Måndag
Tung dag på firman. Sjukdomar och tjock reklam. På 20-delen var det 12 buntar! Reklamen där var säkert på närmare 500 gram. Men det blir väl fredag även den här veckan som jag brukar säga.

Helgen var annars bra! Och julbordet likaså. Alltid kul att få träffa grannarna och få höra lite skvaller och annan matnyttig information.

I stugan fixade jag ett delikatesbord för småfåglarna. Men såg även att en ekorre var där och nallade!

Bitcoin
Det är inne med Bitcoin och det snackas mycket om den, men jag tror inte på det här. Inget jag skulle investera i och jag tror toppen är nådd nu.

Bitcoin är en digital valuta som kan användas för att flytta pengar snabbt och relativt anonymt, utan att banker eller myndigheter behöver vara inblandade. Att valutan kan användas för anonyma köp har gjort den attraktiv för brottslig verksamhet som penningtvätt, skatteflykt och för att bekosta annan illegal verksamhet.

Marknadsvärdet på en bitcoin låg den 8:e december på hiskliga 15 000 dollar, motsvarande drygt 126 000 kronor, per bitcoin. Vid årsskiftet 2016 kostade en bitcoin 978 dollar.

Fredag
Helg! Veckan har varit väldigt tuff arbetsmässigt och jag känner mig dränerad.
Idag var jag tillbaka till mitt vanliga postnummer 722 16. Körde dock fortfarande morgonturen som med expressförsändelser tar ungefär 90 minuter med nedpackning och efterarbete.

Laddar strax för julbord. Det blir med föreningen på Falkenbergska Kvarnen. De brukar bjuda på två bärs och det räcker för mig. Alldeles tillräckligt ;-) Sedan blir det väl att traska hemåt och ta fredagsmys med mig själv (haha)

Bostadsbubbla på gång, eller?
Jag följer som vanligt bostadsmarknaden och skulle kunna berätta en sak, men tar den vid annat tillfälle.

Det är för närvarande svajigt på marknaden även om Västerås verkat klarat sig relativt bra. Det ska vara värre i Stockholm och Uppsala, men där är också priserna högre.

Jag är dock fortfarande till viss del skeptisk mot många av de här dyrare nybyggnadsprojekten. Det nya kvarteret Stadsträdgården är det inflyttning just nu till. Det ligger nära till Björnön, ett långt stenkast till Mälaren och hyfsat nära centrum.

Bostäderna är på mellan 109 (parhus) och 124 kvadratmeter (friliggande).

Lägenheterna ingår en i bostadsrättsförening och priserna har landat på mellan 3,3 och 5 miljoner kronor. Lägg därtill en månadsavgift på mellan 5 000 och 5 300 kronor och då ingår inte uppvärmning, VA, renhållning eller fiberavgift.

Jag tycker det låter dyrt och den dagen marknaden vänder på allvar med bland annat högre räntor tror jag inte man hämtar tillbaka de här pengarna med lätthet.

Onsdag
Idag var det en riktigt tung dag på firman. Jag hade morgontur och fick sedan dela ut på tre postnummer och med en gratis tidning. Puh! Jobbigt.

"En fullkomligt bottenlös inkompetens".
GW Perssons sågning av rikspolischef Dan Eliasson i gårdagens "Veckans brott" var häpnadsväckande hård. Jag tror få vågar vara så frän som GW är och mot en person av Dan Eliasson kaliber. Det var ju t.o.m. så duktige Camilla Kvartoft fick säga till GW som då blev ännu mer irriterad!

Annars är väl debatten för några år sedan mellan GW och Göran Lambertz något som sent ska glömmas! De var verkligen som hund och katt i studion och vem jag supportade får ni gissa själva. Fallet med Thomas Quick måste var en av Sveriges värsta rättsskandaler genom alla tider. Saknar motstycke.

Däremot hade GW faktiskt ett faktafel i gårdagens program. Jag kan berätta att polisen har gjort många fler topsningar i jakten på dubbelmördaren i Linköping från 2004 än vad GW sade och en mer korrekt siffra är närmare 10 000!

Jag är väldigt påläst i det fallet och min teori om varför mördaren inte är fast är att han var/är äldre än vad man trott. Det var också en planerad handling och det var pojken som var huvudmålet. Men jag tror inte någon skulle dö från början utan gärningsmannen drabbades av panik och det slog slint.

Jag har en väldigt bra nedskriven sammanställning om fallet där jag förklarar mina synpunkter och kanske kan jag lägga ut den här om så önskas.

Efter 13 år undrar man om mordet någonsin kommer lösas, men jag tror faktiskt det! I det här fallet måste man bara börja tänka nytt och hitta den koppling som finns. Men "tyvärr" har man låst sig vid att gärningsmannen ska ha varit så ung (under 30 vid tiden för brottet och ofta har man pratat omkring de 20. Men väldigt få har sett mannens ansikte och det här med att uppskatta ålder är mycket svårare än man tror. Kolla bara när jag fick visa leg på ICA!

Jag blir väldigt irriterad när man snöar in på något och det är högst troligt att det är något sådant som gjort att mördaren fortfarande är på fri fot.

Fotnot: I fallet med dubbelmördaren i Linköping har man en klockren DNA-profil. Den är så bra att man i princip inte behöver ha en rättegång eftersom han ändå kommer få livstid (reservation om han är för "ung").

Mördaren har lämnat DNA genom blod och hårstrå. Jag tror även hans fingeravtryck är hittat. Av det DNA han lämnat har man kunnat få reda på flera saker som ögon- och hårfärg. Att han inte hade några spår av droger i blodet, men var nikotinist och var av nordeuropeisk härkomst. Troligen från Norden.

Tisdag
En lugn dag på firman, men gårdagen var riktigt tuff!. Flera sjuka och flera som hade semester. Man kan inte trolla med knäna, men vi gjorde så gott vi kunde.

Jag är annars nöjd med min insats under veckan och fick ut massor av stora paket och klumpar. Jag vet ju vilka som brukar vara hemma och var någonstans jag kan ställa utanför dörren. Den servicen är värd otroligt mycket!

Självklart försöker man underlätta för kund och att bära ut till en ensamstående kvinna i 80-årsåldern är självfallet. Hon ska inte behöva hämta på ICA Skrapan.

Idag träffade jag en 92-åring på mitt distrikt. Han börjar visserligen bli lite stapplig, men bor själv och fixar än så länge trapporna. Han har för övrigt bott i samma lägenhet sedan 1939 (!) när den byggdes. Då 1939 började andra världskriget och nästa år är det 79 år sedan ...

Förra veckan hanterade Postnord tio miljoner paket. Det är rekord! Bara 30 stycken långtradare avgick t.ex. från Tyskland med paket enbart från Zalando.

Igår fixade jag reservdelarna på Nya Rörbolaget och jag tippade på ett pris runt 250:-, men det gick på 450:- (!) Det kostar att ligga på topp, men nu har jag kvalitetssaker som håller många år

Åkte därefter hem till morsan och hjälpte henne med lite saker ...

Söndag
Idag cyklade jag hem från stugan. Det är bra med träning om inte annat och vädret var bra. Frisk luft på köpet och de ca 65 kilometerna tog precis tre timmar.

Lite svårt att klä sig. Lätt att det blir för mycket och då blir du först varm och sedan svettig. Sedan kan ju svetten göra att du blir för fuktig och börjar frysa. Det gick dock bra för mig. Jobbigast för mig var ryggsäcken. När du kör MTB är du lite framåtlutad och då pressar räcksäcken på.

Det gick bra i stugan. Fick hjälp med toan och den passade som ett smäck. Den gamla gick till återbruket i Köping som inte har öppet på söndagar när jag brukar åka hemåt.

Även om toan passade så är vattnet just nu avstängt med huvudkranen. Jag ska byta en koppling under toan och sedan blir den en böjbar slang istället för stålröret och kopplingen till denna som är gammal.

När vi närmade oss stugan och strax före Nibbarsbo noterade vi att jakt pågick och att tre polisbilar var parkerade. Vi tänkte inte att något allvarligt hänt, men dessvärre hade dem hittat den 21-åring som varit försvunnen död --> här. R.I.P.

Nu till något roligare. Idag var jag på kalas på eftermiddagen. Jag fick handla fikabröd och sade skämtsamt till hon i kassan att jag inte skulle ha allting själv. Men det hade hon inte heller trott!

