"Vill man finna en mening i livet, får man se till att skapa den själv".
Lars Gustafsson

Onsdag
Det rullar på här! Fanken vad dagarna går fort och det blir bara mörkare och mörkare. Träningen flyter på riktigt bra! Jag springer, cyklar på trainern som just nu finns i garaget och simmar.

Jag har också försökt börjat variera min träning mer. Det kommer boosta min löpning förhoppningsvis, men jag tror även jag kan höja mig på hojen.

Över planerade tävlingar 2019 lägger jag till Stockholm Marathon (Ej anmäld) den 1 juni. Blir det även Örebro, så får man väl prioritera och det är nog lättare att lyckas med den första då d.v.s. Stockholm Marathon.

Hittade också på en ny tävling i Sverige som är Swedeman Xtreme Triathlon! Den ska vara riktigt tuff! Kolla gärna sträckorna på hemsidan --> här

Jag glömde säga det, men jag fixade också en strålkastare med rörelsevakt i helgen.
Den sattes upp ovanför nya altanen och lyser upp riktigt bra!

Jag har ju flera sedan tidigare och älskar dem. Dem funkar riktigt bra, men det kan vara lite pill med inställningarna som är tre olika. En reglerar tiden dem ska lysa, en annan när dem ska tändas (hur ljust/mörkt) och den sista är väl på vilket avstånd som sensorn ska reagera. Man vill ju t.ex. inte att något träd eller trädgren ska utlösa lampan.


Helgen
Jag har haft ett bra veckoslut. Farsan fyllde år i fredags och efter den tillställningen bar det av till stugan. Där blev det bland annat gräsklippning, tvättade, körde en hel del med högtryckstvätten och har också börjat förbereda för en ny blomsterrabatt.

Den nya rabatten ska gå runt hela den stora stenen där jag har soluret.
Just nu finns det en mindre rabatt där som går en 1/3 ungefär och den jag ska fixa ska också gå lite längre ut mot de ca 35-40 cm nu, så ska det bli 50 cm. Att fixa det här är väl ingen större sak. Det går hyfsat fort och kostar inte särskilt mycket. Som kant mellan rabatt och gräsmatta har jag en massa stenskiffer plattor som just nu bara ligger till ingen nytta. Jag tror dessa tunna plattor kommer funka hyfsat.

Jag har lärt mig sedan tidigare när man gör blomsterrabatter att man ska satsa på bra förarbete. Det gäller att gräva och få bort ogräs. Satsa på en bra grund! Jag kommer fylla på med massor av nyklippt gräs och löv som gräsklipparen får samla upp.
Det kommer ge den nya rabatten bra näring under hela 2019!

Sedan kommer jag som ett lager högst upp fylla på med en massa säckar med täckbark.

Jag avslutar med att sätta vårlökar och sedan får man vänta till våren då jag kommer bestämma vilka perenner det kommer bli


Tenta
Fick tillbaka första tentan först igår. Jag hade ett poäng från högsta betyg som är VG. Jag är nöjd med det eftersom jag inte hade pluggat så mycket och Ironmanveckan blev det ingenting ;-) Det verkade som en hel del i klassen fick högsta betyg och någon tjej hörde jag fick alla rätt. Kul för henne och de andra. Grattis!

Svensk politik
Det som händer svensk politik just nu är historiskt. Hur ska det här sluta?!?
Det som förvånar mig är varför flera partier inte insett det här tidigare. Ni som varit med mig vet att jag redan för flera år sedan förutspådde det här.

Man kan tycka vad man vill om Socialdemokraterna, men dem har åtminstone varit uppriktiga med att dem vill bryta blockpolitiken och att dem inte vill samarbeta med SD.

Alliansen däremot har målat in sig i ett hörn och ju längre tiden går desto värre kan det bli. Men räkna med att dem har samtal hela dagarna just nu. Ja, även kvällar och hela helger. Troligtvis lär dem komma fram till något som gör att dem får statsministern och något regeringsparti, men "exakt" hur???

I dag sade Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin att Annie Lööf (C) kan bli Sveriges nästa statsminister, men att hon ändå anser att det först och främst är Stefan Löfven som bör bli statsminister.

Att Lövin går ut och säger det här är enligt mig otroligt taktiskt rätt!
Att det är hon och hennes parti är ingen slump ;-) De rödgröna har insett att Stefan Löfvens dagar är räknade och med hennes uttalande hoppas man såklart på att få över Centerpartiet på deras sida. Och tro inte att Lövin bara sade det här. Det var i samförstånd med Socialdemokraterna ;-)

Jag återgår till Alliansen. Dem hade taggarna utåt från början och ville att statsministern skulle avgå redan på valnatten trots att valresultatet inte var slutgiltigt. Nu blev dem även minsta blocket (om än knappt) och trodde i sin enfald att det största partiet i Sverige skulle bli ett stödparti åt deras allians. Det är egentligen så korkat att jag inte kommenterar det.

Många inflytelserika Moderater just nu tycker att partiledningen ska göra upp med SD.

Att KD hänger på är jag övertygad om! Dem litar jag inte på för fem öre. Värst av dem alla är väl den där konservativa fanatikern Sara Skyttedal. Kul att se på valkvällen att hon lyckats få med två systrar i partiet. Jag hade blivit mer imponerad om en hade gått med i Liberalerna och den tredje i typ Miljöpartiet ;-)

Ulf Kristersson kan inte ha det lätt just nu och ska han försöka ta makten till vilket pris som helst? Nu kommer det visa sig om han är den där stora ledaren som jag tror han inte är.

Hade jag varit Kristersson hade jag inte gjort upp med SD. Det kanske inte heller ens räcker eftersom vi inte vet hur Centerpartiet och Liberalerna ställer sig till det.

Hade jag varit Ulf Kristersson hade jag försökt svälja stoltheten och gjort upp med Sossarna. Eventuellt hade även Centerpartiet fått ingå. Men vem hade blivit statsminister här?? ;-)

Observera också här att vi bör skilja lite på Moderaterna som parti och personen Ulf Kristersson. Han kan ju som partiordförande få stå till svars för saker som partiet beslutar även om han personligen tycker annorlunda.

Ett alternativ jag också hade haft då vore att avgå eftersom jag hade misslyckats med att bilda en alliansregering trots att jag lovat det och särskilt om jag hade blivit överkörd av min partiledning om att vi skulle göra upp med SD.

Sedan hänger väldigt mycket på Centerpartiet och Liberalerna. Dem kan få regeringsmakt. Men kanske sätter dem sig hellre på avbytarbänken och låter Ulf Kristersson bli statsminister. I det fallet blir dem stödpartier åt KD och Moderaterna, men då kommer också SD få inflytande och det beror ju indirekt på Centerpartiet och Liberalerna!

Eller också gör man upp med Sossarna och t.ex. Miljöpartiet. I det fallet tror jag också mycket väl att Annie Lööf kan bli statsminister.

