Måndag 21 juli

Då har jag börjat min fem veckor långa semester. Skönt och välbehövligt.

Var i går och tittade på fotboll i Göteborg och skönt att lyckas kvittera till 1-1 i matchminut 99 (!).

Som husägare blir det så klart mycket tid i stugan. Jag kommer måla, fixa pallkragar till kommande saker, fortsätta göra ordning den stora blomsterrabatten och i dag ska jag åka och titta på fiskar till dammen. Mycket spännande!

Ett hyfsat stort projekt kommer också bli att lägga trall framför huset och på sidan mot huvudingången.

En sak att bygga, men jag har också valt att försöka mig på att flytta det mesta av gruset som låg här till andra platser.

De platserna är närmast dammen i stället för gräs. Även utanför grillplatsen och ena sidan av första altanen. Jag vill få bort gräset och slippa gräsklippningen.

Sedan också lite mer utanför och runt snickarboden, lillstugan och förråden. Här försöker jag också få någon markduk i botten. Ganska tidskrävande och hårt arbete.

Att Biden hoppade av var så klart väntat. Nu bara hoppas Trumpen förlorar!

Tisdag 25 juni

Allt bra här och hade en jättefin midsommar.

Mitt viktmål klarade jag dessvärre inte och vågen visade t.ex. 84,2 kg nu i kväll. Men jag är ändå ganska nöjd, men ska absolut fixa det på sikt.

Jag kämpar på och har även kommit igång lite bättre med löpningen ;-)

Tisdag 11 juni

Ett par fina dagar i stugan i helgen även om det var en hel del regn, men det behövs ju!
Men bra för min damm som nu börjat fyllas på efter tömning tidigare i vår och en rengöring deluxe.

Båda rören är nu påkopplade på stuprören på stora kåken och rinner ner i dammen. Perfekt!

Jag tänkte även göra ett utlopp och ett mindre rör som medför att vattnet rinner ner i diket mot bonden när det blir för mycket vatten i dammen. Jag har även lite andra saker på G och det kommer nog bli bra det här.

Annars har jag inga jättestora projekt i stugan det här året, men semestern har ju inte börjat och jag brukar kunna hitta på saker (haha).

Nu är förkylningen helt borta kan man nästan säga.

Sprang tuffa femman i går på Rockis och det kändes lite bättre än sist.
Vågen visade på kvällen 84,8 kg så nu behöver jag öka om jag ska fixa 80 till midsommar.

Röstade i söndags och jag körde mitt vanliga. Jag röstar kvinnligt och vet man inte vad det är får ni googla.

Sedan kände jag skadeglädje åt ett parti det inte gick så bra för.

Hade en beställning på Ikea att hämta i söndags. Borde ha varit där ca 17.15 och i bra tid innan stängning. Det var bara det att det var dubbla olyckor och jag var inte hemma förrän strax före 19.00! Det är rekordlängd för att åka bil på E18 mellan hemmet och stugan där jag brukade cykla på den tiden när jag var i form.

Min ”Click & Collect” beställning hann jag inte hämta utan fick bli dagen efter. Jag hade beställt några saker, men blev sjukt negativt överraskad av Ikeas blommor.

Jag hade åtta Lavendel som krukväxt som skulle planteras på gravar. Jag vet att man egentligen inte ska plantera perenner på gravar, men tänkte att jag kunde ta dem efter att de blommat och sätta dem på min nya rabatt. Men ser de ut som bilden här, så går det naturligtvis inte!

Blev att reklamera när jag kom hem. Först skulle jag behöva komma in med dem, men hon såg bilden och då slapp jag. Ska få tillgodokvitto som kan användas till andra blommor.


Fredag 31 majFörsta löppasset i onsdags efter drygt en månad! Ja, fem kilometer i Rocklundaspåret var grymt drygt. Men hoppas det bara kan bli bättre nu.

Vågen i onsdagskväll visade 84,6 kilo och det är jag nöjd med efter all sjukdom och avsaknad om konditionsträning.

Snart blir det stugan, men kommer hem till Champions Leaguefinalen mellan Dortmund och Real Madrid. Tänkte kolla tillsammans med en god vän som även kommer sova över här och sedan blir tidig avgång för resa till Kalmar på söndag.

