16 januari
Det blev några timmar nere på stan i går kväll. Men hann ut på cirka fem kilometer löpning alldeles innan och sprang förbi mina gravar och såg att vissa av batteriljusen behövde nya batterier.

Vi började på Allstar där ett större gäng (inte vårt sällskap) ville se Aston Villa mot Manchester United.

Sedan försvann en hel del när fotbollen var slut och då började istället handbollen mellan Spanien och Sverige.

Vi käkade och tog några öl. Jag blev väldigt nöjd med allt och gav 10 procent i dricks på notan vilket jag inte brukar göra. Men både mat, service och allt var till belåtenhet och servitrisen tackade så mycket.

Sedan en tur till Sky Bar. Lite folk även där och klockan 22.30 var sista beställningen och vi tre lämnade bland de sista klockan 22.55.

Märklig känsla att cykla hem den här tiden och det var så lugnt på stan. Det är ju så klart på grund av Corona, men det infinner sig ändå en märklig känsla.

Sov inte jättebra i natt och det berodde säkert på alkoholen. Inte ofta jag dricker och det var inte mycket. Men alkohol försämrar sömnen.

Har i dag söndag mest tagit det lugnt. Åkte upp till gravarna och fixade ljusen. Noterade punktering på cykeln. Fick ta reserven.

Lagade sedan punkan på bakhjulet och noterade en liten glasbit i däcket.

Första punkan på ett tag. Är tveksam ifall jag hade någon förra vintern, men hade fyra första vintern jag pluggade på yrkeshögskolan och det berodde nog mycket på slitet däck.

Tre tips till er alla på något bra på Netflix: The Queen's Gambit, Stay Close och 14 toppar ingenting är omöjligt gillade jag ;-)

15 januari
I dag blev det faktiskt en riktig fullträff med matlagningen. Jag lyckades också få till tre lite mindre portioner och får två matlådor ;-)

Passade också på att ändra lite, så nästa beställning kommer på fredag eftermiddag i nästa vecka. På helgerna har man ju mer tid i köket.

Dagens fullträff? Honungsstekt halloumi med tzatziki och oreganokryddade pommes.
En middag i grekisk stil där halloumi (äter jag väldigt sällan för att nästan säga aldrig) stekt i honung och citron är precis så gott som det låter.

Det tillsammans med tzatziki och en frisk sallad med rostade körsbärstomater.
Mr Balonius lyckades!

Jag läser för närvarande Zlatans nya bok "Adrenalina" och hans okända berättelser.
Jag har väl aldrig varit någon superfan av Zlatan, men ändå mycket intressant att läsa hans tankar och funderingar. Jag tycker boken efter några kapitel varit helt okej. Läsvärd med andra ord.

Nu på tisdag tar jag min tredje spruta. Har tidigare fått Moderna, men nu blir det alltså Pfizer.

Den här veckan har det blivit en hel del matlagning hemma.
Jag är väl ingen höjdare i köket och det blir lite fel. Funderar på varför mina hamburgare inte blev mer fasta, men har inget svar på det.

Det tar också ofta lite längre tid än vad som anges på receptet för mig.
Annars tycker jag kvalitén på råvarorna är mycket bra och portionerna väl tilltagna.

Sedan är inte jag van att laga mat med så mycket olika ingredienser och det blir mycket disk. Jag kör normalt mycket enklare och snabbare, men det här blir godare.

Upplägget är pedagogiskt med färger på korten och färger på påsarna som har torrvarorna. Sedan är det en påse med is som innehåller kylvarorna och som ska in i kylskåpet så fort som möjligt.

Nästa vecka blir det ett uppehåll med "Hellofresh", men tänkte köra igen veckan efter.

14 januari
Jaha, då var det helg igen. Trevligt. I dag hade jag smått otroliga sex brev från Citymail i brevboxen. Det är väl typ vad jag får på en månad av Postnord.

Två veckor kvar sedan börjar vi med varannandagsutdelning. Jag vet inte exakt vad jag kommer hamna eller vilka arbetstider jag får. Men har lämnat önskemål.

Bring delar ut typ en gång i veckan på mitt postnummer och då sparar man såklart pengar på mycket. Men det är konstig konkurrens vi har i Sverige och den är inte på lika villkor.

Det bästa hade varit om det var lag på fastighetsboxar i flerfamiljshus som i väldigt många andra länder. Och att göra som i Sverige där bara Citymail delar ut där det bor många människor och struntar i landsbygden samtidigt som de kan prisdumpa vilket inte postnord kan eller får, så blir det så här.

Postnord har även ett samhällsuppdrag.

Det finns för få brev kvar, men jag tror att Citymail kommer lägga ner sin brevverksamhet inom en snar framtid på ett par år.

Även jag åkte på en liten smäll på elräkningen i stugan. Förmodligen är det mest värmen eftersom jag har ca 14 grader på hela tiden och har också mycket belysning med smartplug. Hade drygt 400 kr i november och nu 1 085 kr för dyra december, men det var ju de som fick 20 000 kronor.

Även CSN-lånet har så här två år efter examen åkt upp på dryga 2 000 kr som ska betalas varje månad. Men jag tycker ändå jag har det mycket bra.

Väldigt lite i lån (CSN borträknat) och hyran är ju låg. Bilen är betald sedan jag köpte den samt gammal och går knappt ;-)

Trodde jag äntligen kanske hade åkt på Corona. Började att jag blev onormalt pissnödig och fick springa på toa fler gånger trots att jag inte druckit så mycket.

Fick sedan ont i huvudet och var lite tung i skallen. Testade mig för första gången, men det var negativt.

10 januari
I dag först kom en av Roddes julklappar som jag beställt till honom som tack för hjälpen i stugan. En regnjacka som han hade fått välja ut.

Han fick också två presentkort av mig, men de fick han i alla fall den 24/12.
Tur att det var han som fick klappen sent och inte någon av ungarna. Då hade man väl aldrig blivit förlåten.

Såg i kväll VSK:s första träning för säsongen 2022. Det var väldigt kallt på Iver Arena, men klubben gick runt och bjöd på kaffe.

Kul att se att både killarna och tjejerna hade gemensam kick off även om de inte spelade ihop utan hade varsin planhalva strax efter entrén in på Iver och där hardcorefansen sköt raketer och tände bengaliska eldar. De flesta killarna är väl lite vana med det, men för tjejerna var det nog en annorlunda upplevelse och jag tror liksom inte de är vana med stöd på träningarna och fyrverkerier ;-)

Kortet ovan är taget av mig, men Anno 1904 har massor av kort --> här

I fredags efter jobbet var jag på lite halvtaskigt humör efter jobbet och i brist på annat blev det en tur till K-badet. Sprang på Västerås super triathlet Fredrik H som undrade vart jag varit. Jag svarade att jag inte tränat som mycket de senaste två åren och så var det inte så mycket mer med det. Men jag var i alla fall där nu ;-)

Lugnt i bassängen. Såg annars mest framemot bastun. Fyra personer tillåtna i den större och svalare medan jag valde den varma och mindre bastun.

