa fick vi knappt två miljoner för farmor och farfars hus ett långt stenkast därifrån. Visserligen var det 2010, men jag tycker det var ett för lågt pris då kommer jag ihåg.

Jag skrev tidigare att jag tyckte det var märkligt att Sverige "bara" kom på 14:e plats i "Eurovision song contest". Jag står fast vid det. En låt som vinner överlägset i Sverige och dessutom är på engelska ska komma högre än vad som hände nu för så bra är Sverige.

Det är lätt att vara dålig förlorare, men jag tror faktiskt många ute i Europa är lite skadeglada på Sverige. Vi har fått mycket kritik för vår Coronastrategi. Vi gick vår egen väg och jag tror många vill knäppa oss på näsan att vi gjorde fel och de gjorde rätt typ. Jag tror sådant kan spela roll i omröstningen och det jag tidigare nämnde om här nere.

2 juni
Det har varit full fart här i några dagar. Hade det bra ute i stugan i helgen och vädret var perfekt. Två projekt i sommar blir förrådet och sedan är jag väldigt sugen på att bygga den där dammen. Äntligen skulle man då säga. Och då skulle jag vilja ha fisk i på sikt i alla fall.

Dessvärre körde roboten fast redan i måndagskväll och jag valde då att åka ut på tisdagen igår efter jobbet. Återigen lånade jag farsans bil och flera där ute i helgen och i går frågade om jag köpt ny bil (haha)

Sedan är det väl klart att jag tvättade bilen utvändigt och gjorde rent inne efter konstens alla regler. Tankade sedan full tank. Ni hör stil och klass

När jag var där igår blev det strömavbrott under cirka en timme. Vi har väldigt många strömavbrott därute och jag vet faktiskt inte vad det beror på. Det är Vattenfall som äger ledningarna i alla fall.

26 maj
Tråkdag på jobbet med regn när jag cyklade dit, under hela turen och när jag cyklade hem ;-)
Då är det viktigt med ombytte och torra kläder när man kommer in och är tillbaka. Annars kommer lätt en förkylning som ett brev på posten ...

I går tisdag gick en av mina närmsta och bästa kollegor i pension. Saknaden blir stor och det där speciella skrattet kommer inte tillbaka till Postnord på Kranbalksgatan, tyvärr. Men samtidigt är jag glad för Mickes skull! Nu blir det mer golf och fler turer med nya båten som de väntar på att få.

Micke körde på ända till 66 år trots att han hade möjlighet att gå vid 60 år som ett gammalt avtal säger.

Micke började första april 1976 i ASEA-stan där han fick gå övning med en annan legend i H. Flink. En massa år senare runt 2015 gick Flink i pension och han hade kvar samma område ;-)

Micke däremot har nästan delat ut i hela Västerås och även jobbat i t.ex. Stockholm och i Ramnäs i korta perioder för att nämna lite kontrast. Nu senast har han bara kört företagsbrevbäring och mycket på framför allt Erikslund, Bäckby industriområde och efter Saltängsvägen etc.

Jag vet att han tyckt trafiksituation på framför allt Erikslund varit jobbig och det kan man förstå om man kört där. Trafiken kommer han definitivt inte sakna ;-)

I kväll när jag skulle åka från macken OKQ8 på Hälla ville inte bilen starta! Ridå. Stod visserligen under tak och det var inte så mycket folk som störde.

Ringde Rodde som kom och sedan assistansbärgning där jag har försäkring. Hade stora problem att få fram rätt telefonnummer och sedan var det kö. Men bärgaren kom relativt snabbt. Jag tror han hette Ibrahim och hade var både duktig och trevlig.

Vi fick igång bilen efter ett tag och hans omdöme var att någon med själva tändningen var trasig. Batteriet var bra och det var inte tändstiften.

Han erbjöd sig att följa med till min verkstadsvän som jag redan hade ringt till ifall bilen skulle lägga av efter vägen. Men allt gick bra dit till Branthovda.

Sedan var det roligt för han erbjöd sig att köpa min bil om jag skulle vilja sälja eftersom han var på jakt efter en billig begagnad till hans fru! En riktigt skön snubbe det där

24 maj
Jag läste VLT-artikeln på nätet om superlägenheten som gick för 17,2 miljoner. Men det mesta visste jag redan. Mäklaren ville inte svara på om det var en Västeråsare som köpt den --> här , men jag kan bekräfta att det är en Västeråsare som köpt och att ytterligare minst en var med och budade.

Säljaren då? Nöjer sig med en tvåa i närheten, men har andra boenden ;-)

Det är rekordbilligt att köpa en bostad i dag enligt SBAB:s chefsekonom Robert Boije samtidigt som bostadspriserna rusar iväg och blir allt dyrare. Läs artikeln --> här

Jag tycker hans resonemang är märkligt, men bankerna lever väl gott på oss småsparare.

Robert Boije hänvisar till dagens ränteläge, men det tycker jag egentligen är kosmetika och räntan lär säkerligen gå upp i framtiden. Det intressanta är väl annars hur stor skulden är och om man har någon chans att kunna betala tillbaka under ens livstid. För jag är i alla fall övertygad om att ökningen inte bara kan fortsätta. Det kommer komma en gräns och högst troligt även en tillbakagång. Det ligger i sakens natur.

Jag tror i alla fall något är fundament fel i systemet och många framför allt unga som inte kommit ut på bostadsmarknaden riskerar dåliga affärer och lån de aldrig kommer kunna betala tillbaka. Punkt.

Från det ena till det andra. Tvära kast. Fick ett bra tips av farsan om att köpa kogödsel på Eko. Har aldrig gillat den affären, men här verkar de prisvärda då de skickar med tre 50 liters premiumsäckar för 79 kronor.

Jag har aldrig tidigare kört med kogödsel i mina rabatter (syns dock i mina rabatter nu på bilderna nedan), men tror det kommer göra susen och näring behövs för att det ska växa bättre. Jag ska köpa flera säckar vid tillfälle. Som sagt. Jag gillar trädgårdsarbete och blir hela tiden bättre tror jag (haha)

Trots alla rådjur blev det några tulpaner kvar. Trevligt!
Sedan ett foto jag tog från min Facebook. På dagen som det såg ut för tio år sedan ;-)

23 maj
Jag kollade en del på "Eurovision song contest", men såg inte allt. Att Sverige "bara" kom på 14:e plats är för mig en gåta. Det måste vara något lurt och att t.ex. ett spöke som Portugal kommer före är helt otroligt. Karln sjunger ju falskt och allt är dåligt. Nej, jag misstänker nästan att det är något suspekt. Röstningen är riggad av någon trollfabrik i typ Sankt Petersburg och att Tusse är väldigt mörk till utseendet och inte född här i Sverige kan påverka negativt, tyvärr. För jag tycker både låten och uppträdandet höll hög klass.

