11 april
Jag åkte ut till min stuga i går lördag och stannade en natt. Inga stora saker hände, men jag har alltid saker att göra och ligger sällan på latsidan. Har du tråkigt och är sysslolös kan man alltid skrapa bort mossa från alla stenar på tomten med omnejd med en stålborste ;-)

Open Infra har angående leveransen av min fiberanslutning hört av sig i ett massmejl till alla berörda som tackat ja.
De skriver bland annat att de påbörjat grävning i området för att förlägga stamkabeln. Bokningar för installation och tomtprojektering är i gång. 80 000 meter grävning handlar det om för att förlägga stamkabeln till samtliga kunder i området.

Personligen tycker jag Open Infra är väldigt svävande och diffusa i sina beskrivningar och mejl de skickar ut. De hade väl mer eller mindre lovat fiber till sommaren, men jag är mycket tveksam till det. Har jag fiber det här året blir jag positivt överraskad.

Har funderat en tid på att börja kompostera. Jag har alltid varit väldigt bra på att sortera och återvinna. Det började redan på 1990-talet när HSB Skogslyckan var bland de första att bygga miljöbodar. Jag försöker som sagt att återvinna allt och nu ska jag även börja kompostera fullt ut.

Jag har köpt Greenlines komposthink om 15 liter som jag kommer ha i lägenheten. Jag kommer sedan ta med det avfallet när jag åker ut till landet och min stuga och sedan lägga avfallet i en Greenlines Master (bilden) som rymmer hela 375 liter.

Det är en skadedjurstät och isolerad varmkompost för både hushålls- och trädgårdsavfall och i en rätt skött kompost hålls processen igång ner till en temperaturer på -10 grader.

Visst kommer det bli lite pill med det här, men jag vill försöka leva mera hållbart och kommer få jordförbättringsmedel och planteringsjord på köpet. Lagrad kompost är nämligen den bästa jordförbättringen du kan önska dig. Den är rik på näringsämnen, växterna mår bättre och blir mer motståndskraftiga mot skadedjur och sjukdomar. Och jag behöver hur mycket som helst nästan på en sådan stor tomt som jag har därute

Kul att VSK Bandy trots problem med ekonomin de senaste säsongerna nu fått klart med en storsponsor och nu också värvat ett par duktiga spelare. Klubben vill tillbaka till toppen och i den här föreningen vill man varje år spela om SM-guldet.

Nyförvärven nämner ofta Ted Andersson och Micke Carlssons betydelse att välja VSK då andra föreningar ofta erbjudit mer pengar har valet ändå blivit VSK. Jag kan bara intyga om att Ted och Micke är två grymma och härliga människor och jag tror båda är oerhört viktiga för VSK Bandy även om det är länge sedan de själva slutade spela. Båda är året äldre än mig och var inte bara bra på bandyplanen som sagt.

Keep up the good work!

Några vårblommor har börjat titta upp. Tulpanerna kommer och därefter perennerna som blommor långt in på hösten.

Trädgårdsbelysningen (12 volts) går på schema och wifi. Letar nya och flera lampor, men har inget köp klart. Blir väl mer prio fram mot hösten.

Samma sak här. Många vårblommor kommer och även tulpaner i olika färger. Jag har bökat runt i rabatterna som värsta vildsvinet och lökarna ligger huller om buller. Har ingen koll längre ;-)

Perennerna kommer sedan blomma och några gör det inte förrän på sensommaren. Vackert!

Här stod en stubbe i björk och den var svår att få bort. Underlaget är ojämnare än vad det ser ut. Ska fixa flera säckar toppdress och kratta ut. Sedan så gräsfrön. Det blir väl bra med tiden.

När det inte var så mycket kvar av björkstubben försökte jag elda bort det sista och det gick väl inte jättebra. Mitt råd är att anlita någon med stubbfräs som på bara några minuter fräser bort stubben.

Så här såg det ut 2014 i mars när björken gick ner för räkning och farsan skymtar i bakgrunden. Han insåg att grabben behöver hjälp.

5 april
Jag åkte hem från stugan i går söndag. Det blev bara en natt eftersom det skulle bli snö, regn och dåligt väder. Det blev lite fiasko med stubbeldningen och det var ganska lite som försvann trots hård eldning under många timmar. Men björk är extra tufft och mer massivt mot t.ex. gran.

Jag läste i Expressen att den förre statsministern Göran Persson (S) anser att det är "inom räckhåll" för Socialdemokraterna att nå 40 procent igen. Men att först måste pensionerna höjas, säger Göran Persson --> här

- Men tänk, det där tror inte jag alls på. Jag tror Sossarna får var nöjda om de får som sist och jag tror inte ens de kommer över 30 procent.

Göran Persson måste inse fakta och mer höra hur vanligt folk tycker och resonerar. Det finns väldigt många som är bittra, förbannade och less.

Samhället har också utvecklats i en mer egoistisk atmosfär de senaste 15-20 åren och där "tyvärr" många slås ut och inte passar in riktigt. Det här är på arbetsmarknaden, men också i samhället som stort. Människan blir heller sällan nöjd och jagar hela tiden vidare efter större lycka och materiel rikedom. Klassklyftorna ökar hela tiden och det finns väl ingen miljonär som vill betala värnskatt

Det här syns också på skalan hur vi röstar då det är fler som röstar längre ut på högerskalan än tidigare. Notera att SD har närmare 20 procent av rösterna. Det är skrämmande enligt mig att nästan en av fem i vårt land lägger en röst här. Av många av de utrikesfödda i vårt land lär få lägga en röst här, men av de som är födda i Sverige blir andelen ännu skrämmande högre.

Det som kännetecknar en vanlig Svensson som lägger en röst här att hen är bitter och förbannad. Oftast är det män och de hyser ett stort förakt mot Stefan Löfven och hans regering. Jag tror inte alls det här kommer ändras. Inte i närtid om 5-10 år och Sverige håller på att polariseras då det är mer "vi och dom".

När folk i min närhet pratar illa om invandare börjar de ofta med någon aktuell händelse och som om de testar mig och omgivningen. Nickar alla och instämmer blir det ofta värre, men säger någon ifrån blir det sällan värre eller så mycket mer.

I dag har vi också en väldigt hög andel av pensionär som är förbannade och det är nog väldigt få som är riktigt nöjda.