In kom en kille samtidigt som jag och har för mig att jag snackat med honom tidigare. Trevlig.
Jag var lite nyfiken i vanlig ordning och började konversationen. Han berättade att han kom från Afrika och hade bott i Kiruna i tio år. Wow! Gissa om jag blev nyfiken och han babblade på massor och jag lyssnade och kom med nya frågor.

Jag talade om att jag också skulle vilja åka uppåt landet och utforska naturen. Se Kiruna absolut, men helst på sommaren medan han hellre föredrog vintern.

Han berättade också att staden nu var flyttad och att ekonomin verkligen blomstrar. Många unga som jobbar med gruvan tjänar stora pengar vilket märks i samhället.

På lördagen hade det kommit närmare en decimeter nysnö. Jag var ute och skottade åt föreningen och det tog 90 minuter och då hade jag ändå inte hunnit ta hela parkeringen.

Sedan köpa en enkel TV-bänk till stugan på Ikea och det började bli ganska mycket folk där strax innan klockan 11.00, men jag var snabb och hade koll var saken låg på lagret.

Inga konstigheter i Bubbarsbo eller något som direkt ligger på. Skönt att ibland bara vara, men satte ihop TV-bänken och det blev bra. TV:n sitter dock på väggen, men det finns andra saker som behöver en bänk och för att gömma kablar så bra som möjligt.

Jag maxade hemmabion och låten "Lonely In A Crowd" med Miriam Bryant och Joakim Berg. Sedan "The nights" med Avicii. Jag sjöng med och hoppade runt i stugan som en tok. Upptäckte sedan att köksfönstret var vidöppet och tyskarna som hyr 50-talet meter längre lär ha undrat om jag hade blivit galen och jag tror de var ute på tomten med barnen och lekte i snön

6 januari
Skönt med en dag off. Började förmiddagen med ett för mig långt löppass på omkring 13 km. Det kändes väl helt okej även om min form är i botten.

I dag har jag plockat bort mina julsaker och tomtar. Julstjärnor som lyser fint i fönstret och dylikt kan vänta och får väl vara kvar till tjugondag Knut torsdagen den 13:e januari.

Har väldig mycket julsaker efter mor och ska försöka sortera upp och eventuellt skänka bort ett lass. Jag har både i stugan och här hemma. Sedan fick syrran ta det hon ville, men det var inte mycket.

Har varit på jakt efter en ståtlig plastgran med inbyggd ledbelysning, men kammat noll. Mycket har varit slutsålt och svårt att få tag i. Får bli till nästa år i stället.

Jag har ju julkulor till förbannelse, men en rolig sak är att jag kommer fortsätta pynta min riktiga gran på min tomt i stugan ;-)

I går kväll skottade jag snö åt föreningen och körde fyra omgångar i tvättstugan. Rätt som det var ringde det på dörren och sedan hörde jag en nyckelknipa sättas i mitt lås i ytterdörren och jag blev såklart fundersam.

När jag öppnade tittade förvånat en kille i munskydd på mig och jag insåg direkt att det var hemtjänsten som gått fel. Han ursäktade sig och jag guidade honom rätt ;-)

En annan gång för 10-15 år sedan vaknade jag av att någon sent på natten satte sin nyckel i mitt lås och ville in. Jag upp och kollade i titthålet och insåg att det var killen som bodde ovanför som var kanonfull. Han gav upp efter 5-10 minuter och sedan somnade jag om.

När jag sedan gick ut på förmiddagen upptäckte jag hans nyckelknipa i mitt lås. Jag gick upp med den, men ringde aldrig på. Troligen hade hans sambo släppt in honom.

Det där paret hade ingen stil och klass alls. Någon gång efter att de hade haft fest hade någon spytt ner på min balkong. I dag hade jag nog krävt städning, men då valde jag den enkla vägen och fixade det själv. Det här paret försvann dock ganska snabbt och bodde nog bara här ett år.

Jag satsar hårt med HelloFresh kommande vecka och nu på måndag kommer jag få hem hela fem olika rätter. Har valt bort förval med kyckling eftersom jag tycker de ofta kört med kycklingrätter. Testar gärna vegetariska rätter.

Är ingen höjdare i köket och misslyckas ibland när jag läser fel och har för bråttom.
Men är som en hund och äter nästan alltid upp allt

4 januari
En riktig klassvärvning av VSK som värvar en skyttekung från söderettan i Viktor Granath, 27 år.
Viktor kommer som Bosman (ingen övergångssumma alltså) från Skövde som gick upp i Superettan och han gjorde hela 24 mål i serien.

Jag noterar att han startade alla 30 matcher och endast drog på sig ett gult kort. Det är bra facit och dessutom med 24 mål.

Jag har sett lite grann av Viktor, men kan inte göra någon rättvis bedömning.
Såg hela matchen när han gjorde första målet mot Akropolis i kvalet och har sedan sett några mål på YouTube.

Han är lång (194 cm) och jobbar hårt på planen och det är en sådan anfallare VSK letat efter. Jag tror det här kan bli bra och VSK bjuder in supportrar till lagets första träning på måndag klockan 17.00. Tydligen både för VSK herr och dam och jag får väl åka dit och se om det blir någon fart på grabbarna och tjejerna

I dag gjorde jag en blunder på jobbet eller två när jag låste in mitt passerkort och nyckel i mitt skåp. Eftersom jag tidigare var studieledig och någon haft mitt skåp tidigare fattades en nyckel (annars har cheferna en reserv), så i mitt fall blev det bultsax för att öppna.

Sedan ytterligare en knäpp på näsan då jag glömt att sätta i laddkabeln till fordonet. Det är dock lugnt ändå eftersom jag inte åker så långt, men fordonsansvarige såg det på morgonen och stoppade in kabeln ;-)

Det där med tyngdtäcke var inget för mig. Det var ett dåligt köp som jag ångrar, men jag provade. Försökte här igen, men det funkar inte på mig. Jag är alldeles för rörlig i min 160 säng och behöver få space.

Däremot är ett riktigt skönt och varmt duntäcke viktigt. Jag vill också ha flera kuddar och gärna låga sådana.

Sedan är jag väldigt kinkig med att det ska vara beckmörkt i rummet och vädrar gärna ofta innan sängdags. Brukar också köra med min luftrenare jag köpt.

Det var ju flera kändisar som gjorde reklam för det där med tyngdtäcke, men jag tror inte de i dag sover med Cura tyngdtäcke. Men jag kan ha fel, men de fick väl bra betalt (haha).

Personligen hade jag aldrig om jag varit kändis kunnat göra reklam för något dylikt om jag inte själv hade tyckt det varit bra även om jag fått 100 000:- och tio gratistäcken. Tro mig jag är sådan. Och skulle jag hitta en plånbok med 10 000 kr skulle jag lämna in den till polisen eftersom ett rent samvete är värt mer för mig.

2 januari
Nytt år och nya möjligheter som vi brukar säga.
2021 var ett tufft år för mig. Ett år sedan morsan gick bort på dagen och sedan gick också en kusin inte många år äldre än mig bort i slutet av sommaren efter en kortare tids sjukdom. Mycket chockartat och som en blixt från klar himmel. På sociala medierna finns hens sidor kvar och det gör det hela helt surrealistiskt.

