Söndag
Det har varit några intensiva dagar här. Vi åkte ut till stugan i torsdags när vi slutat våra jobb och Rodde tyckte vi kunde börja med trallen vid huvudentrén. Det var nog bra det och det blev två timmar och vi hann hyfsat mycket.

Jag och Viggo sov i lillstugan. Sedan fortsatte vi snickrandet och byggandet på förmiddagen på Midsommarafton även om jag också klippte gräset och putsade fönstren utvändigt.

Runt 12.00 kom gästerna och vi blev totalt 13 stycken varav sex stycken var barn under 17 år.

Det var ovanligt mycket folk på ängen när midsommarstången skulle resas och det skulle dansas och sjungas. Jag tror det var åtminstone 80 personer, men så var vädret bra i år även om det blåste lite mycket.

Det blev ingen dans för mig, men bad två gånger och sedan körde vi en uppskattad femkamp. Damerna och minstingen Vera vann till slut sammantaget, men det var väl som vanligt mycket fusk inblandat när tjejer och ungar ska möta vuxna män ;-)

På kvällen blev det grillning och runt midnatt åkte sällskapet hemåt. Ja, som ni förstår var det mycket sparsamt drickande, men man kan ha kul ändå! Jag blev bjuden på en starköl, men drack sedan bara två stycken lättöl och det fungerande alldeles utmärkt.

Jag var sedan uppe först på midsommardagen och började fortsätta med byggandet som i princip blev klart innan vi åkte hemåt i söndags. Jag tog en slarvig bild som ses här. Jag tyckte det blev stabilt och bra. Golvet kom också upp mer i nivå med entrédörren och golvet inomhus.

Jag måste bara bjuda på den här grejen. Vid 40+ har jag troligen fått äta det äckligaste jag gjort. När jag och syrran städade innan läggdags mot söndagen, så låg det en liten påse på bänken i köket. Jag frågade var det var, men syrran visste inte.

När jag sedan var först uppe på morgonen fanns det dåligt med frukost och endast fyra baguetter som var ämnade till några andra. Jag kollade då i kylskåpet och där inne låg den lilla påsen, som jag trodde någon bakat och att det var typ små kokosbollar. Det hade ju varit lite sötsaker under dagen och jag antog att någon av gästerna hade bakat. Jag tog en tugga, men upptäckte sedan att det var från Sallys kattlåda! Rodde hade alltså städat kattlådan och det var de klumparna som jag trodde var kokosbollar. Ja, ja, det var helt sjukt och det var många som skrattade både högt och länge.

Tisdag
Det här är sista veckan som jag ska vara på depån på Kopparlunden och "bara" köra brevbäring. Det känns väl skönt även om jag tycker det gått väldigt bra på depån.

Men visst är det tufft att enbart köra brevbäring och inte ha något annat som det är på hubben. På hubben kommer det även bli bättre arbetstider, så jag kommer hem tidigare. Måndag-tisdag nu har jag slutat klockan 18.00 och i går var jag hemma 18.30 och sedan blev det en tur till Ramnäs på cykeln.

Fick en matlåda av syrran så jag slapp fixa en matlåda till i dag och jag var hemma klockan 22.00.

I lördags var jag trött efter cyklingen. Det blev en tur till mina vänner på Aros pizzeria där jag beställde "Lindelöfs tallrik" som den kallas. En extra stor kebabtallrik som är Victor Nilsson Lindelöf favorit när han är hemma i Västerås. Jag orkade inte hela, men åt allt senare!

Jag börjar bli riktigt nöjd med baksidan. Titta vilken fin gräsmatta!
Tänk på att det är en skogstomt och är ett fritidsboende ;-)

Värmepumpen till höger ska få ett permanent tak. Jag funderar bara på hur det ska bli och här tar jag gärna hjälp av duktiga Rodde.

Den ska även bli en liten trapp till höger upp till trallen.
Kuriosa. När man bygger med trä bli det lätt springor. Jag har börjat täta mycket med latex som sedan målas över. Det blir snyggare! Och det kommer bli lättare att måla nästa gång när kåken ska målas då det är tätt. Det är detaljerna som gör det

Ny trall kommer läggas vid huvudentrén. Jag behåller den gamla och lägger den nya över. Men jag tänkte behålla staketet och det ovanför.

Morfar har som vanligt varit otroligt noggrann och duktig när han byggt och jag har börjat fräst bort för att kunna få in den nya trallen på ett snyggt sätt och kunna gömma eventuella springor som blir mot staketstolparna. Ja, det är lite pyssel och knåp och det är inte samma dimission på trallen varken på höjd eller bredd.

Efter fotbollen blev det sedan en tur till stugan. Kom fram strax före 22.00, men lyckades fixa på tomten och vattna t.ex. innan det blev för mörkt vid midnatt.

Började sedan arbeta 08.30 på söndag på tomten med målning och gräsklippning och mycket annat. Åkte hem söndag kväll 21.45. Syrrans familj kom ut över dagen och käkade och badade.