Hur det här kommer sluta har jag ingen aning om och det vet nog ingen ...
Trevlig helg!
//Peter


Politik och Miljöpartiet
I valet 2014 spåddes Miljöpartiet kunna bli tredje största parti, men dem floppade och många var förvånade.

Fyra år senare är man på vippen att åka ur Riksdagen och hade vi inte haft den sommaren vi fick hade dem åkt är jag alldeles övertygad om. Varför det gått så här vet jag inte, men som jag tidigare skrivit. MP är enda parti som jag inte fått någon som helst reklam (samhällsinformation som delas ut till samtliga hushåll) ifrån varken nu eller 2014.

Syns man inte så finns man inte! Jag tror folk idag är bekväma och många byter parti. Det gäller att marknadsföra sig och sälja. Men jag tar direkt avstånd ifrån det Sossarna gjorde och jag hade själv blivit förbannad om det hade drabbat mig. Dem hade skickat ut 700 000 stycken SMS på valdagen där man ombeddes rösta på dem.

Jag totalsågar också kampanjer som att ringa på dörren eller ringa hem till folk på kvällen. Sådant gillar inte folk och det borde man idag ha fattat.

Jag tror fortfarande på fysisk information och det borde även MP göra. Särskilt till ett val som är vart fjärde år!

Det enda man hör företrädarna säga är att det varit negativt att sitta i en regering som ett litet parti. Men hur var det 2014? ;-)

Och vill man inte sitta i regering, så behöver man väl inte om man tror det går bättre. Nej, idag får man sällan något gratis och att leva på gamla meriter funkar inte!

Hur man röstar hänger väldigt mycket ihop med hur och framför allt var man bor.
Man ser också att kvinnor röstar mer till vänster än vad män gör och att många fler män t.ex. röstar på SD.
Jag är väl typiskt kvinnlig i mitt röstade när jag kollar tillbaka genom åren ;-)

Notera Liberalernas höga valresultat i kommunvalet för Västerås. Jag har ju tidigare berömt Jesper Brandberg (L) som är företrädare i stan och Elisabeth Unell (M) som är motsvarande för Västerås Moderaterna likaså och dem gjorde också ett mycket bra kommunval där dem "bara" tappade 1,1 procent.

Jämför Socialdemokraterna som dök 5,8 procent i Västerås.
I Riksdagsvalet tappade dock Moderaterna mer.

Jag kan också tycka att Vänsterpartiet fått alldeles för dålig respekt av många.
Vänsterpartiet står på den lilla människans sida och vill minska klyftorna i samhället. Tjänar man över 300 000:- om året och röstar på dem får man en fjäder i hatten av mig och Jonas Sjöstedt som partiledare är en riktigt bra politiker och är en av få som verkar leva som man lär

Mitt valdistrikt Aroslund/Iggebygärdet har 1 694 invånare --> här.
Här blev Moderaterna största parti.

Valdeltagande: 87,9%
Antal röster: 1 216
Antal ogiltiga röster: 5


Snart "bara" elva månader kvar till Kalmar ;-) Som jag sagt ska jag senare försöka presentera en lista på ett antal åtgärder som behövs för att jag ska kunna klara en tid under tio timmar. Det kommer inte bli lätt, men jag vill göra ett försök ...

Såg att tv-programmet Sofias änglar är i Västerås och på Rönnby. Dem verkar blåsa ut det mesta från villan och en skaplig produktion de har i ryggen. Jag tror dem inte har så många dagar på sig, men så är dem också väldigt mååånga! ;-)

På tal om det är villan på Lundagatan vid mig såld. Det var den jag totalsågade förra året då dem ville ha nio miljoner. Helt sjukt! Nu fick dem knappt sju miljoner och jag tycker även detta är ett överpris. De som köpt (för övrigt en gammal kollega från brottningen) verkar blåsa rubbet inne. I princip allt ryker och det står en stor container på tomten ;-)


Tog 10 km löpning i Rocklundaspåret vid lunch och i regnet. Jag funderade på valresultatet och som den analytiker och strateg jag är kom jag fram till några saker.

Anders Ygeman (S) säger att: "Största partiet ska få statsministerposten".
- Men jag tror inte alls på det! Stefan Löfven kommer röstas bort. Alliansen kommer bara köra med att dem röstar på Ulf Kristersson och så får de rödgröna rösta på sin. Även om det skulle skilja ett mandat som det gör nu, så kommer SD föredra och välja Kristersson! För mig är utgången tämligen given ;-)

Som nummer två då är det också säkert att Moderaterna kommer ingå i regeringen eftersom de har statsministern. Det är också högst troligt att Alliansen vill ha alla deras partier i regeringsställning och då får S med Miljöpartiet. Men sex partier i regering?!? Och med kraftigt övertag för Alliansen. Nej, jag tror inte det skulle vara!

3. Om Moderaterna är klara som regeringsparti borde även Socialdemokraterna vara det. Och i min värld skulle det kunna räcka även om dem "bara" samlar 48,2 procent. Dem kommer få igenom många förslag ändå.

Ett annat förslag är Sossarna, Centerpartiet och Moderaterna. Kolla också procentfördelningen mellan mitt förslag! S 28,4 (101 mandat) Vs M 19,8 (70 mandat) C 8,6 (30 mandat). Det är med andra ord precis lika!!

Helgen gick fort! Kände mig både stressad och sov tillråga på allt dåligt.
Jag blev helt träningsledig i helgen även om jag cyklade ut till södra Björnön i lördags vilket är nästan 15 km enkel tur när jag tittade på swimrun. Men att att cykla i nästan löptempo ser jag inte som träning (haha) Det var lite svårt att följa tävlingarna i lördags eftersom jag inte hade riktigt koll på banan.

En vän som var bland de första i mål körde med snorkel! Kompisen som var bättre simmare tog ut riktningen och han lade sig på fötter ;-)

Dem som var tvåa i mål körde med fenor och jag undrar vad jag skulle ha för hjälpmedel? Jag skulle nog ha stora handpaddlar och simdolme vilket de flesta kör med.

PS. Hade turen att vinna en startplats (långa sträckan) i Västerås tidning till --> Mälarenergi Night Run 27 september DS.


Fredag
Sprang 500 meters intervaller i tröskelfart. Jag låg strax över fyra minuter per kilometer. Jag körde tio gånger och vilade mellan varje femhundring. Jag behöver få upp farten!

Har satt upp ytterligare en tävling till nästa år som jag planerar att genomföra och det är Örebro Triathlon den 6 juni och vi pratar på medeldistans.

Jag är tveksam till Vätternrundan och tycker i så fall Stockholm maraton som tävling är häftigare och bättre lämpad. Den går dock första juni, men jag tror det ska gå bra att dubblera med Örebro om det blir aktuellt. Det här förutsätter såklart att träningen flyter på bra i vinter och under våren.

