PS. Notera att Vigge skrev en minut före mig på VSK:s Instagram. Det ramlade på sedan med många flera likes ;-)

4 december
"Fy fasen vad olidligt spännande! Vi satt med dubbla skärmar och tittade och med resultatkoll på Trelleborg-Jönköping på en tredje skärm ;-) Vi var fyra VSK-are på Skogsvägen och vi jublade så det hördes till norra Vallby (tror jag) när rätt mål kom ;-)"

Det gick vägen för en vecka sedan. Men satan vilken holmgång det var. Helsingborg filmade till sig en straff i 85:e matchminuten som innebar 2-2 och just då skiljde det bara ett mål för VSK att tvingas till kvalspel. Vid VSK-seger hade det varit lugnt, men nu behövde Helsingborg själva en pinne för att säkra kval till allsvenskan.

Tack, vare att Öster höll stången och till slut även vann mot Akropolis, så gick det bra. Jag valde att tacka smålänningarna på deras Instagram och hoppas VSK bjuder tillbaka någon gång.

Det har varit en tung vecka på jobbet. Många sjuka och delningar. Troligtvis mindre paket och klump mot förra årets rekordvecka, men det är ändå mycket mer mot det normala. Just statistiken har jag faktiskt inte helt koll på utan går mest på känsla.

Jag har också haft en sträckning i ryggen under hela veckan, men har jobbat ändå. Det har också varit väldigt kallt som alla vet.

27 november
Postkillen på postnummer 72217 önskade grabbarna lycka till igår. Klockan 12.00 utanför Iver arena på Rocklunda var det avresa.

William Videhult hejade glatt på mig när han insåg att brevbäraren var VSK-are.

Anton såg laddad ut och jag önskade honom lycka till och han tackade. Han heja på flera då jag hade paket till Rocklunda restaurangen där de fått lite käk.

Gurkan och Ali var bland de sista ut.

Jag var också inne på kansliet där jag träffade en kille som stirrade in i en datorskärm. Han videokollade Skövde om det värsta inträffar i dag och det blir kval.

I dag kommer det några VSK-vänner förbi efter klockan 14.00 och matchen börjar 15.00.

Jag har nu sett "Den osannolika mördaren" på Netflix och jag ger inte mycket för serien. Att man ens kan visa något dylikt som detta är en gåta för mig.

Tack, vare att polisen gav OK och åklagarmyndigheten i tokstollen Krister Petersson mer än 30 år efter mordet valde att peka ut Stig Engström som Palmes mördare kunde man gå vidare med det här och göra en serie som vissa kommer tjäna stora pengar på och sedan vill Krister Petersson med polisens support vara de som löste Palmemordet.

Det är så lågt och dåligt att jag har svårt att få fram orden och veta hur jag ska formulera mig. Det är riktigt illa.

För några år sedan lovade åklagare Krister Petersson att "presentera vad som har hänt" och "vem som är ansvarig" för mordet på Palme, men vad tusan har han presenterat och vad är bevisat?

Många som ser serien och inte har vetskap kan ju tro på allt det här.
Här i serien använder de sig av faktafel som inte stämmer och är rent hittepå och man vinklar och vrider på saker som ska göra företeelser mer intressanta och därigenom påvisa att Stig Engström var mördaren.

Fast man kan ju inte veta, eller hur?

Men det här är ju på riktigt och där man verkligen pekar ut en riktig människa som Olof Palmes mördare. Jag saknar faktiskt ord och trodde inte sådant här kunde hända i Sverige och många borde skämmas.

Att man ens vågar göra det beror såklart på att Stig Engström varit död i över 20 år och inte har några efterlevande barn. Därför har de (hittills) klarat undvika grovt förtal och en fet stämning.

Det som är fakta i fallet är att man inte har någon som helst teknisk bevisning mot Stig Engström, ingen som pekat ut honom, inget mordvapen, inget motiv och inget som helst erkännande.

Nu räddas tokstollarna av att Stig Engström är död och dessutom vill de få oss att tro att mordet skulle vara löst. Hur f-n är det ens möjligt.

De har oxå lyckas göra en grej av Den osannolika mördaren. Men tänk här lite djupare. Du blir knappast en mer mördare bara för att du är osannolik när det i själva verket borde vara precis tvärtom. Jag har alltid utgått från att man ska arbeta mot det sannolika, men självklart inte glömma det osannolika. Vara öppen. Men här gör man ju krokben på sig själv när man inte har några bevis och dessutom gömmer sig bakom en död människa då det blir svårt att komma vidare.

Innan Stig Engström lämnar Skandia pratar han med en vakt innanför entrén. Han ska nu på en veckas semester. För mig är det helt osannolikt att han går ut och sedan kort därefter ser makarna Palme och tar upp en stor revolver och skjuter två skott!

Dessutom har de som känt Stig Engström väl inte trott alls på att han skulle kunna vara mördaren. T.ex. lever fortfarande hans fru från tiden för mordet. Hon är i dag 84 år. Däremot är fakta att Stig Engström varit runt mordplatsen för tiden för brottet (Han jobbade ju på Skandia) och att han inte varit helt uppriktig med sina iakttagelser. Han ville (tror jag) vara ett större nyckelvittne som hjälpt till mer än vad han troligen gjort.

En som också var på brottsplatsen var "Chevamannen" Leif Ljungqvist och han är helt säker på att Stig Engström kom först någon minut efter mordet. Se källan --> här (video) och artikel --> här

Om man tror eller vill få det till att Stig Engström verkligen var mördaren måste man såklart säga att Leif Ljungqvist inte är trovärdig eller har sett fel.