Jag var hos Pentti i fredags och fick hälen tejpad, men vi vet inte om det kommer funka och bli bättre. Vi vet båda att det här är en knepig skada och det finns liksom inget quick fix. Jag har också minskat ner på mina löppass eftersom det är framför allt löpningen som orsakar besvären på hälen.

Flera vänner som i dag cyklat 30 mil runt Vättern i samband med Vätternrundan.
Det är en imponerande prestation och grattis alla som är i mål!

Snabbast av dem jag känner hyfsat var väl mina träningskompisar som cyklade i två olika grupper och kom in på finfina tider som 8.48 och 8.42. Därmed slog dem min senaste och snabbaste tid från 2013 med råge!

Personligen blev det i dag ”bara” en cykeltur på cirka 12 mil ...


Torsdag
Har snart varit tillbaka på firma posten och arbetat två veckor. Det har gått riktigt bra och jag har bland annat delat ut hela 722 14 och 722 16. Även på Bomansgatan och Rönnbergagatan.

Den här veckan kör jag innanför cityringen med elcykel och har samtidigt en sommarvikarie med mig.

I måndags var jag hemma strax efter 18.00. Sedan lite mat och ut och hoja till Ramnäs. En snabbdusch och sedan till syrran och Rodde för att kolla Spanien mot Sverige.

Det verkade som Rodde och Viggo hejade på Spanjorerna och jag fick åka hem med svansen mellan benen. Sicken plattmatch av de gula! För mig är det en gåta att Alexander Isak får börja på bänken och kommer in så sent. Då är det för sent ...

Samma sak med damerna. Såg bara en liten del av matchen, men såklart den där Madelen Janogy ska spela från start!

I morgon efter jobbet ska jag besöka Pentti Pitkänen och hans Fysioterapi. Pentti ska få kolla på min häl eftersom jag börjar tröttna på att inte bli riktigt bra.

Drömmen vore att kunna tejpa och köra på som vanligt direkt. Jag har tagit bort hela hälkappan på ett par olika skor för att inte irritera mer än nödvändigt.

* Många foton från Uppsala triathlon --> här

Måndag
I helgen har jag och Rodde lagt trall. Det är väl årets stora projekt därute. Den gamla trallen började bli dålig och var av klenare dimission. Jag hade också gjort missen att försöka täckmåla den och det blev inte bra.

Efter att kollat reglarna under som såg bra ut beslutade vi att den gamla trallen skulle få ligga kvar och det var nog ett bra beslut!

Trallen går även in i förrådet, men det syns inte på bilderna. Jag ska även lägga ny trall vid tillfälle vid huvudentrén. Den är redan köpt och ligger på baksidan.

PS. det vita som syns på väggarna på förrådet ska målas. Det är en lagning/tätning som ännu inte hunnits täckmålas. Underhåll är viktigt! En riktigt bra kvalitetsfärg som rekommenderas är Beckers perfekt akrylat plus DS.


Härlig cykling på nationaldagen!
Årets varmaste dag (?) bjöd på en tur som blev drygt tolv mil och gick till Köping, Hallstahammar, Surahammar, Ramnäs, Skultuna, Tillberga och Västerås. För mig blev det även ett bad i Sura. Riktigt varmt och skönt!

Trots att jag tyckte jag drack hyfsat och dessutom blev bjuden på en Cola och åt ett par stora bitar vattenmelon när jag kom hem hade jag tappat ungefär två kilo i vikt. Minus alltså! Jag hade fyra stora vattenflaskor på cykeln.


Den här trion ska cykla Vätternrundan med målet sub9 timmar. Det kommer de fixa galant! Och tjejerna har den stora äran att få göra det tillsammans med Roberto Vacchi och Cykloteket. Där överskottet går till Sockertoppen. Varje startplats går på 5 000:-

De här två brudarna är stenhårda och tro inte du hänger av dem "bara" för att du cyklar i 35 km/h ;-) Sedan april har de cyklat över 200 mil!

Idylliskt vackert utanför Hallstahammar! Tallskog, ny asfalt, perfekt väder och finfin natur med vattendrag ;-)

När jag tränar vill jag helst ligga först eller sist och en bit bakom de andra. Men jag är inte bättre för det, men det blir jobbigare. Det har också en hel del med säkerheten att göra när man kör på en tempocykel och inte får samma överblick. De andra tre kör ju på vanliga racercyklar ...

No drafting! ;-)
I år är jag den enda som siktar på Ironman, men i fjol körde alla fyra. Där är reglerna att det ska vara minst tolv meter mellan cyklarna, men i praktiken brukar det vara mindre delvis beroende på att det är för många anmälda och för trångt utmed banan.


Strömskär. En stuga här för 1 095 000:- känns alldeles för lite! Kika --> här

Mer träning minskar risken för livsstilssjukdomar
"Rekommendationen är 150 minuter pulshöjande träning i veckan plus styrketräning vid två-tre tillfällen" --> här

Torsdag
Laddar för ett långpass på cykeln i goda vänners lag.
Veckan som gått har varit väldigt intensiv på alla sätt och vis. Jag började på posten i måndags och det har varit fullt upp. I måndags hade jag fem separata flöden att hålla reda på och på en slinga som jag delvis aldrig kört.