Om det ska bli Vättern är sub-grupp ett måste. Då är det under åtta timmar som gäller, men då behöver jag också träna på min linjecykel. Men som sagt mitt mål nästa år är;
1. Under tio timmar i Kalmar och 2. 4.45-4.50 i Jönköping ...

Snart val
Om jag tolkar Annie Lööf rätt kommer Centerpartiet avsätta Stefan Löfven som Sveriges statsminister även om de rödgröna blir större än Alliansen. T.ex. kommer det inte spela någon roll om de röda och gröna tillsammans får t.ex. 41 procent och Alliansen 39 procent. Då kommer dem inte kunna bilda regering eller få igenom sin budget om de andra säger nej. En tidigare oskriven regel har varit att släppa fram det större blocket, men det gäller inte längre.

Troligtvis är valet redan klart! Den här utgången har man kunnat räknat ut länge och det vet flera inom partierna, men det är inget man pratar högt om. Alliansen hoppas såklart bli största blocket för det kommer se bättre ut. Men även om man inte blir det kommer regeringen tvingas avgå och vi kommer få en ny och annan statsminister ...

Självklart har Alliansen pratat ihop sig hur dem ska agera och jag tycker Annie Lööfs agerande är förkastligt. Men hon verkar ogilla Stefan Löfven lika mycket som Jimmie Åkesson och är beredd att ge SD stort inflytande på politiken för att få en ny statsminister i Ulf Kristersson.

Blir det så här måste Alliansen förlita sig på SD för att få igenom sin budget och då har man såklart redan inofficiellt gjort upp detta. Troligtvis har Kristersson pratat med Åkesson, men det är under bordet.

Ulf Kristersson är i grunden tror jag en ganska reko man, men han är en för svag ledare. Jag menar här att en riktigt stark partiledare hade stängt dörren helt åt SD, men den står på vid gavel och det välkomnas av många Moderater.

Vad som är farligt med högerextrema partier som SD är att dem skiljer på människor och inte står för jämlikhet. Det finns såklart helt normala och okej människor inom Sverigedemokraterna, men vi har också sett det motsatta alltför många gånger och jag vill inte ge ett sådant parti något som helst inflytande.

Det som är lite roligt med Centerpartiet är ju att dem precis som namnet antyder är ett mittenparti. Det är ju även Socialdemokraterna! De båda partierna tycker lika i ganska mycket, men har valt två olika sidor att stödja inom politiken även om Sossarna försöker få till mer samarbete över blockgränserna.

Vad som blir ytterligare krydda i sammanhanget är att Centerpartiet skulle kunna ingå i både en vänster- och högerregering! Dem sitter verkligen i en bra sits för att kunna få vara med och påverka och inte ge SD något som helst betydelse. Men Annie Lööf vill detronisera Stefan Löfven och samtidigt inte ge något inflytande eller göra sig beroende av SD. En ekvation som inte går ihop!

För man ska inte tro att ett parti som vill ha kaos och inte är att lita i SD som kan få närmare 20 procent och bli näst största parti gratis kommer stödja Alliansen. Dem vet såklart om deras förhandlingssituation och att den är ytterst tacksam.

Inget av partierna i riksdagen har sagt sig vilja samarbeta, göra sig beroende eller ge SD inflytande över Sveriges politik. Då ska man också stå för det!

Det innebär att man behöver se nya möjligheter och öppna ögonen för nya konstellationer. Jag tror politikerna på riksnivå skulle kunna lära av idrotten. För att bygga ett bra lag kan man inte enbart ha anfallare, målskyttar eller dem som skriker högst. Du behöver också mittfältare, backar, målvakt, tränare och en lagkapten.

Blir Alliansen större än de rödgröna ska dem bilda regering, välja statsminister och söka stöd mot mitten och då ska inte de rödgröna fälla en sådan regering. Det vore oheligt!
Dessvärre tror jag inte Alliansen gör samma sak mot de rödgröna ifall dem blir större.

För Sverige kan jag fortfarande tycka att tanken om S-C-M som regering vore intressant!
Troligtvis också en trio som kan samla egen majoritet och då kan få mycket gjort.
Vem som blir eller är statsminister är inte det viktigaste utan man måste se större än så och vad som är bäst för landet Sverige i vår tid som råder just nu ...


Träning
Första långpasset igår sedan Kalmar. 21 km i ett medeltempo på 5.25. Inte mycket att skryta om, men jag tog det väl hyfsat lugnt. Lite sliten och inget riktigt klipp i steget.

Efter Öster Mälarstrand höll en hund på att bita mig i benet. En äldre herre såg händelsen och skrattade och sade att det var tur att jag hade snabba fötter. Jag höll med ;-)

Noterade att vattnet luktade illa och att det är väldigt mycket alger i Mälaren. Funderar på hur det blir för dem som ska köra Västerås Swimrun, men vid Björnön är det kanske mycket bättre.

Valtider
Om jag ska säga något bra om alla partiledare så får det bli att samtliga är bra på att prata och har svar på då det mesta.

SD vill ju lämna EU, men jag tycker Carl Bildt hade bra svar till Åkesson i SVT:s Agenda om EU. Sedan är det bara larvigt att Jimmie Åkesson inte kan välja mellan Macron eller Putin tycker jag.

Jag tycker Sossarna har kommit med väldigt mycket utspel om saker som dem vill genomföra om de vinner valet medan vissa partier är nästan osynliga. Jag gillar t.ex. Jan Björklund, men Liberalerna har helt kommit i skymundan och riskerar att göra ett jättedåligt val.

Är mer förvånad att KD fått vind i seglet, men tror det beror på många sympatiröster från andra allianspartier ...


Det känns bra med träningen. Jag är igång och det känns mer seriöst mot tidigare år. Ifjol efter Kalmar degade jag mest och tog det lugnt på hösten och även under vintern. Även om våren och sommaren var jättebra, så behöver jag kontinuerlig bra träning under hela året. Även mer varierande pass!

Simningen känns ganska bra. Jag jobbar en del på att få med benen bättre och att dem också ska ge en framåtdrivande kraft i vattnet. Nu kan jag sparka en längd på 25 meter utan att använda armarna ;-)

Däremot tycker jag inte den uppdelning som råder på K-badet är särskilt bra. Endast måndagskvällar och onsdagskvällar kan man simma långa delen som är 25 meter.

De andra kvällarna (tisdag, torsdag, fredag, lördag och söndag är alla tre trampoliner/hopptorn öppna. Det här är en jätteförsämring för oss som vill träna simning kvällstid på Kristiansborgsbadet.

Har satt upp min cykel på trainern och flyttat ner den i garaget. Tidigare stod den i lägenheten, men det blev väldigt lite cyklande.