Trevlig helg!

Fredag 23 maj

Fortfarande hängig och hosta. Var på röntgen i dag på ett ställe som jag alltid cyklar förbi på väg till jobbet. Stället ligger lite malplacerat och man får gå in och gå ganska långt i en korridor där Engelska skolan håller till innan man kommer fram till Unilabs Eriksborg röntgen. Men det är kanske billiga lokaler ;-)

Någon timme senare ringde telefonen och det stod att det var från Västerås sjukhus. Nu är det dåliga nyheter hann jag tänka, men läkaren berättade att det såg bra ut på bilderna så ingen lunginflammation eller lungcancer i alla fall.

Trevlig helg! ;-)

Torsdag 23 maj

Det blev ett fysiskt läkarbesök tillslut, men det var inte som sist när jag var där (Sex år sedan?) då det bara vara att komma ner och vänta på första bästa lediga tid. Nej, nu skulle man ringa först och prata med sköterska som sedan ska avgöra om du är kvalificerad. Hon var som väntat lite kinkig, men fick en läkartid dagen efter kl. 15.15.

Jag tycker den manliga läkaren tog mig på allvar. Fick t.o.m. ta blodprov och där konstaterades det att sänkan var lite hög och det tyder på någon form av infektion i kroppen.

Fick hostmedicin på recept och även någon nässpray med kortison.

Eftersom jag hostat så länge ska jag även på Unilabs Eriksborg röntgen för att kolla lungorna. Åker dit redan på fredag ...

Tisdag 21 maj

Förkyld igen! Missade matchen igår mot Sirius. Surt!
Men nu stannar jag hemma tills jag blir bra och blir det ingen bättring blir det tid hos läkare.

Trögt som bara den på bostadsmarknaden. T.ex. över 600 objekt ute i Västerås kommun plus 81 på kommande.

Jag var nyfiken på Örebro kommun som är ungefär lika stort och de har över 700 och nästan 200 objekt på kommande.

Många bostadsägare har de senaste typ tio åren gjort stora investeringar i sitt boende. De har ofta köpt förhållandevis dyrt (men priserna har ju bara gått upp tills nu då de vänt).

Renoverat och investerat i nya badrum, kök, tak, solceller, pooler och friköpt tomter m.m.
Det är ju även många som lånat på sin bostad då de ansett den som en kassako och köpt t.ex. ny elbil eller båt.

Problemet är bara att många av de här sakerna inte kommer ge pengarna tillbaka när man väljer att sälja. Du får alltså inte tillbaka allt du verkligen satsat.

Jag vet ju hus här i stan t.ex. som bara för något år sedan var värderat till närmare 4,5, men nu "bara" är 3,5 trots dyra investeringar där man i sämsta fall tagit dåliga lån för att bekosta.

T.ex. har många pensionärer det väldigt svårt att låna pengar även om de har stora kapitalöverskott i bostaden. Små lån i förhållande till bostadens värde.

När många inser att det varit förlustaffärer med dyrköpta renoveringar, så kommer man också bli mer återhållsam och det kommer på sikt försämra hela Sveriges ekonomi då det blir mindre arbeten.

Jag tror t.ex. att räntan måste ner betydligt för att få fart på Sverige. Men jag tror också det kommer behövas bidrag för t.ex. solceller och bättre rut/rot.

Bostäder kommer alltid behövas. Det är generellt en bra investering.

Att som i dag som förstagångsköpare kliva in på marknaden och köpa något som man verkligen har råd med är säkert en bra affär bara du har till kontantinsatsen. Framför allt på några års sikt.

Ska du däremot både köpa och sälja rekommenderar jag att sälja före innan du köper. Framför allt om marginalerna är mindre. Jag vet flera som haft jättestora problem att bli av med sina boenden och fått gå ner rejält i pris och vi snackar miljonbelopp.

Jag tror också vi kommit lite till vägs ende vad beträffar dyra bostäder i sjönära lägen i Västerås. Folk måste ha råd att köpa dem och de som nu vill sälja blir besvikna då de inser att de inte får tillbaka vad de köpt för de senaste nästan tio åren.