"Tusse växte och växte för varje ton. Ändå blev resultatet en besvikelse. Lasta inte Tusse för det. Däremot skulle lite självrannsakan hos schlagerstormakten Sverige inte skada: Borde vi rentav sjunga på svenska igen?"

- Så där stod det bland annat i Maria Branders krönika i Expressen. Men jag tror hon är ute och cyklar i det blå. Det är tvärtom. Att sjunga på engelska brukar alltid med automatik göra att det går bättre. Det var också därför de tidigare slopade kravet på att man var tvungen att sjunga på sitt eget språk. Vissa länder som t.ex. Finland kom alltid dåligt då. Därför gör hela grejen med Tusses 14:e plats än mer märklig då allt var bra och att låten dessutom var på engelska.

Jag tror också många andra länder är lite skadeglada när det går dåligt för oss eftersom det ofta gått bra för oss i Eurovision. Lite som Norge när det kommer till längdskidor och vintersport.

Fler märkliga saker kommer här. Jag åkte hem från stugan i går kväll eftersom jag visste vädret skulle bli dåligt i dag söndag med mycket regn. Jag kollade SMHI på lördag morgon och de visade inget regn under hela lördagen. Men klart.se hade regn och de vräkte verkligen ner ett tag. Stora hagelklumpar också! Vi snackar ett par timmar med nederbörd och klart hade 96 procent risk för regn vid 15.00 när det vräker ner.

Nä, SMHI måste ha något fel på deras instrument för så här har det varit tidigare också. De har en stor bugg någonstans och är väldigt opålitliga kring lilla Kolsva. Skärpning SMHI!

Jag har börjat följa Elin Cederroos på Instagram. Det ska bli väldigt intressant att se om hon som enda svenska boxare kan ta alla fyra stora världsmästarbälten i juni. Jag tror hon har stor chans och då skulle hon nog ligga hyfsat bra till för bragdguldet.

Elin jobbade ju ett tag med oss på posten och brevbäringen. Vi spelade lite innebandy och man märkte tämligen att hon var hyfsat hård i kroppen för att vara tjej. Hon är stor och stark. Satte väl senare poängrekord i Gladiatorerna och gjorde ju flera allsvenska fotbollssäsonger.

Grabbarna på jobbet tror inte mig när jag säger att jag skulle vilja köra lite boxning mot henne. Klart jag skulle torska! Men det är väl bara upp med garden och dansa med ett bra fotarbete. Som gammal brottare skulle jag nog vilja komma nära och låsa. Sedan hoppas få in något tjuvnyp (haha).

Boxning är ju mycket adrenalin och att våga. Jag kör! Testade lite grann för länge sedan och det är väldigt jobbigt. Du blir snabbt trött.

På tal om något annat. I fredags hade en person i Bubbarsbo slutna Facebookgrupp sett att den stora vita hunden jag tidigare skrivit om rymt och knallade runt i området. Den är som en stor vit varg och nu vet jag att den heter Tyson (!) och den kom senare tillbaka. Allt frid och fröjd.

I stugan hade roboten fastnat där jag trodde, men lite konstigt är det allt. Det är efter slingan när den går tillbaka till laddstation, men jag är lite förbryllad då hålet är väldigt litet. Möjligen kan det också bero på att maskinen går med läge energi, fart och kraft när den ska gå tillbaka för laddning. För hade den varit ute och klippt så hade den knappast fastnat där.

20 maj
Det rullar på här. Några tuffa dagar på firman och så är man trädgårdsmästare åt föreningen. Det har blivit några timmar. Gräset och ogräset växer så det knakar! Jag har aldrig varit med om något liknande här, men regnet har väl gjort sitt och att allt kom igång relativt sent i år.

Igår kväll fick jag meddelande om att roboten kört fast i stugan. Jag kan inte se exakt vart på någon kamera, men tro mig veta var det är. Jag får nog skylla mig själv då ;-) Får lösa det i morgon kväll.

Västerås mest exklusiva lägenhet är nu såld. Det har varit fyra budgivare som varit med från utgångspriset på 12,5 miljoner. Så sent som vid 17 miljoner var tre kvar. Jag såg på listan (Ordningen på budgivarna kommer jag ej ihåg) att nr 1 höjde till 17,1, nr 2 till 17,2 och nr 3 till 17,3.

Men sedan hände något. 17,3 försvann och det stod 17,2 och budlistan från starten var borta och jag förstod direkt att de nu ville skriva papper. Först när det är skrivet är det giltigt.

Jag kan inte säga för mycket, men tycker det är lite konstigt att 17,3 försvann. Det kan finnas flera förklaringar till det och i det här fallet var det nog tur att det fanns en tredje budgivare som lagt 17,1. Jag ska inte utveckla mer eller spekulera, men har sett tillfällen då högsta budgivare dragit sig ur och då finns ingen anledning att den som har näst högsta bud ska betala det.

Den här marknaden är ganska rutten om ni frågar mig. Man kan tro att det är leksakspengar och att folk spelar monopol. Men det här är på riktigt. Här körde de ett tag med höjningar på 500 000 kr.

Kom ihåg mitt visdomsord. Spela poker mot mäklaren och visa inga onödiga känslor. Tala aldrig om hur intresserad du är eller vad som är ditt tak. Risken är att du kommer få betala det om den blir din vill säga ;-) Jag tycker också du kan tveka när du höjer och vänta ett tag. Lägg aldrig första bud. Och särskilt inte om du inte får köpa för det.

Jag är också övertygad om att många mäklare relativt ofta redan på visning träffar rätt på vem som blir köparen. Inte alltid, men ganska ofta. De tar också kontakt med dem som är mest intresserad för att få till ett bud och sedan är karusellen igång!

Jag har andra knep också, men ska inte berätta alla. Men vill någon ha hjälp vid något köp eller försäljning hjälper jag gärna till.

Just nu är bostadsmarknaden på framför allt hus övervärderad enligt mig. Det kan bli väldigt dyrt och ett utgångspriset blir ofta mycket högre när affären är avslutad. Jag tror många riskerar dåliga affärer och att allt går för fort. Köpa innan visning och besiktning etc.

I Frankrike kör de med fast pris. Den som först betalar det får den. Det går också att lägga ett pris under och förhandla. Jag tror det är sundare.


Från 13:e april. Här är Västerås SK-fansens 50 meter långa hyllning – till laget, staden och Looptroop --> här

PS. Kan berätta att Emil arbetar på Postnords kundtjänst i Västerås. De är ungefär 300 anställda där DS.