Jag är fortfarande inte helt nöjd med alla inställningar. Jag har ändrat en hel del från Kalmar och jag tror det är väldigt viktigt att få en optimal perfekt ställning. Dels kan du bli mer aerodynamisk, men också få mer kraft ner i pedalerna.

En dålig oskön ställning kan kanske innebära 35 km/h på Ironman medan en bra 36,5 km/h. Det handlar ju också om att kunna och orka ligga i bågen, så mycket som möjligt. Mycket av effekten med aerodynamik försvinner ju om du måste sätta dig upp vart 10:e minut t.ex.

Det är också lättare att ändra på trainern kontra när man är ute och cyklar. På trainern står cykeln fast.

Någon kanske reagerar på att jag cyklade så mycket med inställningar som inte var helt bra. Jag håller med! Det är också alltid lätt att vara efterklok, men jag jagade mest mil. Mina uppskattningsvisa närmare 400 mil ute är väl med allt. Tävlingar, träningar, MTB (några gånger till stugan t.ex.) och allt med tempocykeln. Skulle det bli "bara" 370 mil får jag väl lägga till de sista 30 med min Skeppshult. Men 400 mil är en uppskattning ;-)

Hur det än går på söndag i valet, så hoppas jag två saker. Det första är att jag hoppas partierna kan börja samarbeta över blockgränserna och sluta upp med pajkastningen. Tänk om det skulle bli C, M och S i regering! Nu kommer det väl inte bli så, men jag tror Sverige och partierna i Riksdagen skulle må bra av att tänka nytt och komma fram till kompromisslösningar. Så är livet i stort och så borde det även fungera på riksnivå.

Det andra jag hoppas är att SD inte får något inflytande alls. Det vore otroligt skönt att se Jimmie Åkesson med skägget i brevlådan och att alla andra närmare 20 procent missnöjda och bittra SD-väljare ser att deras röst inte spelade någon som helst roll!

Men som sagt om det ska bli så är upp till de andra partierna som samlar omkring 80 procent av alla röster. Vill dem hålla SD utanför, så kan dem göra det!

Jag är ganska intresserad av strategi, marknadsföring och upplägg. I år tycker jag partierna verkligen missat det här med marknadsföring och reklam. Partiinformation ska delas ut till alla hushåll även dem som inte vill ha reklam. Jag är en sådan som gärna bläddrar i något fysiskt och det i sin tur ska vara användarvänligt och intressant.

Under början av min VSK tid innan Internet slog igenom var jag med och skrev för ett fanzine. Jag gillade verkligen det! Kanske inte själva skrivandet, men det andra som layout och upplägg.

I år saknar jag partiinformation som delas ut i brevlådan från ett par partier och jag tror det kan få negativa konsekvenser. 2014 delade vi i posten ut mest från SD som fick flera procent fler röster än vad man trodde.

Miljöpartiet däremot pekade på jättebra siffror innan, men dem floppade rejält! Varken då eller nu har dem delat ut någon valinformation i brevlådan. Det är lätt att tro att alla har Internet, men så är inte fallet. Och jag tror väldigt få surfar in och läser om de olika partierna och hur ser det ut lokalt? Hur många vet vad Miljöpartiet vill göra lokalt i Västerås när man inte fått någon information om det?? Och varför ska man då rösta på dem? ;-)

Nej, jag tror MP:s vinstlott kan vara den varma sommaren för utan den hade dem inte klarat spärren!

Det sägs att all reklam är bra reklam. Jag tror också det är bra att utnyttja flera olika kanaler. Internet, per post, radio, TV, tidningar och valaffischer etc. Sedan är det ju så att partierna får bidrag och stöd för att komma ut med valinformation. Så pengar finns!


Som vanligt en hektisk helg för mig. I lördags drog vi ut till stugan. Hade tre kompisar med och en av dem brukar vara med två gånger per år ungefär. Han tycker alltid det är kul eftersom det alltid är något nytt som hänt därute. Vi är egentligen varandras raka motsatser. Han är snål som tusan och sparar alla pengar medan jag försöker använda mina till att renovera och underhålla på en amatörnivå ;-)

Jag valde att stanna över natten och cyklade hem helt själv i ett underbart sensommar väder. Mötte ovanligt många cyklister och blev t.ex. omcyklad av två triathleter. Jag höll dock bra fart mellan Kolsva och Västerås. Nästan 27 km/h på min MTB med något kort stopp inräknat. Bra jobb Balo!

Sedan snabbat hoppa in i duschen och sedan blev det först en kebab och fotboll.
En kille i min ålder som jag aldrig sett tidigare kommenterade min Vasaloppströja utanför Aros pizzeria. Jag hörde på tonfallet att han försökte vara lite lustig när han frågade om det var skidor, cykel eller möjligtvis löpning. Jag svarade snabbt och konsist; allt!
Märkte då att han verkade bli både förvånad och imponerad, men om han trodde mig vet jag inte.

På fotbollen betalde jag med Swish. Dem verkar aldrig kunna lösa att man har biljetten i mobilen eftersom det inte funkar med scanningen och man ombeds skriva ut den på en skrivare jag inte har.

Förresten har jag precis börjat blippa mitt kort vid småköp. Jag är väl sen med det, men fick nytt kort ganska nyligen med den funktionen. Det första nya kortet så tog det ungefär två veckor innan någon försökt handla med det på nätet. Helt otroligt! Banken stoppade det, men hur någon fått mitt kortnummer är en gåta. Det var helt nytt!

VSK vann mot Umeå, men jag är inte helt imponerad. Jag tycker man spelar alldeles för omständigt. Lågt tempo och spelarna blir ofta för bekväma med för mycket passningar i sidled och bakåt. Hade jag varit fotbollsspelare hade jag varit helt annorlunda. Mer kraft och fart framåt. Jag hade velat spelat mycket rakare och snabbare ...

Sjuka tider i VM på halvironman! Kolla vad tysken som vann hade på löpningen.

På tal om det så gick det tävlingar i Karlstad i helgen. Notera vad han som vann från Norge hade för tider --> här. Han siktar på att bli bästa amatör oavsett åldersklass på VM på Hawaii. Förra året blev han tvåa efter en punktering. Läs mer --> här.

Clas Björling körde igen! Men för mig låter det helt idiotiskt. Han fick också bryta eftersom kroppen inte kändes bra. Först Ironman och två veckor senare två halvor inräknat! Visst kan man köra, men han vill ju vinna och kör för det. Läs själv vad Clas skriver --> här.

Kul att få vara först någon gång!
Tre minuter senare hade Alistair Brownlee OS-guld i triathlon London 2012 och Rio de Janeiro 2016 469 stycken gillamarkeringar på Instagram


IRONMAN 70.3 World Championship
Just nu tävlar tjejerna i VM --> här. Simmarmonstret Lucy Charles klart snabbast i vatten, men nu har den bästa tjejen i världen på den här distansen och den längre cyklat ifatt och förbi. Namnet är Daniela Ryf! Jag tror det kommer stå mellan dem även på Hawaii.