Jag är övertygad om att vi nästa gång får en högerkonservativ regering med stöd av SD. Det här förutspådde jag redan för ungefär tio år sedan (Ni som var med mig då kanske kommer ihåg. Jag skrev om det på bloggen och det är inget nytt).

Det som är skrämmande är också partiets alla tabbar och missar under åren. Folk glömmer fort och alla fadäser spelar ingen roll. SD:s väljare är mycket som en blöt gås och de rinner bara av dem. Folk röstar ändå på Sverigedemokraterna eftersom de är som de är.

Partiet fokuserar (nästan) enbart på invandring och brott & straff.

Många som röstar på SD är ju också välbärgade och tjänar bra. Många verkar tro att det bara är arbetslösa och dåligt avlönade arbetare, men det är fel. Bitterheten och upprördheten kommer finnas kvar även om de skulle få några mera hundralappar kvar i plånboken.

Liberalerna kan mycket väl åka ur
Liberalerna gjorde ett modigt (?) val som röstade genom att de vill kunna samtala med SD och även kommer stödja en regering som är beroende av SD. De har också valt väg att de absolut vill ha en borglig regering trots januariavtalet.

Liberalerna gjorde det här tror jag för att dem är desperata och tror de kommer få tillbaka sina förlorade röster. Jag tror i stället att det kan bli precis tvärtom och att de i stället kommer åka ur riksdagen. Det finns stort missnöjde inom partiet och att förlora medarbetare från den innersta kärnan är sällan bra.

Åker de ur Riksdagen kommer de stå där med skägget i brevlådan och jag undrar då hur deras starka förespråkare av vägvalet som Roger Haddad (Västerås) och Nyamko Sabuni partiledare då tycker. Båda är utrikesfödda och har enligt mig då fallit på att de agerat felaktigt. Jag tycker i stället att partier ska gå till val på egen politik och sedan får man se hur det parlamentariska läget blir och det vet man först när rösterna är räknade. Det här är extra viktigt numera eftersom de som bildar regering sällan får egen majoritet utan är beroende av andra för att få igenom sin budget.

Jämför man Roger Haddad och Jesper Brandberg är det stor skillnad. Jesper Brandberg har tuffheten att kritisera högsta ledningen och är nog väldigt nöjd med samarbetet med Socialdemokraterna på det lokala planet. Roger Haddad däremot är mer höger på skalan och står allt som oftast på den sidan som de som bestämmer gör inom partiet.

3 april
I går kom jag faktiskt ut på ett längre löppass. Långt för mig är 17-18 km. Jag försökte hålla farten nere för att ha hyfsat med ork kvar efter vändningen. Nu blev det ändå tungt eftersom jag inte är så bra tränad och att jag fick lite energibrist. Men jag sprang hela tiden även om det tog nästan två timmar. Puh!

Det var ganska lite folk efter vattnet vilket jag tyckte var en aning märkligt. Annars brukar det kunna vara massor av folk som går i bredd med hundar och barnvagnar. Går på fel sida gör många och sedan kommer några cyklar. Det blir mycket sicksack när du springer för att undvika krockar och sedan kommer en snygg tjej. Du drar på en liten rökare (en fartökning alltså) men det får du garanterat sota av när du vänder och ska springa närmare en mil hem ;-)

Det stormar fortfarande en del på VLT:s insändarsidor. Matilda Molander har legat lågt efter flygplatsomröstningen. Det 21 mars skrev hon att "Nu har vi ett resultat... eller har vi verkligen det?"

- Klart som fanken vi hade det Matilda Molander! Hade hon väntat bara en liten stund hade hon insett att nästan fyra av fem ville behålla flygplatsen. Inte ens en halvtokig maktgalen politiker skulle våga gå emot det resultatet med bara ett drygt år kvar till valet.

Jag tycker Staffan Jansson och Jesper Brandberg tog nederlaget bra i radio dagen efter. Men sedan har vi två som varit ansiktet utåt för avvecklingen av flygplatsbolaget och där är jag inte lika imponerad. Miljöpartiets Marcus Lindgren och Sossarnas Carin Lidman.

Ett tips från coachen är att ha en plan när det inte går som du trott och önskat. Du ska kunna förklara för media även då och svara på frågor.

En sak som jag inte kommit på själv, men som en god vän på Posten sade. Är det inte märkligt att de som ville lägga ner flygplatsen inte hade eller presenterade en seriös plan för vad marken skulle användas till? En sanering hade kostat mycket pengar, men vad ville man därefter?

Det är annars lite svårt att följa med allt som skrivs och sägs. Vissa saker hittar jag bara på nätet och andra i tidningen. Jag pratar VLT.

Sedan kom det en ledare som hade rubriken: "Äntligen är det sommartid! - Klockan borde aldrig ställas tillbaka"

- Vad bra! Jag tycker också det. Nu ska vi inte göra något mer utan behålla det här. För i höst blir annars missen att det blir snabbt mörkt på eftermiddagen och det gillar jag inte. Men det var inte Molander som skrivit den här ledaren ;-)

I går kom i stället att de drakoniska restriktionerna av gudstjänster måste få ett slut och att folk måste få samlas i kyrkorna. Drakoniska? (Peters anm.) Jag är för korkad för att veta vad det betyder, men det ska vara det samma som omänskliga eller grymma ;-)

Och Daniel Nordström chefredaktören hamnar också i ofta i skottgluggen och får kritik från alla möjliga håll och kanter. Det blåser rejält och i går var Nordström rejält förbannad på Centerpartiets Lars Kallsäby.

En annan skribent på VLT skriver nöjeskrönikor som jag inte förstår vad de handlar om. Jag vet inte hans syfte. De kan vara rubriker som: "Jag bodde hos mamma i två månader - och blev kåtast i Kungsängen" och "Här är min coronadag - böghån och gangsterråttor".

Jag tror generellt att VLT skulle behöva ta ett steg tillbaka och börja skriva en tidning för folket som bor här. Skippa den här sensationsjournalistiken! Använd inte större ord än nödvändigt och bli mer seriös och saklig. Att jaga snabba klick på nätet med smaskiga rubriker är inte värdigt en seriös tidning tycker jag.

Jag brukar ofta kolla runt på andra lokaltidningar och tycker ofta de känns mer seriösa än VLT. Inte lika stora och hårda ord som här. Det är i alla fall min synpunkt och den behöver såklart inte delas av andra.

