Fredag 19 januari

Jaha, då var det helg igen. Tuff vecka på firman! Vädret och de yttre förutsättningarna gör det bara tuffare. I dag hojade jag till firman i minus 20. Hade dubbla vantar med frös ändå om fingrarna ...

Fick i onsdags och fredags dela ut i innerstan på nya postnummer som 722 09, 722 12 och 722 13. Hade kvar de gamla som 722 18 och 722 16. Varubrev och paket. Kul med omväxling!

Går åt ganska många brickor och koder för att ta sig in överallt. Här brickorna och nycklarna på fem postnummer. Koderna hålls hemliga ;-)

Hade tänkt joina stugan i kväll, men kylan avskräckte. Men de här låga temperaturerna ner runt minus 25 och kanske kallare där gör att det tar tid att värma upp kåken. Tänkte åka ut lördag förmiddag i stället.

Som jag trodde publicerade VLT min insändare --> här. Det var väl precis så jag skrev. Varken mer eller mindre. Får väl se om Mimer kommer svara. Har aldrig fått så mycket beröm för något jag skrivit tror jag, men tar det med ro. Men är faktiskt förbannad på Mimer då deras beteende är nonchalant.

I dag hade jag två paket på kärra i ett studentboende, men eftersom jag inte visste våning på den som skulle ha paketen fick jag leta från dörr-till-dörr.

Lördag 13 januari

Allt bra här.
I dag VSK:s öppna träning klockan 14.00. Både herrar och damer äntrar planen gemensamt. Tjejerna kommer köra på ena planhalvan och killarna det andra. Troligtvis kör de allsvenska boysen på sidan närmast E18.

Hardcore supportrarna kommer sedan ladda upp och gå på bandy när Bajen gästar. Jag väljer emellertid att åka till stugan.

Det kommer bli ett litet jippo med intervjuer på fotbollen och sedan kommer supportrarna maxa ett fyrverkeri. Det kommer smälla, blixtra och lysa kan jag lova!

Fotbollsspelarna ska sedan gå på bandy. Bra initiativ! Brygga broar mellan de grönvita klubbarna ...

Jag har redan börjat planera stugans projekt anno 2024. Dammen kommer utvecklas och en riktigt stor blomsterrabatt kommer anläggas. Men båda sakerna har jag ingen brådis med. Bättre det blir bra! Det mesta av förarbetet är gjort och dammen är redan igång.

Sedan har jag berättat om min idé att ta bort gruset framför stugan och på sidan vid huvudentrén. Här vill jag anlägga en trall i nivå.

Skönt att slippa gruset, ogräset och sedan blir det lättare att gå och ställa saker här. Jag tror det kommer bli riktigt nice och snyggt. Men det gäller att trallen inte kommer för högt. Behöver dock kontrollera mer när snön är borta för att se att jag inte gör någon anka eller miss (haha)

Har skrivit en insändare till VLT. Hoppas de tar med den och då lär den dyka upp i veckan som kommer. Signatur P.B.

Kommer den med? Absolut! Bostads AB Mimer kommer få förklara sig ...

När jag var på Ikea igen blev jag för tredje gången på raken kontrollerad i självscanningen, men nu stod jag på mig och ville ha lägre pris!

Det var en dunkudde som jag ansåg jag fått betala för mycket på. Det var lite rörigt då kudden med samma namn och den låga kudden hade olika pris. Men det handlade om att den dyrare var en nyare variant med samma namn, men inte med samma artikelnummer. Svårt att veta! Då den höga modellen med samma namn som också var nedsatt låga bredvid den dyra låga.

Killen som kontrollerade mig kollade bara någon vara nu (tidigare har det varit rubbet tror jag).

Sedan berättade han att det beror på vad man handlar som gör kontrollen. Du ska tydligen inte köpa lådmattor och gardiner om du vill undvika kontroll!

Onsdag 3 januari

Då var det nytt år. Skönt! Jag tycker julen var bra och nyår likaså.

I stugan är det ungefär en snömängd på 45 cm. Jag kommer inte ihåg när det var så mycket.

I Västerås är det också mycket. Det ställer till det på jobbet. Det är halt, kallt och snön gör inte arbetet lättare precis. Det är snövallar och folk som inte skottar framför brevlådorna.

Nyår tillbringades i stugan. Det var lugnt och inte särskilt mycket fyrverkerier.