Jag fick sedan även brygga kaffet och även om jag tog två stora koppar själv. Var riktigt sugen efter cyklingen, så blev jag rejält dissad av hela sällskapet eftersom dem tyckte det var för svagt bryggt! Attans otur då och jag skojade att jag redan börjat förbereda mig för studentlivet

Jag misslyckades även tidigare i veckan på jobbet då jag gjorde en rejäl fadäs och fick bära dumstruten på huvudet.

Jag delade ut posten på bibblans tak där det bland annat finns fyra radhus på taket med instick i entréöppningen. Då första kåken inte hade någon post blev det liksom fel ordning och jag lyckades även ringa på fel dörr då jag trodde det var dem som hade klumpen och sedan öppnade första dörren och sade att dem fått grannens post och sedan öppnade dem som jag trodde skulle ha klumpen, men då hade jag redan insett mitt misstag! (haha)

Helg
Det har som vanligt varit en händelserik vecka. Småtufft på firman. Posten hade räknat med och trodde dem tagit i när de spådde en ökning på max 30 procent, men det blev 47 procent ökning från förra "Black Friday".

Internethandeln bara ökar och jag tror bara vi sett början. Det finns idag många kunder på våra distrikt som får skrymmande försändelser i princip varje dag. Beställningar från Kina har exploderat. Det är ofta mindre prylar som nästan inte kostar något och utbudet är enormt. Du väljer inte av 100 solglasögon utan av kanske 100 000 olika par ;-)

För oss brevbärare och anställda inom posten är det naturligtvis kul att något ökar och ger intäkter, men det ger också följdeffekter att vara ombud svämmar över av grejer som aviseras.

Hanteringen av sakerna är också lite bökig då vi också ska hantera vanliga brev, reklam, gratistidningar och stora brev på sidan om. Lägg därtill att de större sakerna ska scannas med mobil innan de delas ut (lyckad eller misslyckad utdelning) och sedan har vi många olika portkoder och nycklar samt brickor. Något som också skulle underlätta vår vardag vore om det t.ex. vore lag på fastighetsboxar i flerfamiljshus. Det är väl bara Sverige och Finland tror jag som inte har en lag på det.

Snart blir jag upphämtad. Vi är fyra grabbar som ska till stugan och imorgon väljer jag att hoja hem solo. Någon träning måste jag väl ändå få någon gång (haha).

Det har varit lugnt på kamerafronten, men nu imorse blev det larm och fina foton på när tre rådjur traskar över min tomt. Det ska jag visa dem!

Igår såg jag en väldigt intressant och bra dokumentär som hette "Vargen och fåraherden". Den kan ses idag 16.20 och på tisdag 21.00. Finns inte på Play.

I vildmarken i norra Rumänien lever en fåraherde ensam med sina 300 får. Han lever enligt gamla traditioner och har sju hundar vars uppgift är att skydda fåren mot rovdjursangrepp.

När mörkret faller söker en hungrig varg upp fårflocken. Kan människa och varg leva på samma territorium? Svaret är ja!

Filmen är otroligt bra filmad och man får en bra förståelse för symbios och varför alla djur har rätt att leva och ska respekteras.

Jag läste på vlt.se att flera vargar ska skjutas i Köpingstrakten. Det blir licensjakt på hela sex vargar i Kölstareviret norr om Köping. Länsstyrelsen motiverar jakten bland annat med att vargförekomsten i området tidvis har skapat stora olägenheter för de boende och drabbat tamdjurshållningen.

Min stuga ligger alldeles utanför detta stor vargrevir och här kan man se en karta på Kölstareviret --> här.

När jag var ute nu senast i Bubbarsbo såg jag en litet djur jag aldrig tidigare sett här. Bakom kåken där jag har trall kom det flera gånger fram något helt vitt som jag tror var en hermelin eller möjligtvis en vessla. Den verkade nyfiken då jag såg den flera gånger, men kom jag för nära försvann den kvickt. Den verkar hålla till under kåken och det är väl bra det eftersom dem tar möss!

Jag har inga som helst problem längre med möss. Det kommer i alla fall inte in, men söker sig såklart till värmen där de också får skydd.

På lördag får jag skjuts ut. Troligtvis kör farsan. Jag kom över en ny toalett på rean och det var väl lite av ett impulsköp! Men jag tycker det är kul att fixa och förbättra.
Toan i stugan är säkert 35 år gammal och när jag hittade en Gustavsberg med toasits för 1 295:- blev det ett köp. Flera affärer säljer samma toa för runt 3 000:- --> här

Trafiken i Västerås
Nya chockerande siffror. Jag har tidigare skrivit om den hemska Västerås trafiken som vissa tider kan stå helt stil. Runt 08.00 och 16.00-16.30 är hemska, men även andra tider och på vissa sträckor kan det bli rejäla bilköer på många kilometer.

Jag tror och det är inget jag läst någonstans att vi inom fem-tio år kommer ha vägtullar inom Västerås kommun.

Alldeles utanför mig går E18. Fyra filer och på Rocklunda motet passerar idag mellan 51 000 och 55 000 fordon varje dag i genomsnitt. Det är sjukt mycket! På ett dygn går det 86 400 sekunder och ni ser själv. Vi närmar oss siffror på att det passerar ett fordon varje sekund här dygnet runt och året runt.

Jag har haft en bra helg, men träningen går mindre bra. Men den här perioden ska man väl kanske få känna sig mindre bra. Det är inte nu man ska vara som bäst! Kanske skulle man träna tillsammans med någon och vem skulle vilja få däng i en trekamp i typ pingis, tennis och badminton?!? ;-)

Hur är det med foten eller framför allt hälen?
Ingen direkt förbättring, men jag har slarvat med övningarna. Om jag tar det lugnt i början eller värmer upp, så funkar det att springa.

I stugan har jag kämpat på i vanlig ordning. T.ex. satte jag upp en fågelholk på tomten som jag inredde med torkat hö. Lyx!

Har också fixat vedförvaring under TV:n som också ska gömma kablar.

Har också bytt ut fönsterbrädorna eftersom de varit för smala. Tycker ofta man har det problemet vilket även gäller i lägenheten, men dem har jag inte bytt. Jag vill ha bredare eftersom det funkar bättre med större blommor då och rullgardin.

Jag kan tycka att det stundtals är lite småtråkigt och halvjobbigt att dra runt allting själv i stugan. Det blir liksom dubbelt av mycket och det är mycket att tänka på när man äger en liten kåk. Men jag är nog bara bortskämd!

Delad glädje är annars dubbel glädje.
Tio säkra tecken på att du är bästa sambon läser jag i Expressen --> här.
Vissa saker är ju så självklara att man inte ens borde ta upp dem ...

1. Du betalar alltid hyran i tid
- Ja! Under alla år har jag missat en gång och det var på 90-talet. Jag vet inte vad som hände, men fick väldigt bråttom när påminnelsen kom efter några dagar eller max en vecka. Som brevbärare vet jag hur vanligt det är med inkasso och brev från Kronofogden och kan man inte sköta sin ekonomi så är det direkt avtändande på mig. Numera kör jag med autogiro på det mesta.

2. Du bakar - och bjuder
- Nja! Jag bakar inte, men gillar såklart att bjuda på andra saker ;-)

3. Du lämnar aldrig någonsin disk
- Nja, nä! Inte om man är sambo i alla fall. Jag gillar annars att diska (handdiskar) och använder alltid numera "Yes" eftersom det är bäst ;-)

4. Du stör inte!
- Jag försöker tänka på det, men det funkar inte alltid. Det kan ju gälla grannar och jag ska tydligen kunna snarka ibland (haha)

5. Du skulle aldrig lämna en tom toarulle
- Nej, verkligen inte. Jag har dessutom ett lager av rullar bredvid toaletten, så det händer inte. Överlag har jag alltid varit mycket bra på att sopsortera. Det mesta återvinner jag! Åker också till återbruket med större saker. Det är självklart och sopsortering kom Skogslyckan igång med på 90-talet när jag bodde där.

