16 oktober
I dag blir det fotboll i Eskilstuna. En otroligt viktig match för sportklubben i jakten på nytt kontrakt.

Tre olika supporterbussar avgår från Västerås. VSK Fotboll har en för de som hjälper klubben på t.ex. matcherna och sedan har supportrarna (VSK Sports och Green Army varsin där de samarbetar). En går från Arosvallen kl. 11.00 och en annan från centrum kl. 11.30 och båda går först till Pitchers i Eskilstuna.

Jag väljer Arosvallen och går här ifrån. Perfekt!

I morgon söndag åker jag kanske ut till stugan och gör klart trallen.
Jag kommer inte kunna göra något åt staketet eftersom där behöver det köpas nytt virke och en stolpe.

Finns också en del att göra på tomten som att börja samla upp löv. Tänkte köra med gräsklipparen på högsta klippläge och med uppsamlaren så slipper jag kratta. Har också en lövblås som går på el. Den suger dock inte upp lika bra som den blåser ;-)

I går kväll var jag på K-badet för första gången sedan i februari. Det kändes ganska OK med lite sim och en bastu och få svettas ut och rena kroppen (haha).

Den första jag såg där i bastun var såklart han som gillar killar. Helt otroligt. Han är otroligt kontaktsökande och med en obehaglig stirrig blick, men han verkar gett upp hoppet om mig och hejade inte ens. Jag nonchalerar han fullständigt och ja, jag sitter med badbyxorna på

Den här liraren tränar aldrig. Han rör sig mellan de två olika basturna som finns och var där när jag kom och när jag gick. Noterade dock att han strax därefter gick eftersom det inte var någon mer kvar och att badet skulle stänga klockan 20.00.

PS. Bostaden publicerades för 58 dagar sedan, den 19 augusti 2021. DS.

Kollade ni på Heds prästgård utanför Kolsva?!? Är det någon fler än jag som noterar på att kåken kom ut till försäljning i augusti och hux flux i början av oktober kommer ett bud på utgångspris och nu snart två veckor senare fortsätter man som vanligt.

Tror någon att en köpare ska behöva lägga över det här utgångspriset för att få kåken!?! De försöker skapa ett intresse och ett fulspel som är riktigt dåligt enligt mig. Det här är inte rent spel, men så här fungerar det i den här branschen. Det är många som blir blåsta på stora pengar och särskilt där priserna är höga.

Hade jag varit intresserad hade jag snackat med mäklaren och erbjudit t.ex. fem miljoner. Då har vi direkt en affär och en seriös sådan. Troligen hade mäklaren avböjt budet, men ändå kontaktat säljaren.

Eftersom budet de har inte är seriöst och hittepå och att de på ungefär två månaders tid inte hittat någon som vill betala 5,75 miljoner är jag säker på att de kommit med ett motbud och de hade varit riktigt korkade om de stått fast vid 5,75. Jag vet också att säljaren redan köpt nytt boende och ska flytta utomlands. De börjar säkert bli desperata.

Är det någon som läser det här som vill ha råd, input eller feedback inför en försäljning eller köp är det bara att höra av sig.

Jag tycker jag har bra koll här på läget om hur det fungerar och på speciella mäklare som kan vara bra eller mindre bra.

Rent generellt tycker jag många gör felet och köper för t.ex. miljonen. Du får en tvåa i Västerås ytterområden och hyran är på 4 000 kr.

Men köper du för 1,5 får du ett attraktivare läge och mer lägenhet för pengarna samt att hyran är på 3 000 kr. Här blir boendekostnaden lägre trots högre lån och mycket annat är bättre. Men såklart du måste ha koll på föreningens underhållsplan och vad de renoverat.

Sedan vet jag såklart att banken är mer restriktiv att låna ut pengar och därför får inte och kan alla inte köpa den dyrare trots att boendekostnaden på den blir lägre. Men man måste se helheten.

14 oktober
Det går ju dåligt med min träning som jag berättat. I måndagskväll efter klockan 20.00 drog jag ut på en kort löprunda och jag hann knappt börja förrän jag under Vallbybron blev omsprungen av en tjej.