Strax före 01.00 var vi tre stycken som kastade oss i snön i bara underkläder. Det var ruggigt trots att jag inte var helt nykter ;-)

När jag sedan åkte hem sent på nyårsdagen sprang det ut en älg framför bilen mellan Kolsva och Gisslarbo. Jag var glad att jag bara körde 60 trots att det var 80. Det snöade och jag vet att det sker mycket viltolyckor på sträckan. Tror väg 250 är den som har mest viltolyckor i hela Västmanland.

Två veckor tidigare kände jag att bilen tappade lite greppet när jag körde över bron på Gisslarboån och svängde en aning. I full susning och hög fart kom en VL buss i mötande körfält. Kunde gått illa det där och 2011 skedde en dödsolycka på just den platsen. En kille som krockade med just en VL buss. Var rädda om er!

Lördag 9 december

Då var det lördag. Har i dag besiktat Volvon för första gången och det var inga problem.

En tur till Hovdestalund kyrkogård sedan och fixa gravarna. Skotta snö, borsta och fixa alla gravljusen. Det blev riktigt bra!

Laddar strax för årets första julbord på slottet.

Min gran här hemma är redan fixad och den blev kanonsnygg om jag får säga det själv. Ska nog lägga ut något foto så alla verkligen får se den ståtliga granen.
Trevlig helg!

Måndag 4 december

Allt är bra här. Har precis haft styrelsemöte. Det finns alltid saker att ta tag i, men vi är ett bra gäng och då går det lättare.

Men mycket att hålla koll och vi har gjort många investeringar inför framtiden, men nu kommer det bli lugnare ett tag hoppas jag.

På jobbet märks det att det varit lön och börjar närma sig jul. Mycket varubrev och paket har det varit även om det är mindre mot förra året.

Det går dåligt med min träning. Har varken ork eller lust just nu. Men man måste få vara dålig också. Men ser med spänning framemot VSK:s fotbollsmatcher 2024. Wow!

I stugan jobbade jag hela helgen. Det blir bra! Hela rasket ska målas invändigt, men det kommer nog ta ett par månader till innan allt är klart.

På lördag väntar julbord på slottet. Spännande!

Lördag 4 november

Jag har varit trött hela veckan. Kanske något skit i kroppen, men har liksom ändå gått på moln och jobbat. VSK är tillbaka i Allsvenskan! Det är svårt att greppa och ta in.

Vi har haft det så tufft och i så många år. 2014 var klubben ytterst nära att ramla ur division 1. Tack, vare hjälp och två mål av två Huddingespelare klarade sig klubben kvar med minsta marginal.

Jag funderar att skriva två fysiska kort och tacka dessa spelare nio år efter det som inträffade. Jag tror de kommer bli förvånade, men också glada. Vi hade aldrig varit där vi nu är utan deras hjälp.

2015 såg det om möjligt ut ännu sämre och klubben var ytterset nära KK och degradering. Tack, vare massor av Swishbidrag (miljonbelopp) lyckades klubben hänga kvar och drömhösten 2015 myntades.

Söndag 15 oktober

Helgen börjar närma sitt slut och som vanligt har det varit 110 procent. Två träningar, fix åt föreningen både i fredags och lördags, stugan med massor av fix och ställt av farsans robotgräsklippare. Även varit mycket aktiv med att skriva saker på nätet när det nu går så himla bra för VSK Fotboll. Puh!

Jag lyssnade i veckan på Björn Ferry som blev intervjuad i P4 Extra --> här

Jag gillar honom verkligen! Han låter halvsur och lite bitter ibland, men är en skön prick. Uppriktig och genuint ärlig som få. Det går hem hos mig.

Jag minnas att jag skrattade när jag läste hans bok och om hur han träffade sin fru Heidi. Inte min smak på tjejer, men det är en annan femma.

En SVT dokumentär om Estonia har släppts --> här och jag tyckte den var bra och intressant.

Den där tyskan och miljöpartisten måste vara bland de mest korkade jag sett. Det måste väl finns någon rim och reson i galenskaperna? De här konspirationsteorierna är ju helt befängda!

Dokumentärserien ”Estonia - fyndet som ändrar allt”, vill jag också passa på att totalsåga. Men jag var mycket kritisk när jag såg den och var inte alls imponerad som många andra då jag tyckte den inte var objektiv och vinklad åt ett håll.