15 maj
Kollade in att "Kurt" sköter sig och han jobbade på såg jag. Körde några vändor i torsdags när jag var ute och allt var med belåtenhet. Skönt att det inte blivit några kabelbrott trots en hel del sork! Förhoppningsvis kommer "Kurt" ta död på några mördarsniglar också. Jag kommer också sätta upp ett antal fällor som jag kan visa senare. De är väldigt effektiva.

Att pula med gräsmatta och trädgård är annars något jag tycker är väldigt kul. Trots missödet i höstas med att klippa för kort ser ni att gräsmattan ändå är väldigt grön och fin om ni frågar mig ;-)

Jag såg på TV när Tove Alexandersson vann EM-guld under knockoutsprint (!)-EM i Schweiz.
Såg ni också att hon höll på att springa på en Golden retriever?!?

Hoppas jag lärt mig en gång för alla att när man ska tanka är det Ingomack som gäller. 30 öre billigare litern kontra "trötta" St1 på Råbyleden. Så har det varit ett tag nu och nu går jag helt över till Ingo i fortsättningen.

Fördelen med ett långpass löp är att man därefter kan trycka i sig en hel bullängd med vaniljsmak helt själv.
Det blev lågt tempo till Björnön med små korta steg. Mycket folk ute trots vädret, men inget regn.

"Du är inte min första, men du kan bli min sista"
Lite roligt inslag om Maj-Lis, 72 år som träffade ny kärlek under Corona.
Hon har inte vissa förmågor längre och jag undrar vad hon menar där. Är det att stå på händer, eller? Se inslaget --> här

Jag pratade med mina träningskompisar och de hoppas väl alla att Ironman blir uppskjutet.
- Ja, det gör väl jag med. Men till skillnad från mig har de alla tränat på väldigt bra är min känsla. Tjejerna är dessutom lätta och smidiga i kroppen och deras akilleshäl sitter mest i huvudet om ni frågar mig.

Nicke är också väldigt seriös och ambitiös. Alla är yngre än mig och körde inte 2019. De har alla färre Ironmanlopp än mig gjorda, men jag tror alla tre kan göra det riktigt bra framledes.

Känslan med mig är värre. Det känns som jag är på dekis och haft min peak. Jag tror det blir svårare här att komma tillbaka även om det kanske går så kommer jag få jobba hårt för det. Den som lever får se ...

Jag brukar läsa Fagersta-Posten och Bärgslagsbladet på nätet eftersom min stuga ligger i närområdet här. Hittar en del intressanta saker som t.ex. artikeln om en 97-årig dam som överlevt Corona i Köping. När hon var ung hade en spådam spått att hon skulle få ett långt liv och många barn. Det blev fem barn, 13 barnbarn och 18 barnbarnsbarn och 6 barnbarns barnbarn.

Puh! F-n. Jag tror inte hon kan alla namn på dem. Men om jag räknar och skulle vara ett barnbarn till henne. Så skulle jag haft barn som i sin tur hade fått barn. Men dem kan väl inte vara så himla gamla och tänk om de hinner yngla av sig innan hon kolar vippen då blir det ytterligare ett led och då snackar vi inte gammelmormor utan något mycket äldre.

På tal om idrott måste jag ge cred till Hygienteknik. Ett företag som verkligen gjort skillnad för VSK Bandy, VIK Hockey och Irsta handboll. Nu kan de även tänka sig att öppna plånboken för Rönnby! Men det måste väl finnas fler företag i Västerås som kan göra skillnad?

Personligen har jag lite svårt för hockeyn generellt eftersom jag tycker de killarna har det för bra. De har för höga löner sett till prestation.

Rönnby som inför kommande säsongen höjt spelarlönerna 20 procent, till 640 000 kronor. Men jämför bara mot SHL. Där kan väl en vanlig spelare i t.ex. Brynäs eller Leksand ha 300 000 kr i månadslön. Säkert andra förmåner med. De känns också som rejäla legoknektar som spelar där det betalas bäst och någon riktig klubbkänsla verkar inte existera inom ishockeyn. De bygger nya lag och samma sak sker här i Västerås där flera extra miljoner läggs på nya spelare.

Det där med att straffa i efterhand kanske någon tycker låter konstigt med tanke på det jag skrev om fotbollen. Men låt mig utveckla. Som det blivit nu har det blivit accepterat att filma till sig en straff och det tycker jag är fel. Det har blivit en del av spelet.

Men man kunde börja och testa i allsvenskan. Det skulle bli något unikt i hela fotbollen. Sverige i framkant. Jag tror mycket skulle försvinna direkt om en spelare visste att det kunde medföra något straff i efterhand om du fuskade. Det är någonstans där man måste börja. Att visa att det inte är OK! Du behöver inte bestämma det här när matchen pågår eller fördröja spelet.

Vad ska man dra gränsen? Ja, där kan man börja med det självklara. Vuxna karlar ska inte ramla ihop som en säck potatis bara för att det blir lite kontakt. Det är fel!

Jag vet inte hur många här som såg Chelsea mot Real Madrid senast?
Real slutade oftast spela när de tappade boll och trodde de skulle få frispark eftersom Real hemma i Spanien skulle fått det. Men inte här inte. Domaren bara friade eftersom det var för billigt och det där gick han inte på. Chelsea såg ut att vara två man mer på planen och jag har aldrig sett så snabba kontringar. Det här var en otrolig stjärnsmäll för kungliga Madrid som har hur många titlar som helst. De fick en rejäl knäpp på näsan.

Jag måste bara få berömma spelarna från Storbritannien för där ligger det inte i spelets natur att filma. Det är hårt, men ofta schysst! Även spelare från andra länder får snabbt lära sig vad som gäller. Missa inte finalen senare mellan Manchester City mot Chelsea. Det kommer bli åka av. Tro mig!

Den nya stadsdelen Sätra är nu klubbat av politikerna. Därmed kan man också säga att startskottet har gått för den nya stadsdelen. Byggstart blir 2022. Om mindre än tre år ska inflyttningen starta, om ingenting konstigt händer. Vem vet de kanske hittar en vikingagrav. Mellan 5 000 och 10 000 personer kan få bostad i området.

Även norrleden kommer breddas vilket vi välkomnar. De var inte många år sedan samma politiker tyckte de var för liten trafik för cykelbana och belysning fram till Erikslund. Nu ska det bli fyra filer för bilar i alla fall och jag tror de kommer fixa det andra också

Då var det lördag och tråkväder. Funderar på att springa lite längre senare i dag.