6. Du bryr dig om den du bor med
- Självklart!

7. Du tycker det är självklart att tömma sophinken
- Ja, givetvis. Jag är van att göra det själv.

8. Du städar toaletten utan att någon påminner dig
- Japp! Och är vi två gör jag det med stängd och låst dörren. Jag sitter dessutom när jag pinkar ;-)

9. Du håller dig till egen mat
- Ja, eller annars frågar jag väl.

10. Du tvättsorterar - på rätt sätt
- Jag är nog ganska duktig i tvättstugan, men inte på att stryka! Och jag manglar inte mina lakan ;-)

Imorgon är det fredag och det är skönt. Jag har handlat mitt för "Black Friday" och ibland måste man unna sig något. Jag har haft en prisbevakning hos Prisjakt och när jag fick automatiskt besked att produkten jag ville ha var prissänkt med drygt 2 000:- slog jag till ;-) Att åka ut till Erikslund på fredag eller lördag aktar jag mig dock för

#metoo verkar aldrig ta slut och det verkar bara bli mer och mer som kommer fram. Jag tycker det är bra! Det är många som inte verkar ha rent mjöl i påsen och många skäms förhoppningsvis och nästan uteslutande är det väl män det handlar om.

Hoppas många får sig en rejäl tankeställare och sedan hoppas jag att i framtiden anmäler du sådana här saker och säger till! Det är otroligt viktigt. För ingen ska behöva bli kränkt eller utnyttjad ...

Årets julklapp
Jag läste att elcykeln blev årets julklapp och dess popularitet förutspådde jag redan för några år sedan. Men sedan tycker jag det är fel att en bra cykel med kvalité som kostar mellan 13 000-25 000:- blir vald som en julklapp. Jag trodde personligen elcykeln skulle slå ännu tidigare!

En bra fråga är också varför man köper en elcykel. Någon sade på radion att han gjorde det för att slippa bli svettig när denne kom till jobbet. Men då är man för dåligt tränad eller också kan man ta av en tröja eller trampa lite långsammare ;-)

Vi människor är lata av naturen och titta bara t.ex. på Ikea i Erikslund. Det finns en liten rulltrappa upp till varuhuset och en bred trappa, men 95 procent väljer rulltrappan! Varför? Det går inte fortare, men är bekvämare.

Jag tror väldigt få kommer välja bort bilen till förmån för en cykel som går på batteri. Och kom ihåg träna behöver man göra ändå.

Häftigt hus i Södertälje! Men kolla fort --> här eftersom jag tror kåken är såld och då borde också annonsen försvinna strax.

Nio tecken på en skakig bomarknad --> här

Nytt larm från stugan. Tidigt i morse fick jag se att rådjuret var tillbaka, men nu flydde han i panik och från sjön såg jag en räv (!) kom i full galopp. Det såg otroligt häftigt ut och givetvis hade den där lilla räven jag sett flera gånger tidigare inte kunnat göra något på ett fullvuxet rådjur. Men det är bra att räven vaktar mitt område och i helgen ställde jag fram lite korvar som försvann

Jag skulle kunna visa rörliga bilder, men väljer att inte göra det eftersom jag inte vill visa vad kamerorna sitter. Dem är i alla fall väldigt små och diskreta.

Helg
En bra helg! Hade storstädning i stugan där bland annat golvet fick sig en rejäl rengöring. Först damsugning sedan svabbning med en såpa som ska vara särskilt lämpad för oljat trägolv.

Sent på lördagskvällen när jag satt framför TV:n gav en kamera utslag och larmade. Väggstrålkastaren tändes (rörelsedetektor) samtidigt mot sjön. Jag gick upp för att kolla vad det var. Från ena sovrummet såg jag en ståtlig rådjursbock mumsa på mina rabattblommor. Han verkade se mig i fönstret (han kollade i alla fall dit) men åt bara på. Jag gick då utan på altan och knackade på fönstret och då fick han plötsligt fart och försvann illa kvickt mot bonden

När jag sedan skulle försöka sova så hörde jag många ljud. Rätt som det var började någon mus leva rövare på utsidan av innertaket och det låter mer än vad ni tror.

Det är lätt att inbilla sig saker på landet när man är helt själv och utanför är det kolmörkt. Inga gatulampor som lyser upp eller någon granne vägg-i-vägg. Om jag är mörkrädd? Gissa (haha).

Idag söndag åkte jag hem lite tidigare eftersom jag var bjuden på middag och gud så gott det var! Tusen tack för det ...

Fredag
Riktigt nice med helg. Drar ut redan ikväll till stugan. Har en Fredskalla som lär behöva vatten. Konstigt nog lyckas jag aldrig med den blomman, men syrrans är jättefina och ståtligt stora.

När jag cyklade till jobbet i morse hade jag hört om ishalkan de varnat om. Jag tyckte Lundagatan såg bra ut och lite fuktig, men när jag provade att bromsa höll jag inte få stopp på cykeln! Jag kanade säkert fem-tio meter och var nära att åka i asfalten, men klarade det precis!

Förresten såg jag att en ny villa är till salu på gatan. Nu har man bytt sida på gatan och då går man från nio miljoner till knappt fyra! Men sedan måste väl dessa skojare till mäklare lära sig att Aroslund inte är Blåsbo. Det är nästan lika dumt som att döpa Västerås Flyplats till Stockholm-Västerås flygplats

Jag blev förvånad när en polare köpt lägenhet på Engelbrektsplan. Här är det kungligt och här har jag gått brevbäring i flera år. Mina domäner. Smakar det, så kostar det! Knappast något för min plånbok och den här ståtligt fina gula kåken har väl stått här sedan 1874!

Edit! Tydligen var det falskt alarm. Kompisen hade inte alls köpt på Engelbrektsplan som hans bild visade utan det var en på Engelbrektsgatan som han fått ...

Idag kom också en lägenhet på Tessingatan 6 ut. Just i den var jag på en inflyttningsfest för många år sedan. Jag bodde då på Sturegatan så det var nästan krypavstånd. Den festen på Tessingatan ska sent glömmas och jag märkte redan när vi kom att bålen skulle man passa sig för. Kobban hade kommit hem till mig innan på en liten förfest där jag tänkte bjuda, men han kom själv med tre flaskor Blossa vinglögg eller om det var fyra flaskor! Jag minns inte riktigt.

När vi skulle lämna Tessingatan hade många hunnit bli både trötta och dåliga. Och farbror Bertil drog ner hela hatthyllan och låg och sprattlade som en sköldpadda och kom inte upp. Det var kul och jag tror året var 2002.

Jag är tillbaka på Facebook, men jag kommer inte alls titta in lika mycket längre. Jag ska i alla fall försöka! Men ibland så finns det ju faktiskt lite bra saker och jag får försöka sålla bort det oviktiga som delningar för mataffärer och dylikt.

Torsdag
Hade en shoppingrunda på Erikslund ikväll och skönt med att det inte var så mycket folk och trängsel. Lite bilar och kunder veckan innan lön och "Black Friday". Perfekt för en strukturerad kille med ont om tid som jag!

Jag sprang Rönnbyspåret igår ikväll och redan vid klockan 20.45-20.50 släcktes spåret vid Orientalen Rönnby! Inte särskilt kul då jag fortfarande befann mig i spåret. Tyvärr, brukar det alltid vara samma sak varje år efter att klockan ställts om i oktober.

När jag kom över på Rocklunda sidan funkade belysningen, men den ska lysa på båda sidor till klockan 23.00. Har kontaktat Västerås Stad, men inte fått någon återkoppling. Det är dock inte dem som sköter spåret utan någon entreprenör som Västerås stad anlitar.

Jag kontaktade vuxenutbildningscentrum angående min ansökan till skolan. Om jag blir antagen får jag besked från skolan cirka tre veckor innan kursstart. Då pratar vi alltså månadsskiftet december/januari.

Ibland blir det för få sökande till utbildningarna och då blir det tyvärr ingen start, men det får vi inte hoppas.