Värmen har kommit! Jag kör bara uppgångar och är mestadels innanför Cityringen, men har även kört på Bomans- och Rönnbergagatan.

Jag vill rikta ett stort tack till kamrater och ledare (chefer) som varit schyssta och det har gått snabbt att komma in i jobbet.

Jag har varit på depån i Kopparlunden och där är vi inte så många och jag har delat ut post hela dagen! Hade någon sagt för tio år sedan att vissa bara hade kunnat dela ut post en hel arbetsdag hade jag skakat på huvudet och skrattat.

När jag kom hem i går klippte jag gräset åt föreningen och det tog ganska precis 90 minuter. Det är också tungt! Gräsklipparen ska vara självgående, men något är trasigt så jag får dra den där tunga gamla klipparen fram- och tillbaka och svetten sprutade i värmen. Kanske kan jag få hem en gräsklippare (har en extra över) från stugan efter helgen. Jag och Rodde ska dit och börja fixa trallen på baksidan. Det ska bli nice!

Söndag
Det blev bra tryck i dag på cyklingen! Jag tror vi fick ihop närmare 32 i snitt och då tog vi det dessutom lugnt ibland och pratade.

Jag hade lite problem på slutet de sista par milen att följa då det gick fortare och kanske runt 35-38 km/h. Sedan vill jag inte ligga för nära med tempocykeln medan de kör på vanliga racer. Jag vill inte heller ha något gratis så, men nu var det mer trötta ben!
Jag hade nog släppt en lucka på närmare 100 meter som mest, men fick tillbaka lite krafter på slutet och kom ifatt eller var det de som saktade in och väntade in mig?!?

Laddar för en cykeltur till Köping med två vänner. Det sägs att den här slingan är runt nio mil och det kanske räcker.

I fredags fick jag åka med syrrans familj ut till stugan. Det var trevligt och med en övernattning medan de åker hem i dag. Planen var att hoja på min mountainbike hem på lördagen och så blev det.

Vädret var dock inte roligt! Det regnade under hela turen och jag cyklade barbent.
Ingen riktig regnjacka och efter ett par mil var skorna och strumporna dyngsura. Det sprutade upp vatten där bak och även där fram i ansiktet. Fingrarna och händerna blev stela och temperaturen var bara runt 11-12 grader.

Jag var rätt förstörd när jag kom hem. Hoppas jag inte drar på mig någon förkylning. Men de som körde Siljan runt som gick för 52:a gången hade det ännu värre eftersom de hade enbart 5-8 plusgrader och spöregn. Däremot hade det varit helt perfekt att springa Stockholm maraton i går. Helt perfekt löparväder för maraton! ;-)

På tal om vikten är det inget som går spikrakt ner utan i dag gällde t.ex. 79,1 kilo. Men tendensen är tydlig och jag är på väg neråt.

Fredag
Det var ett tag sedan jag skrev om mitt viktmål. Men i dag vid lunch efter cirka fem kilometer löpning visade vågen som syns 77,8 kilo! Och det är jag mycket nöjd med ;-) Det återstår alltså fem kilo ungefär till första augusti.

När jag kom genom tunneln under E18 vid Rocklunda mötte jag flera VSK-spelare som kom från Blåsbo. Tsouka, Hellgren och Tronêt kom tillsammans. Sedan kom Emil Skogh själv och såg sammanbiten ut. Jag önskade honom lycka till inför matchen i morgon mot Halmstad på bortaplan och han tackade.

Jag provade också något drastiskt genom att ta bort en bit från baksidan på en gammal löparsko. Att öppna upp där hälen är och för att lätta på trycket. Jag tyckte det blev bättre helt klart.

Eftersom hälen har en liten utbuktning är det väldigt svårt att springa och inte irritera den. Men kanske kan det här var en lösning och om det verkar funka får jag prova med någon mera sko.

Jag såg tidigare i veckan den direktsändning om misstroendeomröstningen i Riksdagen om Annika Strandhäll. Det måste vara en väldigt jobbig upplevelse. Det kändes nästan som mobbing där det fanns två läger. Hela Riksdagen var där för en sak och det var kraftfulla tal från alla partier där det var för eller emot.

Tisdagens omröstning slutade med att 172 röstade för misstroendeförklaringen.
Det hade behövts 175 röster för att fälla henne. Därmed klarade sig Strandhäll med tre rösters marginal och får sitta kvar som socialförsäkringsminister.

113 ledamöter röstade nej till misstroendeförklaringen och 59 ledamöter avstod från att rösta.
Både Centerpartiet och Vänsterpartiet la ner sina röster, precis som de tidigare sagt att de skulle göra.

Om jag hade varit typ Liberal och suttit där och så hade partiledningen bestämt att vi skulle rösta för att fälla henne, så hade det känts svårt för mig eftersom jag tycker något annat. Jag hoppas jag hade haft karaktären att lägga ner min röst även om jag skulle bli utfryst av mina partikamrater.

Granskningen i KU (Konstitutionsutskottet) är snart klar och där får vi se svart på vitt.

Rent krasst tycker jag också en regering borde få flytta på en generaldirektör om de inte är nöjda. Ofta får de bara något nytt toppjobb!