Inte för att jag vet, men jag tror första gången ens förälder går bort är den värsta. Det har såklart inget med vem du tycker bäst om eller så utan att det är mer svårt att föreställa sig känslan första gången. Det är så definitivt.

Jag lever efter devisen att du inte ska vara rädd för sådant du inte kan påverka. Tänk på det. Döden kommer förr eller senare, men ...

Jag har också kommit fram till att det är mer sannolikt och troligt för mig att livet fortsätter i en annan dimension och som jag inte kan förklara eller förstår nu och det är inte heller meningen.

Jag tror absolut jag kommer träffa dem jag tyckt om här livet och som i dag inte finns längre. Men viktigaste här och nu är att leva här och nu.

Lev i nuet och gör det bästa av det. Det finns en mening med det

De första åren som jag hade tagit över stugan kunde jag känna att det var något där som jag inte kunde förklara. Det var en känsla och jag tror även en viss vän tyckte likadant de få gångerna hen sov där. Jag hade väldigt svårt att sova där ute och efter något år röt jag till på skarpen och efter det blev det mycket bättre och nu är det nog helt borta.

En vild gissning är att det var mormor som visade sig och kanske tyckte jag gjorde om lite väl mycket därute. Med all respekt!

Under det här tuffa året då energin stundtals har varit låg har jag också känt mig lite ensam och saknat någon att ha nära. Men det är svårt att ge 100 procent om det är något som stör. Kärleken har fått vänta.

Min nyårsafton var lugn. På hela nyårsafton drack jag två stycken 2,25 procent öl och sedan blev det också lite glögg med samma alkoholhalt. Jag gjorde bedömningen att det inte var några som helst problem att åka bil tidigt på nyårsdagen och jag behövde ingen pizza heller ;-)

Trots att det var förmiddag och inte morgon var det helt dött på E18. Jag menar här genom Västerås där det ibland är nästan totalstopp i alla filer och mot båda håll på grund av många fordon, så var det nu heldött. Det var nästan inga bilar alls ute och det kändes helt maxat. Mycket märklig känsla faktiskt.

Jag åkte ut till stugan och hade tänkt stanna till söndag, men sedan varnade de för oväder och jag åkte i stället hem på kvällen då jag inte hade något speciellt att göra eller som låg på.

Hemmabion i stugan är nu fixad med rätt kabel och jag är mycket nöjd. Det är en otrolig skillnad och det finns ingen granne som stör sig på eventuell hög volym. Jag förstår faktiskt inte mig på dem som har fina och stora TV-apparater med abonnemang på dyr sport och så tittar de bara med TV:ns ljud eller en limpa framför TV:n.

I stugan ser inte jag med digital bild eftersom jag bara har de fria kanalerna och kör över antenn. Okej, jag kan streema många kanaler och då blir det bättre, men då använder jag mitt mobila bredband.

Jag får här ge mig lite till tåls då vi har fiber för då blir det andra bullar.

Enligt mig är det klart mer värt med ett riktigt bra ljud och flera högtalare än en riktigt bra bild. Det är min bedömning. Hemma i lägenheten har jag båda.

Kort efter att jag utnämnt Ali som den bäste VSK spelaren jag någonsin utser VLT sporten honom till den hetaste idrottaren i hela Västerås 2021. Det är första gången en fotbollsspelare i VSK Fotboll får det priset och det har i alla fall funnits sedan 1939.

Annars tycker jag sådana här listor är jättetöntiga. Jag förstår inte hur de väljer och det är ju stor parodi. Sedan ska vi inte förväxla med bästa eller största utan VLT kör med: "Västerås hetaste idrottsprofiler".

31 december
Då försätter jag med omdöme på VSK truppen. Glädjande är att målvakten Anton Fagerström är klar för två nya år sedan någon vecka tillbaka.

Fotot på Anton Fagerström och Taha Ali här är från Alis Instagram --> här och efter sista matchen mot Helsingborg.

Simon Gefvert
Han kom från Sirius ganska sent på försäsongen innan Superettan skulle dra igång. Alltid lite extra svårt då när man är ny och komma in i laget.

Jag tyckte dock han såg väldigt intressant ut eftersom han hade farten och var löpstark. Men Thomas Askebrand gav honom inte chansen och valde alltid Filip Almström Tähti före trots dennes tre röda kort i början av säsongen.

När tränare Askebrand fick kicken ville inte Tähti vara kvar eftersom han då insåg att han skulle bli petad. Och mycket riktigt nu med ny tränare fick Simon Gefvert sina chanser och har varit helt ordinarie sedan dess. Kalle Karlsson gjorde helt rätt som gav Simon chansen. Gefvert har blivit bättre ju mer speltid han fått och det är kanske inte så konstigt.

Finns det något negativt att peka på, så är det fysiken då Simon Gefvert är ganska liten och tunn.

Olle Edlund
Troligtvis den största överraskningen på mig i år jämte Jesper Merbom Adolfsson. Olle är nu helt ordinarie och är en defensivt mycket bra mittfältare! En städare, men stor löpkapacitet och som sällan slår en passning fel. Blir mycket spännande att följa 2022. Jag köpte Olles tröja på auktion. Bara en sådan sak!

En spelare som jag verkligen hoppas VSK får behålla och inte säljer i första taget.

Jakob Lindahl
Kom till grönvitt med dåligt självförtroende från allsvenska Varberg där han inte fick spela alls. Fick starta mot Öster borta, men har annars bara fått gjort något enstaka inhopp. Jag tror absolut det finns kapacitet, men han behöver såklart få chansen. Ett frågetecken på längre sikt om han inte tar chansen nu 2022. VSK truppen är för stor sett till antalet spelare.

Lawson Sabah
Kom från Eskilstuna där han var bänkspelare. Lawson fick chansen i VSK till en början, men efter en felpassning borta mot Värnamo blev det bänken.

Jag tycker dock det fanns kvalifikationer då han hade bra fysisk och var tuff på planen och sprang mycket. Sådana spelare behövs alltid. Visst något opolerad och med en del varningar, men dessa var ändå OK och man jämför t.ex. Filip Tronêts varningar.

På tal om Värnamo, så fick han där starta som back. Selin (tredje målvakt) kom in i målet och han stod ju på hälarna när passningen kom som föranledde målet för Värnamo. Men här var det bara Lawson Sabah som fick skulden och det tycker jag var fel. VSK spelade ju så här vid den här tidpunkten. Mycket duttade i backlinjen.

Lawson Sabah tillhör Eskilstuna där han nu är tillbaka och han lär knappast spela mer i VSK.

Emil Skogh
Kantspringare med bra vänsterfot. En avig spelare som var mycket bra på försäsongen och i cupen, men som sedan blev skadad. Var sedan katastrof i början när han kom tillbaka, men blev sedan bättre.

Jag tycker han bör utmana mer själv och gå för det. Och skjuta mer. Mer ego och jävlar anamma.