Vet ni att det finns dvärgflodhästar?!? Jag visste det inte, men de finns i västra Afrikas krigshärjade länder. Arten finns bara kvar i ett antal isolerade skogar och många frågor är fortfarande obesvarade om hur den lever. Missa inte den spännande filmen om dvärgflodhästar --> här

Tisdag
Bilen gick igenom besiktningen utan anmärkning! Jag var osäker innan och blev inte mindre osäker när dem var två stycken som kollade kärran. Det gick på sju minuter totalt och de tyckte bilen var riktigt fin. Framför allt under. Självklart hade jag kollat alla lampor innan, men var mest osäker på utsläppsvärdena. Men jag tog en vända till Vad och vände. Blåste ur bilen och då gick det bra ;-)

På jobbet var det lugnt idag, men igår var det lite rörigt och jag hann inte utan övertid. Jag är tillbaka på 722 16 och där känner jag mig hemma. Har gått där flera år och många kunder känner igen mig där och jag dem. Och det är positivt

Söndag
Morsan ville ha hjälp med att hämta ut några paket och tyckte jag skulle ta bilen. Jag valde dock i vanlig ordning cykeln. När jag sedan såg vikten på paketen på de sex avierna insåg jag ett visst problem. De krävdes fyra vändor (!) med hojen till två olika ombud innan jag var klar och jag hade stora problem att ta mig fram.

Vad morsan gör med sina pengar har jag svårt att styra och vad jag tycker får ni fundera ut själva. Men så här har det alltid varit. Det är allt eller inget. Och tro mig! Jag överdriver sällan och det insats jag gjorde med hennes flytt är något jag aldrig kommer glömma och den belöning jag fick är jag värd alla dagar i veckan.

Blev ett besök hos farsan på fars dag på eftermiddagen med syrrans familj. Det bjöds på gott fikabröd och jag tog tre sorter. Fick dessutom en matlåda hem vilket var finfint. Hade tidigare idag stekt kyckling och kokat ris, men valde faktiskt att kasta den maten då kycklingen smakade mindre bra. Jag är lite nojig för kyckling, men är annars inte kräsen med mat.

Jag brukar för övrigt köpa matlåda på Malmens restaurang. Har tiokort och tycker det är värt. De har bra husmanskost och bra salladsbord. Tycker liksom det är tråkigt att laga mat själv och lägger tiden på annat.

Hos farsan fick jag också reda på att han köpt en ny Kia som han får om en månad. Jag tyckte han sade att dem sålt ett 50-tal nya Kior i Västerås i helgen, men kan det verkligen stämma?!?

Söndag förmiddag
Det blev däckbyte igår. Jag brukar alltid byta i mitt garage. Där är det visserligen lite trångt, men det funkar!

Det var lite dåligt med luft i två däck, men det funkade som vanligt att ta cykelpumpen till nödhjälp (haha). Kollade mönsterdjupen på däcken och det var cirka 5 mm vilket man bör ha på vinterväglag har jag läst. I stugan såg jag att det var en tunt täcke snö på gräset alltjämt.

Facebooks vara
Jag har tidigare nämnt att jag funderar på att fimpa Facebook eller ska man nöja sig med att bara kolla några gånger per dag? Just nu ligger det nere. Messenger har jag i alla fall tänkt behålla.

Hur som helst så har jag börjat tröttna på FB och jag gillar inte heller all reklam och de sponsrade inläggen. Det är också mycket rappakalja!

Det sägs att fem miljoner svenskar har Facebook och företaget drar in omkring en miljard i Sverige på dessa annonser, men för det betalar dem inte en krona i svensk skatt!

2013 när dem öppnade serverhallar i Luleå fick dem etableringsstöd av oss svenska skattebetalare på sammanlagt 139 miljoner. Men återigen företaget betalar ingen skatt i Sverige trots att dem finns här och tjänar massor av pengar.

För mig är det helt okej att man tjänar pengar. Jag vänder mig inte emot det. Absolut inte! Däremot är det väl mer etik och moral. Även om jag förstår att Facebook inte verkar bryta mot några regler, så letar man kryphål i systemet och utnyttjar det.

Tänk den dagen om den kommer när ett stormrikt företag som Facebook meddelar att dem betalar svensk skatt just för att dem har råd och vill göra rätt för sig. Dessa miljoner skulle kunna göra mycket nytta i det svenska samhället och det skulle innebära positiva bieffekter och en högre status för FB ...

Lördag förmiddag
Vaknade med fortsatt nackspärr. Inte bra! Och irriterande.

Flyttade fram bilbesiktningen på Dekra till tisdag klockan 15.40. Jag har ännu inte bytt däck på bilen, men det börjar väl bli dags. Jag brukar dock aldrig åka tidigt på morgonen eller sent och på dagarna är det väl fortfarande inga problem med halka.

Har inte bestämt om det blir stugan. Vädret är väl ingen höjdare. Regn i Vässan och i Bubbe på kamerabilderna såg jag att det var ett vitt snötäcke tidigt på morgonkvisten.

Det var ju Västerås idrottsgala i torsdags. Hur man kunde lägga detta spektakel samtidigt som Västerås-Sandviken är för mig en gåta! VSK och SAIK är Sveriges framgångsrikaste bandyklubbar och Västerås är ju en bandystad. Och det är ju inte så att vi har så mycket toppidrott att titta på precis och det hela blir oseriöst i mina ögon.

När jag tittade på bilderna på VLT, så kände jag inte igen många från idrottsgalan. Det var väl mest finfolk där som ville mingla och gratisäta. Mohammed Al-Hakim kände jag dock igen! Den duktige fotbollsdomaren som prisats och som tidigare bodde i Köping, men nu bor här.

Sedan har en fågel viskat i mitt öra att Marta just nu bor i Västerås och på samma gata som syster. Det är stort i mina ögon och tänk om dem på tidningen visste det och om hon hade varit på galan (haha). Allvarligt talat så är Marta f.n. proffs i USA, men hon är tillsammans med en fotbollspelande tjej från Västerås (Gideonsbergs IF och FC Rosengård) och nu kan man alltså se dem i Vässan.

Marta som har blivit utsedd till världens bästa kvinnliga fotbollsspelare fem år i rad (2006-2010) och det skulle vara något för BK 30 att försöka värva

Torsdag
Vaknade med nackspärr! Inte särskilt kul och inte kunde man sova särskilt mycket längre trots sovmorgon. Jag hoppas det blir bättre med nacken och givetvis jobbar jag.

Jag undrar hur det blir med Nordeas flytt till Finland. Det är ju Nordeas styrelse som vill flytta huvudkontoret till Helsingfors. Men det är aktieägarna som fattar det slutgiltiga beslutet.

Jag tror dock inte styrelsen hade räknat med de protester som kom från väldigt många olika håll och jag tror det här kommer kosta mer än det smakar för Nordea. Girighet är inte alltid bra och redan nu har många lämnat banken och flera fackförbund var snabba med att säga att de skulle flytta deras pengar till andra banker. Cred!

1,5 månader efter det här kom sedan ett uttalande om att storbanken skulle minska sin personal med minst 6 000 personer meddelade vd:n Casper von Koskull. Mycket vill ha mer pengar och 2017 blir nog inget bra år för Nordea

Eventuellt blir det tuffare amorteringskrav i framtiden och den 13:e november tar Finansinspektionen (FI) beslut i frågan. Det innebär att alla nya bolånetagare som lånar mer än 4,5 gånger sin bruttoinkomst (inkomst före skatt) ska amortera en procentenhet mer av bolånet per år än vad de skulle behövt göra i dag. Detta gäller utöver redan befintliga amorteringsregler.

Hur många det skulle drabba vet jag inte, men jag skulle i alla fall inte vilja ha så höga lån! Som sagt jag är nu väldigt glad och stolt kan jag säga att jag har så lite lånat som jag har. Sedan måste man ju också ställa allt i relation till vad man har. Har du en villa värderad till fyra-fem miljoner och lån på 1,5, så är det ju riktigt bra ändå!

Bra om Västerås stads lyckas få arrangera SM-veckan sommar i Västerås 2021, 2022 eller 2023. Problemet är emellertid bara att Västerås saknar en korrekt anläggning för friidrott och en 50-metersbassäng utomhus för simningen. För att kunna arrangera SM-vecka i Västerås krävs samarbete med en annan ort, i fallet med simning skulle samarrangemang vara aktuellt med Köping eller Fagersta som har 50-metersbassänger, skriver SVT Västmanland.

Jag tycker annars Västerås anläggningar är på en pinsam låg nivå. Vi har ingenting att skryta med och att få t.ex. Melodifestivalen hit just nu är väl omöjligt.