Sedan tog inte polisen Stig Engström riktigt på allvar och förhörde andra mer ingående och det gjorde honom upprörd.

Sedan valde Stig att låta sig intervjuas i Rapport kort efter mordet och där fick polisen en känga. Att ställa upp i Rapport känns väldigt riskabelt eftersom Lisbet fortfarande levde och hade sett mördaren om Stig Engström verkligen var mördaren.

Jag kan inte säga med säkerhet att Stig Engström inte mördade Palme eftersom jag inte vet, men jag tror verkligen inte det. Varför skulle en gift 52-åring man som jobbade över sent på kvällen för att dagen efter åka på skidsemester mörda Palme. Det låter osannolikt!

När kända personer blir skjuta finns det väl alltid ett motiv eller också är det en galning som gör det. Här har man inte hittat någon motiv för Stig och någon galning var han inte.

Kom också ihåg att Lisbet Palme pekade ut en annan man under ed och dessa två i Christer Pettersson och Stig Engström är inte alls lika.

Det som jag också tycker vi ska komma ihåg är att de som tror på Stig Engström som Palmes mördare vill vrida och vända på en massa saker för att visa på att han var mördaren. Men det är ju många fler betydelsefulla saker som påvisar tvärtom.

I rätten: Stig Engström (Hovrätten) --> här

25 november
Kul att Sverige i går fick sin första kvinnliga statsminister. Det var på tiden, men tyvärr fick hon inte vara på posten så länge. Men hoppas på nya möjligheter och att vissa kliver upp från sandlådan och börjar samarbeta.

Gladast i dag är väl de bruna som slickar sig om munnen och drömmer om Ebba ...

Jag kan inte låta bli att skratta åt Kina. Ta tennisstjärnan Peng Shuai som anklagade en av Kinas mäktigaste män, den förre vice premiärministern Zhang Gaoli, 75 år i dag för sexbrott.

Sedan försvinner hon ett par veckor och sedan kommer ett framtvingat uttalande från henne registrerat Kina.

Trycket blev till slut för stort även för det överväldigande Kina. De blev helt enkelt så pressade från omvärlden att visa upp tennisstjärnan Peng Shuai offentligt.

Kina har hittills totalt ignorerat Peng Shuai beskyllningar och det tog 20 minuter för den kinesiska censuren att radera ut texten som Peng Shuai lagt ut på sitt kinesiska konto den 2 november.

Men jag kan liksom inte förstå alla dessa stora mäktiga män. Vad fanken har de för rådgivare!?! Man kan liksom inte sopa allt jobbigt under mattan och låtsas som ingenting hänt. Och sedan börja hitta på saker.

Så mitt råd till dig som läser det här är att du inte ska vara så rädd att tappa ansiktet. Säg förlåt eller att du gjort fel om du gjort det.


Foto: flashscore.se

21 november
Vilket antiklimax i går på fotbollen. VSK fick "bara" 1-1 och alla andra resultat gick fel. Aktuell tabell som ni ser här när en omgång återstår.

Det är troligt att VSK lär behöva åtminstone en poäng borta mot Helsingborg. Det skulle vara helt OK för Helsingborg som då säkrar kvalplatsen, men för VSK vet vi inte om det räcker.

Det lag som slutar på plats 13 kommer få kvala mot Skövde och det är klart att Gais kvalar mot Dalkurd. Jag vågar inte tippa något, men vi ska komma ihåg att Öster och Trelleborg inte har något mer att spela för en hedern.

Jag hamnade på puben innan matchen i går och den var välfylld även om stämningen var lite nervöst dämpad eftersom så mycket stod på spel.

På matchen sedan var det riktigt bra ös i andra halvlek och fansen gjorde verkligen sitt. Fin avtackning till Brian Span blev det också.

Några gamla kompisar som inte var på fotbollen hörde av sig under matchen och ville träffas på puben under kvällen och jag fortsatte ner för att hänga med dem. Trevligt.

Träffade också på tre spelare från VSK som alla spelade och jag berömde de för bra kämpat. Vi snackade säkert fem minuter innan jag gick tillbaka till mitt bord.

Avslutade kvällen på Sky Bar, men var hemma omkring 23.30. Det räckte gott och väl ...

Fick ett mejl av styrelsen i Bubbarsbo som skrev så här angående fiber.
Nu grävs det för fullt i Bubbarsbo för fibrer.

Dom har grävt ner huvudkabeln via Nygärdesväg, Matsbovägen och Bubbarsbovägen från 250:an upp till pumhuset.

Man har även börjat koppla ihop detta med tomterna efter skogsvägen där man även har ställt ett kopplingsskåp.

Dom har samlat sten på hög nere vi Lomstigen och jag tar för givet att dom kör bort det efter färdig grävning.

Grävningen har gått utan komplikationer trots att det var lite trångt då Kohlswa Maskin satte ut snökäpparna samtidigt.

Dock har föreningen inte fått information eller tidsplan för nästa steg.

20 november
Som många kanske redan vet har Viaplay tagit över en mängd skidrättigheter från SVT och de lyckades också få över experten Johanna Ojala från SVT.

Duktiga Johanna Ojala blir programledare i Viasats sändningar. Johanna Ojala blir ett starkt kort för Viaplay och jag skulle tippa på att hon flerdubblar lönen flera gånger om när hon går från expert på SVT till programledare i Viasats sändningar.