Dusan Jajic
Den här killen är svårbedömd tycker jag. Kom i somras från Danmark och har därefter varit ordinarie i VSK. Hyfsat bra offensivt med känsliga fötter, men har en förmåga anser jag att försvinna i matcherna.

En bra frisparksskytt och som har två år till på kontraktet kvar med VSK. Som sagt. Jag är väldigt tudelad här och hoppas 2022 blir säsongen då det lossnar på riktigt!

Filip Tronêt
Suck! Den största besvikelsen på mig under året. Fick ändå starta 18 matcher och dessutom göra sju inhopp. Tio varningar och många totalt onödiga och ett tecken på att han inte var i balans. Fick av Thomas Askebrand alltid starta med devisen att det någon gång måste lossna för kultbäraren i VSK. Men i superettan har man inte råd att ge motståndarna sådana fördelar.

Jag tycker också tränaren skulle ha bytt ut honom mycket tidigare och gett någon annan chansen. Det var liksom ett hån mot avbytarna.

Filip Tronêt sitter på kontrakt två år till med VSK och det är tur för honom.

Taha Ali
Direkt när jag såg honom (inhopp mot Landskrona) tänkte jag vilken otrolig lirare. Han kommer ju peta någon ordinarie i VSK!

Den här killen har spetsegenskaper som få andra. Taha Ali är en pådrivare med stort självförtroende. Vågar, utmanar och en artist utöver vanliga för publiken. Han är alldeles för bra för VSK och den här serien.

Samtidigt ska den här killen ha en fri roll och känna att han har förtroendet. Han ska få misslyckas för att han kan i nästa sekvens dribbla av tre och göra mål.

Det här är den bästa spelaren jag någonsin sett i VSK. Okej, det är svårt att jämföra över tid och mellan backar, mittfältare och anfallare etc.

Hade min farsa sett Taha Ali spela hade han sagt att han skulle ha en egen boll på planen. Lite som Pelle Fosshaug när han var som allra bäst i VSK Bandy på 90-talet.

Ett litet minus med Ali är att han ofta tappar i andra halvlek. Det beror nog på att han vill så mycket i början och springer något kopiöst mycket på planen.

Är tunn som en 5 000 meters löpare och som åkt på flera smällar, men som ända klarat sig bra. En tuffing till trots!

Efter sista matchen uttalade sig en Helsingborgs back att de visste att Taha Ali var bra, men inte att han var så bra.

Sitter på kontrakt med Örebro två år till, men jag tror inte en sekund på att han kommer spela där 2022. Alldeles för bra för "trötta" Örebro och jag tror han försvinner utomlands.

Anfallare

Viktor Prodell
Tänk om någon hade sagt till mig att VSK skulle vara ett bottenlag 2021 och att både Filip Tronêt och Viktor Prodell skulle sitta på bänken i slutet av serien. Jag hade omöjligt trott på det om de två spelare som var bland de allra bästa 2020.

Det är svårt att säga varför det inte stämde för Viktor. Jag tror att någon skada kan ha spökat. Han försökte i alla fall på planen och det blev fyra mål, men det var inte tillräckligt och han var ofta petad.

Viktor Prodell är en utpräglad boxspelare som är som bäst i straffområdet, men jag tycker också han fick dåliga bollar att arbeta med. VSK var väldigt länge alltför förutsägbara med inlägg från kanterna och i huvudhöjd. Jag har länge saknat bollar efter marken och bakom motståndarnas backlinje. Mer variation.

Brian Span
Inget nytt kontrakt 2022. Fick efter sommaren i princip inga chanser alls. Lojal spelare som aldrig klagade. Fick ändå ett värdigt avslut efter sista hemmamatchen mot Trelleborg då han blev tackad av supportrarna efter sina säsonger i klubben.

William Videhult
19-åringen har inte fått många chanser. Jag är faktiskt förvånad och tycker t.ex. VSK skulle ha bytt ut Tronêt efter cirka 70 minuter i flera matcher och satsat på Videhult. Att bara få någon minut hit och dit är liksom för lite.

Har varit utlånad till IFK Eskilstuna i division 2 där han gjorde fyra mål på sex matcher.

Jag tror absolut det finns möjligheter för William Videhult att lyckas i Superettan, men då behövs förtroendet och speltid.

Erik Björndahl
Här var flera VSK-are bland supporterskaran osäkra. Ska vi låna in en spelare från Örebro som tidigare hånat oss när denne gjort mål i Degerfors och mot oss? Ja, tyckte ja eftersom läget var så prekärt och att allt pekade mot division 1.

Erik Björndahl gjorde tio mål för VSK och allt borde egentligen vara positivt. Det är svårt att snacka bort det, men jag tycker faktiskt det fanns en del mindre bra saker. Björndahl är inte jättesnabb och det är ingen spelare som direkt dribblar av någon och gör det själv.

Däremot är han precis likt Viktor Prodell en utpräglad boxspelare. Det är där han är som bäst. Farlig på huvudet, men då behöver han också få bra bollar att kunna göra något på.

På Erik Björndahls pluskonto finns om mina källor stämmer att han ska vara väldigt omtyckt som person på sidan av och i omklädningsrummet. En pådrivare och med glimten i ögat. Det här är också väldigt viktigt. Jag hörde också lite samma sak om Sean Sabetkar som sedermera försvann till Degerfors.

Skulle VSK försöka behålla Björndahl, så skulle han förmodligen bli ganska dyr och han börjar ju komma upp i åren. Jag tror inte Örebro (Han har kontrakt även 2022) skulle vilja släppa honom till en konkurrent i serien.

Det senaste är att Björndahl kan vara på gång tillbaka till Degerfors där han gjorde succé tidigare och blev skyttekung i Superettan.

Vad som än händer med Erik Björndahl, så kommer jag respektera honom för vad han gjort för den här klubben för utan honom hade vi åkt ur serien.

Jag kommer gå fram och tacka honom om jag ser honom här i stan. Björndahl kan gå med högt huvud genom hela Västerås trots att han är infödd Örebroare. Det är få som kan.

Jag tror också att han alltid kommer känna en viss kärlek till klubben VSK och dess supportrar som tog honom till sitt hjärta och där han fick förtroendet av att få spela och smeknamnet Gurkan.

På Eriks Instagram --> här som jag följer har han fortfarande kvar profilbilden med VSK tröja. Bara en sådan sak från en Örebrokille som är född i kexland och har kontrakt med Örebro SK 2022. Det finns en bitterhet mot ÖSK är jag tämligen säker på ...

Jag läser i VLT nu om advokaten från Arboga som körde av vägen och turligt överlevde olyckan. Han erkänner att han körde bilen, men nekar till rattfylleri. Han medger dock att han hade druckit två glas vin och gjorde misstaget att sätta sig i bilen och köra.

Den uppmätta promillehalten 1,49 promille (gränsen för grovt rattfylleri är 1,0 promille), är osannolikt hög säger han och har en mängd oklarheter. Den nekar advokaten till.

- Enligt mig låter det här så tokigt så det finns inte. Är du vållande till en olycka som du mirakulöst överlever och blodprovet visar 1,49 promille är det liksom kört även för en advokat.