2 april
I morgon lördag blåser jag ut till stugan. Det ser ut att bli bra väder.
Först är jag bjuden på påskmiddag hos syrran. Det var lite osäkert med det här eftersom en av Veras kompisar fått Corona och då skulle även Vera testas. Hon hade inga symtom och testet var negativt. Bra! Då blir det middag inom familjen, men man ska ju hålla avstånd ändå tycker jag. Min farsa har fått båda sprutorna nu, så det känns bra.

Ingen inom familjen har blivit smittad vad vi vet. Alla kommer säkert ta vaccin när det kommer och blir tillgängligt för oss, men jag känner personligen ingen brådska så och bättre att de som verkligen vill ha fort får det. Min tur kommer och det är bara att ge sig till tåls.

Jag ligger bra till ute i stugan och den här tiden är det mest arbete på tomten som gäller.
En liten miss jag gjorde vara att klippa gräset lite väl kort i höstas. Då tar det mer stryk, men kommer återhämta sig.

Det största felet folk gör med gräsmattor är att klippa för kort när man väl klipper och särskilt om det blir torrt och soligt.

När gräset växer som mest är det bra att klippa två gånger i veckan (perfekt med robot) och låt alltid gräsklippet ligga kvar. Mulchfunktion (multiclip) finfördelar gräset under klippningen för att sedan falla ner på gräsmattan som naturlig gödning.

Ska man så ny gräsmatta eller förbättra är det enligt mig bäst att göra det på våren. Nu t.ex. Då är det blötare och mer fuktigt eftersom det är viktigt för att få gräsfrön att gro. Sedan måste man vänta med att klippa där när gräset väl börjat växa. För mig som har skogstomt och inte bor där permanent är det också svårare att få en fin gräsmatta, men jag är ganska nöjd med min

Och börja med att ta bort ogräs och maskrosor nu!

Att gödsla en gräsmatta är bra särskilt i början på säsongen. Bättre lite åt gången än att vräka på mycket och inget mer. Men börja med gödslingen först när gräsmattan växer.

Som brevbärare är det viktigt att vara ett serviceproffs och försöka få ut alla paket och brev även om det råkar vara stängt och öde på arenan och kansliet. VSK Fotboll uppskattade det inför påsken och genrepet mot Sirius på lördag och då blev det en signerad fotboll som tack.
Mot Allsvenskan 2022 ;-)
Trevlig påskhelg alla!

29 mars

Finns det någon bra detektiv här? Jag försökte först på Facebook, men fick där inget säkert svar.

Jag har i alla fall kommit över det här fatet genom arv och undrar om någon vet vad graveringen syftar på. "KUGGEN PENTA. ORIENT 1950 1:a PRIS".

Jag har faktiskt ingen aning, men misstänker att min morfar Sven vunnit det för 71 år sedan. När jag kom över fatet som är i silver var det svart och missfärgat.

Kostar det så smakar det. Tio miljoner jämnt. Historiskt läge på Kyrkbacken i centrala Västerås --> här

I slutet av 1940-talet fanns långt gångna planer på att riva det hela förslummade området. Vi tackar att så inte blev fallet ;-) Läs mer om Kyrkbacken --> här


27 mars
Är nyss hemkommen i Västerås efter ett dygn i stugan. Att jag valde att åka hem redan i kväll berodde på att vädret ska bli dåligt i morgon med mycket nederbörd.

Jag hann under dagen skicka ut tre säckar trädgårdskalk på gräsmattan och i rabatterna och tänkte ta de sista tre nästa vecka. Jag brukar aldrig kalka, men tror det kan vara bra att göra så ibland. Jag kör med kornad kalk från Granngården som är lättare att sprida. Att köra med finkrossad trädgårdskalk som visserligen är billigare är svårare att sprida.

Efter några timmar såg det ut så här. Lecablock och stenar som skydd runtom eldplatsen och stubben.

Efter många timmars hårt eldande i början av kvällen såg det ut så här. Nästa helg hoppas jag vunnit kampen mot stubben

Jag har också gått på stubben och gett den en rejäl match. Jag har tillsatt grenar och ved upptill och sedan eldat under hela dagen. Detta kommer förhoppningsvis göra att stubben under kommer luckras upp och sedan är det bara att hugga med yxa, spett och gräva. Men det här är ett ganska knepigt arbete och jag vet att det kan ta lite tid. Sedan blir det toppdress och att så gräsfrön när det är dags.

  

Björken jag vill ta ner på tomten ser ut så här. Den kanske inte ser så stor ut, men det är den. Det här är inget jobb jag vill göra själv eftersom jag har stor respekt för sådana här stora träd. Jag har fällt lika stora, men aldrig i närheten av huset. Skulle den gå fel, så krossar den hela taket och mer därtill. Det vore en katastrof.

Jag passade även på att flytta en fågelholk som satt i trädet till ett annat träd. För snart börjar småfåglarna boa. De sjunger något oerhört just nu i jakten på ett partner

Av de större fåglarna så finns det t.ex. tranor och svanar i närheten. De håller oftast till nere vid sjön.

24 mars
I morgon laddar vi för månadens typ tuffaste dag på posten när gratistidningen VLT Stadsliv ska delas ut till alla hushåll. Alla ska få den även de som inte vill ha reklam. Bara de som tackat nej till just gratistidningar blir utan ;-)

Någon har sagt om mig att jag är otroligt driftig och har ett driv som få andra när det kommer till vissa saker. Jag tar dock det där med en stor nypa salt och ibland säger vänner för snälla saker

Något som jag alltid gillar är att planera. Fixa och trixa som jag säger. Jag har alltid saker på G och som är planerade och nedskrivna. Jag åker t.ex. aldrig ut till stugan och bara fördriver tiden utan har alltid saker jag vill åstadkomma därute. Visst njuter jag ibland och det är också viktigt att kunna göra det, men ofta blir det just på kvällen.

Soffan på inglasade altanen blir en höjdare och sitta där med en bärs och titta på solnedgången och sjöutsikten kommer bli en höjdare. Det kan jag lova!

De där hårda trästolarna som stod där tidigare var ingen höjdare och jag borde insett det långt tidigare.

Jag gillar också att pyssla med detaljer och ha en struktur.

Rodde däremot gillar allra mest att bygga! Jag är inte lika het och PÅ där eller lika duktig med det. Men som jag sagt många gånger tidigare kompletterar vi varandra otroligt bra och skulle vara ett mycket bra arbetsteam om vi drev egen firma.