Men jag tror inte alls på Viasats koncept, tyvärr. Jag tror folk kommer dissa det här och många som jag är oerhört tröttna på all reklam i TV och när det är sport är det också alltid extra mycket.

Sedan har också många inte ens de här kanalerna. Jag saknar t.ex. kanalerna i min stuga om jag inte ska köra på mitt mobila bredband.

När TV 12 hade långsloppscupen var det så många reklamavbrott att folk gav upp (även jag själv). Loppet hann knappt börja innan det blev reklam och även med bara några kilometer kvar (ca 5 km) kom reklamavbrott. Du missade ryck, stavbrott och en massa viktiga detaljer inför upplösningen.

Däremot har Vinterstudion fortfarande kvar t.ex. skidskyttet. Och just skidskyttet tror jag bara kommer öka i popularitet.

Sedan har också SVT långsloppscupen "Visma Ski Classics" som jag själv var mycket intresserad av för framför allt några år sedan och det tror jag kommer öka rejält i intresse.

Så mitt tips blir att världscupen i längdskidor kommer floppa rejält i Viasat även om de själva vill ge sken av något annat. Någon miljonpublik kommer de inte i närheten av.

19 november
Då var det veckoslut och i morgon lördag är det VSK mot Trelleborg. En otroligt viktig match!

Min vän vill besöka puben innan och så blir det säkert även om jag blev lite avskräckt av de långa köerna sist och att en öl kostade 80 kronor för 44 cl i plastmugg.

Blev lite simning på ett ödsligt K-bad i kväll. Hann heja på en triathlet som kört på Hawaii, men han var precis klar när jag började.

Endast tre stycken simmare i vattnet. Jag tycker det känns okej med simningen. Här har jag tappat minst och det handlar mest om teknik.

Tröttnade dock ganska fort då det är rätt tråkigt att simma och såg i stället fram emot en skön bastu. Brukar alltid heja på de jag träffar och det är ofta en dörröppnare och visar på respekt. Jag skiter i vad folk har för utbildning och arbete i princip. Viktigare för mig är att visa respekt och allmänt hyfs.

Det var två utländska män jag hejade på och den första som gick önskade mig en fortsatt trevlig kväll. Cred.

Den andra tror jag pluggade på MDH och han kunde typ väldigt lite svenska och jag är tyvärr för feg med engelskan. Jag skulle dock vilja bli bättre på att snacka engelska och våga. Han sade i alla fall hej då på svenska och jag svarade bye bye ;-)

Sedan kom det in en kille i min ålder som var ifrån Kurdistan i Irak. Jag tog första initiativet och hejade. Vi pratade säkert i 20 minuter innan jag fick nog av all värme och behövde duscha.

Vad vill jag säga med allt det här? Ja, ofta får man som svenskfödd mycket tillbaka när man välkomnar andra som inte är födda här. De vågar inte alltid ta första steget, men du får ofta så otroligt mycket tillbaka när du visar dem respekt och bryr dig. Frågar och är lite nyfiken.

Jag tror tjejerna inte har det så här i deras bastu. Men vi killar gillar ofta att basta och där kan vi snacka en massa strunt och där i bastun syns inte vilket arbete du har eller om du är arbetslös och inte kan svenska.


Foto och text från vlt.se

Markan gjorde en bra vinst på huset på Nansengatan, men först ville han ha tio miljoner ;-)
Men som jag redan sagt så gillar jag inte alls läget på den här kåken även om den var grym invändigt.

Då är väl Zlatans läge i Åre bättre? (haha) Titta --> här

Det var inga dåliga smällar jag hörde i onsdagskväll från E18. Trodde först det var någon gänguppgörelse och sedan att det var krig ;-)

Jag gick ut på balkongen och såg därifrån att trafiken mot Köping stod still och sedan kom fler smällar och eldsken från himlen. Jag bor ju alldeles vid vägen och det var ju inte jättelångt till platsen där det skedde. Syrran har ännu närmare och där skakade fönstren på kåken.

Jag läste att utbildningarna till att bli polis inte fylls och att Polisförbundets Anna Nellberg säger att inte tillräckligt många vill bli poliser. Men det där är väl en sanning med modifikation?!? Det är väl många som försöker bli polis, men som inte antas till utbildning.

Tidigare funkade det väl ändå, men nu gör det inte det när de ska bli så många fler. Jag vet att de för några år sedan lättade på begåvningstestet och sänkte kravet där med ett steg, men det kanske inte räcker. Annars får de locka med andra saker som t.ex. gratis utbildning och högre lön.

Fast personligen tror jag att arbeta skift är ganska slitsamt och jag är lyckligt lottad som slipper kvällar, nätter och helger.

17 november
När jag hojade hem i dag från jobbet hade det hunnit bli mörkt och regnade. Strax före Vedbobacken mötte jag plötsligt ett stort vildsvin på cykelbanan! Jag blev faktiskt rädd och hoppade av cykeln och började röra mig tillbaka.

Svinet stod först bara lugnt kvar och tittade på mig innan denne också valde att röra sig tillbaka från där den kom.

Det är svårt att uppskatta storlek och vikt, men det var helt klart en vuxen individ och jag skulle uppskatta på cirka 30 kilo.

Jag har faktiskt aldrig sett vad jag kan minnas ett vildsvin i vilt tillstånd. De ska ju vara extremt skygga, men kan också vara farliga har jag hört. Särskilt om de har ungar eller om de är skadade. De ska också kunna göra mycket stor skada på tomter då de kan böka upp det mesta i sin väg.