Att den här serien kunde belönas med Stora Journalistpriset för "Årets avslöjande" är inget annat än pinsamt.

Inflationsnedgången i Sverige går långsammare än väntat. Efter rekordsviten på åtta räntehöjningar i rad sedan våren 2022 kommer troligtvis Riksbanken återigen höja styrräntan den 23 november. Med stor säkerhet blir den då 4,25 procent och då kommer majoriteten av oss knegare att betala en bit över 5 procent i ränta med rabatt.

Det verkar som vi svenskar fortsätter att spendera och ta från besparingar eller låna till konsumtion. Vi förlänger bara lidandet ytterligare och gör det värre ...

Lördag 30 september

Haft fyra timmars städdag i föreningen plus förberedelse. De som kom gjorde det imponerande bra!

Sedan funderar man på de som aldrig kommer eller gör något alls. Fullt friska människor i sina bästa år.

Och skulle man inte kunna vara med i dag finns andra tillfällen i veckan, men många är ju i sina lägenheter här och vissa prioriterar tvättstugan under städdagen ...

Jag följer ju Hemnet fortfarande mycket och ser hur tuff marknaden är just nu.

Vad mäklare tror och säger är oftast ett spel för galleriet. De tror jag inte ett smack på. Men just nu är de ganska tysta eftersom de också inser marknadens svårighet.

Rådet är att sälja före innan du köper. Gör du så kan du mycket väl göra ett bra köp och försäljning.

Sedan tror inte jag att man ska hoppas på någon budgivning utan utsatt pris ska vara det man tror sig kunna få och är realistiskt. Det innebär då lite sämre än man hoppats. Här måste man vara realist som sagt och det kan bli dyrt att göra fel och sätta ut ett för högt pris.

På Arosvägen ett långt stenkast från mig på samma postnummer som jag själv bor är två pampiga hus till salu.

Det mest pampiga har legat flera månader på kommande och kommer sedan ut för 15 miljoner!

Jag skrattade lite och skakade på huvudet. För det första har man inte fattat att under de här månaderna har marknaden bara blivit sämre och sämre.

Man kunde ju åtminstone lagt sig under 15 mille från början.

Sedan skrivs det om huset i VLT och många är nyfikna när det kommer ut på riktigt, men det händer ingenting. Betald placering och sedan plötsligt är priset på 12 750 000:-

För mig tyder det nästan på desperation och noll självinsikt.

Sedan är visningen inte förrän söndag den 8 oktober. Bostadsmarknaden kommer inte bli bättre i höst eller under den närmaste tiden. Därmed inte sagt att man ska handla i panik.

Sedan vet jag att det här huset är väldigt speciellt och det kommer bli dyrt. Det finns fortfarande många som har pengar, men hela marknaden har förändrats och allt är mycket trögare nu för tiden.

Den andra kåken har de haft ute under två omgångar i år tror jag. I våras hände det ingenting och i juni kom den ut på nytt. Den har legat ute över 100 dagar som accepterat pris om nästan sju miljoner.

Accepterat pris när ingen ens lägger bud och under så här lång tid blir bara larvigt. Glädjekalkyl! Men nu precis nu i dagarna kom faktiskt ett bud på 6,3.

Personligen hade jag aldrig lagt bud på dagens marknad. Aldrig någonsin. Jag hade bara arbetat med vad jag hade kunnat få köpa för.

I huset här hade jag sagt t.ex. 6,5 för annars får det vara. Inga bud ska läggas ut. Det är så man gör affärer i dag.

Jag ser flera t.ex. gamla bud på marknaden och t.o.m. på utsatt pris, men fortfarande så är det inte sålt. Då är det liksom något lurt och jag tror aldrig att det blir lättare att sälja om budgivningen drar ut för mycket på tiden ...

Dåligt med uppdateringar! Men har varit full fart här och jag varit upptagen med mycket. Den svenska kronan har nu stärkts mot både euron och dollarn.

Det här är bra nyheter för Sverige då osäkerheten för att köpkraften försvinner än mer minskar, men framför allt sjunker ovissheten för att Riksbanken ska gå vidare med räntehöjningar.

Håller det i kan det betyda att inflationen sjunker och att vi slipper en kommande räntehöjning redan i slutet av 2023.