Killarna kör imorgon och vad sägs om Jan Frodeno, Javier Gómez Noya och Alistair Brownlee på startlinjen!

Alistair imponerande inte på EM, men då var det kortare distans och han har haft problem med löpandet. Men det här är en kille som har två raka OS-guld och jag tror hellre han vinner på VM och har förberett sig bättre till det här än EM.

Föresten när Javier Gómez Noya (tvåa OS i London och världsmästare på 70.3 2014 och 2017) var i Stockholm och tävlade i VM-serien hade han nummer 1 och jag tror han vann VM-deltävlingen. Jag lyckades då efteråt få den stora lådan från honom som dem har ombytet i under växlingarna. Alltså det var väl inte hans personliga utan arrangörernas köpt från IKEA! Nu står den i ett skåp i mitt kök och jag samlar kartong i den

Fortfarande efter min Ironman är det lite lugnt med träningen, men jag kommer dra igång mer allteftersom. Har ändrat lite på cykeln då jag inte varit nöjd. Kul att testa också och vi får se hur det blir. Sadelhöjd, vinkel på densamma, kuddarnas placering och även pinnarna.

Jag klarade inte riktigt min viktgång som jag lovade till IM och trodde jag bullat på mig, men vågade visade bara lite drygt 76 nu på morgonen!

Swedbank nej, tack!
Ja, och banker är ingen bra kombination. Jag gillar inte de fyra storbankerna. Skulle hjälpa morsan fixa nytt ID-kort. Jag föreslog Skatteverket där dem fotograferar, men morsan tog kort på stan utan min vetskap och betalade 300:- Hon ville ta på Swedbank eftersom hon gjorde det senast. Swedbank finns nu endast på ett ställe i Västerås! Vid nya hotellet vid Tingsrätten.

Många företag verkar gilla centralisering numera och trots att dem gör vinster på en massa miljarder (läs t.ex. Swedbank) ska det bli ännu mer i vinst. Att sedan många har svårt att ta sig dit och att servicen blir allt sämre skiter dem i. Jag tror dem biter sig själva i svansen på sikt.

Likadant med Telia. Har alltid handlat i butiken på stan, men den lades ner tillsammans med många andra butiker i landet trots att dem gick med vinst! Flytt till redan befintliga små lokaler på Erikslund. Skulle inte förvåna mig om Telia lägger ner alla sin butiker inom 10 år och hänvisar till t.ex. Elgiganten och dylikt ;-)

Bara investerarna och aktieägarna får sitt. Om fem år blir jag inte förvånad om t.ex. bankerna lägger ner t.ex. i Hallstahammar och Köping och hänvisar till Västerås eller Örebro! Det är på den nivån.

Morsan beställer färdtjänst till banken och jag hinner gå in före. Massor av folk! Trångt och opersonliga lokaler. Tänk ingen Swedbank längre i city! Eftersom jag väntar med kölapp frågar jag en ur personalen om id-kort och får svaret att dem slutat med det för vuxna! Inte det svaret jag fick när jag ringde banken eller läste på hemsidan. Satt för övrigt närmare timmen i telefonkö ;-)

Morsan blir avsläppt i rullstoll och jag berättar läget. Hon får inte åka tillbaka trots att hon är själv för så funkar det inte. Det är 90 minuter innan hon ska få skjuts tillbaka. Jag ringer Rodde som ställer upp och hämtar.

På tisdag försöker vi igen. Klockan 15.00 hos Polisen och där kan man både ta kort och betala det funkar tydligen inte hos Skatteverket eftersom där måste man ha betalat innan och kunna visa kvitto ;-)


Det har varit några hektiska dagar. Idag hade jag första tentan.
Man kunde få 100 poäng och 60 krävs för godkänt. Även om en del frågor var väldig lätta, så var två uppgifter med många uträkningar desto svårare. Bara på dessa två kunde man få 20x2 poäng! Jag hoppas verkligen inte det är allt eller inget och man borde t.ex. kunna få 13 och 15 poäng även om inte allt skulle stämma för annars är jag körd ;-)

Fotnot: Hur det gick kan ta två veckor innan man vet och klarar man inte har man två ytterligare försök på sig med nya prov (ej samma frågor)

I onsdags skulle jag hjälpa mina kusiner att flytta. Punka på min Skeppshult på bakhjulet. Fick ta min skräpcykel som bara är reserv och typ är från 60-talet och blev lite försenad.

När jag skulle hem på den även där bakhjulspunktering. Fixar hemma! Och när jag sedan ska fixa min Skeppshult är växelvajern fast i bakhjulet. Enligt bruksanvisningen ska en 2 mm insexnyckel användas. Jag letar och provar, men hittar inte hålet. Även grannen kommer spontant förbi när jag är utanför garaget, men kan inte hjälpa. Jag ger upp och cyklar med båda cyklarna till Sahlbergs och väl där pyser luften ur bakhjulet på min reservcykel! Tydligen ingen punktering bara ventilen som är trasig (hade samma tidigare!)

Och cykelhandlaren berättar att instruktionsboken är felaktig. Jag har en gammal modell och får gå hem med två cyklar utan luft i bakhjulet. Men nu ska båda vara fixade.Fritidshuset vid Solmyra 55 --> här försvann i början av sommaren, men dök nu upp med ny mäklare. Det var det huset som jag sågade utgångspriset på runt 2,5 miljoner. Nu var det istället nedsatt till 1 695 000:-

Budgivare 1 gör det klassiska misstaget att lägga ett skambud på 1,4. Men varför göra det när man ändå inte får kåken för det?!? Det är absolut det dummaste man kan göra. Nu bjöd han eller hon in alla andra och nu ligger budet på 2,2! Komiskt också så det förslår att budgivare 1 var med upp till åtminstone 2 110 000:- ´


Klockan 16 på måndagen öppnade anmälan till Ironman Kalmar 2019.
Intresset för tävlingens närmare 2 900 startplatser är stort.
- "Klockan 13 (på tisdagen) hade vi 1 800 platser sålda. Då inkluderar det de 200 som förregistrerade sig på plats på söndagen efter Ironman", säger Henrik Brovell, tävlingsledare för Ironman Kalmar.
- "Så intresset är stort. Nu har jag inte de exakta siffrorna för hur det såg ut förra året efter knappt ett dygn, men det är en något högre registreringsgrad i år".
Citat från --> barometern.se

Tisdag
Jag såg att Svenska Triathlonförbundet lagt ut många foton i fem delar från Stockholm Triathlon på deras Facebooksida --> här. En av de allra bästa som fastnade var Daniel Adams-Ray ;-)

Även Borgåsund Triathlon --> här har fått upp foton och resultat från helgen.
För första gången var också en ung tjej snabbast i mål av alla. Riktigt bra tid och jag tror inte jag hängt med ...