I tisdags så svarade också Lars Adaktusson (KD) på den kritik som riktas mot honom. Men jag förstår liksom inte! 22 gånger har han röstat emot aborträtten, men säger att han röstat nej eftersom EU inte ska bestämma hur det ska vara i Sverige. Men kunde han inte lagt ner sin röst? Han har ju nu tagit ställning i en fråga och vad var det egentligen han röstade nej till?!? Nej, Lars Adaktusson känns inte trovärdig och hans (bort)förklaring känns konstig även om han lade till: "Jag är inte ofelbar". Nej, vem f-n är det! (Peters anm.)

Härlig 91-åring! ;-)
91-årige Knut är äldst i Stockholm Marathon --> här

Såg en gammal bild från stugan på Facebook som minne för åtta år sedan. Vilken resa och förändring det varit. Sanslöst! Och jag är stolt för drivet jag haft ...

Efter cyklingen i går kollade jag på Girot och vilken etapp det blev! Även om Nico Denz inte kom först gillade jag han mest. Vilket otroligt jobb där framme där han pumpade på tillsammans med två andra!

Hur många mil körde trion ihop? Det var ju bra många mer än tio av etapp 18 som gick mellan Valdaora och Santa Maria di Sala (22 mil).

Förstår dock inte varför de inte gasade på upploppet för nu kom klungan ifatt alla utom Damiano Cima!

Det var också kul att se när Nico Denz anförde trion och när han ville bli avlöst i täten då ryckte han bara lite i armbågen! Det skulle jag också ha behövt gjort i går (haha).

Med facit i hand så skulle jag inte åkt om grupperna utan legat kvar bakom och finlirat. Hade ju kunnat sparat krafterna och stuckit sista fem kilometerna.

Jag fick också en tillsägelse i går från första gruppen om att falla tillbaka när jag blev omkörd eftersom de inte ville åka tre i bredd. Jag har väl ingen skyldighet till det, men var schysst. Annars är det väl gruppen som får dra på lite och trampa!

Jag kan också förstå att vissa bilar blev lite förbannade eftersom vissa grupper tog upp ganska mycket av vägen. När vi är ute och tränar kör vi i princip bara på led. Men då är det också folk som framför allt kör triathlon och inte landsväg. Vi är ju ganska få också.

Torsdag
I dag var det Västeråscykeln som är en manifestation för cyklingen i Västerås.
Säkert något hundratal som deltog och det fanns tre sträckor att välja på i 125 km, 82 km och 34 km. Jag valde den långa som bilden visar ovan.

Det här är ingen tävling, men många är seriösa och tränar inför Vätternrundan.
Givetvis försöker man åka i olika grupper som är jämbördiga där man turas om att dra och har en måltid man siktar på. Eftersom jag inte var anmäld så, men ofta kör sträckan valde jag att åka helt solo.

Jag ska inte heller köra Vätternrundan och träna på att cykla i grupp utan köra Ironman 70.3 Jönköping och Ironman Kalmar och där gäller 12 meter lucka mellan cyklisterna. Man ska träna på det man ska köra!

Jag visste att flera kompisar skulle köra och att de första skulle ge sig i väg från klockan 09.00 då de som skulle åka långa fick börja åka. Jag lämnade hemmet senare än vad jag tänkt och kom inte i väg förrän 09.40. Min känsla var då att jag skulle få svårt att komma i fatt mina vänner eftersom de är bra och åker i grupp.

Jag öppnade starkt och hade 34,2 km till Virsbo. Sedan kom backarna runt Ängelsberg och snittet gick ner lite grann. Men sedan efter Västerfärnebo där snittet var nästan 34 kom motvinden och jag tappade massor. Jag blev väldigt trött och min cykling i dag skulle jag vilja beskriva som ett av de värsta passen jag haft någonsin.

I Sätra brunn vid ett av tre officiella depåstopp hann jag precis heja på tre vänner från två olika grupper som hade måltid på ungefär 30 km/h i snitt. Det var typ mitt enda lilla korta stopp. Att jag kunde komma ifatt berodde såklart på en hyfsat stark cykling, men också att de stannat ett par gånger vid kontrollerna.

Uppkäkad av två grupper!
Efter att en kort tid legat längst bak i gruppen med två vänner (Det var som dag och natt mellan att ligga först själv eller längst bak i en grupp) gick jag om och passerade sedan snabbt även den andra gruppen. Det var onödigt! För när vi sedan svängde av mot Skultuna passerade första gruppen mig två gånger. Jag ville dock inte ligga i klungan utan lade mig 10-12 meter bakom. Strax innan Skultuna tappade jag dock mer då jag började fippla med en vattenflaska.

Sedan kom även den andra gruppen i fatt på slutet och jag var då helt dränerad på energi. Men jag var envis som en åsna och vägrade lägga mig i gruppen och ta vindskydd. Men jag höll även på att tappa dem, men nu var vi nästan framme, så jag klarade det på hörntänderna.

Mitt snitt hamnade på precis 31 km/h. Att jag hade 20 km löpning i går tror jag inte spelade någon som helst roll! Det var bara jävligt tungt i dag ...

