30 november

Jag visste att det skulle bli åka av i dag, men trodde inte det kunde bli så här mycket.
När jag såg mängderna pratade jag med arbetsledningen, men fick inget bra svar på hur jag skulle göra.

När jag sorterat upp de fem olika postnumren och lastat hade jag kommit upp i 194 stycken stopp mot normala ungefär 100. Troligen har ingen haft mer hos oss på tunn slinga. Sedan skulle det visa sig vara 195 då jag missat ett stopp. Sedan kan ett stopp innehålla flera försändelser ;-)

Efter att ha funderat ett tag då jag inte ville göra kunder besvikna kom jag fram till att någon som skulle komma in tidigt kunde åka ut med mina cirka 50 stopp som jag inte fick plats med i fordonet.

Sedan skulle jag köra ut med dem som planerat.

Åkte ut strax efter 11.00 och skulle vara klar enligt telefonens beräkningar vid klockan 19.01 då sista stoppet skulle göras på en adress på Kristianborgsallen. Detta utan lunch eller någon rast.

Tuggar på med mängder jag aldrig tidigare varit i närheten av och strax före klockan 14.00 lyckas jag låsa in nyckeln i lastutrymmet där bak som blippas upp. Vi har en specialnyckel fram för att kunna öppna där bak, men eftersom jag hade låst den dörren var det bara att ringa in. Tappar 30 minuter på fadäsen som för första gången hänt mig. Jag har ungefär hälften av stoppen kvar nu.

Efter klockan 15.00 börjar det skymma och det går inte fortare då precis.

Strax före 16.00 är jag klar och ringer in om att få de andra stoppen som jag uppskattar ska ta närmare två timmar i mörkret i Östra hamnen och på Lillåudden. Hade det varit tidigare när jag var pigg och det var ljust går det fortare.

Får då det glada beskedet att de är fixade av någon som kom in tidigt och hade mer tid än vad jag hade. Tack, för det firma PostNord!

Dessvärre fick jag avboka min bandymatch på kvällen med mitt tilltänkta sällskap som dock såg matchen utan min närvaro.

24 november

Tunga dagar på firman. Mycket post och klump samt manfall bland vår personal. Två timmar övertid bara i dag. Ingen riktig fika- eller lunchrast utan bara kortare varianter.

Fordonet var fullt till bristningsgränsen med ungefär 110 olika stopp när jag åkte ut vid klockan 10.35 och då hade jag ändå blivit av med ett postnummer. Skönt med fredag i morgon kan jag lova ...

Det är möjligt att dagens räntehöjning på 0,75 kommer göra att folk beställer mindre på nätet eller också blir man ännu mer prismedveten då många lockar med gratis frakt, stort utbud och bättre priser.

Samtidigt är det på helgerna folk verkar beställa som mest och i morgon är det lön och black Friday.

Personligen tittar jag på några olika saker. Funderar på en liten 32:a TV till sovrummet med inbyggd chromecast. Men den här är billig och det är inga stora pengar att prata om.

I lägenheten rullar det på. I dag göt de badrumsgolvet, men väldigt mycket återstår.
Tänkte lägga upp bilder den dagen det börjar bli klart eller är klart.

Läste att ungefär en miljon Telia kunder inte kommer kunna se Viaplay Vinters sändningar.

Förra året sågs de i snitt av 466 000 personer i TV 6, men hade inte Vinterstudion i SVT runt två miljoner?!?

Nu lär det bli under 400 000 utan Telia. Det här är såklart oerhört negativt för längdskidssporten och de måste nog tänka till för att rädda intresset.

20 november

Då var det söndag och jag är hemma i Västerås. Joinade stugan i fredagskväll efter den obligatoriska Rocklundamilen.

Nu är det rostfria handfatet fixat och jag tycker det blev ett litet lyft mot det gamla i stugan.
Det jag köper till mitt badrum blir det här handfatet --> här

Blir svart blandare och svarta handtag till lådorna. Spottar över och under skåpet och sedan eluttag inne i skåpet.

Jag tycker renoveringen masar på, men det kommer knappast vara helt klart till jul. Jag tror dessvärre en hel del kommer återstå och även källaren påverkar.

I mitt fall blir också allt nytt medan de flesta andra väljer att återmontera de saker som tidigare fanns.

På lördagen blåste det mycket kalla vindar, men gjorde ändå mycket utomhusarbete i Bubbarsbo. Jag tycker man ska försöka ställa in så mycket saker som möjligt i förråden och inte lämna saker ute vind för våg. Så ja, mina förråd är ganska välfyllda ;-)

För första gången bytte jag däck till Golfen i stugan och det gick riktigt bra. Här var det mer plats och bättre ljus än i garaget som just nu också saknar el till taklampan på grund av renoveringen här hemma.

Jag valde att åka hem i går eftersom det skulle bli snö på söndag, men just nu verkar det fortfarande vara lugnt.

Dammbygget är klart! Jag tycker det blev riktigt bra med en övergång och staket mellan damm och jordhög.

12 november

Nu är hela mitt kök borta förutom kyl/frys som står i vardagsrum och allt är borta i badrummet. Där är allt kakel bortbilat och jag kan se ner till grannen under, in till grannens badrum i 21 a samt att det gick hål i väggen till min garderob i sovrummet ;-) Det är bara att inse att det är lite kaos.

I går var det en utekväll med några kollegor och före detta kollegor. Vi började på Bar lokal och avslutade på Brödernas med mat.

Jag blev besviken på det första stället då musiken var alldeles för hög. Vi skulle sammanfatta fotbollssäsongen för VSK ;-) Men Brödernas var alldeles perfekt.

Det blev en kul och bra sammanfattning där alla fick säga sitt och där vi gick igenom hela laget spelare för spelare.

I dag var jag uppe med tuppen och före 07.00. Rodde hämtar mig 08.15. Sedan är kärra bokad i Köping och vi avslutar trallbygget i dag runt dammen.

Jag väljer sedan att cykla hem i morgon (Rodde åker hem själv) och åker förbi farsgubben på fars dag.

Återigen en helg där det är fullt upp på schemat. Jag lyckades springa milen efter jobbet i går. Sedan duscha ute på gården och strax efter klockan 18.00 var jag sist på plats av oss fem medverkande.

Trevlig helg alla!

5 november

Återigen en ny helg och nu är vi framme vid Allhelgonahelgen. Jag besökte mina gravar redan i torsdags och tände mina ljus, men var där även i går i samband med min Rocklundamil och tittade så alla fortsatt brann. Jag kör både med några batteriljus och vanliga traditionella.

Förra helgen var annars den bästa på länge. VSK körde över Brage och blev klara för Superettan även 2023.

Det gick också jättebra i stugan på söndag och vi är snart klara med bygget. Det blir ett staket mot jordhögen och det var nog ett bra beslut när jag ändå hade en stolpe över.

Sveriges finansminister Elisabeth Svantesson uttalade sig under veckan och målade upp en dyster framtidsbild. Jag har inget att invända mot och det är viktigt att hålla i pengarna, men lovade inte Moderaterna flera skattesänkningar!?!

Det är säkert bra att regeringen inte chocksänker bensinpriser med fem kronor (som de lovade före valet) och nu blev det i stället sänkning med 14 öre ;-) De lovade högt och lågt före valet, men nu låter det annorlunda.

Men bra att de har i åtanke vad som hände i Storbritannien där marknaden störtdök när Liz Truss lovade skattelättnader och fick avgå efter "bara" sex veckor på posten.

Okej, visst kan Moderaterna skylla på de andra samarbetspartierna, men det förklarar bara en del ...

Jag både tror och hoppas VSK är rejält taggade i dag när sista omgången spelas. Det är derby och jag vill ha revansch från debaclet från i våras. VSK ledde med 2-0 och det var drygt 20 minuter kvar. Matchen slutade 2-5!

Mycket pengar står på spel (Bland annat hur lagen placerar sig i tabellen) och vid seger med 3-0, 4-1 eller varför inte 5-2 går vi om publiklaget AFC Eskilstuna med sin stolta historia och med alla namnbyten

Sedan vore det trevligt om vår Viktor Granath får göra minst en balja för då blir det alla tiders rekord i Superettan och hans marknadsvärde ökar ytterligare vilket är bra för klubben och intresset.