Det blev en ny dator i går. Inte för att den gamla var så dålig, men den är säkert i alla fall sex år. Jag köpte en stationär utan skärm eftersom jag redan har en schysst skärm.

Har också en bärbar, men skriver helst och surfar på den här. Fördelen med den nya är att alla program öppnar sig fortare (haha)

Under den senaste månaden har jag nog tutat vid fem olika tillfällen i Västerås. Det har handlat om tillfällen då folk inte brytt sig om högerregeln och väjningsplikt.

En gubbe åkte jag mer eller mindre och jagade på Erikslund då han bara åkt ut vid McDonald's. Sedan kom jag på att bilen var överlastad med jord och jag fick ta det lite lugnt den här fredag kvällen när jag var på väg till stugan ;-) Men sjukt liksom att man blir tvungen att bromsa i en rondell för att en tomte bara åker rätt ut i trafiken.

De flesta andra tillfällena har annars varit med postens elfordon. Den går visserligen bara i 45 km/h, men det har inget med högerregel eller väjningsplikt att göra. Folk är otroligt nonchalanta, men jag är inte rädd för att tuta vill jag lova

I Kolsva däremot är tempot annorlunda. Det finns en korsning i centrum och jag har på tio år aldrig behövt stanna där. Helt otroligt!
Allt går i ultrarapid och visserligen ska inte jag stanna eftersom de andra har väjningsplikt, men de stannar hellre och tittar på mig trots att jag har farthinder och en bra bit fram. Det är som dag och natt mellan tokstressade Västeråsare mot "trötta" Kolsvabor som lever i slowmotion.

Mellan Kolsva och Köping har de nyligen sänkt hastigheten till 80 eftersom det varit många olyckor, men jag tycker det är lugnt, vägen är bra och det finns kameror. Jag har nog aldrig sett några olyckor, men det som kan vara störande är alla dessa epa traktorer.

Hade man resonerat samma sak hade man i så fall sänkt hastigheten till 70 eller 60 på E18 mellan Köping och Vässan för där är det mycket olyckor, men det kommer såklart inte hända ;-)

Jag lyssnar på lite poddar och tycker familjehemligheter var intressant. Många gripande saker som hänt och värst var det nog att höra om hon som tvingades lämna ifrån sig sitt nyfödda barn och sedan åkte in på mentalsjukhus.

Jag skulle också kunna vara med här i familjehemligheter. Både på min mor och fars sida har stora och helt livsavgörande saker som för alltid ändrat saker och ting. Jag har alltid varit noga med att inte döma för hårt och även kunna förlåta eftersom förr i världen var det en annan tid. Det får man inte glömma.

Mordet på Madeleine Delbom i Långshyttan var också en tragisk podd att lyssna på. Jag visste ju det mesta om händelsen innan, men att så många var inblandade är unikt.

Otroligt tragiskt att bli mördad för så lite pengar det handlade om. Var försiktig med att låna ut pengar! Jag har lärt mig genom åren att man ska vara varsam med att skryta om pengar eller bara visa vad man har. Många skulle kunna gå över lik för det där. Just det där att framför allt ha likvida kontanta medel eller ha några hundratusen på bankboken bara så där kan sticka i ögonen på många. Betala av lån i stället om de finns.

Sedan är det bättre att placera i aktier eller fonder. Blir du lurad eller är någon som vill ha dem snabbt tar det längre tid att genomföra en försäljning här då det tar några dagar innan pengarna finns på kontot.

På jobbet var det en vän som igår berömde Jan Emanuel Johansson. Han hade läst någon intervju med honom och tyckte han var så bra som lyckats i livet.

Jan Emanuel ni vet han som blev jätterik på flyktingar och ska vara Socialdemokrat. Personligen är det kul för honom och jag säger grattis till Jan Emanuel Johansson. Jag är inte avundsjuk, men jag tycker han borde ha en lägre profil då han ofta just visar upp sina statusprylar. Han verkar ha ett väldigt stort behov av att bli bekräftad med dyra prylar och jag tror tyvärr att det kan dra till sig fel sorts folk.

11 maj
Hade en okej helg i stugan. Tyvärr inget superväder och det blev tidig hemgång i söndags på grund av dåligt väder. Jag pratade med närmsta grannen som funderar på att byta avlopp. Vi pratar en investering på 130 000 kr. Det är förbränningsavlopp, men måste också kontrolleras varje år till en kostnad.

Mitt avlopp har också brister, men jag har inget måste. Däremot tyckte hon som inspekterade att jag skulle tömma varje år.

Haft dålig energi i flera dagar, men i måndagskväll blev det första träningen sedan i onsdags. Det är för dåligt. Hade löparskorna mina allra bästa Adidas Ultraboost med, men det blev inget. Skorna dock ett par år gamla ;-)

Jag sprang förbi kyrkogården och kollade till mina blommor. Den första planteringen vid en grav tog något djur! Penséer mums. Nu såg det bättre ut.

Längst ut i Rönnbyspåret fotade en tjej och jag förstod inte vad. Tio meter längre fram hade jag bara tiotalet meter till en ståtlig råbock med horn som åt gräs? Jag fick hoa lite innan han motvilligt klev åt sidan. Lite längre bort ytterligare en utan horn. Han kanske ville imponera på henne för mig var han inte rädd för.

På måndagen blev jag inbjuden på turen att kolla in ett dockhus. En kund har beställt massor av saker som jag burit hem och nu vill hen visa. Det var så mycket saker att hen nu börjat med hus nr 2! Rätt häftiga saker och med riktiga lampor bland annat i huset och massor av detaljer.

På Skogsvägen har en tjej från Köping tror jag precis flyttat in. Två DHL-killar var där och lämnade flera paket utanför på gården. Tjejen ringde då på en granne och bad om hjälp att lyfta när jag kom. Jag känner honom och han är gammal och svag. Han ville ändå hjälpa till och då kände jag mig också manad. Dock var ett paket jättestort och tungt. Det här går inte och de orkade inte. Inte jag heller typ!

Vi fick då börja packa upp allt och det är en större bäddsoffa. Det var knappt det gick ändå och svetten sprutade, men tillslut fick vi in åbäket i lägenheten. Allt som allt tog det nog en kvart. Men det var väl en god gärning. Jag tyckte synd om de båda och kunde inte bara lämna dem vind för våg

9 maj
Skön seger i går mot Jönköping, men det kunde lika gärna gått åt andra hållet.
Jag är på gång att få en matchtröja som Anton Fagerström haft och den åker nog upp på jobbet. Den lär väl ha ökat i värde sedan straffräddningen, men varför fick J. Södra straff!?! Jag förstår inte.