Sammanfattningsvis ensam är inte så stark som man tror
Men samtidigt var det ingen som cyklade om mig ensam eller någon som cyklade om mig som jag inte cyklat om först. Det gäller att hitta ljusglimtarna (haha)

Söndag
Man behöver inte skriva ut hur mycket man tränar. Men! Det har den senaste tiden varit mycket fokus på cykling. Förra helgen var det ett pass på ca 12 mil på lördagen.
Dagen innan hade jag simmat och sprungit nästan 30 km.

Sedan blev det 12 mil igen på hojen på tisdag.

På onsdag körde jag tillsammans med Fia närmare sex mil till Ramnäs och i fredags blev det dryga åtta mil till Västerfärnebo. Jag hade 35,4 km/h i snitt från norrleden innan jag vände och den sträckan är ganska "exakt" fyra mil.

Men det var väldigt tungt och blåsigt tillbaka och jag kom precis upp över 30 km/h i snitt på hemvägen. Jag körde solo och i går lördag blev det en tur till Ramnäs. Bara sedan tisdagen har jag cyklat ungefär 30 mil.

När jag körde Vätternrundan brukade jag komma med ungefär 30 mil totalt. Okej, att jag då ofta kombinerade med Stockholm maraton. Men visst är jag i dag en mycket bättre cyklist än när jag senast cyklade Vätternrundan 2013.

I går kollade jag på delar av den tuffaste Ironman som finns i Ironman Lanzarote. Här räknar jag enbart med de officiella IM-tävlingarna och inte t.ex. Norseman. Tävlingen i går var brutal! Jag tror det var vindar på runt 20 meter i sekunden och cyklingen är väldigt kuperad. Ingen av proffsherrarna klarade t.ex. att cykla under fem timmar.

Ett tag ledde 42-årige tysken Andreas Raelert. Han har meriter från OS och har flera medaljplaceringar på Hawaii. En levande legend inom triathlonsporten! Men han fick bryta p.g.a. kramp.

41-årige Rachel Mcbride ledde ett kort tag proffsklassen för tjejerna. Hon cyklade på en vanlig racer eftersom hon cyklat omkull för någon vecka sedan och hade problem med armbågen.

Emma Pallant en av de stora favoriterna fick likt Andreas Raelert bryta p.g.a. kramp.

Belgaren Frederik Van Lierde som vann i går har vunnit tuffa Ironman Nice fem gånger och även Ironman World Championships på Hawaii med tiden 8:12:29. Året var 2013 och han fyllde dessutom 40 år i går!

Maja Stage Nielsen kom tvåa bland tjejerna. Det otroliga med henne är att hon också varit golfproffs! De skojade om att Tiger Woods också kommer som proffs i triathlon och tar en fin placering på VM på Hawaii som Maja gjorde i fjol, men det kommer inte hända tro mig ;-)

Jag måste också få skriva lite om vår svenska stjärna Åsa Lundström. Hon förtjänar stor respekt. Hon mötte väggen i går efter 30 km löpning när hon låg trea. Magen kollapsade och de sista tio beskriver hon som de tuffaste i sitt liv. Hon skriver med egna ord att hon borde ha börjat gå eller brutit, men det har hon aldrig tidigare gjort under någon av sina 25 stycken Ironman och hon ville inte att gårdagen skulle bli den första.

Åsa Lundström var totalt färdig i mål och behövde 2,5 timmar läkarvård. Bilderna har jag själv tagit direkt från målgången i går. Stor respekt Åsa! Hjältar glömmer man inte i första taget ...


Vi som badar och simmar här. Kolla hur mycket saker som finns på botten!

Fredag
Klarade senaste godkänt tentan med bravur. 42 av 44 poäng, men det var nog en snäll rättning.

Det händer otroligt mycket just nu inom svensk politik. Tyvärr, är det många mindre bra saker som kommer fram. Är man folkvald och sitter i Sveriges riksdag, så har man en bra lön och förmåner på det, men mycket vill ha mer!

Ett flertal har avgått som blev valda i höstas och det här spär så klart på politikerföraktet och det är inte bra.

Det mest otäcka är annars att läsa mångas kommentarer på sociala medier och jag har t.ex. slutat att läsa Aftonbladet och Expressen. Det är sjukt vad många knäppgökar det verkar finnas och nu för tiden verkar man kunna få tycka vad som helst. Det verkar också vara spritt mellan könen och finns i alla åldrar.

Att adrenalinstinna unga män kan vara hatiska har man fattat, men nu har även tjejer och kvinnor kommit med. Och många äldre. Folk som levt 60-70 år borde ha bättre omdöme och inte klaga så mycket, men det här finns bland alla. Jag menar bara att med ålder borde vishet komma. Inte hat och egoism. Det är otäckt att egoismen ökar i samhället.

Lars Adaktusson ställer in sin medverkan vid SVT:s valvaka.