Fotnot: Göran Marklund gjorde 23 mål för Café Opera 2003 och året efter målade vår Stefan Bärlin hela 23 gånger ;-)
Viktor Granath står även han på 23 mål med en match kvar

29 oktober

Då var det helg igen och som vanligt är det många saker på G.
Igår blev det milen nästan direkt efter jobbet och såg sedan bandypremiären.

I dag väntar en resa till Borlänge och den viktiga matchen mot Brage. Nästan 160 personer reser från Arosvallen klockan 10.30.

I morgon fortsätter jag och Rodde i Bubbarsbo. Jag vill åka tidigt så vi slipper mörkret på eftermiddagen/kvällen nu när klockan ställs om. Jag vill typ åka åtta för då är ju klockan egentligen nio ;-)

I veckan var det styrelsemöte och jag är ju sekreterare och skriver alla protokoll.
De ligger lite efter med rotrenoveringen, men bara hoppas de hinner klart till jul och att allt blir bra.

Jag trodde mitt vatten i lägenheten skulle ryka i veckan, men det försvinner troligen nu på måndag eller tisdag.

Här ska man också ha i åtanke att jag behöver tömma precis allt från köket, hallen och badrummet. Allt är nästan klart och nu står t.ex. kyl/frys i vardagsrummet. Men jag tycker inte det är något kaos faktiskt. Det är rätt lugnt.

Vattnet i tvättstugan kommer vara på någon vecka till och sedan finns vatten, dusch och toa i en bod på gården. Det finns tre bås av allt och snart är de klara i 23:an. Där finns också en toa.

Det är ju en liten förening och många väljer också att helt flytta ut helt under tiden renoveringen pågår.

Jag har valt nya vitvaror till mitt kök från Ballingslöv.
Riktigt bra saker från Electrolux som inbyggd fläkt och integrerad diskmaskin (45 cm). Luckorna är pärlgrå och vitvarorna svarta.

Kör med svarta handtag och köksblandare. Även hon blir svart. Ugnen är en kombiugn som även blir en mycket bra micro.

I badrummet har jag inte valt ännu, men det är ingen brådska så. Får också se vad pengarna räcker till ;-) Skämt åsido, det blir bara nya saker där också, men tvättstället i rostfritt åker till stugan och det gör även diskbänken från köket i granit som dock behöver kapas åtta centimeter.

23 oktober

Otroligt viktig match i dag mot Dalkurd. "Liston" ska också bli hyllad, så hoppas på 2 000 åskådare i alla fall.

Tidigare i veckan skrev jag i Lennart "Liston" Söderbergs kondoleansbok som låg på Rocklunda restaurangen. Det var just vid detta bord (Iver Arena skymtar i bakgrunden) som "Liston" brukade äta lunch vid på torsdagar tillsammans med sina gamla VSK-vänner.

Noterbart var att ett pensionärspar var före och att jag fick sätta mig på stolen rakt fram här mot väggen och vänta på min tur att skriva.

Det gick väl bra i går, men började sisådär då ena trumman först hade blivit för lång och sedan sågades för kort! Men det här fixas och inget man ser eller kommer tänka på, men ändå lite merjobb blev det.

Sedan var det småregn och allmänt blött vilket gör att det fastnar mycket lera under skorna. Inte kul!

Vi hann precis klart med trummorna och all gjutning innan det blev för mörkt.

Nu återstår i alla fall två tillfällen och dagar. Först göra en kjol runt trummorna och sedan även lägga trall ovanpå trummorna. Men det här är mer finlirarjobb.

Allt byggs ihop, så det blir som en stor tavelram runt hela dammen.

Sedan finns även planer på ett enkelt staket mot jordhögen eftersom jag har en lång stolpe över och det här kan bli en genväg mellan dammen och jordhög som sedermera ska bli en fin blomsterrabbat.

Jag kommer även behöva komplettera med lite mera virke och då trall. Men det kommer bli ett väldigt litet lass för mina mått mätt ;-)

Kan bli lite tom när jag avslutat en bra serie över flera säsonger och många avsnitt på Netflix. Vad ska jag titta på nu? Det är inte helt lätt att hitta något som passar och jag gillar.

Just nu har jag precis börjat se säsong 2 av Barbarer. Den är helt okej. Jag gillar äventyr, så den funkar.

Jag är ju hyfsat intresserad av politik och i veckan såg jag en ung och liten tjej vid namn Romina Pourmokthari (L) bli utfrågad i Aktuellt. Jag trodde hon skulle få det jättesvårt i utfrågningen, men blev mäkta imponerad och förvånad hur hon klarade dessa svåra frågor.

Men det är klart är du blott 26 år och redan fått en plats i Sveriges regering, så är du såklart något utöver det vanliga.

Betänk också att Liberalerna är det minsta partiet av de fyra och står till mitten och de andra partierna är större. Hon har alltså en åsikt som Liberal, men ska företräda Sveriges regering.

Sedan tror jag också att vara klimat- och miljöminister som Romina Pourmokthari är extra svårt då högerpartierna med SD i framkant vill satsa mindre på miljön och t.o.m. försämra på vissa områden genom Tidöavtalet.

22 oktober

Ja, det är inte så mycket positiva nyheter nu för tiden vilket är tråkigt. Jag skulle önska att media kunde lyfta fram också bra saker för det finns massor och även kunna ha fler nyheter med glimten i ögat. Mer humor behövs i världen för annars går vi under.

I dag fortsätter vi med dammbygget. Jag hoppas vi hinner bli färdiga med ramen och gjutningen. Vi åker bara över dagen.

Vi har haft en hel del otur med både väder, sjukdomar och att det varit mer komplicerat än vi trodde vilket dragit ut på tiden.

Förra gången jag åkte hem själv hann det bli en sådan där mäktig, trolsk dimma som det nog bara kan bli runt en sjö.

När jag kollade övervakningskamerorna när jag kom hem såg jag inte mycket trots mörkerseende på kamerorna och det såg ut som det nästan snöade, men det var den vita dimman som for förbi i mörkrets vindar.

19 oktober

Det rullar på här i vanlig ordning.
Strax kommer de blåsa mitt kök och badrum då jag kommer få nya stammar. Det blir även ett nytt kök och nya vitvaror på tillval. Likadant i badrummet. Troligtvis börjar de riva någon gång i nästa vecka.

I dag fick jag två nya löparskor och hann i kväll prova de som är anpassade när det är blött och regnigt. De verkade väl OK, men inte mer och kändes en aningen hårda.

Jag måste säga att jag är positivt överraskad av Sveriges nye statsminister Ulf Kristersson när jag hör honom prata.

Jag röstar inte höger utan röstar kvinnligt och hade kvinnorna fått bestämma hade vi fått en annan regering ;-) Men nu är det som det är och det är bara att gilla läget.

Men tänk bara att i dag sade den nyinvalda SD-ledamoten Elsa Widding att klimatkrisen saknar vetenskapligt stöd. Det är ju så korkat sagt att man inte tror det är sant. Många reagerade starkt på det här.

För några dagar sedan uttalade sig SD-profilen Rebecka Fallenkvist om Anne Frank och samme Fallenkvist var i blåsväder även på valkvällen då hon berusad utropar ”Helg Seger”:.

Ni förstår förhoppningsvis varför jag aldrig kommer rösta på Sverigedemokraterna. Men de klarar sig bra ändå och blev Sveriges näst största parti. Cirka 25 procent av alla män röstade på SD.

15 oktober
Lördag igen. I dag skulle vi åkt ut och fixat dammen, men dessvärre blev min kompanjon Rodde sjuk. Mindre bra då det är svårt att få ihop våra scheman med privatliv, matcher och väder.

Jag sitter dock inte i sjön eftersom den ändå inte kommer vattenfyllas förrän till våren. Men eftersom vi kommer behöva gjuta är vi väderberoende både mot regn och mot kylan. Vi behöver också vara två stycken på plats för att få ihop det här på ett bra sätt.