Skulle jag om jag mot förmodan gjort något liknande skulle jag be om ursäkt och ansåg jag att min promillehalt var för hög skulle jag hålla tyst om det eftersom jag ändå visste att det var kört och att ingen skulle tro mig.

Det är fullt att ljuga har jag lärt mig. En kollega på jobbet fick en polisanmälan på sig. Enligt anmälan ska hen ha backat på bilen och sedan smitit från olyckan.

Sanningen är dock en helt annan. I rödljuskorsningen när de väntar på grönt kör bilen på postfordonet bakifrån. Där finns en rejäl kofångare i stål som skyddar oss, men bilen fick skador i fronten.

Enligt anmälan ska sedan postfordonet smitit! Men här måste man ha klart för sig några saker. De går i max 45 km/h och då är det svårt att åka ifrån en vanlig personbil. För att kunna backa måste du också vrida nyckeln bakåt. Annars är det bara gas och framåt som gäller eftersom vi har automatisk parkeringsbroms.

Sedan vet såklart vi att vi är försäkrade genom jobbet och det finns ingen som helst anledning att smita och ALLA ser att det är ett postfordon.

Jag tror istället att den här personen lånat bilen av sin sambo/pappa och upptäckte sedan hemma att det blivit lättare skador och valde då att i stället anmälan posten och den som körde fordonet! Det är riktigt fullt enligt mig. Jag hoppas verkligen inte posten betalar något här och det här kommer läggas ner eftersom ord står mot ord.

Jag vill också göra en rättelse. Jag hade fel då vi faktiskt har tre Rönnbyspelare på jobbet. Jag har den här veckan delat ut posten på ett annat postnummer än vanligt då jag fått äran att köra 722 19. Här bor många av Rönnbysspelarna eftersom en fastighetsägare valt att hyra ut åt dem.

Så här har det varit i många år och jag träffade faktiskt på honom och vi snackade litegrann i veckan. Han berättade att han ser det som en win-win situation. Han får väldigt bra hyresgäster som är ambitiösa och skötsamma. Samtidigt som han hjälper Rönnby med att fixa bostäder när de t.ex. värvar spelare.

Drygt tre miljoner för en tvåa i centrala Västerås --> här som har över 100 år på nacken. Jag hade inte valt att lägga det utgångspriset (3 090 000 kr) eftersom det tyder lite på högmod. Vad är det för fel på 2 995 000 kr?

Det här är annars en häftig lägenhet och de kommer säkert få mer än utgångspris, men jag saknar föreningens förteckning över gjorda renoveringar. Det skulle t.ex. vara intressant att se när de gjorde stamrenovering senast.

Gott nytt år på er! //Peter

27 december
På firma posten har vi två tjejer som spelar i Rönnbys innebandylag som f.n. ligger trea i högsta serien och aspirerar på en möjlig SM-final nästa år.

De här tjejerna är jättebra såklart och extra kul att kolla matcherna då de jobbar hos oss och att jag själv har spelat under så många år.

Däremot har jag funderingar på Rönnbys tränare som klubben skrivit kontrakt med över 2025 (hade det varit elitfotboll där tränare ofta får sparken, så hade det varit farligt med sådan lång kontraktslängd) och han räknas som en av Sveriges bästa och har tagit SM-guld som tränare både på herr- och damsidan. Kan man då komma med kritik?

Nu går ryktet om att han kan få bryta kontraktet och bli landslagstränare på damsidan i stället. Jag säger inget om det.

Däremot funderar jag på hans taktiskt kunnande efter att Rönnby förlorade senaste hemmamatchen mot Pixbo med 4-13! Jag såg den matchen.

Alla vet att Pixbo tillhör Sveriges två bästa lag och att de är samspelta och individuellt skickliga. Rönnby i sin tur verkar bara ha ett spel och det är att ligga högt och stöta. Full fräs framåt och anfallsspel med hög press. De går säkert bra mot sämre lag, men mot Pixbo blev det omställningar, kontringar, två mot en, två mot två o.s.v.

Efter första perioden står det 0-2 och man skulle kunna tro att tränaren skulle göra något, men de spelar likadant i andra. Det blir 0-5!

Sedan är det bara otroligt pinsamt att det blir hela 13 mål totalt i baken.

Hade jag varit tränare hade jag försökt ändra spelbilden. Jag hade testat att i stället gå hem med laget efter första perioden för att försöka få en förändring i spelet. Säkra defensiven och locka upp Pixbo och inte fortsätta på samma sätt. Jag skulle vilja få till snabba omställningar och kontringar.

Men ofta blir det så att laget som ligger under blir desperata och går upp ännu högre för att kunna göra mål. Det kan funka, men mot Pixbo var det helt lönlöst och där skulle de gjort något annat.

För att bli en riktigt bra tränare behövs flera saker. Det är viktigt att kunna få ihop gruppen och det sociala. Alla kommer inte få spela lika mycket och det är farligt om det kommer in negativ energi i gruppen. Tränaren har här en viktig roll och behöver vara lyhörd, pedagogisk och tydlig.

Sedan är det såklart också viktigt med en tränare som har bra träningar och övningar för att kunna utveckla och förbättra spelet.

En tränare som har det taktiska kunnandet och kan variera spelet utifrån motståndet, spelet, vilka spelare som är på planen och vad ställningen är i matchen är väldigt viktigt.

Få tränare har alla de här egenskaperna och därför tror jag hjälp- och assisterande tränare är bra att ha om de tillåts och ges förtroendet. De behöver såklart också ha den specifika kunskapen och få förutsättningar att kunna lyckas.

Två tränare som jag tror gjort det jättebra och kompletterat varandra på ett bra sätt är Robin Asterhed och Jonas Thern. Riktigt starkt att komma från division 1 och gå upp i allsvenskan i fotboll omgående med lilla Värnamo. Nu går Robin Asterhed vidare till Malmö FF.

För tio år sedan var Barcelona bäst i världen. De spelade nästan enbart bara efter marken och kortpassningar. De hade de spelartyperna, var kortväxta (små) och det funkade då.

I dag har spelet och kunskapen blivit bättre. Det går fortare och jag tror många lag är bättre taktiskt drillade. Framför allt har de engelska lagen satt nivån tycker jag. Stor variation på spelet och stundtals går det väldigt fort på planen. Det förutsägbara Barcelonaspelet som då funkade är som bortblåst.

26 december
Jag brukar aldrig handla på mellandagsrean eftersom jag inte gillar köer och att trängas och så var det även innan Covid 19. Men i går passade det bäst att köpa på plats eftersom vid beställning skulle det ta 5-8 arbetsdagar.

Netonnet öppnade 10.00 och jag var där strax före 10.30. På parkeringen såg jag ett par som köpt en jätte-TV på säkert 75 tum, men som inte fick in den i sin ändå stora bil. De verkade ringa på hjälp ;-)

Jag hade munskydd i fickan och trodde det skulle vara kaos i butiken, men det var väldigt lite folk (typ 30 stycken kunder) och masken fick ligga kvar.

Annars är jag van att använda munskydd eftersom jag delar ut post på ett särskilt boende och där rekommenderas munskydd, men har aldrig munskydd på t.ex. ICA Maxi.