Annars har den här veckan handlat oerhört mycket om Sverigedemokraterna Peter Lundgren, men jag tycker det hela fått orimliga proportioner. Även om jag inte gillar SD blir det larvigt till slut. Peter Lundgren har tagit någon SD-kvinna på brösten förra året, men hon som blivit drabbat har själv sagt att saken är utagerad och att de är fortsatt är vänner och pratar. Jag försvarar så klart inte beteendet, men till slut så blir det bara för mycket. Det är ju ingen våldtäkt och den som är drabbad har förlåtit.

Sedan har vi det här Annika Strandhälls politiska framtid. Jag kan inte avgöra om hon kan sitta kvar eller om hon får gå. Men hur kan Moderaterna dra upp det här med misstroendeförklaring i riksdagen nu?!? Jag tror bara det är valfläsk eller också är det så att Moderaterna vet hur det kommer att gå för Annika Strandhäll och att de sedan kan säga: Vad var det vi sa!?!

Bakgrunden till Annika Strandhäll är omständigheterna hur Ann-Marie Begler sparkades som chef för Försäkringskassan i april 2018. Det är ju väldigt länge sedan, så varför komma nu med det här?

Det sjuka är ju också att Konstitutionsutskottet, KU snart är klara med utredningen om Annika Strandhälls eventuella skuld. Där de på ett seriöst sätt kommer avgöra skuldfrågan.

Moderaterna som tog initiativ till att väcka frågan om misstroende backades direkt upp av Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna. Och jag är inte förvånad (Peters anm.) Sedan även av Liberalerna. Men här tror jag inte det var Björklunds önskan utan han blev överkörd av partiledningen.

Just nu saknas det en röst för att fälla Strandhäll i Riksdagen om de fyra partierna röstar som ledningen vill!

Centern har ännu inte tagit ställning och min känsla säger att de inte vill gå händelserna i förväg och vill göra rätt saker i rätt ordningen. Cred! Och respekt till Annie Lööf.

Återigen så kan inte jag avgöra om Strandhäll tvingas gå. Det är möjligt att hon får. Men att göra som Ulf Kristersson och Moderaterna är småaktigt och för mig framstår de som dåliga förlorare.

Onsdag
Jag var nere på bibblan och förtidsröstade. Det blev en röst på nummer tre på listan vid namn Jytte Guteland som är europaparlamentariker. Jag tycker hon verkar vara en duktig tjej ;-)

Det blev lite rörigt i lokalen och det började med hon framför mig. Hon var från Köping, men förtidsröstade som sagt i Västerås och de råkade lägga hennes röst i fel låda som är plomberad och inte från öppnas. Men det löser sig säkert när de öppnar lådorna ;-)

Sedan fick jag visa legitimation två gånger, men det skrattade vi bara åt.

Men det roliga var hon bredvid mig för där hände något de aldrig tidigare varit med om. Jag fattade inte riktigt, men hennes röst och kuvert som hade lagts i ville hon ångra eller om något var fel. De ansvariga kunde inte öppna, men om hon litade på dem så kunde de ändra när de öppnade eftersom numret var reggat, men det verkade hon inte vilja.

Sedan kom ytterligare en in i handlingen och föreslog att hon skulle rösta på nytt på valdagen för då är det den som gäller, men då lade hon snabbt till att hon förtidsröstade bara för att hon inte kunde rösta på valdagen. Hur det gick till slut vet jag faktiskt inte. Men det var den här situationen och den före med Köping som gjorde att det tog längre tid för mig och det blev t.o.m. kö bakom

Och efter att ha fixat mat och cyklat på min gamla gata (Sturegatan) noterade jag en parkerad Lamborghini. Den var svart och av nyare modell och de brukar i alla fall kosta över två miljoner om man nu tycker Svanå var för dyrt ...

Lamborghini (2017) på Blocket --> här

Tisdag
Tung cykling i dag. Västerås, Skultuna, Ramnäs, Virsbo, Ängelsberg, Västerfärnebo, Svanå, Skultuna innan jag kom hem till Vässan.

När jag lämnade hemmet var det 25 grader i skuggan och jag skulle i flera timmar cykla i gassande solsken. Runt tolv mil blev det. Trots fyra vattenflaskor på cykeln fick jag fylla på vid Västervåla kyrka utanför Ängelsberg.

På tal om gemytliga Svanå, så är bruk & säteriet till salu --> här. De vill ha 175 och då snackar vi inte tusenlappar utan miljoner! Men jag tror det finns bra prutmån

Det gick bra i lördags med cyklingen. Jag hade piggare ben än jag trodde och fick agera lok åt brudarna.

Strax före Skultuna åkte vi om en grupp på runt sex cyklister och jag noterade att de också svängde av mot Ramnäs. Försöker de hänga på? Ja, möjligt!

Efter ett bomstopp i Ramnäs på några minuter kom de ifatt och vi hann snacka lite grann.

Sedan försökte de ta våra ryggar och jag fick frågan om jag ville bli avbytt som lokförare. Jag tackade nej och tog det nästan som en förolämpning vilket det säkert inte alls var.

Efter att ha legat på ganska hårt därefter mot Virsbo fick gruppen släppa även om säkert några hade kunnat gå med, men huvudsaken var att mina tjejer låg kvar och de gjorde de även om de säkert fick grina lite illa i farter runt 35 km/h. Här var det inte tal om någon klungkörning utan man fick vara glad om man klarade ta ryggen framför ...