Men tro inte jag kommer sitta med armarna i kors. Jag åker ut och gör andra saker. Ungefär tio saker är nedtecknade på papper och så strukturerad är jag. Inget lämnas åt slumpen ;-)

I dag är det stor fest på firman, men jag valde för första gången (?) att avstå då det finns andra planer.

Jag utlovade ju att lägga ut mitt mål med viktnedgång. Förra lördagen vid lunch visade vågen 84 kg.

Till nyår sätter jag då upp målet om att klara 77 kg. Det känns rimligt och vi börjar där. Om jag känner mig själv rätt kommer jag fixa det, men jag brukar vara trög i starten (haha)

Det flyter på hyfsat med träningen. I går blev det milen på Rockis med trevligt sällskap och det blev en bra start inför helgen.

Nu på morgonen valde jag också att beställa två par nya skor från Adidas.
Ett par Ultraboost 22 och sedan ett par billigare för terräng som ska funka bra i regn och väta ;-)

I går kväll försvann Wifi i lägenheten och när jag sedan skulle kolla på TV fanns ingen signal på antennen! Där satt jag med en gammal telefon och fick mobilsurfa och såg t.ex. slutet från Elfsborg och Degerfors. Vilket antiklimax!

Jag lade mig hyfsat tidigt då och läste i sängen innan jag gav upp även om jag hann se att Wifi återkommit efter ett några timmars frånvaro ...

11 oktober
Helgen försvann fort. Körde ett löppass på fredag som sedan följdes upp av ett pass rullskidor på lördag förmiddag. Sedan blev det två bärs på Rocklunda innan fajten mot Norrby där det blev tre otroligt viktiga poäng. Jag var helt slut efter matchen.

Jag kollade sedan på herrarnas Ironman-VM från Hawaii där två svenskar låg bra med efter cyklingen, men sedan gick det tyngre på löpningen.

Jag blev förvånad av den unge fransmannen Sam Laidlow. Han låg bland de första och längst fram på simningen. Jobbigast att simma först. Sedan cyklade han snabbast av alla och på otroliga dryga fyra timmar och fyra minuter vilket ger ett snitt på nästan 44,5 km/h.

Sedan går visserligen Gustav Iden om på löpningen då han sätter nytt banrekord på 7,40 drygt och efter att ha avslutat maran på otroliga 2.36!

OS-guldmedaljören Kristian Blummenfelt blir trea efter att ha simmat och cyklat på ungefär precis samma tider som Iden, men "bara" tagit maran på 2,39 ;-)

Kolla också Blummenfelts överkropp. Han är ju grov som en brottare och jag fattar inte att han både kan ha en sådan snabbhet, men även uthållighet. Är mitt hjärta som en liten tennisboll är väl hans stort som en handboll och dessutom med två otroliga lungor.

Både Blummenfelt och Iden är ganska korta med 177 cm.
Gustav Idens löpstil är något utöver det vanliga. Det ser så fint och lätt ut trots att banan och värmen är stentuffa på Hawaii.

Hela sändningen --> här

Highlights --> här

8 oktober
Skönt med lördag. I dag står en otroligt viktig fotbollsmatch på menyn. VSK möter Norrby från Borås på hemmaplan och tre poäng skulle smaka fågel. Hoppas, hoppas!

På sju tidigare försök i Superettan mot just Norrby har VSK aldrig vunnit mot just Norrby.

Enligt uppgifter missar VSK:s toppmålvakt Anton Fagerström matchen på grund av skada och det är i så fall inte bra alls.

Jag har kollat på proffstjejernas Ironman-VM från Hawaii. Sverige hade ju två tjejer med i absoluta täten strax efter medaljplatserna, men Sara Svensk tvingades bryta. Jag vet inte om det var total utmattning eller skada.

Och vad hände med superkvinnan Daniella Ryf som vunnit här hela fem gånger tidigare. Jag tror hon cyklade lite väl fort för hon blev sedan passerad tämligen omgående på löpningen och gjorde en mycket svag mara för hennes kapacitet.

Lisa Nordén kom på en finfin femte plats trots ett tidsstraff på fem minuter på cyklingen och var jättenöjd, men har aldrig varit så trött som nu. Det här är en brutal tävling i höga temperaturen och luftfuktighet.

I dag går herrarnas tävling och den kan följas live på t.ex. YouTube.

Damernas hela tävling återfinns --> här

Noterbart. Jag blev förvånad då jag inte såg någon tjej som på ett bra sätt kunde hoppa på cykeln i farten utan det vara enbart i princip på cyklar som stod helt stilla efter växlingen från simning och T1 till cykeln.

Det här med att kunna hoppa på cykeln i farten lärde jag mig tämligen omgående och behövde inte ens träna på det. Skorna satt på pedalerna med gummisnoddar och det har ju även alla proffstjejer, men just att kunna hoppa på hojen i rörelsen framåt och vinna någon sekund i tid hade de svårare med ;-)

2 oktober
Jobbade i fredags och tog också första löppasset sedan förra måndagen. Men det kändes ändå OK trots att elva (?) dagar gått sist ;-)

På lördagen var det dags att joina stugan och fortsätta med trumman runt dammen.
Vi hade först tänkt köra hela helgen, men på grund av att det skulle regna mycket på söndag, så gick den dagen bort.

Träffade nya grannarna i Bubbarsbo och de var jättetrevliga. De kände igen mig och båda jobbade på Posten ;-)

De hade också bra uppbackning på flytten då de hade tre släpkärror och flera vänner som hjälpte till.

För oss gick det inte lika bra med byggandet. Flera timmar gick och vi kom ingenstans. Jag var både hungrig, trött och frustrerad.

Efter lunch gick det dock bättre, men fortfarande krävs det nog tre dagars arbete innan det blir klart.

Problemet är att dammen inte är rak och går i vinkel. Det är också en höjd- och nivåskillnad på gräsmattan och allt ska sammanfogas. Du måste också ha kontroll på den tilltänkta vattennivån eftersom vatten rinner ner till lägsta punkten.

Du ska också veta var du ska göra av dammduken och hur den ska fästas och göras av.

Sedan vill du inte ha något trä mot backen eller gräset så reglarna går i luften och då behöver det gjutas med armering i botten. Grävas. Sedan ska reglarna förankras, så de inte vickar ;-)

I dag söndag blev det rullskidor i regnet. Körde till Skultuna och trots vädret mötte jag två olika killpar som körde tillsammans varav ett par var ofina och staka om mig ;-)

Emma Wiesner född i Västerås vill bli ny partiledare för Centerpartiet.
Fasen finns det något mer otacksamt arbete?!?

29 september
Ryssland slutar aldrig att förvåna mig. Hur tokiga kan de få bli?
Men har ni tänkt på att väst numera redan förutspått deras komma skall eller nästa drag. Det blir nästan komiskt.

Ryssland erkänner aldrig något och de försöker vrida världsbilden till deras egen.

Luhansk, Donetsk, Cherson och Zaporizjzja är de fyra ukrainska regioner som Ryssland ockuperar ska annekteras i morgon, enligt Kremls talesperson Dmitrij Peskov.

Samma Peskov har tidigare sagt att Ryssland aldrig skulle anfalla Ukraina och senare att de aldrig skulle mobilsera värnpliktiga reservister.

Nu sist förnekade han att Ryssland skulle ligga bakom skadorna på Nord Stream 1 och 2. Men jag personligen är ganska säker att det är ett ryskt sabotage även om vi inte vet säkert eller har sett några bevis för det.

Vladimir ”lill-Putte” Putin ska i morgon prata inför ryska parlamentet och tillkänna annekteringen. Han kallar säkert också till pompa och ståt. Det ska firas.

En annektering sker när man tar ett landområde i besittning genom våld eller annan ensidig maktutövning. Sådana annekteringar är i strid med internationell rätt, men det struntar Ryssland i.

Jag hörde i går att Sverige går mot en värre lågkonjunktur än man först befarade. Det ser sämre ut och både 2023 och 2024 förväntas bli riktigt dåliga.

Jag tycker det ser nattsvart ut. Under de sista tio åren har det pendlat ganska mycket omkring 100 vad folk tror, men när pandemin kom sjönk det tillfälligt till 75. Det var skrämmande dåligt det, men nu är den nere på 50!!