Jag köpte mitt hemmabiosystem, extra högtalarkablar som är längre, optisk kabel, ljusslinga till gran och en ny chromecast till stugan eftersom Cmore inte längre vill casta till äldre chromecast.

Alla saker fanns där de skulle och som jag skrivit upp på papperet.

När jag sedan ska betala frågar kassörskan om jag är medlem.
- Ja, det tror jag och det var jag.

Sedan om jag var med i kundklubben och kan samla bonus? Net, det var jag inte och eftersom det var gratis gick jag med. Men jag fick inte betala om jag skulle få bonus! Då var jag tvungen att vänta till nästa månad då fakturan skulle komma och jag fick också välja kreditbelopp (5 000 kr eller 10 000 kr).

Jag valde det lägre beloppet och ångrade mig nästan direkt. Jag skulle ha betalt allt direkt

Valde sedan att åka ut till stugan över dagen. Hade också fixat julgransbelysning till min äkta gran som jag pyntat på tomten.

Jag valde sedan att installera hemmabion och fundera ut var alla högtalare ska sitta. Det blir väldigt mycket kabel att dra. Jag kommer sedan foga in dessa i väggen och måla över. På vissa ställen blir det kabelkanaler.

Sedan får jag ha i åtanke att en Ultra HD box kommer som ska förbindas mellan router och TV när jag väl ha fiber. Här behövs tydligen boxen om du vill ha bästa kvalité på bilden och då räcker det inte med enbart CA modul som t.ex. jag har i lägenheten och då slipper en extra box och fjärrkontroll.

Är man van med en schysst hemmabio, så vill man inte nöja sig med något sämre. Jag märkte det på julafton när det snackas till höger och vänster och bara TV:ns ljud finns. Mycket av känslan försvinner och det gör det även när det är tyst!

Tyvärr, råkade jag köpa fel ljudkabel (optisk) så jag kunde inte testa hemmabion i skarpt läge. Köpte fel trots att jag visste vad jag skulle ha och har en precis likadan i lägenheten, men så såg jag en lite kortare kabel och då blev det fel. Slarvigt och onödigt.

Strax före klockan 20.30 valde jag att åka hem till stan.

25 december
Som några redan har upptäckt funkar inte balonius.com längre. Däremot har jag kvar balonius.se åtminstone till sommaren 2022.

Jag är lite trött på webbhotellet då de detta år höjt priserna kraftigt. Mig uppgraderade de också utan mitt godkännande till ett dyrare abonnemang. Vi pratar om en höjning på över 150 procent. Jag styrde om och har samma som tidigare, men fortfarande blev det nästan dubbelt så dyrt som tidigare. Det är inga jättepengar så, men jag gillar inte sättet.

Sedan ska man nästa gång få 25 procent rabatt med en kod om man har den kvar efter ett år som trogen kund, men sådant där ger jag inte mycket för.

Jag har haft samma webhotell sedan 2006 tror jag det är!

balonius.com blev i sin tur nästan 200 procent dyrare och här är det ju egentligen bara namnet vi snackar om eftersom den pekas om till .se där jag har webbhotellet.

.com ska bara kosta 129 kr per år, men av mig ville de ha ca 400 kr per år.

Nu är balonius.com låst och upptagen, men ingen använder den. Den är låst av mitt webbhotell som såklart hoppas jag ska återanvända och betala det högre priset, medan jag misstänker att den kan bli fri efter nyåret.

Det är inte pengarna utan principen som jag framför allt stör mig på. Även om balonius.com blir ledig, så är jag inte alls säker på om jag kommer köpa den.

24 december
Jaha, då var det jul igen. Har julpyntat ganska mycket i lägenheten och det är ju trevligt. Sedan blir det ofta lite rörigt med saker när jag har två boenden. Jag har nog lite mycket föremål och en hel del är ju arv, men har också sänkt bort en hel del och kört till återvinningen.

När syrran ville ha så lite fick jag väldigt mycket. Jag hade också mycket mera plats med stor vind, källarförråd och garage. Samt stugan.

Sedan när kidsen blir större och flyttar hemifrån kan de säkert få en del saker (haha). Jag tror lite äldre prylar med bra kvalité kommer få ett uppsving och det här massproducerade slit och släng från Kina kommer minska.

Det är ju jättekul med två platser att bo. Det är en stor förmån. Här utanför passerar på E18 och Vallbybron typ 70 000 fordon varje dygn och året om.

Men i stugan är det precis tvärtom. Skillnaden är enorm och det kan nästan vara för mörkt och tyst där när man är van av ett ständigt brus.

Jag tror i framtiden att storstaden med sin trängsel och avgaser kommer tappa. Folk kommer söka sig utanför och de dyra exklusiva bostäderna i innerstaden kommer tappa i värde. En slags krasch och bubbla som kommer att komma och den kommer i Sverige visa sig först i Stockholm där redan fler flyttar ifrån än flyttar till. Men det syns inte på priserna.

Har två vänner som nyligen återvänt från Stockholm till Västerås och jag tror de kommer bli fler. Särskilt när du blir lite äldre. Men det behöver inte vara Västerås. Jag tror många mindre städer och orter på sikt kommer få ett uppsving.

Folk vill och kan i dag jobba hemifrån på ett helt annat sätt. Varför ska du åka till Örebro eller Stockholm fem gånger i veckan om du i stället kan spara på tiden, miljön och ekonomin och i stället göra det hemifrån? Dina kollegor och eventuella kunder kan du säkert både se och höra genom dator och telefon. Kontorslokaler kommer bli överflödiga.

När bostadskraschen kommer vet jag inte. Men jag är ganska säker att den kommer komma.

Av saker har jag ju liksom dubbelt av mycket i stugan och lägenheten och det krävs lite planering med maten. Det blir kontentan.

Nu tänkte jag köpa ett mycket prisvärt hemmabiosystem från Logitech och visst har jag ett likadant här hemma ;-) Det är ju ändå jul och i min ålder köper jag mina julklappar själv.

Att enbart ha TV:ns ljud är egentligen helt förkastligt. Ett 5.1-ljudsystem och med surround är något helt annat och det är svårt när jag har ett sådant hemma, men saknar i fritidshuset.

Enda nackdelen är väl att det bli en del kabel att dra och att du måste fixa en del kabelkanaler om du ska få det snyggt. Se till att fixa högtalarfästen till. Jag kommer köra med dessa fästen --> här och detta --> hemmabiosystem.

I går gick en av mina bästa vänner på posten i pension efter 32 år i verket. Jag tycker det blev en hyfsat värdig avslutning dagen innan julafton och sedan vill jag rikta ett stort tack till Fabian på VSK:s kansli som tog fram en hel skräll dus fina souvenirer som jag gav till min vän i pensionsgåva. Ett par andra var också med på det här och sedan blev det lite dryck.

En souvenir av alla var faktiskt så exklusiv att jag inte ens fick nämna vad det är som jag köpte. Inget officiellt och de här är egentligen inte till salu ;-)

19 december
Söndag kväll och strax är helgen över. Åkte ut till stugan i går och det var okej.