Men om jag var styv i korken här, så mötte vi sedan ett grabbgäng från Norbergs cykelklubb som kom mot oss och där gick det hyfsat fort i bra vindar. Tveksamt om man tagit deras ryggar och snart mötte vi någon eftersläntrare som tvingats släppa från samma klubb och i färgerna gult och svart ...

Fredag
I dag hade vi en liten tenta som man bara kan bli godkänd på i "personalekonomi och personalredovisning". Det krävs G för att komma vidare i kursen, men det är nästa tenta efter sommaren som sätter betyget som kan bli icke godkänd, godkänd eller väl godkänd.

Jag följde upp mitt cykelpass i tisdags, men en tur till Västerfärnebo i onsdags.
Jag hade ganska trötta ben, men körde eftersom en kompis ville ut och det är roligare om man är två.

I dag efter tentan blev det ett bra simpass på K-badet. Jag körde bara crawl och med simdolme. Bra tempo!

Följde upp med ett långpass löpning på nästan 30 km! När jag 18.40 kom till Folksam klockan på Stora gatan visade den 23 grader. Jag var rejält seg på löpningen (dåligt tempo!) och det blir tidig kväll.

I morgon vill två av mina kompisar som ska köra Vätternrundan cykla fem timmar och jag har svarat ja på det. Jag tror inte det kommer gå under 30 km/h och jag ska försöka hänga med ;-)

PS. i dag är det "exakt" tre månader kvar till Ironman DS.

Tisdag
Har börjat träna igen. Bra cykelpass i kväll till Ramnäs. Tror det blir närmare runt sex mil med till och från hemmet. Det är lagom! Inte mycket blåst och bra vindar dessutom. Hade bra fart tycker jag och mätaren landande på 32,5 km/h i medelsnitt. Då tog jag det dessutom lite lugnt ibland och det var inget maxpass så. Nä! Jag tror jag kommer kunna cykla fort i Kalmar, så där är jag inte orolig. Men 18 mil är långt! Och såklart det kan hända saker, men vi hoppas på det bästa.

I går tog jag också första löpningen och det var väldigt lugnt. Jag ville ta det jättelugnt och jag blev knappt svettig. Små steg och farten var nog inte snabbare än milen på timmen och lite mer ändå. Det blev också "bara" drygt fem kilometer på asfalt!

Många av mina kompisar dras med skador just nu. Själv är jag inte bra i hälen, men jag är väl lite bättre. Det är hälsenan som är lite stel.

Fick frågan om att ta över gräsklippningen i bostadsrättsföreningen och sade ja. Den är väl mer eftertraktad än snöskottningen! Med gräset kan man ju mer styra när det passar och det är inte alls lika tungt. Gräset handlar om cirka 1,5 timmar i veckan och jag ska dessutom göra en rejäl ogräsrensning, men har mina bra saker i stugan. Ska ta hem Fiskars ogräsupptagare Xact som är grym ...

Söndag
Känner fortfarande av förkylningen, så det är vila som gäller. Ingen träning, tyvärr!

I morgon kommer de till farsan och Netha och fräser bort de stubbar som finns kvar.
Det går fort! Komiskt att jag lyckades välta den största och lyfta bort den med Roddes hjälp. Det var det trädet (det största som hade börjat luta över trädgårdsplattorna) som vi var tvungna att ta bort. Sedan den döda granen.

Fotot nedan på de resterande träden som inte var särskilt fina och då var det lika bra att ta bort rubbet! Busken närmast på fotot här ovan lär väl också ryka om jag får bestämma ;-)

Lyckades också ta med ytterligare säckar med mestadels barr. Den gröna är väl som fyra IKEA-kassar ävem om det inte syns på bilden, men den är mycket större

Vad ska man göra på platsen som blev över? Jag hade nog satsat först och främst på att fixa till en gräsmatta. Det lär ju gå åt en antal säckar toppdress och gräsfrön på det. Se till och vattna! Sedan hade jag nog fixat några fina blommar eller några mindre buskar typ. Men kanske bäst att fixa gräset först??

Det här jobbat med att såga ner träden och forsla bort är mer arbete än man tror.
De hade fått växa alldeles för mycket och tätt.

Min erfarenhet är också att folk generellt är för fega när de väl ska gallra och röja.
I de här träden var det också två stora skatbon! Sanslöst med pinnar och svårt att riva. Det var också som två stora pottor eller djupa tallrikar i lera ;-)

Att åka till Bäckby återbruket med släpkärra på helger är inte att rekommendera.
Det är ju kaos! Man skulle ju kunna ha samma öppettider som ICA Maxi ;-)

Men just sådana här större och tyngre trädfällningsarbeten har jag ganska stor erfarenhet av från stugan. Pratade nu senast med närmsta grannen i "Bubbarsbo" om att vi bör ta ner några träd som står bakom våra hus. Risken finns att de kan gå på våra kåkar om något skulle hända vid ett eventuellt oväder.

Här kommer vi givetvis anlita någon med riktig utbildning och som har försäkring eftersom de är så pass stora och i närheten av husen. De måste falla "exakt" rätt ...