Trots det vid 75 började folk köpa på sig större hus och lägenheter för nu kunde man jobba hemifrån. Jag kritiserade det och tyckte det var märkligt att bostadspriserna fortsatt skenade uppåt trots Corona.

Men nu plötsligt med en stigande inflation, en allt högre ränta och höga elkostnader där framför allt uppvärmning och varmvatten kostar mycket pengar har nog många insett att det här inte ser så bra ut.

Jag tycker också det är många saker som sammantaget pekar i fel riktning. Det gör krisen mycket värre. Det fattas bara att arbetslösheten börjar skjuta i höjden, men där är vi inte än. Sedan har Sverige tur som har så bra statsfinanser. Men jag tror även tyvärr vi snart kommer få ser fler arbetslösa.

Vissa banker har börjat att ge lite sparränta. Men med den här inflationen och de prishöjningar vi har är det ändå en förlustaffär på sikt.

Sedan verkar inte börsen heller funka. Det verkar stendött. Du får vara glad om dagens värde är det samma inom en snar framtid.

Samma där som med sparräntan. Fasen priserna går ju upp och då räcker det inte att ”bara” ha kvar samma värde. Det är ju en förlust även det.

Har du pengar över och har lån är troligen det bästa att i dag amortera extra mycket om du kan. Men parallellt är det extra viktigt att ha en sparbuffert, så du klarar de ökade utgifterna och inte behöver låna för det är då sämre.

Notera också att Riksbankchefen Stefan Ingves har varnat för att slopa eller pausa amorteringskraven vi har i Sverige. De skulle i så fall motverka syftet med en höjd styrränta och därmed innebära en ännu högre ränta.

Även om många hushåll börjar få det tuffare, så har vi bara sett början. Räntorna tar t.ex. lite tid att slå igenom. En vän t.ex. med två miljoner i lån och bunden ränta till december. Kommer därefter få minst dubbla räntekostnader mot tidigare. Det kommer bli värre, mycket värre spår jag.

Jag kände ju av en förkylning i kroppen i slutet av förra veckan. Det kändes okej att arbeta på måndagen, men efter att ha stressat till ett styrelsemöte efter jobbet kände jag mig sämre på måndagskvällen.

Sedan kom natthostan som ett brev på posten. Den är absolut värst. Torrhosta och ska alltid vara som värst när man vill sova.

Det enda som hjälper är ju riktig hostmedicin på recept. Honungsvatten i all ära, men det är mest kosmetika.

Mollipect används vid hosta med segt slem. Cocillana-Etyfin används däremot vid rethosta.

Jag har framför allt kört med Cocillana och den är mycket effektiv. Det är absolut värt att besöka läkare och få detta utskrivet.

Ringde mig sjuk på tisdag och i natt var det bättre med hostan och känner mig lite bättre, men är fortfarande trött. Vi får se hur det blir imorgon.

Sedan när jag vaknade i morse hade jag en sanslös nästäppa i ena näsborren. Fick spraya och snyta mig samt även dra in åtskilliga gånger innan den tillslut lättade.

Har när jag varit sjuk fördrivit tiden med att kolla Snowpiercer. Har precis börjat på tredje säsongen på Netflix.

Jag valde i veckan att skjuta upp investeringen i stugan med nytt avlopp. Gör det eftersom läget i världen är så osäkert och att jag har till slutet på 2023 att åtgärda.

25 september
Jag har varit lite låg några dagar då jag haft en förkylning i kroppen som spökat. Har t.ex. inte tränat sedan i måndags.

Det var också en mycket tuff vecka på jobbet med en hel del övertid. Jag jobbade, men på kvällarna var jag bra trött.

Har också sovit mindre bra på nätterna då det varit en del hosta.

I lördags skulle vi fixa dammen, men fick ställa in då jag var krasslig.

I morse åkte vi dock ut och köpte virke i Köping. Lasset gick på drygt 5 000 kronor och det var också lite beslag, stolpsko och vinkeljärn i priset. Vem har sagt att det är billigt att bygga? Och skulle du anlita en snickare hade det inte gått.

Jag och Rodde hann börja och fixa två trummor, men sedan kom regnet. Vi valde att avbryta och åka hem tidigare.

Förhoppningsvis fortsätter vi nästa helg. Jag tror det blir bra det här.

20 september
Det är inte mycket positiva nyheter i media och på nyheterna numera. Det mesta är dåligt även om Coronasmittan verkar gå tillbaka. Alltid något.

Jag hade hoppats att Riksbanken skulle höja styrräntan med 0,5 eller kanske 0,75, men det blev en procent och den största höjningen sedan inflationsmålet infördes 1993.

Det innebär att styrräntan höjs en procentenhet till 1,75 procent.

Samtidigt höjer också Riksbanken sin ränteprognos. För 2023 höjs den till 2,5 procent mot tidigare 1,9 procent.

För 2024 är prognosen 2,5 procent mot tidigare 2,0.

Det här med räntan kommer garanterat få effekter på mycket även om du personligen inte har några direkta lån.

Om man i dag lade ut ett hus till försäljning på Hemnet, så vore det som att sticka hål på en balkong. Snacka om pyspunka! Och jag undrar vad mäklarna nu ska hitta på? Det försöker ju alltid försköna och sätta fokus på annat.

Men vi kommer också få se mycket färre investeringar och satsningar och det är riktigt illa det.

15 september
Allt är bra här. I går var jag på kalas. Trevligt!
Har annars kommit igång bra med träningen och i kväll var det rullskidor som gällde och i morgon blir det milen.

På lördag blir det party i Örebro. Tar tåget vid lunch. Kanske joinar stugan på söndag.

Sedan är nästa helg (lördag och söndag) planerad att bygga reglar och trall runt dammen. Hoppas på bra väder!

7 september
Fortsatt tunga dagar på firman. Hade över 100 stopp i dag på min lätta slinga.
Kör sedan efter semestern även numera på postnummer 722 10 och de är också duktiga på att beställa. Hela Östra hamnen och Lillåudden. Hoppade lunchen i dag för att i stället gå hem tidigare.

Har även testat två testfordon i dag och i måndags. Just dessa kom från Frankrike
Sedan har vi även ett från Belgien inne just nu.

Har varit och förtidsröstat. Gjorde det på stadsbiblioteket i går och skönt att ha det avklarat. Tänker inte pracka på någon med att säga vad jag röstade på, men frågar någon så svarar jag. Inga problem.

Har kommit igång lite med träningen, men vill inte prata om något genombrott. Då får vi allt vänta ett par veckor. Blir alltid lite svårare när det blir mörkare och kallare ute. Körde t.ex. rullskidor i måndags. 14 km till Skultuna och i går blev det milen på Rockis.

Kommer anslå min vikt här på bloggen 1/10 och ska sedan sätta upp ett mål till 31/12. Nu behöver kroppen tajtas till lite grann ...

4 september
Det har varit full fart i helgen.
I fredags var jag bjuden på festen, men började kvällen med att dra milen på Rocklunda och Rönnby. Har gjort det några gånger nu och sedan tar jag helg ;-)

Skulle till Tunby Gårds väg och tog cykeln dit. Pinsamt att berätta att jag hamnade på Svanågatan! Fick faktiskt ta upp telefonen och söka och det är inget som en van brevbärare brukar göra. Inte helt nöjd med det och kom en kvart sent och sist av alla.

Men visst vägen dit på cykel ligger faktiskt lite avsides.

Rullade hemåt runt 01.30. Åkte förbi farmor och farfars gamla hus på Tunbyvägen 84 och visst ser det annorlunda ut nu mot vad jag kommer ihåg.

Det var där tjocka släkten satt när jag vid en jul vid typ 17-års ålder drog helt solo till Kanarieöarna. Få visste något, men det blev en julafton utan mig. Jag hade inte gjort det i dag, men då var jag lite less och ville ut på äventyr och komma till solen.

Jag vill minnas att jag betalade 4 000 kronor själv och det var ospecificerat och fick bo med ett par olika, men bara killar såklart.

En snubbe hängde med hela tiden och var någonstans runt 40 år. Han var från Avesta tror jag och flera trodde han var min farsa ;-)

Efter festen i fredags, så blev det en tripp till Bubbarsbo på lördagen. Har börjat ta in en del saker i förråden eftersom det börjar bli höst. Sådant som ändå inte används.