I Sverige ser vi också att inkomstklyftorna mellan de som har det bra och de som har det sämre ökar. Ingen bra utveckling alls. Vi har också många ensamhushåll.

Jag tror det i framtiden vore bra om det började byggas mindre och enklare bostäder. Många skriker efter billigare alternativ eftersom man helt enkelt inte har råd med annat och/eller hellre lägger sina pengar på annat.

Jag tror marknaden kommer vara fortsatt seg och trög i år. En viss lättnad nästa år, men jag tror inte på någon helomvändning utan att folk är mer rädda om sina pengar då många svenskar fått sig en rejäl tankeställare.

Och det kan ta lång tid innan vi ser helgalna budgivningar som bara för något år sedan.

Kanske är framtidens melodi mer som i utlandet där man arbetar mer med ett fast pris och efter ett tag sänker om någon inte är intresserad.

Vi i Sverige är dessutom extremt räntekänsliga medan man i andra länder kör med samma fasta ränta över lång tid. Då vet man vad som gäller.

Summan av kardemumman är att många svenskar har det fortsatt tufft med ekonomin och har sett sin köpkraft minskat betydligt den senaste tiden.

Lördag 18 maj

Vikt nu på morgonen efter frukost 85,1 kg.
Målet blir att gå under 80 kg till midsommar.

Riksbanken sänkte förra veckan räntan för första gången på drygt åtta år. Vad kommer det här innebära för ekonomin och den för närvarande tröga bostadsmarknaden? Jag tror inte den här räntesänkningen kommer påverka nämnvärt. Inte alls faktiskt.

Riksbanken kommer få göra flera sänkningar innan det på allvar kommer vända. Alltför många svenskar har fått sig rejäla tankeställare och förlorat pengar på fastighetsköp och dyra renoveringar.

Utvecklingen tror jag faktiskt är ganska oroväckande. Det kommer alltid behövas bostäder och finnas ett stort behov av det. Men folk måste också ha råd att köpa dem eller hyra. I Sverige ser vi ökade klyftor i samhället och det är inte något bra.

I vanlig ordning kan vi läsa om mäklare som säger att just nu är det köpläge, men det där snacket hör vi ju alltid.

Jag ber att få återkomma längre fram med utförligare redogörelse.
Nu strax en tur till landet! //Peter

Lördag 11 maj

85,3 kg nu på morgonen. Vi kämpar på!

Det gör jag också med den envisa förkylning jag haft och har. Världens längsta på typ en månad. Värdelöst.

Tänkte skriva en artikel om räntesänkningen och vad den kommer innebära. Hoppas den kommer upp inom någon dag.

Trevlig helg alla!
//Peter

Söndag 5 maj

Intressant artikel av SVT:s ekonomikommentator Alexander Norén. Köpsuget är lägre än på 20 år och snart väntas räntesänkningar. Så mycket har din bostad tappat i värde – egentligen. Titta, läs och fundera --> här

Jag läste att E18-bygget mellan utkanten av Västerås och Köping beräknas bli klart tidigare än beräknat och kan öppna till sommaren 2025.

Som den lekman jag är vill jag höja ett varningens finger. Det är farligt att lova för mycket och jag är nog lite tveksam. Det här är ett komplicerat och stort bygge. Mycket är kvar!

Sedan jobbas det väl generellt också bara långa dagar från måndag t.o.m. torsdag. Det är möjligt att de kan bli klara tidigare om de tar till övertid och dylikt.

Sedan har jag läst någon siffra av vad det här bygget ska kosta och tyckte det kändes lite. Jag lägger på 70-80 procent så får vi se vem som kommer närmast när det är klart ;-)

Läs mer om bygget --> här

Onsdag 1 maj

Börjar äntligen komma på banan här. Har haft en förkylning med dryg hosta under ett par-tre veckor. Trött i kroppen och ingen energi efter jobbet. Har insett att jag nu behöver ta tag i saker och nu kommer jag styra upp träningen, bättre kosthållning och jag ska ner i vikt! Det är allvar nu och på riktigt. Startar på 87,5 kg och ni kommer följa min resa här på sidan.