Jag tassade med bakom och det var väl lugnt så, men jag gjorde inga försök att springa om eftersom jag skulle vika av vid kyrkogården och kolla graven. Jag hade kanske inte kapaciteten heller ;-)

Den här tjejen känner jag väl till lite så där. Hon bor i området och är i 40-årsåldern och hyfsat duktig, så man får väl acceptera att alla möjliga springer förbi en numera.

Tempot? Ja, uppskattar det någonstans runt milen på 50 minuter, men jag skulle ju bara springa dryga fem kilometer (haha)

I dag har vi i föreningen gjort filmning av våra avloppsrör för att kolla kvalitén.

Runt 2004 gjordes en relining av avloppsledningarna, men vi får se om återgärder behövs vidta och värsta scenariot är ju en fullständig rotrenovering av fastigheten. Det kommer såklart behövs någon gång, men kan man vänta t.ex. 10-15 år är det positivt tycker jag.

Kolla på den här kåken vid Heds kyrka --> här. Notera budet och när det inkom. Skriver mer när jag orkar ;-)

Stor skillnad på utrymme! Rejält dansgolv och plats för t.ex. långbord och paviljong som kan skydda mot både sol och väta.
Inga problem heller med t.ex. utomhusspa eller badtunna.

Det nya vi byggt mäter ca 210 cm mot bonden och är ca 675 cm långt.

Vi valde att förstärka upp med några lecablock och reglar som extra säkerhet.
Jag hade dessa saker över och bra att det kommer till användning.

Det här kommer bli bra! Bygger ihop med grillplatsen som nog kommer göras lite större och som kommer omringas av stolpar som är 70x70 mm.

Skönt att få bort gräset här och komma i bra och jämn nivå med gamla altan.

Den nya trallen ska gå till trappsteget till vänster.
Gör att trappsteget inte blir lika högt och vi kommer bättre upp i nivå.

11 oktober
En riktigt bra helg och inget regn på oss. Vi jobbade till mörkret i lördags och tog sedan fram strålkastaren och missade första halvlek mellan Sverige och Kosovo. Men självklart lyssnade vi på radio och hörde om straffen som till slut kom och målet där.

Sedan in i stugvärmen där brasan brunnit i flera timmar. Varmt och gott, men man blir bra dåsig. Eld tar syre! Vi gick en kortare promenad och tog lite frisk luft.

Två duschar och sedan var vi båda helt slut och lade oss strax efter klockan 22.00.

Upp och hoppa klockan 08.00. Frukost och lite titt på klassikern Rederiet innan vi drog igång klockan 09.00.

Sedan kom oväntat besök, men det blev inte Gevalia den här gången och vi tappade lite tempo när man ska vara social och bjuda på fika ;-)

Jobbade till cirka 17.15 innan det var dags att packa ihop och fara hemåt.

Det som återstår syns väl på fotografierna. Kommer behöva köpa en stolpe till och sedan det som behövs till staket på sidorna. Fronten av staketet återanvänder vi. Det kommer bli bra det här ...

9 oktober
Så har jag varit på min första begravning (så vitt jag vet) av en askurna. Jag tyckte det var fint ordnat där vi hämtade urnan och där fick vi också ett intyg av Svenska kyrkan.

Ingen av barnen vågade bära urnan och knappt blommorna, men sedan blev de nyfikna och ville känna hur tung urnan var när vi kom fram. Fyra-fem kilo skulle jag uppskatta och sedan fanns det ett snöre i toppen så det gick lättare att hissa ner den på djupet som var ungefär en meter.

Efter en halvtimme vid graven när klockan var 15.30 tackade vi för oss och ganska snabbt kom det en liten elbil med två personer som skulle fylla igen gropen. De ville väl hem och ta helg

Har nu bytt fördelararm (rotor) och fördelarlock på Golfen på eget initiativ och förhoppningsvis ska det här göra att bilen inte krånglar när den stått ute över natten och när det regnat. Det är inga stora pengar (några hundralappar) samt en liten slant till den som hjälpte mig att sätta in det här.

Här på Skogsvägen 15 har en ny frisörsalong vid namn MK Barber för killar öppnat. Jag tänkte att det skulle vara hur lugnt som helst att få en tid när det var drop in och vid lunchtid. Men tji fick jag. En kund satt i stolen och två andra i fåtöljer och väntade. Fullbokat hela fredagen och på lördag.