Är anläggningarna mindre bra, så är väl också kvalitén på herrlagen ännu sämre! Kolla bara på innebandy, handboll, fotboll och ishockey. Västerås har lag i tredje divisionen och då är vi ändå en av Sveriges största städer ;-)

Västerås passerar i dagarna 150 000 invånare. Det märks inte minst på trafiken som stundtals nästan står stil på vissa platser.

Har hört att fotbollsspelarna i VSK nu vill ha mer lön eftersom det finns pengar, men jag tycker man borde införa mer prestationsbaserade inkomster. Går man upp i superettan, så javisst.

... Och sju av tio västmanlänningar uppger att ekonomi är en bidragande faktor till att stanna kvar i en dålig relation, det visar en undersökning gjord av Novus på uppdrag av Länsförsäkringar. Läs mer om det --> här

Prissänkt kåk i Bubbarsbo --> här

En dyr som finns i Nibbarsbo (bredvid Bubbarsbo) och som jag brukar cykla förbi när jag åker till och från Västerås. --> här

Hyr häftigt hus med utsikt över sjön Immeln i Skåne. Men 10 000:- per natt?!?
Så häftigt är det nog inte i skogen och se kåken --> här


Onsdag
En tuff dag! Sent omsider fick jag reda på att jag behövdes på kväll 6.
Hade börjat klockan 07.00 och nu skulle jag behöva köra på till 18.30. Jag tyckte det gick bra, men var ganska hungrig på slutet.

Sexan har jag tidigare kört mycket, men nu var det länge sedan. Riktigt kul att få träffa gamla kunder då det är mycket hämtningar hos företag centralt och på den östra sidan i staden. Hos vissa har man väl nästan rockstjärnestatus efter att ha kört under två år ;-)

Vad som dock ställer till det är att jag hade en bokad bilbesiktning på fredag eftermiddag. Hur det blir med den vet jag inte. Går väl att boka om och det är väl det mest troliga i mitt fall.

Jag kommer på torsdag och troligen även fredag få göra en schemaändring och börja 10.30 istället för 07.00. Får då schemaändringstillägg.

Ni vet väl att mitt favoritprogram på TV är "Världens natur" och Dold kamera bland djuren. Säsong 1 - Avsnitt 3: Vänskap. Missa inte! Så otroligt häftigt att se spionkamerorna bland de levande djuren --> här

Igår såg jag en kvart av "Första dejten" på SVT. Jag har inte sett programmet något tidigare, men tyckte det var rätt intressant! Det är ett dejtingprogram med hopp om att kärlek uppstår mellan paren.

Jag vet inte om det är skillnad på killar och tjejer, men jag är väl ganska trög och sådan att jag skulle kunna träffas igen även om jag inte skulle vara intresserad så. Men jag vet inte om man lurar någon då?

En gång för tiotalet år sedan var jag i Stockholm på en dejt och den här tjejen gjorde klart direkt att hon inte ville ha mig som kompis. Hon var intresserad, men för mig var det mer kompis, men jag trodde vi skulle kunna fortsätta vara just vänner, men det blev bara en träff! Jag får väl berömma henne att hon var så målmedveten. Hon ville ha en pojkvän och inga fler kompisar

Tufft hus på Birgittavägen 16 --> här på Hammarby Stadshage i Västerås! Men jag tror inte dem kommer få så mycket betalat som 8,5 miljoner eller mer. Jag tycker inte läget är det bästa och visst blir det mycket insyn!?! Och tomten? Nä, den här kåken känns malplacerad här ...

Läste i VLT att Västeråsarna avvaktar med lägenhetsköp och oroar sig för sämre marknad. Försiktigheten i Västerås började i september och det var precis då jag skulle sälja. Framför allt är det begagnade bostadsrätter som tar längre tid att sälja. Där det förr kunde räcka med en visning krävs nu två eller tre.

Villor och radhus är det fortfarande rätt bra tryck på. Nyproduktion vet jag inte.

I morsans fall så såldes två treor i samma förening innan sommaren och de gick för runt 1,5 miljoner. Jag tycker morsans var minst lika fin och med ett bättre läge på gaveln. Det här är historia nu, men glädjande är att vi ändå är tre stycken som är relativt nöjda.

Morsan valde att sätta in 250 000:- på skattekontot som kommer bli skatt. Hon hade inga lån på lägenheten och valde sedan att ge syrran 300 000:- eftersom jag fick köpa stugan biligare än vad den var värderad till 2010. Observera dock att jag ändå betalade några hundratusen 2010, men då också står som ensam ägare.

I mitt fall fick jag också en rejäl slant för det jag lagt ut från egen ficka och allt arbete under det här året. Sedan fick jag tillbaka mina 300 000:- jag lånat ut till syrran och sedan har både jag och syster fått två väldigt förmånliga lån av morsan.

I mitt fall rör det sig om väldigt mycket pengar totalt sammanräknat och man skulle kunna tro att jag borde unna mig något. Men varenda krona har jag valt att betala av på mitt lån och jag är väldigt stolt för det. Det känns som en trygghet inför framtiden ...

Igår besökte jag Herrgärdet vårdcentral eftersom jag ville kolla upp hälen.
Vi som jobbar på posten har förmånen att få gå på arbetstid utan löneavdrag. Självklart ska man försöka fixa det utanför arbetet, men det var mitt första läkarbesök på arbetstid sedan jag började 2000! Jag har dock gjort samma sak en gång tidigare, men då var det en akut tandläkartid.

Vad som är positivt med foten är att inget är trasigt eller sönder, men att det kan ta så lång tid som 6-8 veckor innan jag är bra. Det är en sena som går från vaden ner till hälen som är överansträngd och inflammerad. Jag kan fortsätta träna, men det ska väl inte vara för mycket. En balansgång. Har också fått några övningar att göra och vissa kan bli bättre med typ Voltaren salva eller tabletter.

Blev fem kilometer löpning på kvällen. Sprang förbi gravarna och kollade om mina ljus fortfarande brann och det gjorde dem. Jag tycker kyrkan gör en hel del bra saker som att hjälpa utsatta i dagens samhälle, men jag tycker också dem borde förbättra belysningen på Hovdestalunds kyrkogård! Det är ju sjukt mörkt och skumt trots fullmåne och alla gravljus. De gräver ju mycket där och de borde självklart se till att det kom upp mer gatubelysning för snart är det mörkt redan vid 15.00.

Söndag
Det blev en natt i stugan. Finns alltid mycket att fixa och göra i kåken och på tomten så här på höstkanten. Sedan är jag bra på att komma på nya saker att göra. Alltid något projekt på G och sällan är man helt nöjd.

Getingarna är i alla fall borta och dem kommer inte komma in den här vägen något mer. Såg att det var en litet hål på själva ventilationsröret och därifrån har dem sedan kommit in och under väggpanelen. Otroligt vilken väg in! Troligtvis har dem sedan känt lukt och smak från något sött. Jag har ju t.ex. haft sådana där doftblock som luktar på toaletten. Jag har nu tejpat för hålet, men framför allt sitter det nät för ingången ner i skorstenen, så där kommer de aldrig mer. Det är väl mer åt det hållet att det kanske blivit för tätt nu. För dålig ventilation. Fast samtidigt har jag ju värmepumpen som blåser in luft och förbättrar inomhusklimatet.

Jag kommer knappast mer få in några möss heller, men man ska väl aldrig säga aldrig. Ibland kan man höra dem när de är på innertaket! Men de ska inte kunna komma in i kåken.

För säkerhets skull har jag ett par vanliga fällor, men även två elektroniska som dem inte ska gilla. Fällan avger ett ultraljud, som dem inte gillar, men som vi människor inte hör.

Sedan har jag väl lärt mig att hitta musspillning om man väl fått in dem. De skiter mycket och kan äta typ vad som helst. De kan klättra på lodräta väggar och kan ta sig in i väldigt små hål. Möss ska dock inte förväxlas med råttor vilket är något helt annat.

Jag har pratat med min kompis om ett eventuellt arbete jag vill göra till våren. Han tyckte det lät bra och intressant, så förhoppningsvis blir det av och jag tror det kommer bli riktigt bra!