Och vilken straff IFK Göteborg fick mot Häcken! Nä, jag har alltid varit för att kunna straffa spelare som uppenbart fuskar och kastar sig. Jag menar efteråt! Allt filmas ju i dag och vissa saker är så otroligt uppenbara för oss, men kan vara svåra för domaren.

Sedan är det märkligt för när tjejer spelar boll ser man nästan aldrig något sådant här. Men när herrar kör filmar båda lagen och jag blir bara trött. Stå upp och sluta fuska!

Sedan blev en VSK:are nersprungen bakifrån i straffområdet, men då friar domaren. Helt otroligt. Visserligen är han på bollen, men han är lika mycket på spelaren först.

Har sett några bra saker på TV som jag vill tipsa om. Som vanligt bara SVT. Det där andra skräpet i reklamkanalerna orkar jag inte med.

Blågula hjältar med duktige friidrottskommentatorn Alhaji Jeng tror jag kan vara bra för många att se. Jag har bara sett första delen, men tror ändå det är nyttigt för många.

Lasse Lindroth - allt för ett skratt lite likaså. Han var nog före sin tid och visst har det hunnit hända en del saker i Sverige sedan hans tragiska bortgång 1999. Lasse Lindroth var bara året äldre än mig när hans personbil krockade med en buss.

Tumba - en släktsaga var också intressant att se.
Jag kommer inte ihåg något från hans aktiva karriär men han är ändå en av Sveriges största idrottsstjärnor genom alla tider. Verkar ha varit en skön snubbe och osvensk på något bra sätt. Våga sticka ut och bjuda på sig själv. En stor människa den där Sven Tumba och hans fru Mona ska också ha beröm och uppskattning.

Sedan fastnade jag för "Morden vid kustvägen". Där vi får följa jakten på seriemördaren John Cooper. Mycket otäckt och spännande. Grymma skådisar som vanligt när det är från Storbritannien och av Luke Evans skulle jag vilja se mycket mer ifrån. Han passar verkligen i rollen som framgångsrik polis.

5 maj
Västerås häftigaste och dyraste lägenhet är just nu ute till försäljning --> här
Här får du hela våning 17 och 18 för dig själv. Pris 12,5 miljoner och en hyra på lite drygt 8 000 kronor ...

Jag vet inte vad som hänt, men kul att flera Västeråslag börjat storsatsa. Jag tänker på t.ex. VSK Bandy, VIK Hockey, Rönnby innebandy och Irsta Västerås damhandboll. Även några andra klubbar längre ner i seriesystemet gör samma sak. Något har definitivt hänt och nu vill de inte nöja sig med att bara delta.

Flera av de här klubbarna har gått till slutspel, men redan åkt ut i kvartsfinal. Men nu känns alla de här lagen som att de ska gå minst ett ytterligare steg på vägen.

Tittar vi på de här fyra stora så säger jag redan nu trots att deras säsonger knappt slutat att: VSK Bandy herrar ska gå minst till SM-semifinal 2022. Damerna vill utmana om SM-guldet.

VIK Hockey ska bli bland de fyra bästa i allsvenskan.

Rönnby och Irstadamerna ska spela SM-semifinal och Irstas herrar får kvala till högsta serien.

Ibland blir jag förvånad. Som när Ebba Busch efter söndagens partiledardebatt får stark kritik för sin vita klänning. Varför objektivera en kvinna på hur hon klär sig? Personligen tyckte jag hon var otroligt snygg i söndags. Hon skulle kunna vara modell för vilken barbiedocka som helst.

Observera att jag kan bjuda på det här. Jag tycker så och hade sagt samma sak även om jag haft tjej. Men det har inget med kärlek att göra bara för att jag kan tycka någon är snygg. Däremot är jag ärlig och uppriktig. Tror vi vinner på det i längden ...

Kul att se någon som klär sig som en vacker kvinna medan de andra damerna hade kläder som männen. Tråkmånsar som är så formella och politiskt korrekta. De var bara slipsen som saknades

Jag kan villigt erkänna att jag tänder på det kvinnliga. Det kan vara små gulliga händer, en fin rumpa, det där med höfterna som killar saknar och bröst. Det behöver inte vara stort på något sätt, men en kvinna ser bara helt enkelt annorlunda ut mot en man som jag.

Till er som är lyckligt lottade och har en partner så tycker jag nästa gång ni ska duscha eller bada ihop, så får ni se om ni råkat glömt hur er partner ser ut naken, men titta snyggt och diskret. Det brukar tjejer vara bättre på

För att återgå till klänningen som jag tror fick Jimmie Åkesson att slicka sig om munnen var det så klart en kvinna som klankade ner på Ebba, men jag tror hon bara var avundsjuk.

Jag tror också till sist att om Nyamko Sabuni hade haft den där vita skruden hade det aldrig blivit samma debatt. Det är vad jag tror i alla fall ...

4 maj
Det rullar på här. Kan berätta att det numera inte är helt nattsvart med träningen. Cykeltrainern har nu kommit till användning även om det bara varit med något kortare pass. Men någonstans måste man börja.

Försöker också köra mera löpning. Fortfarande korta pass, men oftare. Märker också att det är bra träning att köra i Rocklunda eller Rönnbyspåret. Där är det kuperat med backar och mer skonsamt med underlaget. Bra variation mot asfalt.

I kväll såg jag även på Facebook att de återigen öppnar bastun på K-badet. De har två stycken på herrarnas och det får bara var en åt gången i varje. Men då blir simningen roligare om man kan basta ;-) Jag har inte varit här på flera månader.

Jag har fortfarande inte fått något svar från Open Infra. De vill i första hand bli kontaktade via e-post och skriver också att de oftast svarar inom en arbetsdag.

Jag skrev förra söndagen och sedan på nytt eftersom jag trodde den killen kunde ha semester eftersom han jobbat helg. Inget svar heller på SMS från han jag träffade. Det är dåligt tycker jag och läser man deras recensioner på Google är de inte särskilt bra.

Fick också nu en kreditupplysning med posten och som Prolog (!) delade ut på grund av detta. Jag är lugn så och lär inte bli blåst då det är företaget som ska leverera bredbandet som tagit upplysningen.

Har börjat låst min cykel med dubbla lås utanför jobbet. Dock är det nog en hyfsat säker plats trots allt, men vill man ta den så kan man göra det. Troligen rullar de då bort den först några hundra meter för att sedan hämta den när det är mörkt, lugnare och mindre folk. Därför kan det alltid var bra att först låsa fast den i någon stolpe eller motsvarande. Då försvinner den möjligheten. Men när jag låser båda hjulen blir den svårrullad och då får man bära iväg den. Går såklart, men lär se misstänksamt ut.

