Då var det klart! Eftersom jag inte kunde räkna helt "exakt" på hur mycket som skulle gå åt fick vi ta lite virke från gamla staketet därav färgnyans skillnaderna, men vad gör det? Efter målningen så ;-)

Stabil trapp anno 2018! Förväxla inte strålkastarna med övervakningskameror. Jag säger inget mer ;-)

Vi blev båda väldigt nöjda. Men visst var det tre dagar med mycket arbete och ett släp med ett rejält lass!

Stil och klass på gräsmattan trots att det inte är något permanentboende och gräsklipparroboten lyser fortfarande med sin frånvaro ;-)

Närmsta grannarna i det gula huset satte inne och kurade hela dagen i lördags, men de var imponerade av de två grabbarna från "Vässan" som arbete hela dagen trots mestadels regn. Men vi var inte där för att dricka kaffe och äta muffins ;-)

Det blåa parasollet står på en annan altan, men den funkar bra den också. De flesta som bygger altan kör med 28X120 mm, men jag tycker det blir snyggare med 28x145 mm. Framför allt till golv. Här är golvet 145, men staketet 120. Väljer ni 145 mm blir det inte bara snyggare med mindre springor utan det går fortare att lägga och går åt mindre med skruvar. Ett tips från coachen ;-)

Ny trapp till lilla stugan! Gör inte mitt misstag när jag var rookie att försöka täckmåla tryckimpregnerat virke med vanlig husfärg för då är det bäst att måla med terrasslasyr eller som nummer två träolja ;-)

Måndag 25 maj
Det är intressant det här med Corona och Covid 19. Det blir liksom patetiskt och skrattretande att se att vissa länder som har sämre sjukvård än Sverige och som har massor av smittade, men få döda. Är det någon som tror på det där? Det är ju Kalle Anka! Jag tror många länder mörkar dödsfall kopplade till Covid 19 eller så har man inte riktig koll. Jag vet inte vad som är värst.

Vissa länder räknar bara de som kommit till sjukhus och dött där. Har du dött hemma eller på ett äldreboende räknas du inte in i statistiken. Vad är det för larv? Då får man väl göra som i Sverige och jämföra döda mot förgående år.

Vissa länder verkar vilja klanka ner på Sverige då vi haft en mer liberal väg och gjort vad vi trott varit bäst. Jag tror man ska passa sig för sådant och vi har inte facit än.

I många länder är det politiker som tävlat att visa sig mest handlingskraftiga och auktoritära medan man här i Sverige litat på myndigheterna och de som ska vara sakkunniga och experter inom området. För mig är det sunt. Sedan ska så klart Stefan Löfven visa sig och påtala allvaret, men han är ingen expert inom området.

Vissa länder vill inte ha svenska turister, men tro mig när jag säger att de vill ha våra pengar! Gråt inte över spilld mjölk. Semestra hemma i stället!

Många av de länder som lever på turism och som stoppar flera länder att resa in kommer få otroliga ekonomiska problem. Jag tror det kommer bli få turister i sommar och det kommer påverka alla länder vissa klart mer än andra. Jag säger inte att Sveriges väg är den bästa eftersom jag inte vet, men tror vi kommit längre än många och tror länder som stängt ner mycket kommer ha otroliga ekonomiska utmaningar den närmsta tiden och året.

Fredag 22 maj
Haft en hyfsat bra och fin dag på depån. Depån är mycket mindre än hubben och härifrån delar du i princip bara ut post. Jag har delat ut lite på postnummer 722 16 som jag kan bra, en del från 722 14 som är ett väldigt stort postnummer med många hushåll och hela 722 19.

Det sista har jag aldrig kört hela utan bara delar och inte fått någon upplärning. Men det gick bra tycker jag. Hittade överallt och det blir lite lättare utan reklam och när de på hubben underlättar med att fixa i ordning klumpen och alla varubreven. Tack, P! ;-)

Det blir en dag på depån på måndag också och då blir det hela postnummer 722 18 och en annan del från 722 14. Det ska nog gå bra.

Den där Rodde är en tuffing. Jag gav honom alternativet att vi skulle åka ut på söndag eftersom det ska regna mycket i morgon. Men han vill köra! Och då kör vi ;-) Jag tror vi kan hinna ganska långt bara det inte blir för mycket regnande för då är det inget roligt.

Förutom nya altan som jag tror vi kommer kunna fixa klart bara virket räcker, så kan vi även fixa trappen till lillstugan.