Inom två år kommer jag bli tvungen att uppgradera mitt avlopp som är från 1980-talet. Vi pratar om en investering på omkring 150 000 kronor.

Det är Skinnskattebergs kommun som kräver det och annars förbjuds jag använda det och troligen med vite som följd.

Det är många som sitter i precis samma situation. Sedan kan jag tycka att jag som är ensamstående och bor permanent i Västerås där jag arbetar borde behandlas lite annorlunda mot t.ex. familjen om fyra som bor där permanent i Bubbarsbo.

Jag har ingen tvätt- eller diskmaskin. Är extremt miljömedveten och sorterar allt. Komposterar. Använder alltid lite diskmedel och schampo. Och pinkar gör jag alltid nästan ute på tomten eftersom det är bra gödning har jag läst (haha)

Men att min påverkan är extremt liten spelar ingen roll.

I vanlig ordning, så har jag alltid projekt på G. Det är kul! Men jag saknar en sambo att bolla idéer med och nu blir det mest Rodde. Han brukar i sin tur också fråga mig om sina saker (haha).

Jag vill inte avslöja för mycket av jag gjort eftersom det finns avundsjuka och ibland är det (kanske) bättre att berätta om saker som behöver åtgärdas?

Mitt förråd jag byggde i somras har ett plåttak, men eftersom det inte finns någon värme där, så bildas det kondens under som blir som regndroppar.

Inte jättekul när jag förvarar saker. Funderar på att enklast häfta en extra stark dubbelplast som skydd och förhoppningsvis räcker det som åtgärd.

Två minigrävare som Open Infra använder står på vändplan framför mitt tomt. De verkar ha blivit helt tagna på sängen av tjälen och jag tycker det är komiskt att de kommunicerar ut att de ”tyvärr” inte hinner bli färdiga till jul och driftsätta min fastighet. De har liksom aldrig pratat om det datumet överhuvudtaget!

Däremot hörde både jag och farsan av Mr R. på Open Infra att jag skulle ha fiber till juni 2021. Prefekt till EM i fotboll och OS tyckte jag då och när jag hade semester i sju veckor ;-)

Redan i april kom de sedvanliga kreditupplysningarna för abonnemang på fiber och TV. Skrattretande liksom och ett löjets skimmer då jag redan sommaren 2020 tecknat för att få en billigare installation av Open Infra, men inte ens det hade de koll på.

Som sagt jag tippar i stället på våren 2022 att jag har fiber. Den som väntar på något gott ...

15 december
Riktigt tunga dagar på firman. Många sjuka, många nya och en tid då det är mycket av det mesta i post, julkort och paket (klump). Det blir mycket övertid, men hann i alla fall till föreningens finfina julbord på Stadshotellet. Bra uppslutning med 15-talet deltagare på 18 lägenheter.

Helt otroligt att Helsingborg gick upp i allsvenskan! Fanns inte på kartan och Halmstad är ju ett bättre lag. Men så där kan det bli i kval när allt ställs på sin spets och när man börjar fegspela. Hade Halmstad gasat, så hade de fixat det! De får verkligen skylla sig själva.

Tänk VSK gjorde två mål borta på detta Helsingborg och tack vare värsta filmningen, så fick Helsingborg straff i slutet mot VSK och fick därmed kvala. Små marginaler.

Förresten nu har jag köpt säsongskort till VSK Fotboll för första gången. Vill stödja även om jag nog inte ser alla matcher.

På tal om fiber i stugan. De har bökat som fan har jag sett på kamerorna. Jag är nog ansluten till huvudkabeln nu, men jag tror inte jag har fiber förrän till våren ;-)

12 december
Vilken otrolig sportlördag det blev i TV-soffan. Det var skidskytte, lite sprint, kvalfotboll till allsvenskan, VM-final i innebandy och så damhandboll i VM.

Att Halmstad är för bra för Helsingborg visste jag på förhand. Det ska väldigt mycket till om Helsingborg ska vända det här och de är ett sämre lag.

Jag är väldigt imponerad av Halmstads backlinje. Fråga bara Malmö FF och många andra lag

Bra att Sverige vann mot Finland i innebandy. Ett tråkigare lag en Finland är svårt att hitta. De vill bara spela till varandra i backlinjen för att på så sätt locka upp Sverige och spela förbi. När man är så skickliga i dag som de bästa är måste hela laget gå upp för att man ska ha någon chans att erövra bollen, men ännu enklare är att ta hem hela laget och vänta på finnarna!

Jag trodde inte Sverige skulle vinna eftersom finnarna är så taktiskt drillade, men nu hade vi marginalerna på vår sida.

Om jag får komma med lite kritik, så tycker jag Sverige skulle skjuta mer. De borde också oftare vara framför mål och gå in centralt. Du kan liksom inte bara springa efter sargen och böka bakom mål. Där är svårt att göra mål därifrån ;-)

En spelare som dock bryter mönstret och är guld värd för Sverige är nr 7 Kim Nilsson!

Tänk också att Sverige lyckades ta en pinne i slutsekunderna mot Norge i damhandboll. Hur ofta händer det i EM, VM eller OS? Typ aldrig!

Jag är mycket överraskad av Sverige eftersom de hela tiden vågade och försökte. Trots att de låg under och Norge var bra. Nina Dano, Nathalie Hagman, Olivia Mellegård, Linn Blohm och Jamina Roberts förtjänar alla stort beröm.

Men hur fanken kunde de spela med Carin Strömberg. Man kan inte ha en spelare på planen som inte vågar ta avslut och skjuter för första gången efter typ 55 minuter ...


VSK har mycket att tacka Taha Ali för att man fortfarande lirar kvar i Superettan. Kolla vad den killen gjort i klubben och i ÖSK ;-)

9 december
Det här är VSK-laget! Recension och omdöme av truppen. Del 1. Del 2 kommer lite senare ;-)

Många sitter på kontrakt (se mer --> här), men inte alla och viktigast att behålla är målvakten Anton Fagerström, men här får jag nästan lite dåliga vibbar när jag läser dagens VLT och när tidningen frågar Anton om framtiden.

Målvakter
Anton Fagerström. VSK:s i mitt tycke bäste spelare sett till de fyra säsonger han gjort för klubben. Lugn och säker som sällan gör misstag eller en dålig match. Mycket snabba reflexer!

Vi har Anton att tacka för att vi blev kvar i superettan 2019 då han gjorde en sanslös säsong. Tur då att han hade kontrakt även för 2020 för annars hade han varit förlorad.

Har i år varit fortsatt stabil, men såklart man måste inse att han hade det svårare när hela laget gick på knäna och när nästan hela backlinjen var nykomponerad.

Jag är ganska övertygad om att Anton skulle hålla högre upp och i bättre ligor. Det enda negativa jag kan se är fysiken och storleken på honom själv på inlägg i straffområdet och att han skulle kunna styra och ställa mer. Men det här vägs upp av mycket annat.

Det finns många bra målvakter i elitfotbollen i Sverige och i flera lag finns det två bra målvakter, men för att bli riktigt bra så behöver man såklart få förtroende och spela matcher. Chansen finns att få stå i allsvenskan, men risken är också större att hamna på bänken och utanför.