* Surabon sköt ett vildsvin på 210 kilo --> här

Har nu hunnit testköra elcykeln och tycker den verkar bra. Körde cirka 13 km fram och tillbaka till Hälla. Det blev dock ganska kallt eftersom det också blåste en del och då du inte behöver trampa lika mycket.

13 november
Då var det lördag och ett par dagar ledigt.
Det var en ganska tuff vecka på firman där vi hade som mest 15 stycken sjuka.

I onsdags var det dessutom typ tre gånger så mycket post som en normal dag, men vi kämpade alla på och gjorde det bra.

Sedan november har vi också börjat med att leverera ut alla våra varubrev till kund. Inget ska numera aviseras. Går varubreven inte in i boxen eller brevlåda, så ska de ställas vid ytterdörr. Då fotograferar vi som bevis och GPS punkt reggas.

Jag har börjat titta på "Den osannolika mördaren" på Netflix. Jag får se om jag orkar kolla klart då det hela känns för överdrivet och vinklat. Ni vet vad jag tror om Stig Engström, men jag ska återkomma och utveckla.

Har tänkt skriva omdöme om VSK:s fotbollstrupp, men är bättre att kanske vänta tills säsongen är över för nu kommer det snart avgöras. Otroligt mycket står på spel!

I går satte jag på mina vinterdäck. Det gick bra, men visst sjunger bilen på sista versen. Det känns lite osäkert att hissa upp den med den lilla domkraften. Plåten under bilen är dålig.

Jag åkte därefter till IKEA och köpte en elcykel för 5 700 kronor. Det är ju väldigt billigt för en elcykel, men jag tycker den känns hyfsat bra faktiskt. Jag har inte hunnit testa så, men plockat upp den och monterat. Jag har inte tänkt använda hojen varje dag utan mer när jag vill finåka litegrann och så.

Den heter "Folkvänlig" och finns inte på hemsidan vilket är synd tycker jag.
I Västerås har de bara drygt tiotalet cyklar kvar och hade det varit vår hade de nog försvunnit omgående.

Den går att vika ihop och göra mindre. Det känns väl inte jätteviktigt för mig så, men det verkar smart gjort och rejält så. Jag får väl återkomma om en recension om hojen senare. Men jag har inte tänkt använda den under vintern eller när det är dåligt väder.

4 november
Jag föredrar att vara tidig inför "Alla helgons dag" och redan tidigt på torsdagskvällen hade jag tänt flera ljus på mina tre gravar jag brukar besöka. Det var en del folk på plats, men ändå bara en liten bråkdel av alla som kommer komma på lördag ...

31 oktober
Otroligt tungt poängtapp i går mot Örgryte. Bland det värre jag upplevt med VSK. Samtidigt har jag nog aldrig sett ett bättre VSK lag spela fotboll på 2000-talet och det var en väldigt bra superettanmatch mellan två bra lag.

VSK var värda tre poäng sett till alla målchanser i första halvlek även om man måste ge ÖIS cred för att de aldrig gav upp och gjorde två mål i slutet. Nästa lördag är det ny match och nya möjligheter. Lidandet kan fortsätta ända in i december innan något är säkert vad det blir för divisionstillhörighet ...

Bra uppslutning innan matchen på Rocklundarestaurangen. De hann inte riktigt med att servera alla och kön verkade aldrig ta slut till nya öl

Fy fanken vilket segt och tungt långpass till bron. Blä! Knappt jag tog mig tillbaka även om sista biten ändå kändes hyfsat.

Nu blir det strax en dagsresa till stugan. Först handla lite och sedan så ...

29 oktober

Jag går nu in på min tredje vecka med "Hello fresh"-matkassar som jag får hem till dörren. Jag tycker det funkat bra hittills, men det hade varit lite roligare om jag hade någon att dela med. Laga mat ihop liksom.

Till kommande vecka har jag satsat större och kör med fyra portioner av varje rätt och väljer då att frysa in. Prismässigt blir det fördelaktigare och jag har inga problem med att äta samma sak. Det känns ändå som stor variation då det är så mycket ingredienser. Det är jag inte van med ;-)

Jag har en antal gratiskassar att ge bort och vill någon ha är det bara att höra av sig, så fixar jag. Du förbinder dig inte att köpa flera.

Jag har sedan en bra tid tillbaka kört ganska mycket med vegetariska måltider som jag gör. Det har kommit mycket gott. Skulle vilja rekommendera de här burgarna som har en mycket bra smak. En riktig fullträff! Väldigt mycket smak och annorlunda.

I morgon lördag hoppas jag komma ut på ett lite längre löppass. Hade tänkt att springa till nya Björnöbron som invigs på måndag och sedan tillbaka.

Sedan blir det ett besök på "Rocklunda Restaurangen" innan VSK-Örgryte och någon Coppersmiths innan fajten drar igång 15.00. Söndagen är sedan vigd för en heldag i stugan.

24 oktober
En riktigt bra helg i stugan. Vi är nu i princip helt klara.
Jag kommer fixa tiotalet säckar vit granitsten till grillplatsen.

Räcket behöver sköljas av och tvättas då det är lerigt eftersom vi flyttade det och lade ner det på marken vid det tillfället.

De tre bänkarna är fortfarande kvar i förrådet eftersom jag inte är klar.
Några foton om statusläget just nu. Som vanligt klicka på fotografierna för förstoring.

Åkte hem strax efter lunchtid i dag då Rodde hade padelmatch ...


21 oktober

Då var det strax helg igen och den här veckan på firman har varit ganska tung, men i dag var det bättre. Vi har tidigare i veckan haft både adresserade Biltemakataloger och Ica Buffé.