På semestern ska vi sedan bygga ett nytt förråd och riva delar av ett gammalt. Kanske att vi börjar riva för att lättare kunna mäta och planera. Även om inte byggandet börjar förrän runt månadsskiftet juni/juli.

Sedan kan jag passa på att lägga i båten. Så mycket lättare när vi är två

Om 200-300 år pratar ingen om oss och ingen kommer ihåg Donald Trump. Däremot tror jag folk vet vem Avicii var och hans musik lever kvar. Möjligt i nya tappningar och lite mer modernt och tidsenligt.

Coronakrisen nämns som en liten parentes och Greta Thunberg vet också alla vem hon var och hennes namn tror jag kommer leva kvar väldigt länge.

Såg lite från en film från Stockholm 1992 i torsdags på SVT. Häftigt att se hur samhället förändrats även om vi inte alltid tänker på det. Men vi lever i en annan tid nu och tänk vad häftigt det vore med en tidsmaskin. Att åka bakåt vore kul, men framåt hade varit mer läskigt.

Onsdag 20 maj
Hyfsat tuff vecka på firman, men har krigat på bra och gjort ett förtjänstfullt arbete tycker jag. Har också fixat lite på föreningens gräsmattor, så jag ligger inte på latsidan förutom med träningen då ;-)

Coronakrisen har gjort att folk börjat beställa många fler hemleveranser och det märks även på Internetbeställningar och vi har ofta väldigt många varubrev och scanningar. Det här kommer bli en utmaning i framtiden och jätten Apotea sätter ny standard med leverans till dörren och som INTE får aviseras. Det är bekvämare för kund och många är ju hemma! Och är dem inte hemma så får paketen ändå inte aviseras till ombud. Det här blir billigare för företaget och de kommer fram fortare till kund. Som sagt samhället förändras hela tiden och nya möjligheter öppnas.

På brevsidan är det inte lika ljust. Tre aktörer konkurrerar på marknaden här i Västerås (Postnord, Bring och Prolog) och mitt tålamod har brustit då Prolog börjat lämna post och tidningar på element och anslagstavlor i trapphus på mitt utdelningsområde.

Och vem tror ni får skulden?!! Du kan vara dålig och göra fel (det gör även jag), men här handlar det också om ren lathet då många kunder bott högst upp och inte haft postboxar. Det har även blandat ihop gator och i dag på Skultunavägen 16 B hade de lämnat en försändelse som skulle till grannpostnumret och S:ta ursulas väg 2AA!

Mälarenergis räkningar har lagts på element på Skogsvägen och på Agnegatan 12 A finns en som ska utdelas på Skogsvägen 10 A. På Skogsvägen 13 A en som skulle till Agnegatan 13 A o.s.v.

När allt färre har morgontidningar behöver de få in intäkter på annat håll och några av deras kunder kan ni hitta på deras sida --> här

Fördömandet av Paolo Roberto har spårat ur
- Bra skrivet tycker jag och tänkvärt. Läs --> här

Här är bron i Egypten som nästan snuddar husen --> här. Helt sjukt! (Peters anm.)

PS. Agnegatan 7 gick för 2 550 000:- Prisutveckling på +55 000 kr (+2 %). Jag anser det som ett bra köp! Men jag tycker mig annars börja se en marknad som börjar bli alltmer svajig och osäker. Bankerna och köparna börjar bli mer försiktiga DS.

Måndag 18 maj
Det gick väldigt bra ute i stugan. Ovan några foton från helgen. Vi jobbade på stenhårt och rundade av när mörkret kom i lördags och hade då hunnit väldigt långt. Sedan blev det några mackor, räkor, jordnötter och en folköl innan jag somnade snabbt!

Mest nöjda blev vi nog båda med anslutningen till den bakre altanen. Till helgen fortsätter vi troligtvis med staketet.

Jobbigt läge för Paolo Roberto
Det har varit mycket om Paolo Roberto de senaste dagarna. Personligen kan jag tycka att det blir för stora proportioner även om jag inte hängt med i allt som skrivits och sagts. Jag vill inte slå på någon som redan ligger ner. Många andra är väldigt duktiga på det och att skriva dumma kommentarer och vara skadeglada är så många andra bra på. Jag är övertygad om att han kommer få ett tillräckligt hårt straff och mer där till. Det här kommer hänga kvar för resten av hans liv och det drabbar även hans vänner och nära och kära.