Tyvärr, hade dem precis som jag förutspådde relativt få tävlanden. Synd! Jag tror definitivt prishöjningen spelar in.

Om ni scrollar ner på sidan upptäcker ni att dem lagt ut alla 29 stycken resultatlistor från 1989! Detta är troligen den äldsta triathlontävlingen i Sverige som fortfarande kör. Surrealistiskt så det förslår!

Jag berättade igår för mina träningskompisar när jag körde i Borgåsund för flera år sedan. Min kompis trodde jag skulle nypa endast en deltagare typ eftersom de andra såg vältränade ut.
Han jag skulle komma före såg gubbig ut och hade mage. Hade visserligen värstinggrejer och diskhjul.

Han var bland de första upp ur vattnet och tog det hyfsat lugnt i växlingen. Sedan krossade han alla på cykeln med ett snitt runt 40 km/h.

Löpa kunde han också göra och jag var bara några sekunder snabbare på löpningen.
Han var ett par minuter snabbare än nummer två totalt och då körde vi ändå mindre än timmen sammanlagt ;-) Skönt minne från början av min triathlonkarriär.

Han kom för övrigt trea i sin klass i Kalmar i år med en tid strax under 10 timmar och har redan varit på Hawaii och kört och ska dit på nytt

* Favorit i Ironman med cykelhjälmen bak och fram --> här


Körde korta löpintervaller i lördags och två dagar efteråt har jag fortfarande rejäl träningsvärk i vaderna! Jag som trodde jag var vältränad ;-)

Kristianborgsbadet har öppnat igen efter att ha haft sommarstängt. Jag blev dock jätteförvånad då dem börjat med poolschema. När jag kom rådde familjebad och samtliga hopptorn var öppna. Halva bassängen var avstängd för hoppandet, så man fick simma på tvären!

Skön video från Vansbro! Även om killen inte är någon storsimmare, så gillade jag filmen. Härligt!

Notera också vad han säger om antalet bröstsimmare. Han blev förvånad då många simmade bröstsim i Vansbro och jag gjorde samma notering när jag körde även om det är några år sedan nu. Jag har också sagt det tidigare att i Kalmar på Ironman så simmar säkert över 95 procent crawl medan den stora majoriteten i Vansbro kör bröstsim.

Trots att det bara skiljer 860 meter mellan Vansbro och simningen i Kalmar så är den senare klart tuffare. Det är mycket mera kamp i vattnet i havet på Ironman där det vissa år också kan vara rejäla vågor. I Vansbro går det mycket lugnare till och du har också stor fördel av att dryga två kilometer är medströms.

Läste om Johan Olsson. Han tränar fortfarande väldigt mycket och har faktiskt sagt att han funderar på Ironman där han ser simningen som det värsta.

Vad kan Johan Olsson göra för tid i Kalmar? Helt klart har han väldigt hög kapacitet framförallt vad gäller löpningen.

Han simmade Vansbro på knappt 54 minuter och jag tror han kan komma in på 1.10-1.15 i Kalmar. Men kan såklart bli bättre om han övar och får simhjälp!

Vätternrundan cyklade han på 7:37, så kapaciteten är hög. Men t.ex. Annie Thorén cyklade Vättern under sju timmar och gjorde i Kalmar 4:53:51 på hojen. Hon är dessutom väldigt van på en tempocykel och jag tror inte Johan kommer cykla under fem timmar.

På Lidingöloppet sprang Johan på en supertid i 1:48:59. Men jag tror inte han kommer göra tre timmar på en IM-mara utan snarare 3.10-3.15 och kanske inte ens det. Han har kapacitet för mer, men det krävs en hel del träning med cykel-löp direkt efter varandra.

På tal om att vila sig i form. Läste i RW juni 2018 att Johan Olsson aldrig laddat med vila. När han tävlade i längdskidor kunde han köra tuffa intervaller dagen före lopp.


Satsar mot IRONMAN Kalmar och IRONMAN 70.3 Jönköping 2019
Vi kör igen! Eftersom jag tror jag kan bli bättre och inte var helt nöjd ;-)
När jag kom i mål förra lördagen var jag säker på att inte köra nästa år, men suget har kommit tillbaka. Anmälningarna gör också att jag får en anledning att fortsätta träna

Jag kommer göra en noggrann undersökning på vad som jag kan och måste göra bättre för att nå mitt mål. Jag kan delge den listan senare och den kommer innehålla många punkter. Den ska inte ses som några ursäkter för jag var inte tillräckligt bra för att gå under 10 timmar. Jag måste förbättra det mesta om det ska gå.

Det första jag kom fram till på listan och som jag kan berätta nu var; ska jag ha möjligheten att förbättra mig så måste jag också anmäla mig!! Och det är lika bra att göra klart nu. Vänta och tänka sen är inte min melodi.

Det blir också dyrare att anmäla sig ju längre man väntar och tävlingarna kommer sälja slut det är jag säker på.


Sätter upp målet att försöka gå en bit under 5 timmar i Jönköping och sub10 i Kalmar.

Lite dyr anmälningsavgift (8 328,42:- för att vara exakt!) för en student trots rabatt (!) för dubbelbokning. Det är ju egentligen helt sjukt att betala över 8 000:- i anmälningsavgift för två tävlingar.

Men återigen Ironman må vara kommersiellt så det räcker och blir över, men det här är liksom toppen av vad du som idrottsutövare kan få uppleva. Det är liksom svårt att motivera sig för Blodomloppet på hemmaplan, halvmaran i Stockholm och t.o.m. Vasaloppet är chanslöst alla dagar i veckan.

Det må vara att Vasaloppet är den mest kända tävlingen och har 1,5 miljoner TV-tittare, men det här är på en helt annan nivå och du som tävlande får 100 000 gånger mer support här.

Jag brukar säga det lite skämtsamt. Att dem som inte kommer tillbaka till Ironman Kalmar är dem som inte förberedde sig tillräckligt. Runt kanske man kom och i mål, men det blev väldigt jobbigt. Visst ska man vara stolt för det! Men när man sedan inser vad som krävs i träning och förberedelse för att bli en timme snabbare så kastar man in handduken då man inte vill ta fajten.


Har också reserverat en natt på Good Morning i Jönköping. Hotellet finns vid Munksjön där vi simmar, men det är någon kilometer till simstarten. Kommer åka ner hyfsat tidigt på lördag.

I år kunde man registrera sig till klockan 15.00 på lördag och cykeln och påsarna skulle vara incheckade till klockan 16.00. Sedan startar tävlingen behagligt klockan 09.00 på söndag förutom proffsklasserna som kör 8.45 och 8.50.