Har också börjat renovera gräsmattan på några delar och det tar lite tid. Det behövs dressjord, gräsfrön, gödsel och såklart vatten. Annars blir det inget nytt gräs

28 augusti
Jag undrar hur mycket det kan regna på ett dygn, men nu börjar det lugna ner sedan. Prognosen var igår att det även skulle regna en bra bit in på måndagen från lördag kväll.

Och det vräkte ju verkligen ner i går kväll och mycket åska och blixtar.

Kul att se de videos (fyra stycken) som övervakningskameran inne visade från stugan i går kväll. Den larmade alltså på grund av alla blixtar ute!

Blev en lugn hemmakväll i går kväll helt solo även om det var lite tjat om annat. Jag var helt slut efter matchen och behövde återhämtning även från annat

Bilen är nu klar och besiktad. Blev klar i onsdags. Satte även in nya tändkablar som (kanske) gör att bilen startar direkt trots regn och fukt. Vi får se.

Skönt också att tandläkaren är OK.

Min cykel är inne på reparation sedan i går lördag hos Sahlbergs eftersom något med växlarna strulade då jag fixade punktering på bakhjulet. Det var en gammal lagning på slangen som gått upp. Blev nu helt ny slang ;-)

Sahlbergs skulle fixa i morgon med växelfelet. Någon sak är nog sönder och behöver bytas, så jag kunde inte fixa själv. Har en lånecykel, men den är otroligt tungtrampad! Inga växlar alls som tar mig till jobbet i morgon.

Det var en extremt jobbig arbetsvecka den förra. Jag hade närmare en dag övertid i timmar på de fyra första dagarna och det berodde på allt valmaterial som ska ut.

Det blir mer kommande vecka. Puh! Alla hushåll ska ha även de som INTE vill ha reklam.

Race Briefing ovan. Den var du tidigare tvungen att obligatoriskt gå på torsdagen. Nu sker den digitalt efter Corona. Kan dock avslöja att jag inte gick 2019, men jag kände mig då inte helt OK.

19 augusti
Nu är jag klar hos tandläkaren vilket är skönt. Nu är det bara bilen kvar ;-)
Förresten bytte jag tändstiften i går. Det kan vara de som spökat när jag tänker efter. Åren går ju och de ska väl bytas efter cirka 5 000 mil.

Det känns vemodigt med Kalmar, men det är som det är. Tyvärr, har jag saknat energin och inte haft viljan. Jag har gjort nio starter om jag räknat rätt och kommit i mål i åtta. Sedan hade jag kraschen på Ölandsbron 2017 och då var det inte mycket att göra.

Hälsa, träning och tävling
Jag har de senaste åren ganska radikalt tappat det här med att träna kontinuerligt. Har dock insett att det behöver bli ändring på det här och kommer försöka styra upp något mer seriöst efter semestern. Jag tror det är viktigt med något mål. Om det sedan blir öppet spår på skidor eller kanske Stockholm maraton vet jag inte. Det är nog inte heller det viktigaste.

Personligen har jag tappat ganska mycket och skulle nog få jobba och träna på för att ens klara maran på under fyra timmar. Men jag lägger ingen prestige i det där nu. Det viktiga för mig är att jag har insikten och vill försöka göra något åt det.

Sedan känns det nog värre för någon som varit i hyfsat bra form och nu inte är det kontra en medelmåtta som aldrig varit i bra form och inte vet bättre.

Sedan handlar inte allt om mig. Det otäcka efter Corona är att många barn och ungdomar verkar ha försvunnit från föreningslivet. Det är alltså många färre nu som spelar t.ex. fotboll och innebandy. Här har samhället, skolan och föräldrar etcetera ett jättearbete att ta tag i.

Tappet syns även bland oss motionärer och jag tror många idrottsevenemang och tävlingar kommer få svårt den kommande tiden innan det förhoppningsvis kommer vända.

Jag läste att Ironman nu kommer ha två tävlingsdagar på Kona på Hawaii. Jag tror det blir lördag och söndag. Hur blir det då med hotell? Blir förmodligen ännu dyrare. Jag tror också de själva skjuter sig i foten. De vill naturligtvis ha in mera pengar efter pandemin. Men någon skrev att i min ålderklass 45-49 år fick de gå ner nästan till plats 100 i tävlingen för att fylla platserna till Hawaii som var 10-11 stycken i den ålderklassen. Det exklusiva och svåra att ens kunna kvalificera sig till VM på Hawaii håller på att försvinna och nu verkar Ironman som arrangör mest vilja ha in snabba pengar.

Hur blir det med Kalmar? Ja, jag kommer inte till start och jag betalade cirka 5 600 kronor för min startplats i tävlingen som nu brinner inne. Jag får inte en krona tillbaka. Jag tror också många andra inte heller kommer starta och de ska bli intressant att se hur många som kommer i mål i år. Jag tippar på max 1 500 stycken. Troligen färre än så.

Då har man ändå innan pandemin kom utökat startplatserna till närmare 3 000 och det ska ha varit slutsålt vad jag förstått.

Sedan säljer de alltid extra på Nivana med start och obligatoriskt hotellpaket. De priserna ligger säkert på 15 000 kronor.

Tittar vi på Vasaloppet som är det mest klassiska som kanske finns i Sverige och framför allt vad det gäller sport och tävling. Det är fortfarande inte slutsålt till Vasaloppet. Likaså cykelVasan som precis gått.

2016 när jag åkte Vasaloppet var det slutsålt på någon minut och de som var lojala fick förtur för annars riskerade man att missa att köpa en start.

Att Vasaloppet på skidor kommer bli slutsålt betvivlar jag inte eftersom det är det mest klassiska vi har. Men tidigare försvann alla platser även till Öppet spår söndag och måndag, men så är nu inte fallet.

Det här är ett jätteproblem sett hur ett samhällsperspektiv. Jag har ingen lösning, men tror vi kommer se stora problem med diabetes, fetma och andra problem kopplade till ett för stillasittande liv.

Fortsättning följer ...

16 augusti
Drog fem kilometer löpning på Rocklunda nu på eftermiddagen. Sjukt kvavt och svettigt! Hade 28 grader trots ingen sol och när solen tittade fram blev det än värre.

Det är ett väldigt starkt och stort proffsfält bland herrarna till Ironman Kalmar. Hela 71 stycken anmälda! Jag väljer att visa de 13 första.

Störst av dem alla är Alistair Brownlee med dubbla OS-guld på Olympisk distans 2012 och 2016.

Jesper Svensson är redan klar för Hawaii vet jag. Men sedan finns även minst två andra bra svenskar också i Patrik och Rasmus ;-)

Tyvärr, ser vädret dåligt ut med regn på lördagen. Det brukar ju aldrig regna därnere på tävlingen. Någon skur javisst, men inget mycket. Ett år kom ett oväder på natten mot tävling, men blev sedan bra på morgonen.

Se alla anmälda --> här

I dag var jag och besiktade bilen. Dessvärre gick den inte igenom och fick tre stycken tvåor. Dock inga stora saker.

En halvljuslampa som jag (?) inte riktat helt rätt när jag satte i den eller så har den kanske kommit i fel läge. Det där har hänt tidigare vill jag minnas ;-)

Sedan var det något läckage på avgasröret och en sak som inte satt riktigt fast tror jag det var.

Har redan varit hos Tommy på Branthovdagatan som fått protokollet och ska åtgärda det här nästa vecka. Jag har annars en månad på mig att fixa.

Ska också prova att använda startspray eftersom bilen fortfarande inte vill starta om den stått ute över natten och det regnat eller varit fuktigt som det ofta är i stugan och vid sjön. Jag fixar det ju alltid, men det kan vara lite smådrygt. När bilen väl kickat igång är det inga problem.

Nu har jag köpt tillbaka balonius.com. Inga pengar att prata om och mest förbannad att webbhotellet ville ha så bra betalt för år två då balonius.com bara styrs om till balonius.se.

De verkar fortfarande ha det så, men den avgiften är gratis första året.