Samtidigt väntas krisen förvärras 2024 och först 2026 börjar det vända. Det här låter på mig som en evighet.

Det mindre bra i kråksången är att svenska konsumenter fortsatt att konsumera och det har och innebär att inflationen biter sig fast och inte går ner som man hoppas. Vi tar från besparingar och i värsta fall lånar.

För oss arbetare är det viktigaste att man håller kolla på utgifterna, har en buffert och så är det viktigt att man har ett arbete att gå till och får vara frisk.

Lördag 16 september

Tjoho världen!
Det rullar på här. Dagarna går fort och veckan har gått fort på firman.

Körde milen på Rocklunda/Rönnby i torsdagskväll efter ett enklare födelsedagskalas. Det kändes väl okej med milen alltså.

I fredagskväll blev det gym och bastu efter ett längre kalas med god mat och fika. Det går att träna även efter kl. 20.30 en fredagskväll och det går ingen nöd på mig. Hemma nästan 22.30 ;-)

Har börjat varannan dag att köra varubrev A och paket på postnummer 724 62, 724 64, 722 16, 722 17 och 722 18. Nästan 130 stycken stopp i tisdags och det är väldigt mycket och tufft.

Det gäller att planera utdelningen bra, så det inte blir för mycket köra. Postnumren går ju in i varandra. Men det är kul och man vet aldrig hur turen blir eller vilka stopp du har.

Tänk att VM i Ironman gick i Nice. Herrarna var inte på Hawaii i år medan tjejerna kör på Hawaii i oktober.

Micke var i Nice som den glada pensionär han är och kunde följa tävlingen från sin uteterrass där jag själv varit när jag sprang Nice-Cannes maraton. Det var cyklingen han kunde se och den banan är riktigt hård och kuperad.

Den största av dem alla i Jan Frodeno tackade för sig. Gjorde sin sista proffstävling som 42-åring. Respekt! Enligt mig är han den största triatleten i världen genom alla tider.

Lördag 9 september

Ekonomisk härdsmälta
Jag har under en längre tid tänkt skriva om ekonomin, men det har dragit ut på tiden. Men nu kan jag inte vänta längre.

Jag måste säga att jag är väldigt negativt inställd för Sveriges ekonomiska utveckling. Jag tror vi har två tunga år framför oss även om jag inte kan "exakt" förutspå tiden och det kan ingen annan heller.

Det ser inte bra ut och jag tror bara vi sett början på krisen och att det klart värsta ligger framför oss. Det är alltför många faktorer som påverkar ...

Räntan kommer öka ytterligare och det senaste är att Nordeas ekonomer tror på två ytterligare höjningar innan den sakta kommer falla tillbaka något, men absolut inte till de låga nivåer många vant sig vid.

Min känsla är att många börjat nagga på ens sparkapital. Även jag. Men jag har också haft stora utgifter med nytt kök och badrum i lägenheten, bilköp och en rejäl investering i dammbygget.

Jag vill ge en fet känga till Risbanken. De har alla löner på ett par hundratusen i månaden, men hur man under lång tid kunde ha minusränta är för mig en gåta.

Det har ju medfört att folk spenderat långt över budget och dragit på sig extremt stora lån och konsumerat. Det har även gjort att bostadspriserna skenat iväg.

Nu börjar vi se konsekvenserna även om bostadspriserna fallit mindre än jag och många trott, så tror i alla fall jag att de kommer falla ytterligare. Jag är ganska övertygad om det.

När vi pratar ränta tror många att vi alltid snackar räntan man får när man köper bostad. Men köper du annat eller inte har en säkerhet är du förvisad om en mycket högre ränta t.ex. vid bilköp på avbetalning eller om du lånar för att lägga om taket på huset.

Som pensionär är det också väldigt svårt att låna på bostaden även om lånet kan vara litet. Prova gärna nu får ni se ;-)

Jag har flera kompisar, vänner och bekanta som försöker sälja och här har några haft och har det riktigt tufft. Ett par köpte hus, men fick helt nyligen lägenheten såld efter att lägenheten legat ute sedan i maj.

Det var precis att de fick in pengar som banken krävde för annars hade det kunnat gå riktigt illa och att de blivit av med kontantinsatsen de lagt på huset.

Kan tillägga att hen kände mäklaren och att mäklaren fick slita hund för att tillslut få den såld med prissänkning.