Fotade också en Monark. De är typ mest stöldbegärliga av alla cyklar. Många har dem och de är i hyfsat bra kvalité. Den här tror jag inte alls står så säker som det ser ut. Med rätt verktyg kan du knäcka och klippa det mesta.

Kostar det så smakar det fågel. Många vill väl bo på postnummer 722 17 och på Aroslund/Blåsbo med utsikt över Svartån

Kan avslöja att 30 sällskap kom på första visningen och slutpriset blev 9 750 000 kr. Det finns pengar i Sverige ...

2 maj

Jag åkte i går ut till Bubbe. Först förbi "Granngården" där jag på nätet i torsdags beställt ett insektshotell och några säckar gödsel. Jag hade kollat att allt fanns i lager i Västerås där jag skulle hämta och trodde allt skulle vara klart på fredagen. Men icke!

Jag trodde då det skulle gå bra att hämta det på lördagen innan jag åkte ut, men så kunde man inte göra. Jag var tvungen att vänta på SMS:et enligt personal och det var inte alls säkert sakerna fanns på lager och kanske skulle komma från annan butik eller från annat lager. Jag fick åka tillbaka tomme och med svansen mellan benen.

Någon timme senare pep det till i mobilen och då var det klart. Där fick jag en knäpp på näsan. Det hade varit enklare att bara åka dit och köpt det ;-)

Jag gick med i en offentlig Facebookgrupp här vid namn "Skräpplockare i vänliga Västerås". Har just nu 749 medlemmar och är imponerad av mångas engagemang. Här är det många som helt ideellt och på fritiden väljer att plocka skräp i Västerås. Bra initiativ som jag hoppas uppmärksammas mycket!

En annan grupp är stulna cyklar i Västerås med 1 700 medlemmar. Fasen vad cyklar som försvinner! Jag förstår inte var alla hamnar?!? Det här måste vara organiserat. Många av stölderna är fräcka som han som blev av med ett framhjul (cykeln var fastlåst) trots mycket folk i rörelse och han vara bara borta i 15 minuter. Att köpa ett nytt hjul kostar mycket pengar och det kan ta tid innan han får det.

Jag vet inte vad jag har för råd att ge. Lämna inga cyklar utomhus och använd flera lås. Lås fast hela cykeln, men säkrast är att ställa cykeln i eget garage eller bär upp i lägenheten. Inte ens källare eller förråd är säkert. Jag har t.ex. haft min finhoj (ibland) låst i mitt källarförråd. Här behöver man först komma in till föreningens källare. Sedan ytterligare en dörr som har brytjärn till våra medlemmars personliga förråd och där finns ytterligare en dörr till varje lägenhetsinnehavare. Vi är bara sex stycken i 21 B.

Sedan har jag också haft cykeln låst i mitt personliga förråd och för att komma in här behöver alltså tre dörrar med lås öppnas. Men ibland kan någon dörr var öppen fast den inte ska vara där. Säker kan du aldrig vara ;-)


29 april
Nu har jag köpt Sigrid som är en fågel som har en egen namnskylt. Tidigare köpte jag Stina som jag gav bort.

Det blev även en cykel som ska sättas på pinnen. Hjulen ska sedan snurra fint i vinden och sakerna hamnar ute i stugan. Fågeln kommer från Bali (!) och alla har sitt lite egna utseende och jag tycker de är häftiga och originella.

Sevärd och smått komisk intervju på 30 minuter med Kinas ambassadör Gui Congyou. Här kan man tro att karln bor på en annan planet. Tror han på allt själv eller är det jag som är korkad. Jag vet att jag har begränsningar på mycket så jag säger inget mer ;-)
Titta --> här

Två bra saker med dagens VLT. Läste planerna om att fräscha upp Svartån som ska bli ett trivsamt promenadstråk och med en ny faunapassage.

Faunpassagen blir ungefär cirka 100 meter lång och nästan 20 meter bred. Ett cirka 70 meter långt trädäck med en liten brygga ska byggas i anslutning till faunapassagen för att skapa närhet till strandmiljön.

Även gångstråket längs med ån ska rustas upp och det här kommer säkert ta något år att fixa. Inte en dag försent! Enbart faunapassagen för fiskarna beräknas kosta 38 miljoner kronor.

Det andra bra saken var den här insändaren som förklarar vem som delat ut posten.
Läs den --> här


26 april
Det var väl inget superväder i stugan i helgen. Ganska blåsigt och kallt. Men jag trummar på därute ...

Jag vet i skrivande stund inte vilket avtal som kommer gälla för mig i stugan angående fiber. Troligen det första jag skrev på förra sommaren. För man kan inte ha två! Märkligt att jag ens fick frågan och vi får se vad det slutar. Har inte fått något defintivt besked från Open infra, då jag försökte få behålla de senaste avtalet, men till det billigare priset på anslutningen

Stark intervju med Pär Lernström i dagens P4 Extra. Där han bland annat pratade om hans pappa som gick bort för bara några veckor sedan och om hans rädsla för döden.

Jag tittar ju aldrig på TV4 och har nästan aldrig sett något med Pär Lernström, men han verkar vara en bra, schysst och smart kille.

En annan snubbe som gjort starkt intryck på mig är Nils van der Poel. Skridskoåkaren som kom från ingenstans och vann VM-guld och slog världsrekord. Men det är hans ideeér och tankar som är mest intressanta att höra ;-)

Vill börja leva mer hållbart. Har börjat med kompost för både hushåll- och trädgårdsavfall. Komposten kommer ge näringsrik gödning och jordförbättring till min trädgård. Perfa! Nu är den på plats.

Om den här stenbumlingen som nog är större än ni tror finns en ganska otrolig historia. För ungefär ett år sedan hade den tippat mot snickarboden.

Notera märket i mitten på stupröret. Mot alla odds lyckades jag och Rodde med hjälp av två järnspett tippa tillbaka den. Jag trodde det skulle bli omöjligt.

Det är väl troligt att den här bjässen ligger kvar här om 500 år. Ja, kanske 1 000 år ...

En lyx med att vara vuxen och tjäna egna pengar. Köpa en räkstubbe för 145 kronor och som ska vara för 2-3 personer, men då jag är själv äter jag upp hela och på samma dag dessutom

En övergång, men inget jag använder själv. Fixade den här för att vara schysst till bonden och hans fru. De brukar gå över diket här när de promenerar med deras vakthund som liknar en vit stor varg. Väger ca 45 kilo och jag tror jycken sover ute året om ;-)

24 april
Lördag morgon och solen skiner ute. Dags att åka ut till stugan och det blir med en övernattning. Som vanligt blir det med en fullastad Golf och nu med toppdress och komposten från Greenline ;-)

Blev bjuden på en öl Arboga extra stark 10,2 procent. Men urk! Vilken vidrig öl. Stor varning för öl som är så stark. Mellanöl är fint, men den här fick jag blanda ut med en folköl (haha)

23 april
Har avslutat en ganska tuff vecka på firman. I vanlig ordning har jag fått städat en del efter Prolog och utdelaren på området här har slutat att förvåna mig.