Boka kan man göra på hemsidan --> här

I stället fick jag tid över och kunde börja klippa föreningens gräsmattor. Sedan trimma och spruta ättika på grusytorna där det finns ogräs och vanligt gräs. Jobb finns alltid om man vill hitta.

Innan dess hade jag varit på Skälby och hjälpt till med en duschvägg och tidigare i veckan blev entrén upp till farsgubben klar. Den var full med ogräs och vanliga gräs, men jag pillade bort allt (tog flera timmar) och fyllde sedan igen med stenmjöl.

Samma sak har jag gjort här i bostadsföreningen och det ser mycket bättre ut. Även om man egentligen helst borde lägga om många plattor. Men det är ett större jobb ;-)

Jag tänkte fortsätta med det här senare bara tid finns och jag har lust så ...

8 oktober
Det blir två dagars byggande i stugan i helgen och det känns bra. Jag hoppas vi hinner mycket även om det är mörkt klockan 18.00.

När det varit sommar och ljust och har vi ofta kört till 22.00 på kvällen.

Mäklare Peter Balonius
Jag får ofta höra att jag borde blivit mäklare, men nu är inte så fallet men intresset finns.

Jag läser att priserna på bostadsmarknaden planar ut, vilket siffror från Svensk Mäklarstatistik visar. Men så här har det varit många gånger tidigare och så tar det snart fart igen.

Men den här uppgången kommer inte kunna fortsätta hela tiden. Några hundratusen hit eller dit verkar inte spela någon roll. Det är som det är låtsaspengar, men hur lång tid det för en genomsnittlig familj att spara ihop 300 000 kronor?!?

Jag tror också det här med budgivning borde tas bort. Det är inte sunt.

Jag har märkt ett större intresse för natur och landsbygd. Här är som ofta läget väldigt viktigt. Sjönära, avskilt och nära naturen ger stora pluspoäng.

Här skulle man kunna tro att nya fina badrum och kök spelar jättestor roll för slutpris, men jag tror ofta inte det. Risken är att du inte får tillbaka pengarna om du renoverar för att sälja. Äldre charm kan ibland vara bättre.

En kåk inte långt från Bubbarsbo gick för över fem miljoner. Här var läget A och O då varken kök eller badrum var något speciellt.

Den dagen farsan och Netha säljer huset är jag övertygad om att de nya ägarna blåser hela köket. Att de köpte nya köksluckor för typ 50 000 kronor med montering är helt betydelselöst för slutpriset. Kraven i dag är enorma och många vill sätta sin egen karaktär.

Att ett fristående hus i dag är friköpt spelar stor roll i alla fall för mig. Nytt tak och nya fönster är plus och själva läget är jätteviktigt. Men mycket annat vill jag fixa själv och bestämma.

Jag läste att hovrätten nu fastställt tingsrättens dom mot den gamla ishockeymålvakten Tommy Salo. Han döms till två månaders fängelse för grovt rattfylleri.

Tommy Salo ville själv ha villkorlig dom och samhällstjänst.

I överklagan stod det: "Tommy har både när han blev gripen och även vid dag för rättegång blivit hårt ansatt av pressen som har hängt ut honom med både namn och bild. Försvaret menar att det bör beaktas vid straffmätningen".

- Personligen har jag inget att säga om domen. Den är säkert rimlig och jag hade fått samma straff själv om jag åkt fast för grovt rattfylleri.

Däremot tycker jag det är förbannat dåligt att VLT som första tidning var de som först hängde ut Tommy Salo. Det är lågt och säger mycket om tidningen. Hade jag blivit dömd hade jag sluppit det här.

¨ Jag läser på Daniel Nordströms blogg som är VLT:s chefredaktör att: "VLT var den tidning som fälldes överlägset flest gånger av Pressens Opinionsnämnd under 2017. Fem fällningar är många och det här är en lista som ingen utgivare strävar efter att toppa. Antalet fällningar är emellertid ingenting jag ligger sömnlös över".

Till bloggen --> här

Vad jag tycker får ni räkna ut själva och det är upp till er att göra egna bedömningar.