Jag skulle också kunna tänka mig att bara äga adressen balonius.com eftersom man ska vara rädd om varumärket (haha)

Det var någon suspekt filur som under 10-15 år ägde balonius.com och jag blev också erbjuden att köpa adressen ett par gånger, men svarade aldrig ens på deras förfråganden.

De finns också de som har som affärsidé att köpa .com adresser och sedan sälja vidare då .com är den största och finaste att ha på.

När jag var i stugan nu sist och dammsög small det till i dammsugaren och det började osa och även brandlarmet gick. Jag stängde omgående av dammsugaren som var en gammal Electrolux och som säkert är från slutet av 1980-talet eller i början av 90-talet i bästa fall. Kvalité absolut! Men nu hade mormor och morfars gamla dammsugare gjort sitt.

Beställde en ny och som ska vara Electrolux bästa i en Pure-D9. Jag tror det lönar sig i längden.

Den gamla jag har i lägenheten åker till stugan. Förresten det är också fin kvalité och som säkert har 15 år på nacken. En Volta Bolido som farsan köpte på mellandagsrea. Han hade sett den på rean och frågade om jag kunde få min julklapp lite senare och det gick såklart bra. Jag är precis likadan själv

Den nya kommer levereras till postens paketboxar som finns mellan Arosvallen och Mälardalens Universitet. Har jag tur blir det jag själv som lämnar den nästa måndag då det ska vara 3-5 arbetsdagars leveranstid.

Kom hem till Västerås i går eftermiddag. Allt har varit bra i stugan och hade besök över helgen. Blev mycket bad då Lillsvan var runt 25 grader varm. Riktigt nice.

Jag kollade också på meteorregnet över Perseiderna. Jag gick ut strax efter klockan 22.30 och var kvar till en bit efter klockan 01.00. Jag såg nog runt sex-sju stycken meteorer. Kanske några ytterligare, men de kom otroligt fort och försvann lika fort. Mycket snabbare än en blixt.

Jag såg också spår från raketuppskjutningen i Kalifornien, men att det var en raketuppskjutning hade jag då ingen aning om. Det var nästan kusligt otäck. Jag var helt själv då ute i mörkret och det hände någon gång efter 01.00. Den var tyst och gick relativt lågt för mig och gick också mycket saktare mot t.ex. meteorregnet. Filmade med egen kamera. Jag trodde på en drönare eller möjligen satelit som jag också såg flera av.

Läs mer från SVT nyheter --> här

Fotnot: Den 12 augusti varje år passerar jorden Perseiderna och ungefär vart 130:e år passerar jorden väldigt nära kometen. Nästa gång det kommer ske är år 2126

9 augusti
I kväll väntar ytterligare ett styrelsemöte i föreningen innan jag väljer att åka till stugan. Troligen åker jag tidigt på onsdag eller om jag väljer tisdag kväll.

På fredag kommer syrrans familj ut och Vera skulle ta med någon kompis.
Bra det för då kan jag snacka lite med Rodde och bolla idéer angående dammen. Framför allt handlar det om träramen där vi kommer gjuta betong för de stolpskor som reglarna kommer sitta på och som sedan brädorna kommer fästas emot. Det blir spännande.

Fast jag är inte helt säker på det här med träram runtom hela eftersom dammen då inte blir lika lättillgänglig för alla djur och insikter som behöver vatten och för den biologiska mångfalden. Kanske blir långsidan mot bonden öppen och med stenar i stället? Det ska också se naturligt ut.

Det gick bra hos tandläkaren. Jag hade inga hål eller tandfickor, men däremot fanns såklart som alltid tandsten och så var det någon tandspricka. Där tänkte vi först vänta, men sedan blev det ändå att stärka upp tanden, så jag fick en tid nästa fredag på min sista semesterdag och då försvinner även tandstenen ;-)

Nu drar E18-bygget mellan Västerås och Köping igång. Bra för mig som har stugan åt det hållet även om jag ibland väljer en aningen långsammare väg då jag åker mot Sura, Ramnäs och över Färna. Mycket lugnare trafik.

Vägen som blir motorväg är cirka 25 kilometer och bygget ska kosta drygt 1,3 miljarder. Men tänk det där tror jag inte alls kommer räcka i pengar. Jag säger det dubbla minst. Så kom ihåg var ni läste de först ;-)

Den femte november 2025 ska den nya motorvägen vara klar och det tror jag de fixar absolut, men det kommer bli mycket dyrare.

Handlade på ICA i går och hoppades jag skulle undvika att behöva knappa in pinkoden och handla för under 400, men det blev visst över 600 kronor. Ja, maten har blivit dyrare.

Serietips på Netflix som jag bara sådär började titta på av ren slump är serien; Manifest. Enjoy!

Nu, då? Lite löpning på Rocklunda ...

8 augusti
Kom hem från härliga Bubbe i går kväll.

I dag väntar tandläkaren och sedan blir det fotboll i kväll. Hoppas verkligen på en trea.

Grävningen i stugan rullar på, men det är nog det jobbigaste jag gjort där ute. Men nu börjar det väl se hyfsat okej ut.

Jag tror knappast jag kommer vattenfylla i år utan jag väntar till våren 2023. Jag vill hellre satsa på att det blir bra och att man gör rätt från början.

Snart kommer också hösten och då blåser det ner mycket löv och sedan så behöver man ha cirkulation i vattnet under vintern.

Som det är nu väljer jag också att satsa på en träram runtom. Det blir alltså trallbrädor och reglar. Jag är också inne på en naturdamm med rent och klart vatten och med filter för rengöring. Det kommer bli växter, men jag väntar med eventuella fiskar.

Jag är med i flera forum på Facebook och det är intressant att ta del av all information och tips. Mycket nyttigt!

I lördags fick jag besök i stugan, men det blev bara jag och Alexander som badade. De saknade badbyxor, men jag kunde låna ut ;-)

Inte lika varmt som förra lördagen. Då var det ljuvligt och runt 24 grader i vattnet. Mina kusiner från USA var bland annat med då och en USA-vän jag aldrig träffat. Det blev mat, fika, bad och så ville jag i vanlig ordning prata politik och om USA ;-)

Nu i lördags efter maten och när fikat skulle intas gick strömmen på grund av åska och blixt. Strömmen kom tydligen tillbaka fort, men jag missade det då min jordfelsbrytare löst ut. Det brukar den inte göra, så det blev fika och kaffe solo medan sällskapet om fem stycken åkte hemåt.

I torsdags kväll runt klockan 20.00 började bland de värre ovädren jag sett därute. Störtregn och otroligt med blixtar. Höll på knappa halvtimmen och min utomhusgrill vid grillplatsen blåste t.ex. omkull. Jag trodde verkligen paviljongen skulle lyfta och blåsa sönder. Men turligt nog klarade sig både paviljongen och strömmen.

Annars är det vanligt för oss att strömmen går. I stan nästan aldrig, men därute kanske sex-sju gånger per år.

3 augusti
Dags att joina stugan. Har varit hemma på grund av styrelsemöte och arbete åt föreningen.

Kommer nog hem på typ måndag då jag ska till tandläkaren. Sedan är det fotboll hemma mot Brommapojkarna.

I vanlig ordning får jag kontakta Folktandvården själv för annars får man ingen tid längre. Förra gången gick det fyra år mellan undersökningarna. Jag tycker man ska gå vartannat år i alla fall och jag har "bara" halvbra tänder

Tandvårdsbidraget är 600 kronor per år till och med det år du fyller 29 år.
Sedan blir det 300 kronor om året fram till och med det år du fyller 64.

Efter det höjs det till 600 kronor igen. Du kan spara bidraget för ett år och lägga ihop det med bidraget för nästa år.


Bopriserna fortsätter att gå ner. Precis vad jag och många andra förutspått. Jag trodde inte det skulle gå så fort och att det skulle bli precis nu.

Först Corona och sedan kriget. Det bästa vore såklart att kriget upphörde, men det finns väl inget som pekar på det i dag.

Putin är dummare än jag trodde och han vill inte ge upp eller se sig besegrad. Det kännetecknar små människor och att de inte vet när de gått över gränsen. Noll självinsikt och det är farligt med dåliga rådgivare.