Jag har också alltid varit en idéspruta och som ofta kommer på saker. Jag är dock inte alls så bestämd som många kan tro. Jag gillar att diskutera högljutt som någon Sydeurope och kan nog låta bestämd, men kan ofta ändra mig.

Rodde som själv är född Sydeurope har lärt sig det här och kommer själv med många input och förslag. Ibland kan han tillägga först att: "Det här kommer du nog inte gilla, men ..."

Jag har drömmar och ambitioner. Det kan vara stora som små saker, men jag försöker också alltid se till att de blir av. Jag har svårt för personer som bara pratar och så händer det ingenting. Jag pratade om att ta ner trädet på min tomt och nu har jag beställt tid för det, men inte fått något datum eller pris. Men det kommer även om det inte är någon brådska alls med det här.

Valet här i Västerås gick precis som jag trodde. Jag är inte ett dugg förvånad och hade räknat ut utgången för länge sedan. Trots VLT:s försök att få oss läsare på andra tankar. Men nu verkar VLT ha fått rejäl pyspunka och typ inte skrivit något alls om det här. Märkligt!

Inte nog med det för i dag läste jag en insändare som skrev så här. Nu citerar jag:

"Efter att ha haft VLT som papperstidning i snart 40 år så är droppen nådd. Att behöva vakna på morgonen av att ta del av Matilda Molanders ledarartiklar, där hon ska skriva mig på näsan, är en ren plåga. Inte bra varken för humöret eller blodtrycket.

Nej, nu räcker det för min del. Att dessutom ansvarig utgivare går in och skriver att han står bakom dessa mer eller mindre påhopp på Västerås invånare, gör inte saken bättre.

Ja, en politisk redaktör ska väcka debatt. Men att ta ställning likt Matilda Molander, gör att jag direkt ser att VLT inte längre står för att vara en tidning för alla. Tack och adjö!

Lundberg
"

Här är platsen där stubben tidigare fanns. Att det är viss färgnyans på altanräcket beror på att vi återanvände från den gamla ;-) Kanske småaktigt, men det handlade egentligen inte om ekonomi utan att det vara bekvämt och miljövänligt. Det räcket var bara ett par år gammalt innan jag kom på att altanen skulle förlängas.

På tal om stubbar och stenar har jag stor respekt för båda delar. Det är svårt att ta bort båda sakerna. Stenar kan ofta vara dubbelt så stora under jord och vara väldigt otympliga. Enklast kan vara att täcka över dem.

Att ta bort stora stubbar är ofta mycket mera besvärligt än man tror. Det är väldigt tidskrävande och tungt om du inte har rätt saker. Absolut enklast och troligen bäst är att anlita en firma som fräser bort stubben med en stubbfräs och det går jättefort.

På den här platsen kommer nya förrådet. Vi pratar mellan 3x3 meter ungefär.
Jag har inte helt bestämt hur det blir och jag kommer såklart rådfråga Rodde. Jag tycker alltid det är en stor fördel att vara två. Dels så går det mycket fortare att bygga, är lättare och blir också bättre när man är två som tänker och bollar idéer.

Just det där kan jag sakna med att inte ha tjej. Det är inte bara ha någon att klia på ryggen utan just att föra en diskussion med. Vad ska vi äta i kväll? Vad vill du göra till helgen? Och känner du som jag att vi drar till Norrland på semestern och bestiger Kebnekaise och sover i tält? (haha)

PS. Invändigt blir förrådet vitt och det byggs ihop med åtminstone Lillstugan och vedförrådet.
Sedan blir det samma rödbruna färg utvändigt som resten. DS.

De här två gamla tvåglasfönstren kommer jag använda till förrådet. Fönstren är sparade från då jag bytte i storstugan. Fönstren kommer ju innebära att det kommer in en del ljus och inte blir så mörkt.

Förrådet kommer precis som detta utrymme ha ett trallgolv och ha dubbelsidig panel som målas rödbrunt utvändigt och vitt invändigt.

Här var det tidigare en ingång och dörr. Dörren är i fint skick och jag tänkte ha den till nya förrådet. Har även en större dörr från förrådet jag rev. Det blir också luftigare att gå in här nu.

På regeln ovan går en elkabel, så den måste vara kvar där.

Jag brukar också ha en stor regntunna här som samlar upp takvattnet och den var ofta i vägen för dörren. Nu blir det bättre.

22 mars
Hade en finfin helg ute i stugan. Fick en del större saker gjorda. Jag tog bort stubben snett utanför Lillstugan. Det är lite kvar även om det inte riktigt syns på bilden jag senare kommer visa.

Funderar på att elda bort det eftersom jag tror gräset jag kommer så där då kommer växa bättre. Annars kommer det bli en liten kulle med jord ;-) Jag lägger några stenar runtom stubben och provar sedan att elda.

Jag har också förberett där förrådet senare kommer byggas. Bilder kommer även där. Just nu är klockan mycket och jag börjar bli trött.

Har också bestämt mig för att ta ner en stor björk bakom huset. Anlitar proffs. Grannarna både bakom mig och på sidan kommer uppskatta att den försvinner och det finns alltid en risk att den annars kan blåsa ner på något av husen.

Tung reklam i dag och tog dessutom ut många adresserade Biltematidningar som var ganska tjocka.

Har efter jobbet varit på återbruket och sorterat. Blev också en tur till Granngården där jag köpte flera säckar med kalk och dessutom en ny kedja till motorsågen.

17 mars
I dag var det en tuff dag på firman. ICA buffé och reklam på de flesta postnumren och även en hel del golftidningar. Jag hade också många paket!

Jag passade också på att förtidsrösta när jag cyklade hemåt. Det blev i Råby centrum.

Folkomröstningen och frågeställningen som gäller är:
"Vill du att Västerås stad avvecklar verksamheten som bedrivs i flygplatsbolaget?"

- Jag svarade nej och är väldigt säker på att de flesta kommer göra samma sak.
Här kommer politikerna i Västerås som bestämt först om en nedläggning att få en knäpp på näsan.

Läser också i dag på vlt.se att Matilda Molander skriver att de ska bygga bostäder på flygplatsen. Det tycker hon.
- Jag förstår inte hennes agenda. Det är en gåta för mig, men någon får gärna förklara! VLT ska väl objektivt rapportera från båda sidor!?! Tänk om Tvärsnytt eller Radio Västmanland gjorde samma sak och valde sida.