En äldre dam som jag har svårt att placera ålder på handlade bakom mig på ICA Maxi. Klockan var 17.00 och det enda hon köpte var fem (!) rör med bakistabletter. Möjligen hade hon varit på Glorias 50+ på Publik ;-)

Min egen alkoholkonsumtion numera är på ett minimum. Jag dricker inte vin, sprit eller starköl. Jag känner inget behov, men är inte nykterist så. Öl tycker jag visserligen är gott och läskande, men det funkar precis lika bra med mina 2,8:or

Bostadsbubbla?
Just nu ställer sig många frågan om vi är på väg mot en bostadsbubbla och även om ett par experter säger nej på frågan är jag lite orolig inför framtiden.

Ett problem som jag ser det är att det byggs för få hyresrätter och de bostadsrätter som byggs är för dyra och exklusiva.

Jag skulle vilja se många fler enkla objekt. Mindre lägenheter och som har lägre standard. Samtidigt som de inte byggs efter vattnet eller i de mest centrala delarna.

Är du ensamstående, nyanländ och arbetslös och har dålig ekonomi på köpet är det kanske helt nödvändigt att kunna bo billigt och inte mycket större än vad en student har.

Jag tror också att dem som löper största risken ifall något händer i omvärlden är dem som är högt belånande och som köpt dyrt och exklusivt. Det är där man kommer kunna se de riktigt stora kapitalförlusterna. Personligen har jag alltid förespråkat att man ska köpa i bostadsföreningar med bra ekonomi och som har låga hyror. Sedan får det gärna vara renoveringsobjekt och man får sedan renovera i den takt man kan och har råd.

Sedan finns det också en annan aspekt. Kolla vilka lägenheter som är populärast i Västerås och som säljer lättast. Generellt är det mindre lägenheter och som kostar under miljonen. Om sedan hyran är 4 000:- spelar mindre roll faktiskt. Så här har det blivit därför att bankerna kräver kontantinsats och det är väl bra det, men man kollar inte alls lika mycket på vad man får för total boendekostnad vilket jag tycker är viktigt.

Summan av kardemumman blir att den som inte har tillräcklig kontantinsats får mindre att välja på och kan t.ex. få en lika hög boendekostnad ibland t.o.m. högre som för en lägenhet i ett bättre område som visserligen är dyrare att köpa, men då månadshyran är lägre och föreningen bättre blir ändå boendekostnaden lika stor!

Trotsigt fettberg på 130 ton gav vika – efter nio veckor --> här

Vågar du gå på glasbron som spricker?
1 180 meter ner till marken från den kinesiska bron --> här

Mystiskt hålrum hittat inuti Cheopspyramiden.
Notera 2,3 miljoner stenblock som vardera väger 2,5 ton! --> här

Helg
Det har varit en mycket intensiv och stundtals rätt jobbig vecka.
Mest glädjande är nu att slutbetalningen för lägenheten är avklarad och jag är färdig där. Det har varit en obeskrivlig tuff tid och min insats att flytta saker, städa och sedan renovera och inreda har varit något utöver det vanliga. Jag tror faktiskt få förstår hur mycket det varit.

I mitten av december får sedan morsan tillträde till den större lägenheten och senast den 31/12 måste den gamla vara tömd och städad. Jag uppskattar den här flytten till 1-2 procent i tid i jämförelse mot det andra som jag gjort! Här flyttar vi på samma våning och det är bara ett 50-tal meter att gå ;-)

Jag pratade med en sköterska på Resmilan som berömde morsan efter senaste operationen. Nu funkade det mycket bättre och trots omständigheterna är morsan på mycket bättre humör (har inte ont på samma sätt längre) och vi har lättare för att prata utan en massa tjafs. Även syrran och ungarna har fått bättre kontakt. Kul!

Igår besökte jag Hovdestalund och gravarna två gånger. Jag behövde komplettera litegrann. Till mormor och morfar blev det ljung, en krans och ett ljus. Sedan brinner det sedan tidigare ett ljus som går på batteri som jag är nöjd med.

Jag kollade också till farmor och farfar. Där blev det ett ljus med brinntid på runt 100 timmar. Den graven är riktigt fin! Jag gillar gravstenen, platsen och utsmyckningen. Exemplariskt och där gör bland annat farsan ett finfint arbete

Måndag
Har nu sökt en ettårig utbildning till elektriker och blir jag antagen börjar jag 22 januari! Det känns jättespännande och jag hoppas verkligen det blir av. Jag tycker också min ekonomi är bra och jag har gjort bedömningen att jag kommer fixa det här. Jag tycker jag inte har så mycket att välja på och jag tror och hoppas det här blir en investering inför framtiden. Sedan kan man ju inte veta, men min drivkraft kommer vara stark.

Notera att VVS-montör inte går att söka för närvarande, men den drar igång senare om jag uppfattat saken rätt.

Mer information elektriker och VVS-montör utbildningen.

På jobbet idag blev det utdelning på hela 722 18. Det är mestadels på Blåsbo och det var kallt som f-n! Jag höll nästan på att frysa ihjäl innan jag satt igång dieselvärmaren.

Har otroligt dålig motivation med träningen just nu. Istället blir det några vändor ner till tvättstugan och jag har precis lyxat till det med att äta skaldjur och ett stort gäng räkor. Ibland måste man unna sig

Då var det helg. Det blev en massa övertid även igår då jag körde postfördelningen och sedan även fick ta fem tömningar.

På tal om #metoo tycker jag det är bra att det fått så stort fokus. För helt klart är det väldigt många män och killar framför allt (tjejer är undantaget) som inte vet hur man ska uppföra sig. Jag kan också tycka att det borde finnas något sådant betyg i skolan. Allmänt hyfs, ordning och uppförande etc.

Naturfilmer
Ni vet ju att jag är väldigt intresserad av naturfilmer. Senaste Världens natur och första programmet som heter "Dold kamera bland djuren" är bland det häftigaste jag sett! Här använder filmarna spionkameror som är modeller av djuren själva! Dessa modeller av djuren kan både röra sig och låta. Med en mängd olika spionkameror visas t.ex. att djuren har känslor som vi trodde vi var ensamma om.

Som berättare är Henrik Ekman överlägset bäst. Henrik Ekman är en svensk biolog, vetenskapsjournalist, naturfotograf, filmare, författare och programledare. Han är dessutom frilansjournalist och arbetar bland annat med inköp av natur- och vetenskapsprogram för Sveriges Television.

Se första avsnittet av säsongen 1 --> här

Brott och straff
Även brott och straff intresserar mig mycket. Här är favoriten Veckans Brott och GW Persson. Även om jag inte alltid ser mina favoritprogram när dem sänds, så kollar jag alltid senare på SVT Play och här även möjligheten att visa dem på TV:n.

Nu senast handlade programmet --> här bland annat om en ung tjej som dött. Vad som gjorde mig negativt överraskad var att polisen utan att samla in bevis, göra en fullständig (brotts)platsundersökning och höra med eventuella vittnen och boenden avskrev fallet som en tragisk olyckshändelse! Det är ju helt otroligt egentligen. Tjejen hade även en hotbild över sig och jag vet inte om de ens kollade hennes mobiltrafik. Man skickade dessutom inte in några eventuella bevis för analys.

Jag kan väl också säga det att det är möjligt och kanske även mest sannolikt att det här verkligen var en olycka, men säkert kan man inte veta förrän man gjort alla kontroller.

Det här med mobiltrafik verkar många inte ha riktig koll på. Men om det händer något allvarligt på en plats och gärningsmannen inte är känd kan dem se alla mobiler som kopplats upp i det området. Uppkopplingen sker automatiskt och du behöver inte ringa, men telefonen måste vara påslagen. Har du kontantnummer, så får de i alla fall mobilnumret

Torsdag
Första natten utan hosta. Nice! Värt otroligt mycket att kunna sova bra.
Idag jobbade jag "bara" till strax efter 18.00 och började klockan 07.00.
Körde ut hela 722 16 och sedan styrde jag upp Postfördelningen. Jag är nöjd med dagen och det gick bra.

Ska snart ta första träningspasset på snart två veckor, men jag har ju varit krasslig och det har liksom varit fullt upp ändå. Jag nöjer mig med att springa Skogsvägen, Skultunavägen, Norrleden och Vasagatan. Det blir väl fem kilometer

Tolv timmars arbetspass
Det blev en lång dag på firman. Fick åka ut på morgontur då en kollega försovit sig. Inga problem! Sedan kom chefen och berättade att det var kris. Sjukdom på kväll 1 och ingen som kan den förutom jag. Jag fick mycket hjälp i början av turen eftersom jag ändå körde full brevbäring, men sedan blev den som skulle hjälpa sen eftersom han inte hittade vissa företag. När jag åkte ut var jag rejält försenad och den tiden har man inte. Det var dessutom fullständigt kaos i trafiken med otroliga köer. Regn och sedermera mörker. Skönt att nu vara hemma!