Gift vid första ögonkastet Norge
Har sett sista delen och inget par förblev gifta. Där hade jag helt rätt.
Jag måste säga att jag inte alls är imponerad av de tre tjejerna och ingen av dem föll mig i smaken. Är jag kräsen? Möjligt! Jag tycker synd om killarna och det skulle vara intressant att se hur tjejerna reagerade ifall killarna träffade nya tjejer. Min erfarenhet säger då att man plötsligt kan bli intressant igen ;-) Mitt råd till samtliga tre killar är dock att hitta andra tjejer! Lägg ingen mer energi på de här.

Supersnygga Anna dissar Geirs personliga brev och man ser hur ledsen han blir.
Jag hade också blivit irriterad! Sedan säger hon senare att hon inte ens har en gnutta kärlekskänsla för Geir. Så varför ska man då ens tro eller försöka hoppas på något längre fram? Anna må ha fysiska behov som de flesta andra, men då ska man också vara ärlig i sina intentioner. Nä, Geir är värd något bättre ...

För egen del så skulle jag också vilja träffa någon, men jag kan inte säga att jag desperat letar. Snarare tvärtom! Tror väl att det finns en hel del som är intresserade, men de flesta vågar inte visa något och man kan inte göra allt själv även om jag gör lite.

Sedan är det väl så att jag är otålig. Jag vill inte lägga någon energi på någon som går in halvhjärtat eller jobbar för mycket och prioriterar annat. Då tappar jag intresset fort!

Jag kan dejta länge och har inte bråttom så. Men jag vill ha passionen och glöden. Jag är fysisk och 100 procent. Sedan vill jag ha lite spontanitet! Har du energin och nyfikenheten, så kommer du få mycket tillbaka. Inget lall lall och för stressade och självupptagna människor fixar jag inte.

Det finns dock en som är mycket intresserad, men det är fel kön. Snubben från badhuset dök upp när jag minst anade det och handlade lunchmat på skolan. Alltså han jobbar på matstället och var på mig direkt och frågade en massa saker. Inga otrevliga saker så, men jag vill inte ha något med honom att göra. Jag tittar bort och hejar inte. Det är ju så sjukt att jag saknar ord.

Han har inte på något sätt sagt att han gillar killar, men det märks. Vidrigare typ får man leta efter. Tro mig! Och det är inte det att han gillar killar jag stör mig på utan hans sätt att vara.


Många foton Ironman Kalmar --> här
Del 2 --> härStart medeldistans


Mysigt badställe i Sala ;-)


Snabbaste simmare på väg mot T1

I går var jag och Thomas och tittade på Sala Silverman och triathlon tävlingar på medeldistans (halvironman) och sprint. Den senare distansen var på det lite udda sträckorna 650 meter, 30 km och 7 km. En före detta arbetskollega till oss gjorde triathlondebut och berättade att han siktar på halvironman nästa år och den dubbla distansen 2020. Jag tror han kommer klara det galant!


Duktiga Peter ut på cykeln

I Kalmar var jag jättenöjd med mina växlingar. Och i T2 finns ett toalettbesök med i tiden ;-) Och ut på cykeln var cykelskorna uppsatta med gummisnoddar och det funkade efter instruktionsböckerna. Klockrent!

I Sala var vi intresserade av att se hur det funkade i T1 för deltagarna och oj! Vad många som hade problem och strul när de skulle hoppa på cykeln och börja cykla. Sedan var det inte optimalt att sprintarna kom ut samtidigt som de som körde långa sträckan varvade och där kom också bilar! Jag tror man måste vara väldigt försiktig och observant med biltrafiken och stoppa upp och förklara läget på större tävlingar.

Fick också reda på att en äldre kollega på jobbet som är duktig i triathlon hade blivit påkörd utomlands på Mallorca i en rondell och fortfarande är sjukskriven då han fick problem med axeln.


Anders vann sin klass +50 och imponerande mest på mig


Clas Björling efter 14 km

I Sala körde Clas Björling som var sjua av alla i Kalmar med tiden 8.55. Ett förre detta proffs som haft svenska rekordet på IM med 8.15:59. Det roliga igår var att speakern var mer eller mindre säker på att Clas skulle vara först i mål och på varv 2 på cykeln så var det inte ens han som kom in för varvning, men det trodde speakern och pratade som att det var Clas!

Han hade också fel vid T2 då det var en annan som började springa, men speakern tuggade på att det var Clas! Lite roligt var det allt och publiken visste inte vad de skulle tro.

Läste på Clas Instagram --> här att han fått punka efter sju mil. Det tog nästan sju minuter att fixa. Hade Clas inte fått det så hade han vunnit.

Strongt att kunna köra en vecka efter IM och på hojen hade han 300watt. Flera av proffstjejerna som var med i Kalmar var anmälda till SM på Tjörn i helgen, men ett par kom inte till start och Annie Thorén var visserligen först upp ur vattnet (konstigt vore annars) med hon klev av under cykeln och avbröt.

Jag läste för ett antal år sedan en intervju med Clas Björling i "Runners World" där han berättade att han under en tid var helt dränerad och utbränd i kroppen. Han hade tränat för hårt och var typ helt slut under sex månader och var mer eller mindre sängliggande. Men jag tror väldigt få tränar för hårt eller för mycket. Här pratar vi den yppersta elitnivån!

Däremot kan det vara mycket annat som stör i form av stress, för lite sömn och dåliga kostvanor för de mer seriösa motionärerna. Men knappast att det blir för mycket träning eller är för hårt ;-)

Har också hört att många som tror dem tränar mycket i självverket är väldigt inaktiva. Bara för att du springer några kilometer eller cyklar till jobbet, så är det okej att ligga i soffan hela kvällen efter att ha suttit på en stol hela dagen. Nä, 99 procent av befolkningen skulle behöva motionera och röra på sig mer tror jag ;-)

Resultat Sala --> här
Resultat SM på Tjörn --> här


Igår var jag och förtidsröstade på Stadsbiblioteket. Skönt att ha det gjort! Men jag har typ redan gett upp valet. Jag är besviken och tror det blir skit. Jag skulle vilja se mer samarbete över blockgränserna.

Jag får höra att nu måste SD få inflytande, men det måste dem väl inte!?! Titta bara hur det är i Västerås! Här är det fyra partier som styr och SD har inte mycket att säga till om. Dem sitter på avbytarbänken och behöver varken byta om eller duscha.

Ulf Kristersson kunde ha lite stake och ge SD kalla handen och inte bara köra med att väljarna ska få säga sitt. Men tro mig! Moderaterna samarbetar generellt hellre med Sverigedemokraterna än Sossarna. Dem vet också att SD ofta röstar och tycker som dem själva.

I min värld har ärlighet alltid varit viktigt, men där tycker jag Moderaterna brister. Dem vågar inte riktigt stå för det.

Och tänk att det gått så långt i Sverige som att 20 procent är beredda att lägga en röst på SD! Om det nu finns så många invandrare (få av dem röstar på SD) blir andelen SD väljare än högre. Nä, att så många är bittra trots att Sverige går så bra är en gåta för mig. Många svenskar fattar inte hur bra dem har det!