Någon annan har anlitat en skojare till mäklare i mina ögon och den bostaden ligger ute med alltför högt pris. De kommer inte få det priset!

De har redan haft visningar, men med få besökare och inga bud. Nu är två nya planerade, men jag tror på samma utgång.

Sedan har vi ytterligare en räntehöjning att vänta om ett par veckor och tänk om den skulle bli på en halvprocent!?! Då blir det tvärnit på bostadsmarknaden.

Skulle jag sälja i dag vill jag ge några råd.
Det kan vara bra att sälja före innan man köper. Det kan faktiskt gå så illa att du inte blir av med ditt egna objekt, men att köpa finns hur mycket som helst.

Har du små marginaler är det också bra att veta vad du har att röra dig med och tryggheten. Framtiden är extremt oviss och nästan allt pekar på ytterligare pristapp.

Får man inte sålt kan man visserligen hyra ut bostaden, men det tycker jag du ska vara försiktig med.

Många kan inte heller det eftersom banken kräver att du ska lasta in kapital i din nya bostad.

Jag tror det är skönt att få ett avslut med affären och vet också flera som fått problem med de som hyrt. Det finns flera skräckexempel att de kan sluta betala hyran, kan förstöra boendet och sedan bli svåra att avhysa.

Det kan också bli svårare att sälja lägenheten efter att du flyttat och sedan haft en hyresgäst som kanske inte alls har det snyggt i hemmet. Du kan bli tvungen att renovera och homestyla innan försäljning.

Sedan gäller det för egen del att anlita en bra och engagerad mäklare.

Du behöver också själv se till att lägenheten är i så bra skick det bara går. Absolut inte heller ha ett för högt utgångspris eftersom det gör att spekulanterna inte kommer och väljer annat i stället.

Jag tror också på att lägga den på kommande ett kort tag och sedan ut på vanliga försäljningen. Kalla till visning hyfsat omgående och inte vänta över en vecka som är standard.

Jag hade gärna planerat in flera visningar i följd eftersom konkurrensen är extremt stor. T.ex. fanns det för ca två veckor sedan 140 stycken tvåor ute till försäljning i Västerås. Nu är det 175 stycken och tio på kommande. Vi snackar Hemnet! Booli har då fler.

Jag hade krävt av mäklaren att ha en visning på söndag eftermiddag. Den kan absolut vara bokad. Att spekulanten ska anmäla sig innan. Sedan måndag och även tisdag alternativt onsdag. Hyfast bra tider också och inte för tidigt. Det gäller liksom att få spekulanterna att komma och titta.

Sedan hoppas på budgivning (eller bud) och sedan vill man alltid skriva på fredag efter lunch och inte vänta över helgen eftersom det kan medföra att köparen hittar annat och drar sig ur.

Tittar man på Hemnet Västerås i dag finns det över 700 objekt till salu och på kommande. Jag har aldrig sett en sådan mängd.

Booli Västerås har i sin tur 863 bostäder till salu, varav 241 snart till salu enligt kontroll i dag lördag.

Om vi lämnar bostadsmarknaden har vi också en inflation som inte ger sig riktigt och matpriserna stiger. Drivmedel likaså. Att regeringen väljer att sänka skatten på drivmedel nästa år är enligt mig korkat. Vill man hjälpa oss finns bättre alternativ och det säger jag som har en bensinare ;-)

Kronan är extremt lågt värderad och på kriget ser vi inget slut.

Börsen går svagt och nu börjar också varslen, arbetslösheten och konkurserna öka.

Vi står också nu inför en höst och vinter där elpriserna lär gå upp.

Många svenskar är högt belånade och har sett sina fastigheter sjunka i värde. Bostadsbyggandet som är lite av motorn i ekonomin dippar rejält och här har vi eftersläppningar. När bygget är klart, så kommer det bli få nya satsningar. Senast den här veckan valde Västerås stad att pausa bygget i Sätra.

Den svenska kronan är extremt lågt värderad. Det är dyrt att åka utomlands och importera saker från andra länder. Det är också att tecken på att investerare inte tycker Sverige just nu är intressant. Vi är räntekänsliga och högt belånade. Det är säkert de som tror på en bostadsbubbla.

I länder som t.ex. Danmark och USA skriver man bostadslån med fast ränta och över lång tid. Där kan du ha fast ränta i 20-25 år medan det i Sverige är mycket vanligare med rörlig ränta och få som har fast ränta längre än tre år.