Jag är nöjd med min löneförhöjning och ligger på det jag genererar, men inget mer. Vi får från första mars och inget mer retroaktivt t.ex. från i somras då avtalet gick ut.

Men det fick en vän som arbetar åt ett bolag som Västerås stad äger och då blir det ett antal tusenlappar när det är från mitten av 2020. Dessutom en bonus på 15 000 kr till alla anställda. Jo, jag tackar! ;-)

Kuriosa. Jag läste tidigare i år att Stockholmsbörsens bäst betalde vd, Astra Zenecas chef Pascal Soriot, höjde på nytt sin årslön till otroliga 177 miljoner kronor och med styrelseordförande Leif Johanssons stöd. Googla om ni inte tror mig ;-)

Att sedan Astra Zeneca kommer bli stämda för kontraktsbrott på väldigt mycket pengar eftersom de inte hållit vad de lovat med vaccindoserna är en annan femma.

Jag tror att Pascal Soriot i år blir utan bonus, men har ingen källa på det utan går bara på eget omdöme ;-)

Bubbarsbo i torsdags
Fick åka till stugan igår för information om fiberanslutningen. Lite förvånad blev jag allt då dosan inte monterades och det mest var snack om avtal på TV/bredband och när den skulle sättas upp (jag frågade) och att jag skrev på ett nytt avtal med TV och bredband.

Open infra har så klart provision på det här och även om vi till en början får schysta avtal på Visat TV premium fritt + Viaplay, Ultra HD-box och Internet med en hastighet på 500/100 MB/s kommer jag få betala mer för anslutningen (drygt 25 000 kr) mot tidigare 20 000 kr och då "bara" med avtal på bredband för 500 kr i månaden i 24 månader.

Men de är väl bra på att dribbla och de får mycket extra när alla väljer samma.

Jag kommer att sitta på bättre bredband i stugan och med klart bättre bild på TV:n och med fler kanaler än i lägenheten. Bra så.

Killen jag träffade trodde att under vecka 20 kommer fiberdosan upp och de kommer gräva hela vägen upp på min tomt och montera den.

Under juni trodde han sedan att vi skulle ha fiber. Men det blir att dra kablar sedan och viktigt att dosan kommer upp på ett bra ställe. Sedan ska router, Ultra HD-boxen och TV:n kopplas ihop.

Vilka är det som gräver? Inga svenskar utan polacker och så brukar det vara när det handlar om fiber.

VSK Bandy med 20 stycken SM-guld
Träffade en legend i veckan som kom på motorcykel. Ted Andersson är hans namn och jag berömde honom för hans arbete för den största grönvita bandyklubben i Sverige och han berättade att VSK:s nyförvärv hade blivit erbjuda dubbla lönen i aik, men ändå valt VSK Bandy. Det är stort! "Mesta mästarna" vill tillbaka till finrummet och det kan mycket väl bli SM-final redan 2022.

Var inte rädd för att fråga
Att ha rådgivare är underskattat. Stora människor med makt varför använder de sig inte av fler rådgivare undrar jag. Det är en gåta för mig.

Jag tror t.ex. inte Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch har någon bra rådgivare eller också är hon bara otroligt envis och gör som hon själv vill.

Hade jag varit rådgivare åt Ebba Busch hade jag för länge sagt att hon skulle lägga ner och dra sig ur avtalet med gamlingen som är 80+ och som ångrar sig. Det är inte värt den tvisten och det kommer skada henne själv och Kristdemokraterna som parti.

Nu har hon även blivit åtalad för förtal då hon skrev på Facebook att hussäljarens tidigare juridiska ombud var dömd för brott. Otroligt korkat för en person med hennes makt och inflytande om ni frågar mig.

Folk som är ärliga och säger vad de tycker är otroligt underskattade i många sammanhang. Jag har personligen under resans gång förlorat någon vän och tjej för att jag varit för ärlig och uppriktig. Hade de i sin tur ställt följdfrågor hade allt ordnat upp sig, men är du får långsint och för principfast tjurig blir det sällan bra i slutändan.

Att skrika ut att du aldrig mer kommer höra av dig och sedan hålla det imponerar inte på mig. Bättre då att lösa situationen.

Vill man inte ha någon mer kontakt kan man säga det lugnt och sansat. Tala om varför och så vidare. Gör det med stil och klass.

Våga prata och säg ifrån. Undrar du något så fråga! Jag är kille och behöver konkreta saker. Vi killar är också generellt trögare av oss än tjejer. För oss betyder ofta ord mer än handling.

Bara för att jag umgås med tjejer, så behöver det inte betyda något. Det kan vara kul att hitta på saker tillsammans om du har gemensamma intressen eller bara vill umgås.

Jag blir sjukt förbannad och tappar nästan tron på hela mänskligheten när superligan i fotboll kom upp i veckan. Hur kan tolv klubbar gå så långt fram att de tycker att de ska få spela här utan kvalifikation och bara på att de är en så kallad storklubb med många fans och följare. De verkar alla fått storhetsvansinne och de största protesterna kom från de här lagens egna supportrar! Cred till t.ex. Chelsea. Det säger lite hur sjukt hela idén var. Fanns ingen rådgivare eller vanlig människa?

Jag kommer för lång tid se ner på lag som: Milan, Inter, Juventus, Atlético Madrid, Barcelona, Real Madrid, Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United och Tottenham eftersom de ALLA tyckte det här med superligan var bra och att de skulle få spela där trots att de t.ex. gick dåligt i inhemska ligan och mot resten av europa.

19 april
Det rullar på här. Har en del jag skulle kunna skriva, men börjar bli för trött och klockan är mycket.

Helgen var snabbt över och i dag var det vanlig arbetsdag. För att återgå till helgen var jag ganska trött på fredag kväll och veckan hade varit ganska slitsam på firman och jobb därefter. Jag lade mig i alla fall hyfsat tidigt, men var ändå seg och småtrött när jag klev upp på lördagen.

Nu skulle det bli premiärcykling för året på min temporacer med mina vänner och efter ett avhopp blev det jag och två tjejer. Mums filibabba kanske någon tror och det bli en lätt match. Men inget kunde vara mera fel och jag trodde A. skulle hänga av mig redan på Vallbybron och det har aldrig någonsin hänt tidigare.