Planen inför helgen är att göra klart bygget i stugan. Vi åker ut på lördag och köper nytt virke.

Jag hann göra klart låga trallen i söndags. Det blev bra! Det är lite små justeringar kvar som är flytta ner den mörka brädan längst ner till höger för att dölja springorna mot nya trallen.

Jag ville också fimpa en bräda där på sidan för att få mer luftgenomströmning och kommer då få flytta alla andra utom den som är högst upp.

Jag lade ganska många stenplattor under trallen för att säkra upp och det blev också en hel del småreglar som kom till användning här.

I måndags fick jag hem min första kartong från "Hello fresh" och har lagat krispig kyckling med pommes och salladsmix.

Det är ytterligare två rätter och jag har också gjort pastan.

Jag kommer sedan få en ny låda på måndag och ska sedan utvärdera om jag ska fortsätta eller pausa. Det är ju en ändå lite att fixa, men för en familj med barn är det nog jättebra.

Vi fick mejl från Open Infra i dag och vet inte vad jag ska säga. Har inte hört att de ska vara i Bubbarsbo nu, men ska kolla i helgen. (haha)

16 oktober
I dag blir det fotboll i Eskilstuna. En otroligt viktig match för sportklubben i jakten på nytt kontrakt.

Tre olika supporterbussar avgår från Västerås. VSK Fotboll har en för de som hjälper klubben på t.ex. matcherna och sedan har supportrarna (VSK Sports och Green Army varsin där de samarbetar). En går från Arosvallen kl. 11.00 och en annan från centrum kl. 11.30 och båda går först till Pitchers i Eskilstuna.

Jag väljer Arosvallen och går här ifrån. Perfekt!

I morgon söndag åker jag kanske ut till stugan och gör klart trallen.
Jag kommer inte kunna göra något åt staketet eftersom där behöver det köpas nytt virke och en stolpe.

Finns också en del att göra på tomten som att börja samla upp löv. Tänkte köra med gräsklipparen på högsta klippläge och med uppsamlaren så slipper jag kratta. Har också en lövblås som går på el. Den suger dock inte upp lika bra som den blåser ;-)

I går kväll var jag på K-badet för första gången sedan i februari. Det kändes ganska OK med lite sim och en bastu och få svettas ut och rena kroppen (haha).

Den första jag såg där i bastun var såklart han som gillar killar. Helt otroligt. Han är otroligt kontaktsökande och med en obehaglig stirrig blick, men han verkar gett upp hoppet om mig och hejade inte ens. Jag nonchalerar han fullständigt och ja, jag sitter med badbyxorna på

Den här liraren tränar aldrig. Han rör sig mellan de två olika basturna som finns och var där när jag kom och när jag gick. Noterade dock att han strax därefter gick eftersom det inte var någon mer kvar och att badet skulle stänga klockan 20.00.

PS. Bostaden publicerades för 58 dagar sedan, den 19 augusti 2021. DS.

Kollade ni på Heds prästgård utanför Kolsva?!? Är det någon fler än jag som noterar på att kåken kom ut till försäljning i augusti och hux flux i början av oktober kommer ett bud på utgångspris och nu snart två veckor senare fortsätter man som vanligt.

Tror någon att en köpare ska behöva lägga över det här utgångspriset för att få kåken!?! De försöker skapa ett intresse och ett fulspel som är riktigt dåligt enligt mig. Det här är inte rent spel, men så här fungerar det i den här branschen. Det är många som blir blåsta på stora pengar och särskilt där priserna är höga.

Hade jag varit intresserad hade jag snackat med mäklaren och erbjudit t.ex. fem miljoner. Då har vi direkt en affär och en seriös sådan. Troligen hade mäklaren avböjt budet, men ändå kontaktat säljaren.

Eftersom budet de har inte är seriöst och hittepå och att de på ungefär två månaders tid inte hittat någon som vill betala 5,75 miljoner är jag säker på att de kommit med ett motbud och de hade varit riktigt korkade om de stått fast vid 5,75. Jag vet också att säljaren redan köpt nytt boende och ska flytta utomlands. De börjar säkert bli desperata.

Är det någon som läser det här som vill ha råd, input eller feedback inför en försäljning eller köp är det bara att höra av sig.

Jag tycker jag har bra koll här på läget om hur det fungerar och på speciella mäklare som kan vara bra eller mindre bra.

Rent generellt tycker jag många gör felet och köper för t.ex. miljonen. Du får en tvåa i Västerås ytterområden och hyran är på 4 000 kr.

Men köper du för 1,5 får du ett attraktivare läge och mer lägenhet för pengarna samt att hyran är på 3 000 kr. Här blir boendekostnaden lägre trots högre lån och mycket annat är bättre. Men såklart du måste ha koll på föreningens underhållsplan och vad de renoverat.

Sedan vet jag såklart att banken är mer restriktiv att låna ut pengar och därför får inte och kan alla inte köpa den dyrare trots att boendekostnaden på den blir lägre. Men man måste se helheten.

14 oktober
Det går ju dåligt med min träning som jag berättat. I måndagskväll efter klockan 20.00 drog jag ut på en kort löprunda och jag hann knappt börja förrän jag under Vallbybron blev omsprungen av en tjej.

Jag tassade med bakom och det var väl lugnt så, men jag gjorde inga försök att springa om eftersom jag skulle vika av vid kyrkogården och kolla graven. Jag hade kanske inte kapaciteten heller ;-)

Den här tjejen känner jag väl till lite så där. Hon bor i området och är i 40-årsåldern och hyfsat duktig, så man får väl acceptera att alla möjliga springer förbi en numera.