Sebastian Selin
Bara 18 år och har redan fått gjort debut i superettan. Ser verkligen ut som en målvakt och har längden, men behöver såklart få rutinen av seniorfotboll. Kan bli riktigt bra med tiden.

Daniel Svensson
Har varit VSK trogen länge, men har sedan Anton kom varit förpassad till bänken. Jag tycker dock att han gjort det bra när han väl fått spela (när Anton varit skadad) de senaste två åren. 2019 hade han dock några mindre bra ingripande, men känns bättre nu och mer rutinerad med sina 28 år.

Elis Wahl
Bara 17 år och påläggskalv.

Försvarare
Max Larsson
18 år och har inte sett honom in action.

Viktor Steen, 20 år. Något inhopp och har då gjort det bra.

David Engström
31 år och med mycket rutin. Västeråsgrabb. David har haft mycket problem med skador och sjukdomar och den här säsongen blev inte särskilt bra.

David har hög status blev fansen, men jag kan tycka han ibland överarbetar situationer. Ibland är det bättre att spela enklare. Även om David inte är den bästa fotbollsspelaren på planen, så har han ändå en mycket viktig roll i dagens VSK eftersom han har en sådan tuff inställning och är en kämpe. Ibland är faktiskt det viktigare än att vara bäst på planen. Du manar på dina lagkamrater när det går bra eller mindre bra.

Samuel Sörman
Kom från Skövde i år. Liten och nätt spelare som mestadels varit på bänken. Lite svårbedömd, men har ändå gjort det hyfsat bra när han väl fått chansen.

Men förhoppningsvis blommar han ut med ett år i klubben bakom sig. Men är ett litet frågetecken.

Pedro Ribeiro
Omskolad till back från mittfältare. 31 år och från Brasilien och har spelat som proffs i USA. När Pedro var skadad och borta i 4,5 månader tog knappt VSK någon poäng, men när han kom tillbaka lyfte han hela laget och framförallt backlinjen. Få spelare är bättre med fötterna och med sina 191 cm och storlek är han en bjässe i försvaret. Skulle definitivt hålla i allsvenskan.

Framröstad av sidan anno1904.se som den bäste VSK-spelaren 2021.

Herman Magnusson
Kom efter sommarfönstret. Mycket skadad och fick chansen först när Ribeiro var avstängd mot Örgryte.

Daniel Hermansson
Kom i somras från Qviding FIF och jag tyckte då han inte höll superettanklass.

Har fått starta många matcher under hösten, men har varit det osäkra kortet i backlinjen. Jag förstår att det är svårt att komma från en lägre division och gå in i ett bottenlag i superettan. Har stundtals inte hållit sin plats och fladdrat runt lite väl mycket på planen vilket inte är så bra när man kör med trebackslinje. Har dock blivit bättre ju mer han spelat, men är fortfarande inget självklart val för mig.

Kalle Björklund
Lån från Hammarby och son till Joakim. Trivdes inte i Falkenberg där han först var utlånad till. Har trots att VSK stundtals saknat backar fått sparsamt med speltid. Tror knappast det här är en spelare för Hammarby och VSK kommer inte köpa loss honom. Lär hamna på lån någonstans, men vart är frågan.

Jesper Merbom Adolfsson
Kom från Motala i början av säsongen och var tänkt som back up, men som fick göra 27 matcher och starta hela 26! Har överraskat mig mycket och har bara blivit bättre och bättre. Tappade en del markeringar i början på baklängesmål och när VSK var som sämst, men Jesper går en ljus framtid till mötes. En av de stora överraskningarna i VSK under året.

Mittfältare
Alex Lindelöv, Anders Hellblom, Patric Åslund, Axel Malm, Gustav Rydberg, Amer Ibrahimovic och David Burubwa.

Den sistnämnda är ny inför 2022 med kontrakt till 2024-12-31.

Har i Sylvia på 21 matcher bara startat tio och gjort elva inhopp. Visserligen med tre mål, men måste ändå betecknas som en chansning av VSK, men klubben verkar tro på honom när man skriver långt kontrakt. Att han ska utvecklas här.

De andra förutom (Gustav Rydberg, säsongen 2020) har inte spelat något i superettan.

Amer Ibrahimovic vars namn fortfarande står kvar på dörren på Skogsvägen värvades den här säsongen från Skövde. Men lånades tillbaka till Skövde, men där har han oftast fått starta på bänken. Nu gick Skövde upp till Superettan, men jag är tveksam till om VSK vill ha honom tillbaka (lånet är avslutat) och i Skövde är han inte någon startspelare. Får räknas som en floppvärvning av VSK då han inte fått starta en match för klubben och inte fått mycket speltid i Skövde.

Simon Johansson
VSK:s lagkapten som varit klubben trogen under tio säsonger. Har mycket stort VSK hjärta och sådana som Simon är svåra att hitta i elitfotbollen. Pådrivare och med enorm fysisk. Som en pansarvagn på planen och svår att flytta på. Har i år på 27 starter gjort sju mål och fyra assist. Mycket bra för en mittfältare! Kan vara mer än nöjd med sin säsong.

Jonas Hellgren
31 år och med mycket rutin från elitfotbollen. Var i år kanske bättre än någonsin när hälsenan gick av. Blev bara sex matcher, men fortsätter och fick en ny chans av VSK som skrev kontrakt till 2022-06-30 för att se hur det går.

Jag kan tycka Jonas Hellgren är nyttig för VSK då han har mycket rutin och är en storväxt mittfältare som är hyfsat tuff i närkamperna mot motståndarna.

Fortsättning följer med flera spelare senare ...

PS. Notera att Vigge skrev en minut före mig på VSK:s Instagram. Det ramlade på sedan med många flera likes ;-)

4 december
"Fy fasen vad olidligt spännande! Vi satt med dubbla skärmar och tittade och med resultatkoll på Trelleborg-Jönköping på en tredje skärm ;-) Vi var fyra VSK-are på Skogsvägen och vi jublade så det hördes till norra Vallby (tror jag) när rätt mål kom ;-)"

Det gick vägen för en vecka sedan. Men satan vilken holmgång det var. Helsingborg filmade till sig en straff i 85:e matchminuten som innebar 2-2 och just då skiljde det bara ett mål för VSK att tvingas till kvalspel. Vid VSK-seger hade det varit lugnt, men nu behövde Helsingborg själva en pinne för att säkra kval till allsvenskan.

Tack, vare att Öster höll stången och till slut även vann mot Akropolis, så gick det bra. Jag valde att tacka smålänningarna på deras Instagram och hoppas VSK bjuder tillbaka någon gång.

Det har varit en tung vecka på jobbet. Många sjuka och delningar. Troligtvis mindre paket och klump mot förra årets rekordvecka, men det är ändå mycket mer mot det normala. Just statistiken har jag faktiskt inte helt koll på utan går mest på känsla.

Jag har också haft en sträckning i ryggen under hela veckan, men har jobbat ändå. Det har också varit väldigt kallt som alla vet.

Kontakt: Peter Balonius