Jag som är smart har liksom redan räknat ut hur det kommer att gå. Den insikten borde fler ha tycker jag

Redan nu har nog Matilda Molander börjat skriva på den artikel som kommer tala om hur korkade vi Västeråsare var som röstade för att behålla flygplatsen. Miljösnacket köper inte jag. Kan du inte flyga till London härifrån så tar du den resan någon annanstans.

Om politikerna sedan kommer följa beslutet är en annan sak, men det tror jag.

Hur många kommer då rösta? Ja, jag skulle bli förvånad om de blir mer än 50 procent. Jag tror på färre och under 50 procent som kommer rösta.

Personligen tycker jag det är en skyldighet att rösta. Vi har den stora förmånen i vår demokrati. Många länder har inte det alls.

Har du inte kunskap om vad du ska rösta på får du ta reda på det.

Samma sak om du inte bryr dig. Du kan i värsta fall gå dit och lägga in en blank sedel.

Mycket negativt om AstraZeneca
Så fort man hör om AstraZeneca är det bara problem. Jag tror aldrig jag varit med om något liknande. Kan det vara ensidig rapportering?

I kväll kom visserligen informationen från WHO att de tycker vi ska fortsätta vaccinera med AstraZeneca eftersom fördelarna med vaccinet överstiger riskerna. Men annars har det varit biverkningar, länder som stoppat AstraZeneca, uteblivna leveranser och även ett dyrt vaccin har jag hört.

Varumärket för det här svensk-brittiska läkemedelsbolaget måste ju vara kört i botten.

Jag är också jätteförvånad att man sällan ser någon från AstraZeneca som uttalar sig. De verkar likt en struts gömma huvudet i sanden och hoppas vi ska glömma. Ingen verkar vilja ta ansvar och är det någon som ens sett högsta hönset (VD:n) för AstraZeneca?? Jag kan tala om att han heter Pascal Soriot och har haft den posten sedan 2012.


14 mars
Det gick bra med transporten och skönt att ha det avklarat.
Rodde trodde det jag hade rivit inte var så mycket, men han ändrade sig fort. Det är liksom svårt att se hur mycket det är av en bild och mycket bråte trycks ju ihop.

Vi åkte sedan förbi återbruket i Köping och lämnade in detta stora lass. En fåtölj till Ikeas insamling som piffas upp av dem innan den säljs på nytt.

Sedan var det mycket impregnerat virke som ska kastas rätt och inte bland vanligt trä. Helt klart var det bättre kvalité på virket runt 1980 mot i dag. Jag återanvänder en del av det som går. Men då på 80-talet användes också saker som var sämre för miljön. Det är i alla fall min känsla.

Det nya förrådet som kommer byggas blir en investering på minst 5 000 kronor. Jag använder två gamla fönster och även en gammal dörr. Det blir trallgolv invändigt och dubbelsidig panel ut- och invändigt som målas i samma färg som stora huset och lillstuga och befintliga förråd.

Det är alltid bra med förråd har jag märkt! Det här byggs på min egna mark och det blir ungefär sju kvadratmeter stort. Det går inte att bygga större på platsen då det är mycket stora stenar i vägen, men det här räcker.

Det här jobbet är det enda stora för närvarande planerade ute i stugan. Men jag tror det kommer bli riktigt bra! Vi hann projektera och bolla lite idéer på plats. Alltid bra att göra så och inte ha för bråttom.

I dag möter VSK Fotboll allsvenska Degerfors borta i svenska cupens kvartsfinal. Även om Degerfors ska ses som favoriter tror jag absolut VSK kan skrälla.

Jag blev också förvånad då det för några dagar sedan kom ut att just Degerfors är intresserade av VSK:s lagkapten Sean Sabetkar. Tajmingen var dålig! Jag trodde först att det kunde vara mest en tidningsanka, men så verkade det inte vara efter att man läst just en intervju med personen själv d.v.s. Sean Sabetkar.

Han har ett tvåårskontrakt med VSK, men verkar ha en klausul som gör att han får lämna för spel i högre division som allsvenskan är.

Är det så att Sean Sabetkar kommer lämna för Degerfors, så ska han självklart inte spela i dag! Det kan bli väldigt tokigt. De kommer ju inte offentliggöra det här innan match eller presentera honom som Degerforsspelare innan matchen tror jag, men det blir intressant om Sean Sabetkar spelar i dag över huvudtaget. Han kan ju liksom muntligen vara överens om en övergång.

Var det en spelare som var en besvikelse förra säsongen tycker jag annars det var just Sean Sabetkar. Trög och långsam. Slog mest passningar i sidled.

Han har varit bättre i år, men inte alls dominant på något sätt. Personligen är jag tveksam till om han håller i allsvenskan. Det är min bestämda åsikt.

Däremot är han lagkapten i VSK och kan ha andra positiva egenskaper som påverkar gruppen och laget i rätt riktning.

12 mars
I dag lördag förmiddag är det dags att köra nya soffan till stugan. Det ska bli nice! Tänk jag har längtat efter den här soffan sedan i början av februari var det väl och länge kunde jag inte ens beställa den och ingen visste något när det skulle gå. Jag kontaktade kundtjänst centralt två gånger och även de på soffavdelningen i Västerås. Men nu så!

Och kom ihåg. Det är skillnad på soffa och soffa. Tro mig

Det är en hektisk debatt om Västerås flygplats och det här är verkligen något som engagerar väldigt många. På vissa distrikt i staden har Moderaterna skickat vykort med frimärke om att vi ska rösta för att behålla. Ambitiöst!

Jag blev inte lika imponerad av det blad som delades ut till alla hushåll i Västerås i onsdags. Det kunde ha gjorts bättre! Och rubriken "Rädda äldreomsorgen och inte flyplatsen" tycker jag var dålig. Det hänger ju inte alls ihop! Inte räddar vi äldreomsorgen genom att lägga ner flygplatsen. Så funkar det inte!

Västerås stad gick väl + med ungefär 500 miljoner nu senast vilket är för kännedom så vi har lite perspektiv på saker och ting.

Läs helgens Västerås tidning och notera vad deras chefredaktör Jonas Edberg skriver under välkommen. Han vill vara objektiv och ska inte välja sida om flygplatsen. Helt rätt.

Matilda Molander som är politisk redaktör på Vestmanlands Läns Tidning väljer dock kraftfullt sida och backas också upp av Daniel Nordström som är chefredaktör. Jag tycker det här är konstigt och kan villigt erkänna att jag har svårt för båda personerna. Matilda Molander tycker jag slår hårt mot allt och alla och använder också ofta hårda ord. Hon lägger sig i mycket.