Ska bli bättre på att uppdatera. Nu kör vi!
//Peter

Onsdag 13 mars

Oj! Vad tiden går här. Allt är i alla fall bra och ska försöka uppdatera lite mer ;-)

Fredag 19 januari

Jaha, då var det helg igen. Tuff vecka på firman! Vädret och de yttre förutsättningarna gör det bara tuffare. I dag hojade jag till firman i minus 20. Hade dubbla vantar med frös ändå om fingrarna ...

Fick i onsdags och fredags dela ut i innerstan på nya postnummer som 722 09, 722 12 och 722 13. Hade kvar de gamla som 722 18 och 722 16. Varubrev och paket. Kul med omväxling!

Går åt ganska många brickor och koder för att ta sig in överallt. Här brickorna och nycklarna på fem postnummer. Koderna hålls hemliga ;-)

Hade tänkt joina stugan i kväll, men kylan avskräckte. Men de här låga temperaturerna ner runt minus 25 och kanske kallare där gör att det tar tid att värma upp kåken. Tänkte åka ut lördag förmiddag i stället.

Som jag trodde publicerade VLT min insändare --> här. Det var väl precis så jag skrev. Varken mer eller mindre. Får väl se om Mimer kommer svara. Har aldrig fått så mycket beröm för något jag skrivit tror jag, men tar det med ro. Men är faktiskt förbannad på Mimer då deras beteende är nonchalant.

I dag hade jag två paket på kärra i ett studentboende, men eftersom jag inte visste våning på den som skulle ha paketen fick jag leta från dörr-till-dörr.

Lördag 13 januari

Allt bra här.
I dag VSK:s öppna träning klockan 14.00. Både herrar och damer äntrar planen gemensamt. Tjejerna kommer köra på ena planhalvan och killarna det andra. Troligtvis kör de allsvenska boysen på sidan närmast E18.

Hardcore supportrarna kommer sedan ladda upp och gå på bandy när Bajen gästar. Jag väljer emellertid att åka till stugan.

Det kommer bli ett litet jippo med intervjuer på fotbollen och sedan kommer supportrarna maxa ett fyrverkeri. Det kommer smälla, blixtra och lysa kan jag lova!

Fotbollsspelarna ska sedan gå på bandy. Bra initiativ! Brygga broar mellan de grönvita klubbarna ...

Jag har redan börjat planera stugans projekt anno 2024. Dammen kommer utvecklas och en riktigt stor blomsterrabatt kommer anläggas. Men båda sakerna har jag ingen brådis med. Bättre det blir bra! Det mesta av förarbetet är gjort och dammen är redan igång.

Sedan har jag berättat om min idé att ta bort gruset framför stugan och på sidan vid huvudentrén. Här vill jag anlägga en trall i nivå.

Skönt att slippa gruset, ogräset och sedan blir det lättare att gå och ställa saker här. Jag tror det kommer bli riktigt nice och snyggt. Men det gäller att trallen inte kommer för högt. Behöver dock kontrollera mer när snön är borta för att se att jag inte gör någon anka eller miss (haha)

Har skrivit en insändare till VLT. Hoppas de tar med den och då lär den dyka upp i veckan som kommer. Signatur P.B.

Kommer den med? Absolut! Bostads AB Mimer kommer få förklara sig ...

När jag var på Ikea igen blev jag för tredje gången på raken kontrollerad i självscanningen, men nu stod jag på mig och ville ha lägre pris!

Det var en dunkudde som jag ansåg jag fått betala för mycket på. Det var lite rörigt då kudden med samma namn och den låga kudden hade olika pris. Men det handlade om att den dyrare var en nyare variant med samma namn, men inte med samma artikelnummer. Svårt att veta! Då den höga modellen med samma namn som också var nedsatt låga bredvid den dyra låga.

Killen som kontrollerade mig kollade bara någon vara nu (tidigare har det varit rubbet tror jag).

Sedan berättade han att det beror på vad man handlar som gör kontrollen. Du ska tydligen inte köpa lådmattor och gardiner om du vill undvika kontroll!

Kontakt: Peter Balonius