Lördag 2 september

Nobelstiftelsen bjuder in Ryssland till festen och f-n tänker de då!?!
Det är år 2023 och Ryssland bedriver ett anfallskrig mot en granne i Europa.

Den här frågan måste såklart Nobelstiftelsen ha diskuterat, men det är ju så hål i huvudet att jag inte tror det är sant.

Ni kan höra VD:s kommentar på länken --> här

Han säger att det inte är deras roll att avgöra vem som är välkommen. Att värdera världspolitiken och vem som förtjänar att få en inbjudan.

- Men vem ska då avgöra. Om jag kallar till party, så är det väl jag som arrangör som avgör vilka som är välkomna? Jag personligen är ju inte välkommen till Nobelstiftelsens fest.

Lite mer rakryggad än så måste man kunna vara. Gör om, gör rätt!

Fotnot: Stiftelsen skall förvalta den förmögenhet som Alfred Nobel efterlämnade och som finansierar Nobelpriset. Stiftelsen ansvarar även för arrangemangen och informationen i samband med utdelandet av Nobelpriset.

I dag kör jag öppet hus här. Får se om det är några polers som dyker upp innan fotbollen hemma mot Brage som även är en gratismatch.

Viktig match och nu verkar även Rocklunda restaurangen vaknat med annons redan dagen före. Dessutom öppet från 11.00 och även efter fajten.

Tio matcher återstår för VSK i Superettan. Hela sex av dessa är på hemmaplan där VSK inte förlorat på över ett år. Jag vet dock att marginalerna är små, men laget är riktigt bra och vi börjar med matchen i dag. En match i taget, tack!

Har dragit igång träningen igen. Lite styrketräning och löpning. Fixade hos farsan i torsdags direkt efter jobbet och slet på tomten. Ett par timmar senare efter att ha blivit rejält myggbiten på Skälby skulle jag dra milen.

Det kändes tungt typ redan från start. Vid kyrkogården kom det ner en lång blondin från spåret som gick innan hon sprang om mig efter att jag kämpat upp från den långa backen på Skultunavägen.

Hon drog ifrån lite mer och försvann sedan in mot Rönnbyhusen medan jag fortsatte till Rönnbyspåret.

Jag fick rejäl soppatorsk i spåret. Fick gå uppför någon backe och var helt tömd på energi. Det var knappt så jag orkade hela vägen hem.

45 mm (!) vatten i Bubbarsbo senaste dygnet. Den där dammen har återigen blivit mer än fylld och jag har vid flera tillfällen fått tömma ut vatten och ändå ska jag koppla på ytterligare en slang på stupröret. Den är en märklig tid vi lever i och mer regn verkar komma i dag lördag ...

Måndag 28 augusti

Det händer mycket i vår omvärld och ibland kan jag bli alldeles matt av all den här informationen som vi matas med i sociala medier, tv, radio och i tidningar.

Jag försöker hänga med ibland lite för mycket. Jag borde vara ute mindre på sociala medier och man behöver liksom inte ha koll på allt.

Några snabba! Rysk utredning bekräftar Prigozjins död.
Wagnerledaren Prigozjin är en av de döda som vara på planet som kraschade utanför Moskva tidigare i veckan.

Det intressanta är dock vilka som ligger bakom kraschen och om det kommer fram bevis för vem som orsakade det här.

Naturligtvis ligger Putin och Kreml bakom explosionen. Men det är ingen utanför Ryssland som tar deras förklaringar på allvar då vi redan vet att det är fejk.

Heltokigt är det också med Donald Trump. Ju mer skit karln får på sig desto fler röster verkar han få.

Jag skulle aldrig klara av att bo i USA eftersom det finns alldeles för korkade människor där som kan supporta den här token.

I Spanien heter spanska fotbollsförbundets ordförande Luis Rubiales. Han kysser mittfältaren Jennifer Hermoso på munnen och verkar inte tycka han gör något fel.

Under fredagen hävdade Rubiales att kyssen skedde under samtycke och att han var ett offer för en ”social avrättning”.

Här ljuger han med största säkerhet för Hermoso säger att hon inte gett något samtyckte. Tittar man på bilderna, så förstår man ju allt och det ser inte bra ut alls.