Kolla bara på Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov. Jag tycker han påminner om Bagdad-Bob i kriget mellan USA och Irak. Lavrov vrider och vänder på det mesta.

Mohammed Said al-Sahaf som han hette var informationsminister i Irak. Under kriget blev han känd över hela världen och fick smeknamnen "Bagdad-Bob" eller "Komiske Ali".

Bagdad-Bob gav många sköna skratt när han nekade blankt att amerikaner fanns i landet fast man nästan kunde se amerikaner bakom hans rygg.

När Bagdad föll försvann "Bagdad-Bob" spårlöst, men ingen letade efter honom då han ansågs som helt ofarlig.

Men det blev en lååång specialoperation i Ukraina. Hur allt kommer sluta vet jag inte, men Putte kommer säkert skriva om historien så den passar Ryssland och de lever liksom i en egen värld.

Det som räddar situationen och inte förvärrar den drastiskt är att så många människor ändå har ett arbete att gå till. Skulle vi åka på en arbetslöshet på 15-20 procent börjar vi snacka kris på allvar.

Sedan tycker jag bara att många av de här mäklarna som uttalar sig är ganska så otroliga. De försöker ju vrida till sin fördel och att man ska köpa ändå. Men då gäller att sälja sitt eget först innan man köper nytt.

För sanningen är och notera nu att det kommer komma fler ränteuppgångar för oss och det kommer innebära ännu lägre priset på bostäder. Allt annat vore otroligt! Så botten är inte nådd.

* Bopriserna rasar – värsta sen finanskrisen --> här

2 augusti
I går hade jag vår projektledare hemma hos mig för rotrenoveringen. Vi gick igenom mitt kök och badrum och jag berättade hur jag ville göra. Det var ett bra samtal och jag känner mig hyfsat nöjd.

Sedan får vi se när det är klart. De kommer börja med huset i 23:an och sedan kommer någon av huskropparna i 21 B eller A på tur. Absolut senast ska allt vara klart under mars månad 2023.

Mitt totala pris för tillvalen är inte helt fastställda, men däremot har jag lämnat en budget på en summa som det får kosta. På ett ungefär såklart.

Det blev ingen Västerbottensost i går när jag var och handlade. Fasen jag trodde priset var per kilo, men den där biten på 450 gram kostade 70 kronor. Det är fört dyrt även för en ostälskare som mig.

Jag böt ju bort Telia som mobiloperatör nu när jag fick fiber i min stuga. Då är jag inte längre lika beroende av surfanslutning och bra täckning, men tyvärr har mitt Vimla haft en del problem. Lämnade omdöme på Trustpilot:

"Tyvärr, väldigt dålig täckning ute i min sommarstuga trots att det enligt Vimlas täckningskarta skulle vara god och till och med på gränsen till mycket god.

Jag får gå utomhus för täckning och saknar stora träd på tomten.

Sedan verkar det inte gå att surfa i telefonen när jag samtidigt pratar med någon.

Jag har också stora problem att kunna skicka en vanlig bild i ett MMS trots att jag bor i en stor stad i Mellansverige. Det kan snurra i ca 20 minuter innan jag får notis om att det misslyckats. Nästa gång kan det gå.

Ibland skickar Arlo en säkerhetskod till min telefon som SMS så att jag kan godkänna inloggning med webbläsare, men dessa SMS kommer ej fram. Jag får be Arlo att skicka till min E-post i stället.

Positivt med Vimla är priset! Mycket billigare än Telia. Har tidigare haft Telia som är dyra, men där funkade det mycket bättre"
.

1 augusti
Jaha, första riktiga semesterdagen och jag är för närvarande hemma i Västerås. Regnar i stugan, men här är det uppehåll just nu.

Brukar stänga av automatiken på roboten när det blir mer ihållande regn även om den avbryter klippningen själv och går tillbaka till huset och laddstation.

Det går även att göra inställningen att den alltid ska klippa även i regn, men jag har valt något mittemellan och det innebär att den fortsätter vid lättare regn.

Jag fixade roboten ganska lätt i fredagskväll. Men jag behövde ta tillbaka den till laddstation för att ladda, men också för att få signalen att fungera.

Eftersom jag har gjort allt själv med installationen har jag hyfsat bra koll på hur allt hänger ihop. Är även såklart med i Stihls robotgräsklippargrupp på Facebook. Gruppen med lite mera STIHL Här får man en hel del bra tips och svar ...

På lördagen blev det sedan en rejäl rengöring och bytte även till en ny kniv trots att den gamla bara gått knappt 140 timmar. De rekommenderar byte vid 200 timmar.

Gräsmattan är nu efter en kvalitetsgödsel väldigt grön och hyfsat fin. Gjorde ju även en vertikalskärning i juli av hela mattan.

Kom hem i går till fotbollen och återigen tappade VSK en ledning hemma i slutminuterna. Man blir helt tom!

VSK gör 2-0 i 83:e och då trodde jag det "nästan" var klart. Men Öster gör 1-2 i matchminut 88:a och kvitterar i 95! Matchens sista spark.

Sett till hela matchen får det dock ses som rättvist då Öster var bättre i andra.

På kvällen var jag bjuden på fin mat. Härlig paella på en alldeles ny spishäll som går på gas och det var jättegott.

Många klagar på att maten blivit dyr och visst märks det. Jag gillar ju ost, bröd och kaffe.

Jag kollar alltid ICA:s bjudande på Maxi, men tycker numera de blivit sämre. Kan visserligen ha lite att göra också med att det är semestertider. Jag hoppas det i alla fall!

Kolla ICA Maxi Erikslunda bjudande --> här

- Ja, Lokas mineralvatten köper jag. Klassikerlåda från GB, Mild yoghurt, Västerbottensost, Lingongrova, Guldkorn ...

Har noterat att jag ofta drabbas av blodtrycksfall. Särskilt när jag rensar ogräs eller bökar i rabatter och reser mig upp. Lite obehagligt faktiskt, men det sker inte när jag sitter vanligt utan bara när jag sitter lågt och typ på knä.

29 juli
Laddar för en tur till stugan strax. Men brukar vänta på att trafiken ska lugna ner sig en aning.

Blir glad att se att de redan börjat med E18 som ska få 25 km motorväg till Köping. De har väl bökat, jämnat ut och tagit bort träd hela det här året, men officiellt börjar de inte väggbygget förrän efter semestern nu i augusti.

Sedan väntar minst tre år att byggande innan de är klara hösten 2025.

Roboten har stått stil i flera dagar i stugan och grannen klarade inte få igång den trots kod. Just nu säger appen signalfel. Hoppas jag löser det fort! Brukar gå bra när man är på plats.

Kommer hem till söndag för att kolla fotboll. Får eventuellt besök på lördag.

Helt rätt att äntligen förbjuda oregistrerade kontantkort som förbjuds från första augusti.
Lagändringen välkomnas av polisen i kampen mot den organiserade brottsligheten.

Nu måste du ha: Namn och postadress.

Personnummer, samordningsnummer, organisationsnummer eller annat identifieringsnummer.

Nummer eller annan beteckning för tjänsten.

I samband med registreringen ska abonnentens identitet kontrolleras genom giltig identitetshandling.

Notera att kontantkort fungerar utan registrering fram till den 1 februari 2023.

Källa: Post- och telestyrelsen och Riksdagen

28 juli
Jag tycker det varit förvånansvärt bra spel och kvalité i fotbolls-EM och har sett en hel del matcher. Men numera är väl alla tjejerna proffs som deltar här och då kan man också kräva mer från tjejerna. Det har hänt ganska mycket bara på fem-tio år.

Kommer också komma ihåg det här mästerskapet som det första riktiga där jag sett en del filmningar/hjälpa till att kasta sig och framför allt lite klagomål på domarna. Inte alls som när killar spelar, men ändå

Ett lag jag tror på inför framtiden är Spanien. Visserligen förlorade de mot Tyskland och en tuff match mot England. Men oj! Vilket fint passningsspel de spanska tjejerna visade upp. De har verkligen boll i sig och stor skillnad mot t.ex. Sverige.

Spanien saknade också deras bästa spelare och Alexia Putellas som utsetts till världens bästa.