Tempot? Ja, uppskattar det någonstans runt milen på 50 minuter, men jag skulle ju bara springa dryga fem kilometer (haha)

I dag har vi i föreningen gjort filmning av våra avloppsrör för att kolla kvalitén.

Runt 2004 gjordes en relining av avloppsledningarna, men vi får se om återgärder behövs vidta och värsta scenariot är ju en fullständig rotrenovering av fastigheten. Det kommer såklart behövs någon gång, men kan man vänta t.ex. 10-15 år är det positivt tycker jag.

Kolla på den här kåken vid Heds kyrka --> här. Notera budet och när det inkom. Skriver mer när jag orkar ;-)

Stor skillnad på utrymme! Rejält dansgolv och plats för t.ex. långbord och paviljong som kan skydda mot både sol och väta.
Inga problem heller med t.ex. utomhusspa eller badtunna.

Det nya vi byggt mäter ca 210 cm mot bonden och är ca 675 cm långt.

Vi valde att förstärka upp med några lecablock och reglar som extra säkerhet.
Jag hade dessa saker över och bra att det kommer till användning.

Det här kommer bli bra! Bygger ihop med grillplatsen som nog kommer göras lite större och som kommer omringas av stolpar som är 70x70 mm.

Skönt att få bort gräset här och komma i bra och jämn nivå med gamla altan.

Den nya trallen ska gå till trappsteget till vänster.
Gör att trappsteget inte blir lika högt och vi kommer bättre upp i nivå.

11 oktober
En riktigt bra helg och inget regn på oss. Vi jobbade till mörkret i lördags och tog sedan fram strålkastaren och missade första halvlek mellan Sverige och Kosovo. Men självklart lyssnade vi på radio och hörde om straffen som till slut kom och målet där.

Sedan in i stugvärmen där brasan brunnit i flera timmar. Varmt och gott, men man blir bra dåsig. Eld tar syre! Vi gick en kortare promenad och tog lite frisk luft.

Två duschar och sedan var vi båda helt slut och lade oss strax efter klockan 22.00.

Upp och hoppa klockan 08.00. Frukost och lite titt på klassikern Rederiet innan vi drog igång klockan 09.00.

Sedan kom oväntat besök, men det blev inte Gevalia den här gången och vi tappade lite tempo när man ska vara social och bjuda på fika ;-)

Jobbade till cirka 17.15 innan det var dags att packa ihop och fara hemåt.

Det som återstår syns väl på fotografierna. Kommer behöva köpa en stolpe till och sedan det som behövs till staket på sidorna. Fronten av staketet återanvänder vi. Det kommer bli bra det här ...

9 oktober
Så har jag varit på min första begravning (så vitt jag vet) av en askurna. Jag tyckte det var fint ordnat där vi hämtade urnan och där fick vi också ett intyg av Svenska kyrkan.

Ingen av barnen vågade bära urnan och knappt blommorna, men sedan blev de nyfikna och ville känna hur tung urnan var när vi kom fram. Fyra-fem kilo skulle jag uppskatta och sedan fanns det ett snöre i toppen så det gick lättare att hissa ner den på djupet som var ungefär en meter.

Efter en halvtimme vid graven när klockan var 15.30 tackade vi för oss och ganska snabbt kom det en liten elbil med två personer som skulle fylla igen gropen. De ville väl hem och ta helg

Har nu bytt fördelararm (rotor) och fördelarlock på Golfen på eget initiativ och förhoppningsvis ska det här göra att bilen inte krånglar när den stått ute över natten och när det regnat. Det är inga stora pengar (några hundralappar) samt en liten slant till den som hjälpte mig att sätta in det här.

Här på Skogsvägen 15 har en ny frisörsalong vid namn MK Barber för killar öppnat. Jag tänkte att det skulle vara hur lugnt som helst att få en tid när det var drop in och vid lunchtid. Men tji fick jag. En kund satt i stolen och två andra i fåtöljer och väntade. Fullbokat hela fredagen och på lördag.

Boka kan man göra på hemsidan --> här

I stället fick jag tid över och kunde börja klippa föreningens gräsmattor. Sedan trimma och spruta ättika på grusytorna där det finns ogräs och vanligt gräs. Jobb finns alltid om man vill hitta.

Innan dess hade jag varit på Skälby och hjälpt till med en duschvägg och tidigare i veckan blev entrén upp till farsgubben klar. Den var full med ogräs och vanliga gräs, men jag pillade bort allt (tog flera timmar) och fyllde sedan igen med stenmjöl.

Samma sak har jag gjort här i bostadsföreningen och det ser mycket bättre ut. Även om man egentligen helst borde lägga om många plattor. Men det är ett större jobb ;-)

Jag tänkte fortsätta med det här senare bara tid finns och jag har lust så ...

8 oktober
Det blir två dagars byggande i stugan i helgen och det känns bra. Jag hoppas vi hinner mycket även om det är mörkt klockan 18.00.

När det varit sommar och ljust och har vi ofta kört till 22.00 på kvällen.

Mäklare Peter Balonius
Jag får ofta höra att jag borde blivit mäklare, men nu är inte så fallet men intresset finns.

Jag läser att priserna på bostadsmarknaden planar ut, vilket siffror från Svensk Mäklarstatistik visar. Men så här har det varit många gånger tidigare och så tar det snart fart igen.