Rubiales upprepar flera gånger att han inte tänker avgå och har inte bett om ursäkt. Naturligtvis ska den här tomten avgå och jag är ganska säker på att han kommer få göra det.

Alla kan vi göra fel, men man måste också kunna ta konsekvenserna av det och kunna be om ursäkt för att man gjort bort sig.

Det går ingen nöd på Rubiales, men givetvis ska karln avgå.

Fredag 25 augusti

Dåligt med uppdateringar. Tuff vecka på jobbet med några timmar övertid. Men nu är det faktiskt välbehövligt med lite extra pengar då det var mycket utgifter i sommar.

Posten och facken har nu kommit överens om att man numera ”bara” får ha 100 timmar kompledigt. Jag har lite fler och får då all övertid automatiskt i pengar.

I morgon blir det bussresa till Örebro. Väldigt mycket står på spel för båda lagen och det är stor prestige.

Örebro vill undvika degradering och VSK vill gå upp i högsta serien.

Efter att Örebro i många år varit det bättre laget gick VSK i fjol om och slutade bättre i tabellen.

I år skiljer det mer och jag tror på VSK seger i morgon även om det kommer bli tufft.

Gratismatch med över 10 000 bokade biljetter varav drygt 1 500 som bokat på bortaläktarna.

Minst åtta bussar åker från Västerås. Sedan blir det tåg och bilar. Det här är enda matchen som i morgon spelas i superettan och allsvenskan. Många kommer titta. Tyvärr, ska det bli busväder, men viktigast i morgon är att VSK tar en trea.

VSK:s supportrar har abonnerat Pitchers i centrala Örebro dit omkring 500 väntas komma inklusive jag själv.

Fredag 11 augusti

Jag känner mig bättre i dag. Skönt! Även om jag är lite trött i kroppen. Mindre hosta och nästäppa.

Skulle tagit en fika i dag och träffa någon jag inte träffat på länge, men valde att ställa in det. Vill vara helt hundra, så det får bli nästa vecka någon gång.

Kollade på Sverige mot Japan och var jätteimpad av Sverige. Det bästa jag sett svenska tjejer göra i 70 minuter. Sedan byttes två spelare ut och Sverige tappade nästan allt.

Japans straff var helt horribel! De har ju VAR (tack vare det fick Sverige en helt korrekt straff som domaren missade), men när sedan domaren helt felaktigt ger Japan straff, så borde VAR-rummet påkallat domarens uppmärksamhet.

Jag skulle även gett japanskan gult kort för filmning. Sedan tar hon straffen själv och missar.

Om många svenska spelare imponerade på mig i dag, så är jag fortfarande osäker på Mušovic. Hon rör sig konstigt i målet och var felplacerad vid några tillfällen. Är man 180 cm lång och ett halvt huvud längre än nästan alla japanskor, så måste man vara mer resolut i luften. Hon hade tur två gånger när bollen gick i ribban.

Torsdag 10 augusti

Har återigen dragit på min en förkylning och stannade hemma i dag.
Jag tänkte åka till jobbet ändå eftersom jag varit sjuk flera gånger det senaste året, men ändrade mig i sista stund. Det var nog tur det för jag har legat hela dagen. Täppt i näsan, jobbig hosta och allmänt trött i kroppen.

Påfrestande att jobba också när vädret varit som det varit och är. Jag hoppas verkligen jag är bättre till söndagens match mot Helsingborg för den vill jag inte missa.

Jag tycker också man ska ha i åtanke att kunde jag jobba hemifrån eller suttit på kontor hade det gått. Men att springa brevbäring och dela ut brev och paket är både tungt och stressigt är inte lika lätt. Det kan vara tufft även om du är helt frisk.

Jag har lyssnat på ett sommarprat i radio och det blev det med Bert Sundström.
Det borde vara fler, men det han upplevt som utrikeskorrespondent var mycket intressant att höra. Däremot var hans musik skit! ;-)

Jag har inte sett typ någonting från dam-VM, men får väl kolla i morgon när jag ändå är hemma och är sjuk.

Jag hörde att Zecira Mušovic gjorde succé i målet mot USA. Kul för henne och hon ska ha fått 80 000 nya följare på Instagram på bara några timmar.

Men det lilla jag sett från VM var när Sverige mötte Italien i sommarstugan. Första 20 minuterna och då imponerade inte Mušovic. Hon imponerade inte i luften, var osäker med fötterna och släppte retur på ett skott i magen.