Det är alltid lätt att vara efterklok! Visst har Paolo Roberto gjort något fel, men jag tycker alla förtjänar en andra chans och han är ingen mördare och jag tycker man ska behandla folk med respekt. Jag har också gjort fel i mitt liv och många gånger dessutom, men jag har inte tvingats bli uthängd för det och det är jag glad för.

Hade Paolo Roberto åkt till t.ex. Tyskland eller möjligtvis Holland, så är det okej att betala för sex och ingenting hade väl hänt.

Paolo Roberto utreds för oaktsam våldtäkt och det är något nytt. Kan man bevisa det så är det allvarligare och var han i så fall medveten om att hon inte ville ha sex?!?

Det hela är märkligt för jag tror inte Paolo Roberto haft några större problem att träffa kvinnor på Stockholms gator och klubbar som vill ha sex ...

Fredag 15 maj
Laddar för en helg i stugan. Det blir en tidig avresa i morgon till Köping där vi fixar släpvagn och köper virke. Altanen kommer att förlängas till tumstocken på bilden och det kommer även bli en ingång från sidan till vänster. Vi bygger alltså ihop altanen med altanen på baksidan.

Till golv använder vi de lite bredare 28x145 mm trallen som går snabbare att lägga, men också blir snyggare. Till staketet fortsätter vi dock med 28x120 mm.

På tal om krisen vi går igenom med Corona. Jag trodde inte det fanns så mycket pengar i Sverige som det gör. Det är helt otroliga summor! Om pengarna av någon anledning skulle ta slut, så är det bara att trycka nya! Ja, precis det var så han sade den gode Stefan Ingves chef för Sveriges Riksbank.

Det är ju många som lovordat Cura tyngdtäcke, men jag som nu haft och testat det under några veckor har nu gått tillbaka till mitt vanliga. Jag tyckte det var mest besvärligt att hantera täcket och inte sov jag något bättre av det.

Tog mitt första löppass här i tisdags på flera veckor och det blev otroliga fem kilometer. Nej, konditionen är inte vad den varit och tro aldrig på det där att det finns något som heter grundkondition. Kondition det är färskvara! Har jag tappat 15 procent kan jag ändå ligga klart över snittet, men det är ju ett stort tapp för mig.

En vän som är i desperat behov av större bostad eftersom de väntar tillökning och gärna vill bo på Blåsbo/Aroslund frågade mig om en lägenhet (liten trea) på Langenbergsgatan --> här. Men den föll inte mig i smaken av flera anledningar. Jag tipsade i stället om fyran på Agnegatan 7! Väldigt mycket lägenhet för pengarna och riktigt bra förening. Boarea: 103 m2 och en månadsavgift på dryga 3 500:- med öppen spis. Här snackar vi möjligheter! Visst renoveringsobjekt, men ändå.

Men så otroligt korkat att lägga ett utgångsbud på 2,5 långt innan visning och nu har någon höjt med 10 000:- OBS! Lägg aldrig ett första bud så tidigt när du ändå inte får köpa för det. Bjud inte in fler spekulanter. F-n, folk måste väl lära sig någon gång?

Att buda på lägenheter är verkligen som att spela poker. Nämn aldrig för en mäklare var din smärtgräns går. Håll masken och bara för att du är beredd att betala mycket mer än vad nuvarande bud är på, så säg aldrig det och du behöver inte höja så snabbt bara för att någon annan gått om och ligger före i budgivningen. Mäklare är duktiga på att läsa av folk och det är lite av deras arbete. Ju högre bud och ju dyrare det blir desto mera tjänar dem. Det är ju inga leksakspengar vill spelar om vi som köper.

Agnegatan 7 är ett dödsbo och det finns inga lån att överta. Säljarna har sällan bråttom då och de säljer knappast före visning såvida du inte gör en rejäl höjning och betalar därefter. Varför då lägga ett bud långt före visning?

En dag efter visningen och i början av kvällen höjer budgivare 2 med 10 000:- och man kan här tro att intresset är ljummet. Jag tror dock den kommer gå upp mera och det borde till en visning till kan jag tycka. Men visst, marknaden är svårtippad i dag med Corona. Hade jag haft sambo och vi sökte större så hade Agnegatan 7 legat högt i kurs om vi var ute efter en lägenhet. Följ upplösningen av Agnegatan 7 --> här

Snett över gatan finns föreningen Agnegatan 10 och 12. En av Västerås bästa föreningar och här betalar du drygt 2 000:- i månaden i hyra för en tvåa och treorna ligger under 3 000:- i månaden. Visst insatserna blir därefter, men jag tycker faktiskt de borde bli ännu högre om man jämför mot många andra t.ex. Langenbergsgatan där 65 m² kostar två miljoner och hyran är på 4 000:-!!