På tal om flygplatsens vara eller inte vara bor hon väl inte ens i Västerås och får därmed inte ens rösta. Det är för oss riktiga Västeråsare Matilda

10 mars
Lite dåligt med uppdateringar i vanlig ordning. Men som vanligt har mycket hänt även om bara en bråkdel hamnar här.

Föresten i dag fyller jag år. Ingen frukost på sängen, men många har i alla fall kommit ihåg mig. Tack, för det alla! Ingen nämnd, ingen glömd.

När jag var yngre hade jag kontakt med två grabbar som var födda på precis samma dag och år. Och födda här i staden på gamla BB. Jag hittade dem också i VLT:s familjesida från mars 1973 som mina föräldrar klippt ur.

Pluggade med en på Wenströmska och då trodde vi de läste upp fel födelsedatum på uppropet. Jag har för mig att vi kom efter varandra också

Precis lika gammal som jag är också den tjeckiska supermodellen Eva Herzigova. Vem som är snyggast av oss beror väl på vem du frågar (haha).

I kväll har jag varit med på VSK fotbolls årsmöte. Digitalt. Det tog 3,5 timmar! Men intressant och stundtals var stämningen lite hård och alla höll inte med om precis allt.

Om årsmöten i bostadsrättsföreningen inte engagerar så många ofta och väldigt få invändningar kommer, så är det här något helt annat. Ulla Persson (S) tidigare ordförande i kommunfullmäktige som var mötesordförande hade det stundtals tufft.

Sedan vill jag ändå berömma styrelsen och framför allt ordförande Anna Sjödin som verkar duktig och ge ett stort förtroende. Jag tror också det kommer bli bra att få in Stefan Brandberg i styrelsen som har ett stort kontaktnät och mycket erfarenhet. Ja, visst är det Jesper Brandbergs pappa ;-)

Annars har jag den här veckan känt mig lite trött. Jag rev ett förråd i söndags. Det var gråkallt och mycket blåsigt. Det var ingen höjdare vill jag lova samtidigt som jag ville se så mycket sport som möjligt på TV (Vasaloppet och femmilen).

Ett nytt större förråd kommer byggas upp i sommar. För första gången blir det ett med fönster, Rivandet i söndags i nästan halv storm tog några timmar och slet hårt på hälsan vill jag lova ;-)

3 mars
Lite småtufft på firman i dag då röstkorten till valet om Västerås flygplats vara eller icke vara kom. Det är ju väldigt många att dela ut och de är väldigt tunna. Jag hade gärna sett att de varit hårdare och av lite mer kartongliknande material.

Jag var tidigare inställd på att troligen rösta nej, men har nu nog svängt. Jag är personligen också ganska säker på att de flesta också kommer rösta ja för dess bevarande. Jag tippar på en klar majoritet på typ 76 Vs 24 procent. 76 procent som vill behålla.

Att den sedan kommer kosta Västerås skattebetalare ungefär 25 miljoner varje år är en annan sak.

Jag lyckades få bort vinterhjulen tack vare en väldigt duktig och snäll granne här under. Men det var bland det sjukaste vi varit med om. Jag ljuger inte om jag säger att jag hade kunnat skruva ut alla bultar och kört utan bultar. Hjulen hade suttit kvar ändå.

Jag fick först tips om att skruva ut bultarna en bit och köra en sträcka. Bromsa och svänga. Det gick bra fram. Men därbak var det helt omöjligt. Sedan blev det domkraft för 3 000 kronor och rejäla saker som kompisen hade. Men ett stort spett lyckades vi till slut bryta loss hjulen som satt på plåtfälj. Det var helt sjukt vad de satt.

Nu blir det kopparpasta, men tog också bort en ring som satt för aluminiumfälj som jag inte har längre. Har bara haft problemet med de här nya hjulen och de var bak de kärvade mest att få på och nästintill blev omöjliga att få bort.

Notera länken nedan om polisen som tog ett kaffepaket för 38 kronor och troligen blir avskedad. På tal om arbetsrätt och avsked. Då förstår man att det är allvarligt att ta från ens arbetsgivare. Jag köper liksom inte heller hans förklaring. Jag tror inte på den och det hade varit bättre och sagt som det är.

* Polis stal kaffepaket från jobbet – riskerar avsked --> här

* Så kan ditt kontor förändras efter corona --> här

Jag tycker ju Zara Larsson är lite rolig. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga och tänkte precis "tänk om det där var min dotter!"

Jag tror hon är väldigt svår att styra om jag säger så. Rik som ett troll och var väl mångmiljonär redan som 15-16 åring. Klart som f-n hon är bortskämd och det är en egenskap jag inte uppskattar. Samtidigt är hon ju väldigt duktig och framgångsrik så klart.

Jag tror också många superstjärnor är väldigt svåra att leva med och det är en ytlig värld de befinner sig i. De är vana att få göra som de vill och få säger nog emot. Det blir lätt ytligt och falskt. Det här klippet har på en vecka ungefär setts av en halv miljon ...

1 mars
Äntligen! Efter en månads väntetid utan besked gick soffan i dag att beställa. Hemleverans för 748 riksdaler var enda vettiga alternativet om jag inte skulle hämta den hos en Bring partner i Torshälla eller Örebro.

Kreditkortet har slagit i botten, men den här skulle jag bara ha. Jag kunde ju ha köpt en soffa för en tredjedel av priset, men det var inte intressant.

Jag läste på vlt.se att fackförbundet Handels stämmer Ica i Arbetsdomstolen. Det här fallet ska bli intressant att följa då jag är intresserad av arbetsrätt. Vi läste en del arbetsrätt under utbildningen på yrkeshögskolan.

Den anställde som bor i Västerås, sparkades av Ica sedan han enligt företaget gjort sig skyldig till "olämpligt beteende av sexuell karaktär" och "stöld av arbetstid".

- Här vet jag att det är viktigt att sakerna är dokumenterade, men också att personen i fråga fått vetskap om felen och typ fått någon form av varning innan.

Är det en tillsvidare anställd eller provanställd spelar också roll. Här utgår jag självklart att det rör sig om en tillsvidare anställd. Men det är också skillnad på om du jobbat ett år på företaget eller 20 år och inte har något annat på dig under dessa år.