Men tur jag kan ha fel! Jag hade nämligen satsat på Jennifer Falk som första val. Jag tycker det jag sett med henne tidigare att hon imponerat. Få riktiga missar för att vara målvakt.

Onsdag 2 augusti


Om det är någon som är i behov av en bra serie i dessa semestertider när det ändå bara regnar vill jag tipsa om ”The 100” på Netflix.

Jag blev totalt såld av de här sju säsongerna, men nu är det över för mig.
Jag är nu helt tom och det är som att gå i mål på Ironman och fundera på vad nästa målsättning ska bli.

Serien innehåller några riktigt starka kvinnliga karaktärer som Clarke, Abby, Octavia, Raven och Echo/Ash.

Och för er tjejer finns det även intressanta och duktiga killar och riktiga män som Lincoln

I serien har man lyckats att få till parallella händelser som sker ungefär samtidigt och det innebär att det ofta är flera saker som är riktigt spännande och som man vi se upplösningen på. Svårt beroendeframkallande om ni frågar mig.

Sedan är det flera personer i serien som kan vara snälla i början som sedan blir dumma och sedan snälla igen och tvärtom!

Tisdag 1 augusti

Lite småirriterad här, men inget jag kan påverka. Det är semestertider och då är väl kundservice ännu sämre än vanligt.

Sjukdomar på jobbet gjorde att jag fick gå mitt vanliga i måndags, men i morgon blir det nog innanför cityringen och sedan 722 28 ;-)

Är väldigt nöjd med dammen i stugan. Fotot ovan är från kameraövervakning. Reningsverket syns till höger (svarta lådan) och sedan forsar den rena vattnet ut igen.

Längst ut till höger syns en svart stor tunna. Där kommer jag koppla på ett böjbart rör som kommer gå under altanen och som kommer leda färskt regnvatten till dammen. Då kommer hela husets regnvatten hamna här.

Har sedan en likadan tunna vid lillstugan, men där sparar jag vattnet.

Bakom dammen syns också den blomsterrabatt som jag börjat anlägga. Stenar runtom och sedan har jag börjat köra ditt mer jord. Nu är det mycket lera.

Vi har premiärbadat i dammen och det funkade super även om det just den dagen inte var så varmt ute.

Det är svårt att beskriva hur tufft det varit att handgräva 40 kvm damm. Djupa delen är som djupast 130 cm med vatten.

Jag uppskattar att det totalt blev 1 000 stycken skottkärror med jord och det jobbigaste var att frakta bort jorden och få bort jorden från djupa delen genom att lyfta hinkar. Fy! F-n.

Fredag 28 juli

Första veckan avklarad på jobbet efter semestern. Det har gått bra och varit lugnt. Har tre dagar fått dela ut varubrev och paket på två för mig ganska nya postnummer i 724 62 och 724 64. Men det har gått bra och jag har fått se nya delar av staden.

Annars har jag också delat ut på 722 17, 722 18 och 722 27.

Nästa vecka såg jag att jag var planerad på 722 16 innanför cityringen på måndag.
Kommer samma dag även dela ut paket och varubrev på 722 27.

I onsdags efter jobbet åkte jag och Rodde ut till stugan. Vi skulle fixa klart med pump, filter och UV-C enhet. Vi hade vissa problem att få kopplingarna och rören helt täta, men till slut gick det. Rodde är bra duktig och stort tack till honom.

Jag fick vara en stund i dammen och eftersom det var lite kallt hade jag våtdräkt på mig. Vilken fryslort man är! Klockan var nästan 22.00 när vi var klara och åkte hem ...

Det återstår att fixa till mer sjösten på grunda delen. Jag kommer också försöka hitta någon billigare och enklare fontän. En skimmer till hösten och viss dekoration till dammen och en badstege. Men eftersom jag precis köpt bil, satsat stora pengar på dammen och nu fått slutfakturan på renoveringen i lägenheten (100 000:-) som ska betalas snarast får jag vänta ett tag innan allt gått i lås.

Nu blir det stugan. I morgon väntar besök där och jag åker hem på kvällen.

Sedan en viktig fotbollsmatch mot Gefle hemma i Västerås på söndag.

Trevlig helg alla!

Kontakt: Peter Balonius