Jag har också svårt för tjejen som skriver VLT:s ledare. Hon sluggar åt alla möjliga håll och kanter i jakt på mer klick till hemsidan och få reaktioner. Jag gäspar bara numera och orkar inte ens läsa och jag tror faktiskt många känner samma sak. Så kan det bli när man tappar trovärdighet.

Det är ju en helt annan dignitet på Richard Appelboms krönikor ...

6 oktober
Har varit mycket den här veckan. Har en begravning på fredag och det har varit en del att tänka på även om det är av mindre slag då det är en urna som ska ner i jorden. Det är alltså ingenting i kyrkan eller så.

I går var jag på fotboll och det var en mycket bra match och otroligt välbehövliga tre poäng. Blev t.o.m. någon pilsner både före och under match, men ibland måste man få unna sig även om det var en tisdag.

Jag har även anmält mig till bortaresa till Eskilstuna nästa lördag. Det ska bli kul! Kommer bli en rejäl holmgång, så bra att jag kan vila på söndag för det kommer behövas. Det blir ingen stuga eller något byggande den helgen.

Hörde att syrran och Rodde börjat kolla på Outlander. De är på första säsongen medan jag är på femte ;-) Men de kommer fastna och under våren 2022 beräknas den sjätte säsongen komma.

Serien är otroligt bra och skådisarna grymma. Väldigt starka och realistiska kärleksscener och även våldet. Jag tycker också att de två som det handlar mest om passar otroligt bra ihop. Jag tror stenhårt på att de känner äkta åtrå (haha)

Tittar jag på Caitriona Balfe är hon inte bara snygg. Hon har en otrolig energi och utstrålning som få. Många kan se bra ut, men hon har så otroligt mycket mer i alla fall i serien.

... Och tjejerna tycker säkert likadant om Sam Heughan

2 oktober
Lördag kväll och hemma i Vässan. Det har gått bra i dag och det var ett rejält lass vi hade med oss från Köping. 9 000 kronor drygt gick virket på.

För att nämna något hade vi 31 stycken brädor som var 510 cm. Två olika sorters stolpar (70x70 mm och 95x95 mm), reglar 45x170 mm och reglar 45x120 mm.

Delar av staketet återstår köpa.

Det är tre plintar kvar av tio att gräva ner. Det var väldigt lerigt att kasta upp jord. Fastade jättemycket lera under skorna och det var stora problem.

Sedan återstår mittenregeln som måste skarvas och de andra reglarna som går mot kåken.

Vi fortsätter sedan med golvet och sedan blir det lite pyssel att passa stolparna (de är inte uppe än) mot staketet vi plockat ner.

Sedan kommer det fattas ca 2x2 meter staket på sidorna, men vi fortsätter först med trallen mot grillplatsen och gamla altan.

Sedan kommer det förhoppningsvis bara återstå staket, kjol och front som blir av 120 mm brädor. Planen är att fortsätta nästa lördag-söndag om vädret är på vår sida.

PS. Skön kommentar från Viggo i går som tittade på mig och sade något i stil med: "Varför har du alltid något på gång? Och ska du bygga ut altan igen!?!" DS.


1 oktober
Då var det fredag kväll och har precis kommit hem från en kusinmiddag som var jättetrevlig. Mina kusiner kommer snart åka hem till USA och kommer sedan inte tillbaka förrän nästa år när det börjar bli varmt och sommar. När de nu återvänder kommer de till svensk högsommarväder. Lite avis är jag allt.

I morgon börjar vi byggandet i stugan. Förhoppningsvis klarar vi regnet. Klart säger en del regn, medan SMHI säger inget regn (prognos från fredag eftermiddag).

Vem ska man tro på? SMHI har flera gånger haft fel och jag har tänkt att kontakta de och fråga om deras mätstation vid Svansbo i Skinnskatteberg står fel eller är trasig. Jag är helt seriös för ibland säger Klart 100 procent chans på regn och SMHI visar inget och det regnar massor (Haha)

Att bygga utomhus när det regnar är annars inte jättekul. Vi kommer möjligen bara köra lördagen och åker sedan hem. Vi fortsätter sedan nästa helg hoppas jag och räknar med att vi kommer behöva fyra dagar för att fixa alltihopa.