Vi tar sedan vägen mot Skerike, Skultuna, Svanå och mot Västerfärnebo.

Vinden kommer emot oss snett framifrån och för mig går det riktigt tungt! Jag har stundtals svårt att hänga med brudarna som skulle ta ett lugnt pass och att försöka gå fram och hålla tempo finns inte på kartan!

Vi vänder sedan efter tre mil och det var väl mitt förslag (haha).

Vinden är nu bättre och mer fördelaktigare, men tjejerna trummar på och jag får sladda tiotalet meter bakom. Jag brukar väl kunna ligga så även i normala fall, men nu var det på grund av att krafterna inte fanns och det är skillnad!

Ibland är det nyttigt att komma till insikt och få en knäpp på näsan. Konditionsidrott är färskvara och du kan inte leva på gamla meriter. Jag var så trött när jag kom hem så jag fick sova lite middag och vaknade lagom till VSK:s torsk mot gais. Allt är skit.

Sedan ut till stugan och där ute återkom krafterna efter två bullar och en stor kopp kaffe och jag jobbade på tills det blev för mörkt på tomten.

Pratade med närmsta grannarna på söndag och det var trevligt. De är sällan ute på vintern och träffade dem för första gången sedan i höstas.

Testkörde roboten och allt funkade. Var orolig för kabeln då det är en del sorkhål på tomten, men allt var OK och den gick bra. Passade även på att flytta huset till robotgräsklipparen och laddstation upp mer på trallen bakom kåken och mer i skugga.

Fick skarva en kabel, men det gick bra. Roboten är inte i bruk nu, men tänkte ta ut den till helgen och börja.

Farsans är klar nu och ska börja gå på schema i morgon. Här har gräset kommit igång tidigare och ligger kanske veckan före. Men sedan när allt är igång brukar det växa mer i stugan eftersom det är fuktigare där.

Nu blir det sängen. På återseende! Zzzzzz ...

15 april
Har gjort några kvällar hos farsan på Skälby. Med små medel kan vi göra underverk. Jag har tagit rabatterna och lite av gräsmattan och snyggat till. Gått fram med sekatör och fogsvans på de tjockaste grenarna och det är väl i alla fall 48 stycken (!) säckar med mestadels täckbark och lite toppdress som gått åt. Puh! Golfen har fått jobba hårt och det har även jag. Jag blev nöjd med mitt arbete och det blev stor skillnad mot tidigare.

Jag läste på VLT att det stjäls en cykel var fjärde timme i Västerås och förra året anmäldes 2 226 cykelstölder här och det är 20 procent fler än året före. Var åttonde stöld var av en elcykel uppger VLT.

Jag undrar liksom var alla cyklar tar vägen? På distriktet blev två kunder av med två Crescent elcyklar i helgen. Låsta med kätting och i förråd, men det hjälpte inte. Då tror jag det handlar om tunga grabbar med resurser och att de kanske går utomlands.

Nästa steg tror jag kommer bli GPS-spårning i cyklar precis som jag har i min robotgräsklippare. Den har också larm och börjar låta om det kommer utanför området.

Folk är också otroligt fräcka nu för tiden och "tyvärr" är inte många så observanta som de skulle kunna vara. Att fotografera misstänkta med en mobilkamera kan t.ex. vara värt väldigt mycket.

Sedan tror faktiskt också jag att mycket som säljs på begagnatmarknaden inbringar ganska lite pengar. Du får inte mycket för sakerna!

Jag t.ex. kollar också alltid upp säljaren att hen är seriös och vill se kvitto. Men alla nya cyklar har väl ett ramnummer och det kan man inte skoja bort bara för att man har ett fejkat kvitto och jag skulle aldrig vilja köpa något som jag misstänker vara stulet.

11 april
Jag åkte ut till min stuga i går lördag och stannade en natt. Inga stora saker hände, men jag har alltid saker att göra och ligger sällan på latsidan. Har du tråkigt och är sysslolös kan man alltid skrapa bort mossa från alla stenar på tomten med omnejd med en stålborste ;-)

Open Infra har angående leveransen av min fiberanslutning hört av sig i ett massmejl till alla berörda som tackat ja.
De skriver bland annat att de påbörjat grävning i området för att förlägga stamkabeln. Bokningar för installation och tomtprojektering är i gång. 80 000 meter grävning handlar det om för att förlägga stamkabeln till samtliga kunder i området.

Personligen tycker jag Open Infra är väldigt svävande och diffusa i sina beskrivningar och mejl de skickar ut. De hade väl mer eller mindre lovat fiber till sommaren, men jag är mycket tveksam till det. Har jag fiber det här året blir jag positivt överraskad.

Har funderat en tid på att börja kompostera. Jag har alltid varit väldigt bra på att sortera och återvinna. Det började redan på 1990-talet när HSB Skogslyckan var bland de första att bygga miljöbodar. Jag försöker som sagt att återvinna allt och nu ska jag även börja kompostera fullt ut.

Jag har köpt Greenlines komposthink om 15 liter som jag kommer ha i lägenheten. Jag kommer sedan ta med det avfallet när jag åker ut till landet och min stuga och sedan lägga avfallet i en Greenlines Master (bilden) som rymmer hela 375 liter.

Det är en skadedjurstät och isolerad varmkompost för både hushålls- och trädgårdsavfall och i en rätt skött kompost hålls processen igång ner till en temperaturer på -10 grader.

Visst kommer det bli lite pill med det här, men jag vill försöka leva mera hållbart och kommer få jordförbättringsmedel och planteringsjord på köpet. Lagrad kompost är nämligen den bästa jordförbättringen du kan önska dig. Den är rik på näringsämnen, växterna mår bättre och blir mer motståndskraftiga mot skadedjur och sjukdomar. Och jag behöver hur mycket som helst nästan på en sådan stor tomt som jag har därute

Kul att VSK Bandy trots problem med ekonomin de senaste säsongerna nu fått klart med en storsponsor och nu också värvat ett par duktiga spelare. Klubben vill tillbaka till toppen och i den här föreningen vill man varje år spela om SM-guldet.

Nyförvärven nämner ofta Ted Andersson och Micke Carlssons betydelse att välja VSK då andra föreningar ofta erbjudit mer pengar har valet ändå blivit VSK. Jag kan bara intyga om att Ted och Micke är två grymma och härliga människor och jag tror båda är oerhört viktiga för VSK Bandy även om det är länge sedan de själva slutade spela. Båda är året äldre än mig och var inte bara bra på bandyplanen som sagt.

Keep up the good work!

Kontakt: Peter Balonius