Budgivning på 12 C --> här

Söndag 10 maj
Allt är bra här, men jag undrar vem som ska hinna först ;-) Blir det du eller någon annan månntro.

Farsan hann först med robotgräsklippare i alla fall, men den där villatomten kan inte jämföras med min som är dubbelt så stor och även har sluttningar på ungefär 40 procent (40 cm på 100 cm). Sedan växer gräset snabbare hos mig på flera partier eftersom det är nära en sjö och ofta är fuktigt. Den är annars en fin matta!

Jag har läst på hyfsat mycket och är numera med i två Facebookgrupper om robotgräsklippare om det är en del nördar där kan jag tillägga. Hoppas "Brunnby Skog & Trädgård" (de kör just nu med den kampanjen) vill komma ut och titta innan jag köper eftersom jag är noga med att det ska bli så bra som möjligt. Jag tror Brunnby utklassar Granngården och Elman alla dagar i veckan. Elman föreslog två klippare och det är inte seriöst någonstans. Tro mig!

Åkte hem tidigt från stugan i dag och passade på att köpa blommor till morfar och mormors grav som jag sköter om. Fixade även åtta säckar toppdress som jag ska sprida ut på bostadsföreningens gräsmattor som är i behov av det. Fler säckar om 50 liter vågar jag inte pressa in i Golfen!

Mycket ogräs återstår att ta bort på Skogsvägen och skulle behöva ha en bättre trimmer eftersom jag inte får denna att fungera.

För några veckor sedan kom jag till insikt att det nog inte skulle bli något Ironman för mig i år. Suget ville inte komma och träningen lider. Nu räcker det att cykla till jobbet och den rörelse jag får när jag delar ut posten.

En annan positiv sak är att foten är mycket bättre! Det känns som hälen börjar bli återställd efter nästan tre år och innan dess hade jag hälsporre i samma fot under nästan lika lång tid. Jag trodde aldrig jag skulle bli bra och var i kontakt med tre olika specialister och hade i princip gett upp ...

Klart jag kommer sparka i gång träningen när värmen börjar komma. Men just nu finns andra prioriteringar. Jag har tränat och tävlat mycket sedan 2010 och kört alla Ironman Kalmar sedan 2011 förutom 2015 när jag var nere och tittade. Men hade andra tävlingar då!

Sedan tror jag även att Kalmar Ironman 2020 kommer bli inställt. Jag väljer att satsa till nästa år! Skönt att få kunna pula och fixa så mycket jag kan ute i stugan nu. Jag har många projekt och nästa helg sparkar vi förhoppningsvis i gång med altanförlängningen!

Fotot ovan är från mina insektshotell. Naturligtvis finns de skyddat under tak och med morgonsol. Jag har även inrett dem med mycket torkat fjolårsgräs så det är en bra plats att vila på ;-)

Måndag 4 maj
Pampigt värre i Göteborg. Här får ni 22 rum att leka kurragömma. I anslutning finns en garagebyggnad om 80 kvm och plats för t.ex. en Porsche 911 turbo, en Ferrari Enzo, en Lamborghini Diablo och en Golf av 1997-årsmodell. Den friköpta tomten är på 3 378 kvm, så det kan vara bra att ha en anställd trädgårdsdräng om man inte har en massa tid över och gillar att påta i trädgården och ansa gräset. Hade jag haft en driftig fru och en större plånbok hade jag lagt ett skambud ;-) Titta --> här

Tisdag 28 april
Allt är bra här, men ursäkta dåligt med uppdateringar!
Jag fortsätter att dela ut på mitt postnummer 722 17 och i dag var det väldigt många skrymmande försändelser. Folk är duktiga på att beställa ;-)

Bilen funkar bra! Han fick ordning på den och jag är väldigt tacksam. Har åkt till stugan två helger i rad och den har gått helt perfekt. Det blev också väldigt bra med kompisens däck.

Visst skulle jag kunna köpa en ny bil. Men eftersom jag kör så lite lägger jag än så länge pengarna på andra saker. Att köpa bil är sällan en bra affär, tyvärr ...