Men den här uppgången kommer inte kunna fortsätta hela tiden. Några hundratusen hit eller dit verkar inte spela någon roll. Det är som det är låtsaspengar, men hur lång tid det för en genomsnittlig familj att spara ihop 300 000 kronor?!?

Jag tror också det här med budgivning borde tas bort. Det är inte sunt.

Jag har märkt ett större intresse för natur och landsbygd. Här är som ofta läget väldigt viktigt. Sjönära, avskilt och nära naturen ger stora pluspoäng.

Här skulle man kunna tro att nya fina badrum och kök spelar jättestor roll för slutpris, men jag tror ofta inte det. Risken är att du inte får tillbaka pengarna om du renoverar för att sälja. Äldre charm kan ibland vara bättre.

En kåk inte långt från Bubbarsbo gick för över fem miljoner. Här var läget A och O då varken kök eller badrum var något speciellt.

Den dagen farsan och Netha säljer huset är jag övertygad om att de nya ägarna blåser hela köket. Att de köpte nya köksluckor för typ 50 000 kronor med montering är helt betydelselöst för slutpriset. Kraven i dag är enorma och många vill sätta sin egen karaktär.

Att ett fristående hus i dag är friköpt spelar stor roll i alla fall för mig. Nytt tak och nya fönster är plus och själva läget är jätteviktigt. Men mycket annat vill jag fixa själv och bestämma.

Jag läste att hovrätten nu fastställt tingsrättens dom mot den gamla ishockeymålvakten Tommy Salo. Han döms till två månaders fängelse för grovt rattfylleri.

Tommy Salo ville själv ha villkorlig dom och samhällstjänst.

I överklagan stod det: "Tommy har både när han blev gripen och även vid dag för rättegång blivit hårt ansatt av pressen som har hängt ut honom med både namn och bild. Försvaret menar att det bör beaktas vid straffmätningen".

- Personligen har jag inget att säga om domen. Den är säkert rimlig och jag hade fått samma straff själv om jag åkt fast för grovt rattfylleri.

Däremot tycker jag det är förbannat dåligt att VLT som första tidning var de som först hängde ut Tommy Salo. Det är lågt och säger mycket om tidningen. Hade jag blivit dömd hade jag sluppit det här.

¨ Jag läser på Daniel Nordströms blogg som är VLT:s chefredaktör att: "VLT var den tidning som fälldes överlägset flest gånger av Pressens Opinionsnämnd under 2017. Fem fällningar är många och det här är en lista som ingen utgivare strävar efter att toppa. Antalet fällningar är emellertid ingenting jag ligger sömnlös över".

Till bloggen --> här

Vad jag tycker får ni räkna ut själva och det är upp till er att göra egna bedömningar.

Jag har också svårt för tjejen som skriver VLT:s ledare. Hon sluggar åt alla möjliga håll och kanter i jakt på mer klick till hemsidan och få reaktioner. Jag gäspar bara numera och orkar inte ens läsa och jag tror faktiskt många känner samma sak. Så kan det bli när man tappar trovärdighet.

Det är ju en helt annan dignitet på Richard Appelboms krönikor ...

6 oktober
Har varit mycket den här veckan. Har en begravning på fredag och det har varit en del att tänka på även om det är av mindre slag då det är en urna som ska ner i jorden. Det är alltså ingenting i kyrkan eller så.

I går var jag på fotboll och det var en mycket bra match och otroligt välbehövliga tre poäng. Blev t.o.m. någon pilsner både före och under match, men ibland måste man få unna sig även om det var en tisdag.

Jag har även anmält mig till bortaresa till Eskilstuna nästa lördag. Det ska bli kul! Kommer bli en rejäl holmgång, så bra att jag kan vila på söndag för det kommer behövas. Det blir ingen stuga eller något byggande den helgen.

Hörde att syrran och Rodde börjat kolla på Outlander. De är på första säsongen medan jag är på femte ;-) Men de kommer fastna och under våren 2022 beräknas den sjätte säsongen komma.

Serien är otroligt bra och skådisarna grymma. Väldigt starka och realistiska kärleksscener och även våldet. Jag tycker också att de två som det handlar mest om passar otroligt bra ihop. Jag tror stenhårt på att de känner äkta åtrå (haha)

Tittar jag på Caitriona Balfe är hon inte bara snygg. Hon har en otrolig energi och utstrålning som få. Många kan se bra ut, men hon har så otroligt mycket mer i alla fall i serien.

... Och tjejerna tycker säkert likadant om Sam Heughan

2 oktober
Lördag kväll och hemma i Vässan. Det har gått bra i dag och det var ett rejält lass vi hade med oss från Köping. 9 000 kronor drygt gick virket på.

För att nämna något hade vi 31 stycken brädor som var 510 cm. Två olika sorters stolpar (70x70 mm och 95x95 mm), reglar 45x170 mm och reglar 45x120 mm.

Delar av staketet återstår köpa.

Det är tre plintar kvar av tio att gräva ner. Det var väldigt lerigt att kasta upp jord. Fastade jättemycket lera under skorna och det var stora problem.

Sedan återstår mittenregeln som måste skarvas och de andra reglarna som går mot kåken.

Vi fortsätter sedan med golvet och sedan blir det lite pyssel att passa stolparna (de är inte uppe än) mot staketet vi plockat ner.

Sedan kommer det fattas ca 2x2 meter staket på sidorna, men vi fortsätter först med trallen mot grillplatsen och gamla altan.

Sedan kommer det förhoppningsvis bara återstå staket, kjol och front som blir av 120 mm brädor. Planen är att fortsätta nästa lördag-söndag om vädret är på vår sida.