Jag tar numera ut all övertid i komp. Alla tidigare år har det varit tvärtom, men nu har jag istället börja investera i ledig tid

Ja, det var ingen dans på rosor att komma tillbaka till jobbet. Idag hade vi t.ex. åtta sjuka! Jag körde t.ex. hela 722 12 och 722 09 där jag är ovan och även en del på mitt ordinarie 722 16.

Igår hade jag även en morgontur och för första gången tror jag, så kände jag mig tvungen att säga till arbetsledaren och be om ställningshjälp. Jag hade trots det nästan två timmars övertid och hade jag inte fått hjälp hade det varit drygt en timme till.
Det är lätt att hålla sig för skratt och jag har dessutom inte känt mig riktigt pigg.

Nu börjar det dock känns bättre och kanske blir det en natt utan hosta. Man kan ju alltid hoppas! Kan ångra mig att jag inte kontaktade läkaren och fick receptbelagd hostmedicin för det är det ända som hjälper.

Vi får se hur det kommer gå imorgon. Jag bävar! Då har vi Västerås Tidning och det ska dessutom regna hela dagen

Helg
Jag har väl haft bättre helger, men nu börjar jag känna mig bättre!
Drog ut till stugan igår och där stör jag i alla fall inga grannar med min hosta.
Jag hade återigen svårt att sova och hostan fanns där hela tiden, men jag har åtminstone inte ont någonstans. Hoppas jag klarar mig inatt och jag börjar känna mig piggare i kroppen. Det har varit grymt jobbigt att bara ligga ner och försöka ta det lugnt.

Av förståliga skäl orkade jag inte göra så mycket i stugan, men jag har nu förberett min stenrabatt inför nästa års blomplantering. Jag har planterat vårlökar (för två veckor sedan), sedan blev det ett tjockt lager med näring i form av nyklippt gräs och löv som får förmultna. Sedan blev det fyra säckar täckbark som blir till ett bra lager ogrässkydd. Redan efter första natten såg jag att något djur bökat i min rabatt och den är väl ute efter lökarna.

Notera fotot för visst har jag väl en ganska fin gräsmatta?!? Det är ju typ en skogstomt och vi är snart inne i november, men jag tycker mattan är fin även om det inte är någon golf green

Getingbo som en handboll
Jag tröttnade på att passivt vänta eftersom det fortfarande kommer in getingar. Helt otroligt egentligen då min kåk är väldigt tät!

Skorstenen till braskamin behöver jag inte kolla, men har två andra skorstenar och kollade först den till köket eftersom där finns inga getingar nu. Det gick att skruva bort skorstenenslocket och där fanns tre stycken gamla bon. Dessa bon kan ha många år på nacken och getingar bygger inga nya bon bredvid varandra och de återvänder aldrig bon. Så dessa bon kanske var från typ 2007, 2010 och 2014. Inget som varit aktivt i år i alla fall.

Jag valde också att sätta ett nät för ingången till ventilationskanalen och det ska förhindra att dem i framtiden bygger bon här.

Jag vågade mig till slut på skorstenen som går till WC:n och duschen. Här var det lite aktivitet i form av getingar, så jag fick ta det försiktigt. När jag lyser ner i röret är hela ingången täckt av ett bo som säkert var av en handbolls storlek om inte större! Det här boet var mycket större än de andra tre tillsammans och det fanns också mycket längre ner i röret. Jag lyckades peta sönder delar av det och fick sedan suga med damsugaren. Samma procedur gjordes sedan inifrån kåken!

Jag fick också ha en stor kartong på golvet där all skräp kom förutom det damsugaren tog. Getingarna har här haft ett perfekt skydd och det har säkert varit både varmt, tort och skönt. Det fanns en hel del levande getingar (dock ganska tröga och inte aggressiva) och även larver som levde. Äckligt om ni frågar mig.

Jag gjorde samma sak även här och nätade för när jag var klar och ska även sätta ett nät inifrån för säkerhets skull.

Frölunda Vs Skellefteå
När jag utbildade mig till innebandydomare fick vi lära oss att vi inte kunde döma mål såvida vi inte sett att bollen varit inne eller ännu bättre att bollen de facto låg i målet. Därför blev jag väldigt förvånad igår när domaren dömde mål och gav segern till Frölunda. Han ringer och kollar på videon, men kan där inte se om pucken verkligen går över mållinjen, men väljer ändock att döma mål. Märkligt!

Lördag
Jag är fortfarande inte bra! Och det är fortsatt mycket soffläge som gäller och tid framför TV:n. Hostan var det lite mindre av inatt och det var väldigt skönt. Den är annars värst och det blir alltid värre när man ska till och sova.

Skulle behöva åka till min stuga och blommorna behöver t.ex. vattnas och det ska nog gå bra trots allt.

Förresten jag tycker Jordskott på SVT blev bättre på slutet. Men visst lite fantasi måste man väl allt ha (haha).

Jag fick ett samtal i onsdags angående mina utbildningar jag är intresserad av i Västerås. Hon som ringde hade väl inte jättekoll när dem skulle dra igång, men det sker någon gång nästa år. Jag kommer få mer information och dessutom en kontaktperson i Västerås och som ska ha mer koll här i stan.

Förkylningen vägrar släppa greppet och inatt hade jag stora problem med att kunna sova på grund av hostan. Jag fördriver tiden med att bland annat titta på "Spartacus" på Netflix. Jag har kollat en del avsnitt tidigare år när serien var ny, men ser nu hela sista säsongen. Serien innehåller sjukt mycket blod, naket, våld och sex. På IMDb --> här har Spartacus säsongerna fått så högt betyg som 8,6 på en 10 gradig skala.

Västerås och Skellefteå delar på Northvolt-etableringen, men helt klart är det Skellefteå som är den stora vinnaren, så grattis Skellefteå! Jag är dock fortfarande mycket skeptisk till hela projektet och framför allt investeringsbiten. Hur ska dem få fram alla pengar? 40 (!) miljarder behövs och just nu har dem säkrat 200 miljoner varav ABB står för närmare hälften och då ska man också ha i åtanke att ABB får vara med och bygga i båda städerna ;-)

Jag har läst att flera blev diskade i Kalmar på Ironman --> här, men att ett par stycken fått sina diskningar hävda då domaren inte gjort sitt jobb korrekt. Det är ju helt fel att domaruppdraget utförs ideellt eftersom startplatserna kostar över 5 000:- styck.

I år var det dessutom väldigt få domare som jag tidigare nämnt och det är kanske inte så konstigt då man inte betalar dem lön för mödan.

Enligt uppgifter till VLT så kommer batterifabriken delas mellan Västerås och Skellefteå. Tillverkningen ske i Skellefteå medan jobb som kräver spetskompetens placeras i Västerås.
- Om det här stämmer, så måste det väl ändå var en käftsmäll mot Västerås!?!
Det måste väl ändå var bäst att få själva tillverkningen eftersom det är där majoriteten av jobben finns.

Hade en jobbig hosta inatt. Usch! Hoppas inte grannarna stördes.
Jag är fortfarande inte bra och blir nog hemma även imorgon.

Jag läste i Expressen --> här att förre statsministern Ingvar Carlsson vill att Stefan Löfven samarbetar mer över blockgränsen.
- "Det är inte bara politik, det är ren matematik som kräver detta", säger han.
- Visst är det väl så, men det krävs ju samtidigt att det är ömsesidigt för att det ska bli bra

Förra veckans mest klickade objekt på Hemnet är en flådig villa i Malmö --> här

Övergrepp i Hollywood
Jag läser om Hollywoodproducenten Harvey Weinstein som anklagas för att ha begått massor av övergrepp på kvinnor och som verkar ha tafsat på hela Hollywoods kvinnor.
- Jag menar hur är det möjligt? Och hur kan det gått så långt och pågått så länge?? Och vad är det för ruten kvinnosyn karln har? Hade min tjej blivit drabbad hade jag självklart hoppats hon berättat och jag kan lova att jag hade agerat därefter. Att få stå till svars för något mellan fyra ögon brukar vara effektivt har jag lärt mig.