När sådana här allvarliga saker inträffar tar garanterat en stor arbetsgivare som Ica hjälp av deras HR-avdelning. Det är inget en chef bara gör utan det är väldigt viktigt att det blir rätt juridiskt. Det borde innebära att de har ganska mycket på fötterna kan jag tycka.

Handels anser däremot att Ica gjort fel, men jag undrar på vilka grunder?
Handels vill att avskedet ogiltigförklaras.

Därtill kräver fackets juridiska ombud att den anställde ska få sin lön som vanligt från och med dagen för avskedandet och fram till dess att saken tas upp till förhandling i Arbetsdomstolen. De vill också ha ett allmänt skadestånd om 200 000 kronor till den anställde.

Det blir intressant att se vad Arbetsdomstolen kommer fram till. Det är stor skillnad på om den anställde gjort sig skyldig till något som motiverar avsked som är starkt. Då får du gå direkt utan lön. Medan uppsägning är mildare och lär innebära uppsägningslön med semesterlön samt skadestånd om det blir så i det här fallet.

Det är svårt för mig att veta utgången. Då skulle jag ha behövt all fakta, men jag tror på någon form av förlikning. Personen kommer inte få tillbaka jobbet, men avskedet kan förvandlas till en uppsägning med lön. Det kan bli tal om mycket pengar. En uppsägning från arbetsgivaren kan ge den anställde sex månadslöner utan att han behövt jobba, men också därtill ett skadestånd om Arbetsdomstolen anser Ica gjort fel.

Men vid ett avsked t.ex. tror jag det är regel att den anställdes fack underrättas. Kanske har de missat det här? Det gäller så klart även vid en uppsägning, men avskedet är ju starkare och går mycket snabbare av genomföra.

Sedan tycker jag det är märkligt då Vlt skriver att det är oklart på vilka grunder Handels menar att Ica gjort fel. Handels jurister har fortfarande inte träffat den anställde och pratat tillräckligt med honom för att höra hans version av vad som skett enligt tidningen. Konstigt av Handels tycker jag.

* Rättsfall från Arbetsdomstolen under 2020 --> här

28 februari
Det blev ingen stuga för mig den här helgen. Har i stället varit hemma och pulat med några saker på hemmaplan. Jag har tagit bort dubbdäcket på hojen och gjort rent cykeln. Smörjt kedja och rörliga delar.

Jag lyckades bara byta ett däck på bilen. Tydligen har täckbrickorna bränt fast i fäljen. Enda chansen blir att hissa upp bilen och ta fram en slägga. Otroligt! Men hörde med en granne att problemet är ganska vanligt.

Jag skulle ha fettat in brickorna, så hade det troligen gått bra. Bultarna är inga problem att få bort. Det går inte heller något bra med domkraften när det blir så här. Här måste bilen upp riktigt och sedan får man banka bakifrån.

Att jag tänkte ta bort vinterhjulet redan nu beror så klart på att jag inte åker tidigt på morgonen eller sent på kvällen. Jag har nya dubb och det är onödigt att slita på dem. Inte bra för vägarna heller eller miljön.

Sedan kan jag lova att hjulen verkligen sitter fast. Ingen idé att ens försöka något mer utan nu behövs proffshjälp.

Jag var tvungen att sluta följa "Köp & sälj - Triathlon" på Facebook. Blev bara så otroligt trött på att som ska sälja cyklar. Utbudet är enormt och har du köpt en hoj för 50 000:- och piffat upp den får du ändå vara glad om du får 25 000:- året efter. Så tuff är marknaden. Många övervärderar sina cyklar.

Det är likadant med pulsklockor. Marknadsvärdet på en klocka som kostade 5 000:- är inte så bra. Ska du ändå försöka sälja är det en fördel om kartong och kvitto medföljer. Och sätt ett attraktivt pris från början

Jag börjar allmänt bli ganska trött på Facebook. För mycket reklam och styrda budskap. Förslag på vad jag ska gilla. Urk! Blä ...

Tänk den där låten Jerusalema med Master KG. Jag fångade upp den tidigt innan den slog, men dessvärre är det något allvarligt fel med låten. Jag menar det är ju en karl som kommer in direkt och säger samma sak under i princip hela låten. Jag förstår inte vitsen? Det förstör hela låten och den är omöjlig att lyssna på med hörlurar.
Hade tomten varit borta hade det varit en riktig superhit

27 februari
Härligt med en VSK-pinne borta mot allsvenska Halmstad. Starkt!
Hemmalaget hade väl mer boll och någon fler chans, men jag tycker ändå 0-0 känns ganska rättvist.
Nu har VSK allt i sina egna händer hemma mot Gais.

Jämför vi VSK nu mot förra året så tycker jag laget har ett högre bolltempo och de verkar också lite bollskickligare. Jag har ju tidigare varit starkt kritisk mot bollduttandet i backlinjen och att allt gått för sakta. Nu är det högre tempo, men också lite snabbare omställningar och mer variation i spelet. Bra så ...

Kul för de svenska skidtjejerna. Tvåa, trea och femma är bra inför stafetten.

Det var väl bra för Frida att det fick bli silver efter fallet och stavbrottet. Annars hade det blivit både tårar och ilska i målet vill jag lova.

Jag tycker också vi måste ha i minnet att den här tjejen "bara" är 21 år. Vi måste ge henne tid och man kan inte begära att hon alltid ska vara på topp.

Jag tror Frida är skör på många sätt och med den hårda belastning hon tränar med är det mycket viktigt att allt funkar med kost, sömn, återhämtning och allt annat på sidan om. Här är jag ibland lite orolig eftersom hon verkar väldigt envis och tjurskalig. Vid den här unga åldern vet man inte alltid bäst och jämför mot Therese Johaug som är elva år äldre. Frida kommer bli bäst, men hon är inte riktigt där än.

Jag måste säga att jag är väldigt förvånad över Ebba Busch agerande med den här husaffären med 81-åringen. Den fortsätter och nu har hon själv blivit stämd för ett uttalande. Någon rådgivare borde liksom finnas, men det ser mörkt ut här.

KD säger ju sig värna de äldre och svaga i samhället, men det här är något annat. Ebba är både stark, känd och rik.

Även om Ebba skulle få rätt i domstol, så kommer eftersmaken bli mindre bra.
Jag har sagt det tidigare och jag säger det igen. En stor ledare måste kunna kompromissa och i det här läget ser Ebba bara till sin egen fördel och vinning. KD som parti kommer inte vinna något på det här, tvärtom!