PS. Skön kommentar från Viggo i går som tittade på mig och sade något i stil med: "Varför har du alltid något på gång? Och ska du bygga ut altan igen!?!" DS.


1 oktober
Då var det fredag kväll och har precis kommit hem från en kusinmiddag som var jättetrevlig. Mina kusiner kommer snart åka hem till USA och kommer sedan inte tillbaka förrän nästa år när det börjar bli varmt och sommar. När de nu återvänder kommer de till svensk högsommarväder. Lite avis är jag allt.

I morgon börjar vi byggandet i stugan. Förhoppningsvis klarar vi regnet. Klart säger en del regn, medan SMHI säger inget regn (prognos från fredag eftermiddag).

Vem ska man tro på? SMHI har flera gånger haft fel och jag har tänkt att kontakta de och fråga om deras mätstation vid Svansbo i Skinnskatteberg står fel eller är trasig. Jag är helt seriös för ibland säger Klart 100 procent chans på regn och SMHI visar inget och det regnar massor (Haha)

Att bygga utomhus när det regnar är annars inte jättekul. Vi kommer möjligen bara köra lördagen och åker sedan hem. Vi fortsätter sedan nästa helg hoppas jag och räknar med att vi kommer behöva fyra dagar för att fixa alltihopa.

Jag är nästan som en kalv på grönbete när det gäller det här och har svårt att sova ibland. Jag har funderat mycket hela veckan och det är mycket att tänka på. Jag är hoppfull och inspirerad.

Jag skulle i vanlig ordning kunna skriva mycket om bostadsmarknaden, men tiden räcker inte till och du måste ju också ha inspiration.

Jag hör konstiga saker och reagerar på konstiga prissättningar, men ibland måste du tänka själv och fundera. Inte ha så bråttom och rådfråga andra om du saknar kunskap. Det blir bättre så. Tro mig.

Jag skruvar inte isär min bil eftersom jag saknar kunskapen och vet andra som är bättre på det. Då är det bättre att ta hjälp.

Hör några som köpte kåk, men de visste inte att kåken INTE var friköpt. Det kostar bara några hundratusen, men det är väl kaffepengar för många.

De trodde också de hade fiber för det har ju alla i storstan, men det där var ett dödsbo och tanten på 90+. Tror ni fiberanslutning fanns!?! Nope, 30 000 kronor för det och det tar dessutom flera månader att få. Kanske ett halvår innan allt är fixat och driftsatt.

Trots att farsan för att ta ett exempel beställde för länge sedan tror de att han kommer ha först i mitten av oktober. Allt är dock färdigt, men det måste också driftsättas och det verkar ta flera veckor.

Eller mäklaren som ringde upp kunden som förlorat budgivningen och frågar om de vill köpa ändå eftersom den andra som vann inte fick lån. Hur man då kan stå fast vid sitt bud är en gåta för mig. Man har ju budat mot ett spöke! Och allt ska ju tas om eller så köper man för utgångspris. Men mäklare är fräcka och säg aldrig vad du har lånelöfte på eller är din gräns ;-)

Visa inga känslor överhuvudtaget och försök ha pokeransikte.

Kollar slutpriser på Hemnet för Västerås och nästan allt blir dyrare än utgångspris. Tomter går ofta upp över 50 procent.

En fin tvåa i min förening var utsatt i mitt tycke som lockpris och den gick också upp
355 000 kronor. Men vem bryr sig? ;-)

Jag blev i dag nyfiken på ett hus på Ekbacken för sju miljoner. Vem bor där? Jag brukar gissa och brukar ofta pricka väldigt rätt när det gäller t.ex. ålder när du kollar stil och inredning.

Här var kvinnan dold på ratsit, (fråga mig inte varför) men jag är ju nyfiken av mig och googlar du inte får du inte veta. Jag hittade då tjejen som själv lagt ut den här videon på Youtube --> här och för ganska exakt ett år sedan. Sedan har de även ett litet hus i Luleå och den länken hittar ni också på sidan.

Jag vet inte vad jag ska säga mer. Jag skulle väl inte uppskatta om min tjej (i Luleå) visade huset vårt i bara bikini, men vem bryr sig ;-)

Nä, ska nog titta lite på Outlander innan det blir en Tarzan och sedan kommer Johan Blund och säger god natt. Zzzzzzzzz ...

Det kommer bli åka av i morgon och vi är kända för att jobba hårt. Tro mig.

27 september
Hade en finfin helg ute i stugan. Perfekt sensommarväder! Synd att vi inte på allvar började med altanbygget nu, men jag arbetade ändå väldigt hårt. Mycket att förbereda.

Köpte tiotalet betongplintar som ska grävas ner och varje pjäs väger 35 kilo.

Bara golvet (145 mm) kommer gå loss på cirka 5 000 kronor. Sedan tillkommer bland annat reglar, stolpar och staket. Men jag anser att det kommer vara värt det alla dagar i veckan.

Det gamla staket i fronten kommer såklart återanvändas och för golvet på gräsmattan till grillplatsen och delar av gruset fram till gamla altan kommer spillvirke användas från gamla projekt som underlag till reglar och fästa skruvar i.

Sedan lägger vi dessa på plattor så reglarna inte ligger direkt på jord och där det finns gräs lägger vi även en fiberduk. En sådan finns redan under gruset.

Dammen kommer inte gå in under altanen någonstans eftersom det blir lite för komplicerat med dammduken och plintarna. Känns inte värt besväret.

Kontakt: Peter Balonius