Har kommit på att jag borde försöka betala av mitt uppskov som jag har från när jag sålde min lägenhet på Sturegatan. Det är inget bra deal det där, men det verkar inte många tänka på. Det är ju som ett sämre lån och räntan på mitt lägenhetslån är ju mycket bättre ;-)

Morsans gamla lägenhet gick nyligen för drygt 1,7! Men det vågar jag inte berätta för henne. Ganska otroligt och i dessa tider dessutom. Jag visste att lägenheten hade stor potential och jag var grymt besviken att vi bara fick 1275 000:- för drygt 2,5 år sedan. Jag var också besviken och arg på mäklaren vi hade som jag kände. Nä, mäklare överlag har jag svårt för. Många skojare där som bara vill tjäna så mycket pengar som möjligt och deras snack ska man absolut inte lita på.

Som vanligt känner jag mig lite stressad i största allmänhet. Har alltid saker på gång och det kan vara lite tufft att fixa allt. Två boenden och i stugan har jag alltid många projekt på G. Men det är kul!

Nu har jag också börjat måla i mitt kök i lägenheten. Jag tog t.ex. ner fläkten och alla saker på vägarna och även skåpsluckorna. Det var mycket förarbete och jag har fått måla flera gånger, men nu börjar det bli bra. Äntligen! Men det luktar otroligt mycket efter all målarfärg!

Mitt kök var visserligen bra, men det är faktiskt länge sedan jag målade där. Typ 15 år. Tiden går ;-)

I stugan fixade jag ett insektshotell. Jag har köpt det, men fixade lite inredning till hotellet och tänkte köpa ett ännu större insektshotell senare. Lite kul att se om det flyttar in några insekter. Kul också att se att mina fågelholkar därute börjar komma till användning.

Nä, nu tänkte jag försöka se sista avsnittet av "Homeland" på SVT Play. En bra serie det där.

Fredag 17 april
Det har varit en händelserik vecka och i kväll sätts bilen på prov. Jag ska försöka få med mig bland annat 400 liter jord! Synd att åka tomme när jag för en gång skull har kärra (haha).

Bilen gick igenom besiktningen utan anmärkning i tisdags, men jag vill inte ropa hej riktigt än. Har kört för lite och knappt alls. Har bytt till de nya sommardäcken i alla fall och köpte de billigaste hjulsidorna (Basic) som fanns på Biltema. Han i garaget bredvid är väl inte jätteimponerad som pendlar till Stockholm i finaste BMW, men jag har sagt att jag helst cyklar

I år firar jag 20 år på posten. Jag trivs när jag får dela ut där jag bor eftersom jag kan området. Jag har dessutom hela Rocklunda och Idrottens hus. Alla de stora klubbarna som t.ex. VIK Hockey, VSK Fotboll, VSK Bandy etc. Jag får se mycket och träffa många kändisar. Fotbollen blev glada i går när jag levererade ett stort paket de väntat på.

I dag hade jag ett paket från Tyskland till en SHL-meriterad spelare i Brynäs som är på väg tillbaka till VIK kanske? VIK har flera lägenheter på postnummer 722 17, men han var inte hemma. Försökte sedan på kansliet, men där var det stängt. Ringde och då trodde han jag var vid 723 området och de östra stadsdelarna! Är man stjärna kan man väl ha flera adresser eller om det var hos tjejen eller familjen. Som sagt jag brukar lyckas leverera och de gjorde jag även denna gång ;-)
Trevlig helg nu alla!

Måndag 13 april
Det har varit ett sanslöst krigande ute i Bubbarsbo. Nä! Jag har inte lekt eller ätit några påskgodisägg, men jag har grävt. Jag tror morfar smålett från sin himmel och sagt: "Vad var det jag sa? Och bra kämpat Peter!"
- För så mycket sten jag grävt upp är otroligt. Men stenmuren bakom husen växer och den började morfar bygga redan på 1960-talet. Stenmuren börjar bli imponerande och är i princip bara två mäns verk. Den är säkert 40 meter lång och en meter hög. Några stenar är så pass stora att jag behöver hjälp att lyfta dem.

Grävandet framför allt kan man säga för att täcka några större stenar på tomten. Det blir lättare att klippa gräset, men ibland tar jag mig nog vatten över huvudet. Har man inte jobb, så skaffar man jobb där ute. Att bara täcka de stora stenbumlingarna är ganska snabbt arbete, men sedan vill jag jämna ut så det inte blir för brant och inte går att klippa ;-)

Förresten jag och Rodde hann även fixa en anordning för soptunnorna som ibland vill blåsa omkull. Det ska vara 50 cm mellanrum om någon tycker den blev lite stor. Hann måla med terrassfärg och hade tur eftersom det kom regn! Försten virket var spill och sådant som blivit över. Skönt att det fick komma till användning.

Kontakt: Peter Balonius