Fiber i stugan
Fick svar från IP-Only (läs nedan) angående byggstatus om fiber i Bubbarsbo. Jag tycker de svarar en aningen svävande och mycket av det där borde liksom redan varit gjort.

"Just nu gör vi tre saker samtidigt: Ser till att ni är tillräckligt många som har beställt. Undersöker var vi kan gräva ner fibern i ditt område och skriver en första preliminär planering för hela området. Skriver markavtal och ansöker om tillstånd för att få gräva, hos de som äger marken, kommunerna, Trafikverket med flera. När detta är klart kommer du få besked gällande byggnationsbeslut".

Otroligt trist att vara sjuk! Ligger mest och kollar SVT Play och efter några timmar känns kroppen som en ostbåge. Men ibland överraskar jag ändå mig själv som att jag hade både Alvedon, nässpray och minst ett par påsar halstabletter i köksskåpet. Jag har lärt mig av mina misstag fast numera kan ju Alvedon och nässpray köpas i vanliga affärer, men hur var det för 10-15 år sedan?

Jag har börjat titta på serien Jordskott. Jag hade inte sett första säsongen, så jag får börja från början. Men jag vet inte, jag är inte jätteimponerad. Psykologiska thriller där alla verkar vara konstiga och onormala har jag svårt för. Det händer också alldeles för många konstiga saker. Det blir liksom för mycket och det är enligt mig ett misstag man gör.

En ny kåk har kommit ut i Bubbarsbo --> här och de två gamla är borta. Om dem däremot är sålda vet jag inte. De har i alla fall inte kommit upp över slutpriser.

Bjuder på två lägenheter från Stockholm.
1. Verkstadsgatan 5, Södermalm --> här Häftig takvåning om 105 kvm i etage och med 124 kvm (!) terrass i alla väderstreck. Men sedan tänker jag på att trots att det är högst upp, så känns det som att det är mycket insyn. Jag tror jag sparar mina pengar och jag vill kunna gå runt naken ibland

Enligt säkra källor ska Måns Zelmerlöw sälja och flytta till London. Hans lägenhet på Kungsholmen är ute för tio miljoner --> här. Men jag vet inte. Det känns som något saknas, men jag kan inte riktigt sätta fingret på det.

Måndag
Idag är jag tyvärr hemma från jobbet. Jag kände igår att jag åkt på något skit. Ont i halsen och ont i kroppen. Inatt var det lite frossa och feber. Sedan brukar jag oroa mig (bara när jag är sjuk) för att sova över och missa att sjukanmäla mig! Märkligt tycker jag eftersom jag aldrig sover över ;-)

Jag är väl inte jättedålig. Jag hade ju kunnat nysit och hostat också, men det slipper jag än så länge! Det gäller att se det positivt, men jag tycker inte jag ska jobba. Jobbet är för tufft för det och man kan ju smitta andra. Hade jag suttit på en kontorsstol hade jag möjligen kört, men inte nu. Det är första sjukskrivningen på jobbet på snart två år.

Det blev lite rörigt det här med min eventuella utbildning. Jag fick aldrig något telefonsamtal i fredags och det är ingen brådska så. Såg sedan på Facebook att:
"upphandlingen inför nästa avtalsperiod (2018) är stoppad på grund av en inkommen överprövning. I dagsläget innebär det att vi inte kan publicera vårens utbildningskatalog och heller inte skriva några avtal med leverantörer (skolor). Just nu kan vi inte säga när det blir möjligt att ansöka om utbildning igen".

"Direktbeställd utbildning i kommunal regi kommer att starta som planerat då de inte berörs av denna upphandling. Utbildningar inom transport, anläggning och kock/bageri finns nu sökbara. Vi återkommer när mer information finns tillgänglig för oss".

För mig handlar det om en vuxenutbildning (Komvuxutbildning) I Västerås anordnar Astar både El och VVS. De är på ca 15 månader.

Arbetsmarknadsutbildningar på uppdrag av Arbetsförmedlingen är något annat. Jag är inte inskriven på Arbetsförmedlingen och kan inte söka dem.

Sedan finns också t.ex. Yrkeshöskola och en sådan utbildning smäller väl högre och då kan man bli Elkraftsingenjör efter två år.

En utbildning för dig som är intresserad av projektering och konstruktion inom elnät och kraftöverföring. Jag tycker det låter spännande och jag har även anmält intresse till den, men vet inte så himla mycket om den, men tror den startar först i augusti 2018.

Ironman Hawaii
Bra artikel från SVT som sammanfattar tävlingen bra --> här.
Både Åsa och Patrik fick t.ex. problem med magen. Nytt banrekord blev det på herrsidan och även ett banrekord på cykeldelen.

Vad hände med Jan Frodeno?? Alltså han fick någon skada baktill och möjligen även krampkänningar. Men han ville inte bryta och fick en löptid strax över fyra timmar! Respekt att ändå fullfölja och han både satt ner, gick och stretchade under löpningen.

Jag såg i princip hela sändningen tillsammans med Tompa. Jag tror klockan var ett bra bit efter 03.00 när vi gav upp och då hade inte Åsa gått i mål. Sändningen som sådan tycker jag var under all kritik. Svårt att ha koll på alla (de var jättedåliga på att ge alla tider bara täten) och de båda svenskarna fick man typ aldrig se! De lyckades t.ex. missa när Patrik gick i mål som nummer åtta. Bedrövligt!

* Resultat --> här

Daniel Adams-Ray värmde upp inför Ironman – med 20 konserter på 30 dagar --> här

En kilometer simning – för att ta sig till fiket --> här

Adams-Ray efter Ironman: ”Jobbigaste jag gjort” --> här

Den här helgen åker jag inte till "Bubbe". Har inget som ligger på så och blommorna klarar sig till nästa helg. Lättare att vattna ihjäl dem än tvärtom har jag lärt mig ;-)

Jag har just nu värmen på 16 grader inomhus när jag inte är där. 16 grader kör jag som minimum året om och bevakar/styr den genom en mobilapp. Just nu ser jag dock att det är 18 grader inomhus, men så ligger också solen på.

Grova brott i Västerås
Det händer många grova brott i Västerås för tillfället och det är naturligtvis inget vidare. Det behövs fler poliser och dem behöver också bättre villkor och en högre lön.

Polisen har länge levt på gamla meriter då det är många som vill bli polis och då kan man också hålla nere t.ex. lönen. Men enligt mig håller inte det resonemanget längre. Numera slutar många och dessutom har man blivit tvungna att sänka kraven på antagningen.

Polisen gör såklart så gott dem kan och det är hedervärt. Men när det sker särskilt grova brott som t.ex. mord borde polisen lära av England som kör med särskild mordenheter. De är proffs och jobbar bara med sådant här. I Sverige kan t.ex. en mordutredning bedrivs av en småstadspolis som varken har erfarenheten eller resurser för att lyckas optimalt bra.

Sedan tycker jag det behövs en lagändring och skärpning i straffskalan när vi män misshandlar/våldtar eller mördar barn och kvinnor då dem är särskilt utsatta. Om jag misshandlar en likvärdig man är en sak, men ger jag mig på en kvinna eller ett barn, så ska det banne mig kännas både i plånboken med skadestånd och inlåsning. Och kom ihåg! I Sverige råder svenska lagar och regler och då är man skyldig att följa dessa.

Tecknen på en bromsad bomarknad
Just nu ser vi en avmattning på bostadsmarknaden och som jag tidigare berättade brukar det alltid först visa sig i Stockholm. Att det sker en stagnering tror jag bara är positivt. Skulle det dock ske något allvarligare kan det bli tal om prisfall och någon gång så kommer räntorna börja gå upp.

Experten: "Så slipper du bli skuldsatt vid prisfall på bostäder" --> här

En sak dem inte skriver om är underhåll. Det är också viktigt att man sköter om kåken och allt eftersom gör förbättringar.

I Västerås såldes nyligen en lägenhet på Nanna Svartz Gata 5 på Stallhagen för 8,3 miljoner. Priset per kvadratmeter blev 50 000 kr/m².
Månadshyran är på 7 544 kr/mån. Boarea 166 m²

Kontakt: Peter Balonius