Lördag
Är just nu ute i stugan, men har dessvärre åkt på en förkylning. Ingen träning! Har i alla fall lyckats klippa gräsmattan för första gången i år och även vertikalskärt hela mattan.

Jag har klart med praktikplats till hösten (mer om det längre fram) och har även fått besked att jag klarade senaste tentan. Jag blev godkänd, inte med så stor marginal, men jag tänkte försöka läsa på mer under sommaren när jag har mer tid då jag inte är nöjd med att ha så många fel. Vill ha mer kontroll! ...


I onsdags var det 100 dagar kvar ...

Torsdag
Har kört lite simning de senaste dagarna och i tisdags blev det milen på Rocklunda. Benen var som cementklumpar! Tufft med terräng och många backar efter en hård cykling i söndags ;-)

Om jag är mjuk är mina träningskompisar hårda. De funderar på att cykla hem eller till sina arbeten. Det är ju bara det att sträckorna är runt 10 mil. Vädret har inte heller varit bra eller är. Det är ganska kallt, blåsigt och tidvis med regn.

Är klar med trädfällningen hos farsan och Netha. Det var mer arbete än jag trodde. Det syns inte på bilden hur grova grenar och stammar det är. På fotot har jag bara tagit bort två träd, men ingenting är kvar nu. Det stora lutade över trädgårdsplattorna och rötterna växte under dessa plattor.

Vi har också lyckats frakta bort allt till återbruket och det blev flera fullastade vändor med stor släpkärra med tak ;-) Uppskattningsvis har det "bara" varit 20-25 stycken blåa IKEA-kassar med bara barr. Helt sanslöst!

Vilka otroligt bra och spännande fotbollsmatcher det varit de senaste tre dagarna. Jag undrar om det kan bli bättre, men jag tror inte det.

Först var det Manchester City mot Leicester 1-0. Kompany Vincents mål avgjorde troligen hela Premier League och vilket skott --> här sedan! Det var hans första för säsongen ;-)

Sedan har vi två champions League matcher och det kan liksom inte bli bättre. Liverpool hade förlorat med 0-3 borta mot Barcelona, men lyckades göra 4-0 hemma och sista målet kommer man minnas så länge man lever.

Ajax som slagit ut Real Madrid och Juventus hade i sin tur vunnit i London borta mot Tottenham med 1-0. När laget sedan leder med 2-0 hemma i halvtid trodde alla det var klart. Men då dyker en kille vid namn Lucas (född i Brasilien) och gör ett äkta hattrick i andra halvlek! Sista målet i minut 96 (!)

Finalen blir första juni och den blir väl tråkig och tillknäppt. Jag tror på 0-0 ;-)

Söndag
Årets längsta cykelpass i dag när vi var nio tappra krigare från "Västerås Triathlon" som trotsade kylan och åkte ca 14 mil T&R till Norberg.

Väl i Norberg blev det en fika på klassiska Elsa Andersons konditori som grundades 1916.

Jag valde att lägga mig i den lite långsammare gruppen och farten var väl lite lägre mot vad den brukar vara. Men det blir jobbigt ändå! Jag måste bli bättre på att få i mig vätska och energi för jag blir ofta trött, hungrig och törstig när jag kommit hem.

Det kändes som att vindarna i dag var ganska dåliga även om det inte blåste så mycket. Det var också väldigt kallt. Vi började strax efter 09.00 och då var det inte så många plusgrader ;-)

Hann även med en tur till stugan fredag-lördag.
Har börjat ta ner några rejäla enar och en gran hos farsan. Det blir lite jobb med det under veckan plus att jag hann börja i lördags innan fotbollen. Tyvärr, förlorade VSK med 1-2, men Varberg var ett bra lag! De har vunnit alla matcher i serien och står på maximala 18 poäng.

Lite svårt att säga hur tentan gick i fredags. Man kunde få max 200 poäng och jag satt nästan i fyra timmar. Jag skulle bli besviken om jag inte blev godkänd. Dessvärre var jag för snabb att registrera kundinbetalningar i programmet på ett antal kundfakturor som betalda. Försökte kreditera dessa, men det blev rörigt och knappt om tid. Hade man bara kunnat ta bort dessa och radera hade det varit lugnt. Men det funkar inte riktigt så i bokföringsprogrammet.

Kursen har bara varit på fyra veckor, men jag tycker den borde ha varit på sex veckor. Den innan med HR var det i stället tvärtom på!

I dag vann Cameron Wurf "IRONMAN AUSTRALIA" där det också blev banrekord på cyklingen med tiden 4:22:53. Det var ju Cameron Wurf som cyklade så fort i Kalmar och även har rekordet på Hawaii var beträffar att cykla.

Tim Reed var tvåa totalt och hojade på 4.36.40. Här kan man se han cykla --> här. Notera dem han blåser om och att det kommer andra i motsatt körfält. Jag tycker tävlingarna har för många startande. Det ska vara 12 meters lucka! Men det är samma visa i Kalmar. Säkerhet och rättvisa förhållanden borde premieras mer och inte bara dra in så mycket pengar som möjligt.

Kontakt: Peter Balonius