Ett minus Spanien har är att de är ganska småväxta och inte så starka fysiskt vilket är negativt på t.ex. fasta situationer.

Har också noterat att många av de europeiska toppklubbarna har börjat satsa på damfotbollen. 50 miljoner för Chelsea eller Manchester United är ingenting.

Samma sak kommer ske i Sverige. Malmö FF kommer peta bort Rosengård om några år bara och IFK Göteborg kommer säkert med och kommer då utmana Häcken.

I Stockholm dominerar redan AIK, Djurgården och Hammarby. De håller ju även på att ta över i Sverige på herrsidan och skulle inte förvåna mig om de blir etta, tvåa och trea i allsvenskan kanske redan i år.

Jag tror båda IFK-lagen håller på att bli ifrånsprungna och det är nog bara Malmö FF som på sikt kommer kunna utmana med alla deras hundratals miljoner på banken.

Det här blir tråkigt på sikt tror jag och kommer då urholka intresset särskilt för de mindre lagen och dess supportrar vilket man redan nu ser på publiksiffrorna.

26 juli
Tre dagar kvar på firman innan tre veckor ledigt väntar. Den här veckan ser det mycket bättre ut på firman med bemanningen. Några unga snabba elitbrevbärare har återvänt.

Ett par av de bästa fotbollsspelarna i Västerås i division tre fotbollen enligt VLT:s ranking och så är elitspelarna i Rönnby tillbaka. Ingen idé att utmana någon i Rocklundaspåret.

Farsan tipsade om billigt gräsmattegödsel i premium variant för gräsmattor som klippas av robotar på EKO. Jag trodde inte riktigt på det då jag betalade 599 kronor tidigare, men här fanns sista förpackningen kvar för 165 kronor och jag slog till. Danke!

Förresten mötte jag en spelare i VSK:s damlag i entrén. Hon tittade på mig och jag tittade på henne och hennes väninna, men jag sade inget om att hennes före detta matchtröja hänger i taket på posten. Jag undrar vem som blivit mest genererad om jag berättat

Livet rullar vidare här och Sveriges fotbollstjejer blir förnedrande på Sheffield Uniteds hemmaborg Bramall Lane ...

19 juli
Det har varit en tuff sommar på posten. Vi har haft och har dåligt med folk samtidigt som det blivit mycket delningar och det är fortfarande övertidsstopp

Jag är i alla fall glad att jag fått gå där jag brukar.

Just nu är syrrans familj i stugan. Även någon kompis till Vera. De försökte alla hjälpa till med grävningen, men det är ju barnarbete och det är stenhårt just nu enligt Roddes säkra källor.

Jag sover borta i natt och även i morgon. Men cyklar som vanligt till jobbet.

De skulle ju till Grekland, men flyget blev inställt. De sparar 24 000 kronor och Bubbarsbo är lika fint. Kronan är lågt värderad och det är dyrt att köra utomlands särskilt där det är Euro och USA-dollar. Hemsemester är bättre även för miljön och vår ekonomi

I söndags vann VSK överraskande mot Landskrona som hade tio raka matcher utan förlust. Det blev hela 3-0 och trots att det var söndagsmatch klockan 13.00 blev det alldeles för många öl för mig. Det blev hemma först, sedan Rocklunda Bistro, på arenan och på lokal efter matchen ;-) Orutinerat och inte likt mig då det var jobb i går. Jag var rätt trött om jag säger så.

Tvättstugan nu och strax gräsklippning åt föreningen innan jag hojar vidare och blir kattvakt.


Drönarfotografering över Lomstigen i ”Bubbarsbo” och sjön Lillsvan ...


Klicka på fotot för förstoring

10 juli
Jaha, då var det Posten i morgon igen, men det känns okej. Jag har ju tre veckor ledigt även i augusti.

Men jag kommer inte ihåg när jag arbetade sista veckorna i juli eftersom jag alltid brukar vara ledig då. Men jag tycker den här uppdelningen känns bra.

Nästa vecka blir jag kattvakt en vecka åt Sune och Elvis då syrran med familj åker till Grekland.

Personligen har jag inget sug alls för att åka utomlands. Är det inte strul med pass, så är det otroliga köer och massor av inställda flyg och strejker.

Kusiner från USA var här i Västerås under en dryg vecka nu. De saknade resväskor som inte kommit fram och de hann t.o.m. komma hem innan de fått alla väskorna. Vet inte ens om de kommit till rätta nu.

Rodde tyckte det var så tyst i Bubbarsbo. Inga jobbiga ungar eller någon som tjatar. Bara tyst och lugnt trots all grävning. Inga bilar hörs knappt. men så är det där

Men jag uppskattar också det där mer och mer. Efter Corona vill jag inte ha för mycket människor, köer och avgaser runt om mig. Okej, jag bor ju också vid E 18 och är van med buller och trafik. Men då uppskattar man också landet mer även om jag gillar båda delar. Inser att jag är lyckligt lottad.

Vi är tre i föreningen här som just nu hoppat på inglasning av våra balkonger från företaget --> Sakkes som kommer ske någon gång i höst.

Jag tänker så här att det kan vara en bra investering trots allt - Även om det då kommer kosta mig 49 000 kronor.

Jag kommer kunna använda balkongen någon månad extra då det blir varmt på dessa inglasade balkonger när solen ligger på. Det kommer inte heller regna in och det lär dämpa trafikbullret en aning. Men visst det är mycket pengar.

Vi kommer även rotrenovera våra lägenheter och jag kommer få betala tillval som betalas direkt till lägenhetsinnehavaren. Det kan bli dyrt och vi snackar sedan en hyreshöjning på omkring 30 procent. Dock visserligen från låga nivåer.

Sedan har jag mitt avlopp i stugan som behöver uppgraderas (troligen även det i höst) och vem vet hur det blir med min gamla Golf som måste besiktas i augusti.

Klart jag skulle vilja ha en hybrid eller elbil, men kör alldeles för lite för det. Så skulle det bli en ny bil, så blir det en billigare begagnad och då på bensin. Vi får se ;-)

9 juli
Har varit hela veckan i "Bubbarsbo" och kom hem i går fredag och på kvällen.
Allt har varit till belåtenhet och från torsdag lunch till fredag eftermiddag gjordes ett krafttag med dammbygget. Här fick jag hjälp av Rodde som efteråt sade att jag inte ska ringa något mera (haha)

Det här är nog bland det tuffaste jag gjort därute. Det är tungt och värst är nästan att frakta bort jorden. Det är liksom en backe eller sluttning upp mot bakre regionerna på stugan.

Jag använder all jord som utfyllnad och jämna till marken med, men också att anlägga en stor blomsterrabatt. Det blir som en jättelik kulle.

Jag tycker också fotona jag väljer att publicera inte ger perspektiv hur mycket och hur djupt som faktiskt grävts. Jämför möjligen mot den gröna skottkärran och hjulet som är hyfsat stort. Det är inte klart och från mitten på fotot ska mer grävas bort och till början av fotot här ovan. Jag står liksom på kullen och fotar nedåt.

Notera också att lägsta punkten är nere vid eldstaden och att det skiljer minst 30 cm i höjd till träregeln som ligger till höger.

När man grävt ett tag så kommer man till slut fram till blåleran som är skapligt hård och massiv. I torsdags var det också mycket blött och geggigt. Fastnade mycket under skorna

Har också fått kämpa en del emot mygg och bromsar. Det finns två olika sorters bromsar. Den långsmala är hyfsat lätt att slå ihjäl, men den triangelformade sorten är svårare. Nog om det.

Troligtvis fortsätter jag grävandet till helgen, men det här får liksom ta lite tid. Några timmar per dag får räcka för annars är risken överhängande att du knäcker dig.

Nu har närmsta grannen sålt i Bubbe med förbehåll från köparen att de måste få sin kåk såld. De kommer från Köping och vill ut på landet. De kommer bo där permanent och är i 50-årsåldern. Det är väl lite extra tryggt för mig trots alla övervakningskameror att närmsta grannen blir skriven där.

Jag anser att köparen gör ett riktigt bra köp trots all osäkerhet som råder.

Kontakt: Peter Balonius