Jag är nästan som en kalv på grönbete när det gäller det här och har svårt att sova ibland. Jag har funderat mycket hela veckan och det är mycket att tänka på. Jag är hoppfull och inspirerad.

Jag skulle i vanlig ordning kunna skriva mycket om bostadsmarknaden, men tiden räcker inte till och du måste ju också ha inspiration.

Jag hör konstiga saker och reagerar på konstiga prissättningar, men ibland måste du tänka själv och fundera. Inte ha så bråttom och rådfråga andra om du saknar kunskap. Det blir bättre så. Tro mig.

Jag skruvar inte isär min bil eftersom jag saknar kunskapen och vet andra som är bättre på det. Då är det bättre att ta hjälp.

Hör några som köpte kåk, men de visste inte att kåken INTE var friköpt. Det kostar bara några hundratusen, men det är väl kaffepengar för många.

De trodde också de hade fiber för det har ju alla i storstan, men det där var ett dödsbo och tanten på 90+. Tror ni fiberanslutning fanns!?! Nope, 30 000 kronor för det och det tar dessutom flera månader att få. Kanske ett halvår innan allt är fixat och driftsatt.

Trots att farsan för att ta ett exempel beställde för länge sedan tror de att han kommer ha först i mitten av oktober. Allt är dock färdigt, men det måste också driftsättas och det verkar ta flera veckor.

Eller mäklaren som ringde upp kunden som förlorat budgivningen och frågar om de vill köpa ändå eftersom den andra som vann inte fick lån. Hur man då kan stå fast vid sitt bud är en gåta för mig. Man har ju budat mot ett spöke! Och allt ska ju tas om eller så köper man för utgångspris. Men mäklare är fräcka och säg aldrig vad du har lånelöfte på eller är din gräns ;-)

Visa inga känslor överhuvudtaget och försök ha pokeransikte.

Kollar slutpriser på Hemnet för Västerås och nästan allt blir dyrare än utgångspris. Tomter går ofta upp över 50 procent.

En fin tvåa i min förening var utsatt i mitt tycke som lockpris och den gick också upp
355 000 kronor. Men vem bryr sig? ;-)

Jag blev i dag nyfiken på ett hus på Ekbacken för sju miljoner. Vem bor där? Jag brukar gissa och brukar ofta pricka väldigt rätt när det gäller t.ex. ålder när du kollar stil och inredning.

Här var kvinnan dold på ratsit, (fråga mig inte varför) men jag är ju nyfiken av mig och googlar du inte får du inte veta. Jag hittade då tjejen som själv lagt ut den här videon på Youtube --> här och för ganska exakt ett år sedan. Sedan har de även ett litet hus i Luleå och den länken hittar ni också på sidan.

Jag vet inte vad jag ska säga mer. Jag skulle väl inte uppskatta om min tjej (i Luleå) visade huset vårt i bara bikini, men vem bryr sig ;-)

Nä, ska nog titta lite på Outlander innan det blir en Tarzan och sedan kommer Johan Blund och säger god natt. Zzzzzzzzz ...

Det kommer bli åka av i morgon och vi är kända för att jobba hårt. Tro mig.

27 september
Hade en finfin helg ute i stugan. Perfekt sensommarväder! Synd att vi inte på allvar började med altanbygget nu, men jag arbetade ändå väldigt hårt. Mycket att förbereda.

Köpte tiotalet betongplintar som ska grävas ner och varje pjäs väger 35 kilo.

Bara golvet (145 mm) kommer gå loss på cirka 5 000 kronor. Sedan tillkommer bland annat reglar, stolpar och staket. Men jag anser att det kommer vara värt det alla dagar i veckan.

Det gamla staket i fronten kommer såklart återanvändas och för golvet på gräsmattan till grillplatsen och delar av gruset fram till gamla altan kommer spillvirke användas från gamla projekt som underlag till reglar och fästa skruvar i.

Sedan lägger vi dessa på plattor så reglarna inte ligger direkt på jord och där det finns gräs lägger vi även en fiberduk. En sådan finns redan under gruset.

Dammen kommer inte gå in under altanen någonstans eftersom det blir lite för komplicerat med dammduken och plintarna. Känns inte värt besväret.

Kontakt: Peter Balonius