En annan kvinna som verkar ha fått något hårt i huvudet är Annika Sörenstam. Med all respekt för vad hon gjort inom golfen, men att fjäska och berömma Donald Trump i Vita Huset när hon mottog frihetsmedaljen är under min värdighet. Det är ingen respekt i mina ögonen.

25 februari
Dåligt med uppdateringar, men det har varit fullt upp. Det har varit en tuff arbetsvecka med Biltema, VLT stadsliv och två reklamdagar i måndag och onsdag. Många tidningar dessutom i morgon fredag blir det.

Nu är det sista veckan med morsans lägenhet. Det har varit en pärs vill jag lova. Mycket att ta hand om och beslut som ska fattas. Men jag tycker det gott bra trots allt och är så klart tacksam för all hjälp.

Det som återstår är lite städning i lägenheten och ett lass med saker som går in i bilen. Men det sista får syrran och Rodde fixa. Jag har gjort mitt tycker jag ;-)

Som lite kuriosa. Jag tror jag har sju-åtta fulla flyttlådor med bara handarbete. Jag har inte haft tid att sortera och tänkte försöka sälja rubbet någon gång längre fram när mer tid finnes och orken är tillbaka. Annars är varken jag eller syrran ute efter några större pengar. Mycket har vi skänkt bort som vi inte kunnat ta om hand. Men just det här ville jag få lite ordning på och då kan man lika gärna försöka sälja det till någon som verkligen vill ha det. Vi får se hur de går.

Fortfarande känns det overkligt att morsan inte finns längre. Jag har svårt att sätta känslor på det. Men det är lättare att bearbeta när du har fullt upp med jobb och allt på sidan om. Jag har liksom inte hunnit och haft tid att grubbla för mycket. Det har hela tiden varit saker du måste ta tag i.

Jag hittade ett fint foto på mamma som jag satte upp bredvid mig själv. Notera att det är samma tapeter och är taget i samma veva. Mamma måste vara runt de 30 och jag tycker hon var grymt snygg! Förstår att farsan blev kär där ;-)

Jag tänkte också på det om jag någon gång skulle få en dotter så hade jag försökt få in namnet "Viola" som mamma hade som mellannamn någonstans som ett sätt att hedra min mamma. Jag tycker det är fint och det är ganska ovanligt.

Småfotografierna tycker jag också är väldigt fint. Det är jag, min syster Åsa, mamma och även min extra morfar. En gång för länge sedan hade jag någon dejt på besök som frågade mig: "Har du barn?" när hon kollade på kortet på mig och morsan i badet

21 februari
Haft en mycket bättre helg nu. Har känt mig stark och fått en hel del gjort.
Jag åkte ut i fredags till stugan och den stackars Golfen var återigen fylld till bristningsgränsen. Stackars krake säger jag bara. Jag kör hårt med den gamla bilen. Nu bland annat med nytt köksbord och fyra nya stolar. Det blev bra!

Främmande på lördag och jag tror besökarna uppskattade det nya. Soffan är fortfarande slut i lager, men jag väntar. Trots ny Miokatalog har jag inte ens kollat i den. Jag har redan bestämt mig för den skönaste soffan jag suttit i ;-)

Jag åkte hem till fotbollen i dag. Missade några minuter och det lät på kommentatorn som att VSK var helt utspelade i början och hade kunnat lega under med 2-0 efter tio minuter.

Men VSK vinner mot självaste Malmö FF! Mot svenska mästarna och mesta mästarna. MFF hade inte förlorat i cupen hemma sedan 2015 och då mot allsvenskt motstånd.

Hela VSK laget som var svartklädda imponerade och allra mest gillade jag Simon Johansson och det var inte bara för frisparksmålet utan för hans fysiska och uppoffrande spelstil.

Men behöver det här innebära att det blir en bra placering i Superettan? Nej, inte alls!
Men jag tycker VSK har ett intressant lag, men det viktigaste i slutändan blir att få ihop gruppen.

Jag är förvånad att så många lag i superettan gjort så många och meriterade värvningar. Varifrån kommer alla pengar. Är det SMS lån? Risken finns att flera föreningar även om det skulle gå bra sportsligt kommer dra på sig skulder. Vänta och se får ni se ...

VSK sålde i torsdags Simba till Norge. Enligt uppgift och ej bekräftade källor kan VSK ha fått 1,5 miljoner för honom och någon klausul på vidare försäljning. De köpte honom (säkert billigt) från Sandviken där han knappt var ordinarie och lönen här lär inte varit hög. Kanske 7-10 000:- i månaden i VSK.

I Norge lär han personligen fått en bra deal och säkert över 50 000:- för spel i högsta ligan.

Jag tycker Robin Blommé som fick gå från VSK som sportchef trots halvtidslön borde få upprättelse. Han värvade Simba och plockade även in Prodell. Utan denne Prodell hade VSK spelat i ettan nu. Vi har Blommé att tacka för mycket.

Även om jag tror VSK:s trupp håller bra i superettan är jag mer orolig för det på sidan om. Marknadssidan t.ex. VSK behöver definitivt snäppa upp nivån på kansliet där det behöver förstärkas. Så fort Coronan lagt sig och publik tillåts på arenorna.

16 februari
Hade ingen jättebra helg senast. När jag kom ut till stugan i fredags kväll började jag få magknip och hade sedan problem att sova. Var däckad mest hela lördagen, men ingen feber tror jag.

Väntade främmande och besök, men fick vänligen avboka. Lilla Vera som precis fyllt 10 år och i flera veckors tid sett framemot att komma till Bubbarsbo skrev ett SMS till mig och frågade. "Är du verkligen sjuk?!?" Hon trodde väl inte på mamma och pappa ;-)

Jag skickade då ett foto på mig när jag låg däckad i sängen och sedan en bild på spyhinken som aldrig kom till användning. Jag hade då hoppats på ett krya på dig gubben, men hörde inget mer sedan (haha).

Jag var sedan bättre på söndagen, men hade inte jobbat om det varit måndag. Så bra var jag inte och magen var fortfarande konstig och jag trött. Lade mig tidigt trots jag hade sovit mycket i helgen och på måndagen var jag mycket bättre.

Var tuff måndag på firman! Körde 722 16 och tog ut alla Mio kataloger, hade delning på mitt vanliga distrikt 722 17 och det blev en lång dag.

Tisdagen fortfarande 722 16, men ingen delning, mindre post och ingen reklam.
En klart bättre dag än måndagen ;-)

Kontakt: Peter Balonius