Titta också på videon och inslaget --> här. Den folkvalde Sverigedemokraten Kurt Olsson i Valdemarsvik förnekar Syrienkriget! Han kallar det sju år långa inbördeskriget för ett "bluffkrig" och menar också att det inte finns flyktingar.

Enligt det lokala förbundet är uttalandet inte grund för uteslutning ur partiet, skriver SVT Nyheter Öst. Jag saknar ta mig f-n ord! Och kan man verkligen vara så här korkad??

I Sverige har vi yttrandefrihet och det är bra tycker jag. Men att riktiga nazister tillåts demonstrera och öppet visa sina åsikter tycker jag är pinsamt! Det är inte värdigt någonstans och hela högen borde låsas in ...


Här kan ni få se hela Ölandscyklingen på Ironman! Det är väl ungefär 12 mil.
Notera att han kör ut strax efter klockan 09.00 på morgonen. Då har det alltså gått cirka två timmar innan simningen startade. Jag satt på cykeln 08.24 och var tillbaka och vände i Kalmar en bit före klockan 12.00 måste det väl ha varit ;-)

* Ironman Kalmar 2018 var magisk --> här

Det kan vara intressant med statistik. Det var några fler som kom i mål under förra årets Ironman i Kalmar 2017 mot 2018. Jämför vi min placering i år (totalt 318 med tiden 10:40:38) så motsvarar placering 318 (10:35:39) år 2017. Det var dock några fler herrproffs (dem räknas in!) 2017 mot var det var damproffs i år som kom i mål och fick en tid.

Men det här kan man dra slutsatsen att det var ungefär lika svåra eller tuffa förhållanden. Möjligen några minuter tuffare i år på grund av värmen.

Men 2016 när jag gjorde 10.32, så var plats 318 lika med 10:21:06! Så det året placeringsmässigt var nästan 20 minuter snabbare som jag tolkar det ...


Bra jobbat grabbar!! En gång Ironman alltid en Ironman ...

Tisdag
Kroppen känns förvånansvärt fräsch! Pratade med en kollega igår och berättade att jag nog hade fixat femman på Rocklunda utan större problem, men att jag såklart ändå väljer att vila. Hon var inte lika pigg! Men hade också ett bättre löptempo än undertecknad och det sliter ju mer ;-)

Jag var helt inställd i helgen att inte köra nästa år, men har nu börjat ändra mig.
F-n! det blir ju inte häftigare än så här och läs vad proffsvinnaren som satte rekordtiden i Kalmar tyckte om publiken --> här

Jag är såklart också mycket besviken att jag inte kunde hålla ihop löpningen bättre.
Jag hade inte kapaciteten för sub10 nu och jag ville inte skylla på något. Däremot måste man få analysera och spekulera och jag får göra en utvärdering om vad det kan ha berott på.

Att jag hade prestationsförmågan för något mycket bättre är jag övertygad om!
En vecka innan sprang jag t.ex. 17,5 km i ett 4.47 tempo. Det var inga problem så och hyfsat bra tryck.

Jag kan ha cyklat lite för fort i Kalmar och framförallt i början. Vi pratar troligen bara om några minuter totalt på hela cyklingen för jag kände mig inte pressad så.

Att jag återigen fick i mig för lite vätska står klart. Jag har svårt med sportdrycken i början och tror jag bara ska köra med vatten och gel på cykeln. Som det var nu stod det söta, sliskiga mig upp över öronen!

Kunde inte ta några gel på löpningen och var mest sugen på vatten. Jag började sedan blanda hejvilt med Cola, RedBull, vatten och sporttryck för att få tillbaks energin, men det gick inte.

Lite komiskt är dock att sista fem kilometerna på löpningen kändes bra och för att vara då. Men då var det liksom försent.

En annan sak som jag inte riktigt tror på är att jag började min nedtrappningen försent. Nä, jag tror inte det var där skon klämde ...

Lite info som jag hittade på nätet.
2006 stycken fick höra you are an ironman!
Snittid för 2018 blev 12:11:47

Snabbast 8:44:29 och sista officiella tid 15:57:08
Snabbast simtid 45:34. Medeltid 1:22:01.
Snabbast cykeltid 4:32:12 (pace 39,73 km/h) Medeltid 5:51:45
Snabbast löptid 3:04:53 (pace 4:23 min/km) Medeltid 4:45:44

I år var det 113 st som cyklade sub 5h.
75 st. som simmade sub 1h.
0 st. sprang under 3h.
55 st. sub 3:30.
350 st. sub 4h.

Medeltid baseras på alla som tog sig i mål och fick en officiell tid.
4 st. har inte fullständiga tider från dagen och troligtvis har man tappat chippet.

Långsammaste tiderna.
Sim 2:19:49 (pace 3:37/100m)
Cykel 8:02:47 (pace 22,40km/h)
Löp 7:30:26 (pace 10:41min/km)


Har sett näst sista delen av "Gift vid första ögonkastet Norge"
Starkt av Rune att kunna förlåta Katarina. Det är stort! Jag är nog lite likadan själv och har väldigt svårt för långsinta personer som har svårt att glömma och förlåta. Ja! Jag har träffat på en del genom åren som är så och både är bittra och taskiga. Som sagt ni går bort!

Likväl tror jag det kommer bli svårt för dem att funka i långa loppet. Ja, må vara pessimistisk, men det är min magkänsla. En tjej som nyligen gift sig och gör bort sig fullständigt med TV-kameror är inte att lita på. Är man dessutom i 30-årsåldern och har dåligt ölsinne, så är inte jag den som är mest intresserad.

André har flyttat ut från Isabel och det äktenskapet ger jag inte mycket för. Kan dem ens hålla om varandra? Och man måste väl kunna kramas även om man nu bara blir vänner!?! Nä, det måste finns en passion och glöd i ett äktenskap.

Några som heller inte imponerar i programmet tycker jag är dem så kallade experter som är med. En av damerna babblar ju bara goja! Nä, gör något konkret i stället.

Geir och Anna. Jag är mycket imponerad av Geir. Jag tycker han verkar vara en jättebra kille, men det känns som att Anna egentligen dras till en annan sorts killar. Jag utvecklar inte mer än så! Men kan konstatera att Geir är svärmorsdrömmen och den där lugna trygga typen. Möjligen för förutsägbar och då kan man uppfattas som tråkig ;-)

Alla killarna i programmet verkar vara lugna och snälla typer. Dem verkar mer förtjusta i tjejerna än tvärtom! Och det är väl ungefär min erfarenhet också av det motsatta könet! (haha) Men vem har sagt att det ska vara lätt?

Sedan ska man inte luras av filmkamerorna. Man kan vara en person framför TV, men en annan utan TV. Så tipset blir! Sex månader efter programmet bor inget av paren ihop ...


Kontakt: Peter Balonius