"Ibland behöver du misslyckas för att lyckas"

Onsdag
På tal om lägenheten fick vi begärt pris igår på förmiddagen. Tyvärr, så ligger budet kvar där och jag är så klart mycket besviken. Med största säkerhet kommer vi skriva papper på det om inget mer händer fram till i morgon torsdag eftermiddag. Jag har försökt köpa oss mer tid, men man kan såklart inte vänta för länge heller. Det är inte schysst!

Jag är besviken av flera anledningar, men väljer att inte skriva ut det i meningar och ord. Det blir liksom inte bättre för det och vi som vet vet! Sedan spelar det liksom ingen roll att vi också är flera som anser att lägenheten är värd mer. Då är det bara att gratulera den här tjejen som är i min ålder till en mycket bra affär. Grattis!

Måndag
Ikväll var det visning i lägenheten. Jag vart lite besviken på antalet besökare, men på mäklarens visning före kom inte någon! Här kom fyra sällskap samt en som tittade vid lunch.

Tre av fyra som anmält intresse före dök inte upp alls. Oklart varför och mäklaren lär väl checka av med dem om intresset fortfarande finns kvar. Den eller de som bjöd 1,3 innan visning kom inte heller.

Jag hade ett riktigt bra och intensivt dygn i stugan. Men jag behövde faktiskt pusta några timmar efter mina 29 km löpning ;-) Sedan blev det både Maxi och Ikea. Jag var ju tvungen att köpa ett nytt köksbord. Har länge suktat efter ett begagnat, men inte hittat något i närheten av Västerås som fallit mig i smaken därför blev det detta --> här. Jag har en duk ovanför och bordet är väldigt litet, men passar för mig eftersom utrymmet är begränsat. Bordet är väl inget speciellt så, men jag har inte så mycket att välja på eftersom det råder platsbrist.

På inglasade altan finns ett större köksbord och utanför på den altan finns ett som vi byggt själva och som kan stå ute året om.

Jag passade även på att köpa två Preben stolar som kan ses --> här. Jag tycker dem är snygga och stilfulla, men framför allt sitter du skönt i dem! Stor skillnad mot många andra stolar.

Jag har också börjat anlägga en ny stenrabatt i stugan och jag tror den kommer bli riktigt nice! Blir trädgårdsbelysning där och kommer inom några veckor plantera vårlökar och till våren kommer jag köpa perenner.

Jag har nästan redan bestämt vad det blir och jag satsar nog på Kantnepeta! Den blommar från slutet av maj till september. En mycket lättskött och tålig perenn och jag har lyckats väldigt bra med dem jag har. Den luktar dessutom gott och den gillas starkt av fjärilar och humlor m.m.

Status på foten?
Jag har fått några frågor, men vill inte riktigt svara. Jag vill vänta ett tag innan ett utlåtande kommer, men nu kör jag med sulorna på under hela brevbäringen, men har inte sprungit med dem sedan jag fick skavsår förra måndagen.

Lördag
Det blev ett långpass nu på förmiddagen och jag skrapade ihop nästan 30 km. Tempot var lugnt och jag var ute i knappt tre timmar. Folksam termometern på Stora gatan visade elva grader 9.30 och när jag strax efter 12.00 kom tillbaka var det behagliga 17 grader och nästan helt vindstilla.

När jag närmade mig 20 km började det blev lite segt och stelt för muskler och leder. Inte ansträngande för hjärta eller lungor, men jag tror dessa långa passa kommer vara betydelsefulla inför nästa år. Jag bygger både uthållighet och hårdhet och lär kroppen använda fett som energikälla.

På Öster Mälarstrand efter runt 23 km blev jag omsprungen av en kille i min egen ålder. Han sprang inte särskilt mycket snabbare, men jag tog tjurigt rygg och hängde på. Jag tror farten efter ett tag var nere i under fem minuter per kilometer och jag hängde på i säkert en kilometer innan våra vägar tillfälligt skildes.

På Lillåudden var det sedan han som var bakom mig och jag försökte öka farten (haha)

Mer politik
Jag tycker också Annie Lööf och Jan Björklund måste bli tydligare på vad som kan hända efter valet. För mig och hela svenska folket räcker det inte med att gå till val med förhoppningen att alliansen ska få egen majoritet eftersom det sistnämnda inte kommer ske.

Jag läser t.ex. att KD-ledaren Ebba Busch Thor --> här säger att KD och M är beredda att ta makten med stöd av SD. Men ett samarbete med Jimmie Åkesson utesluts.
- Hur man kan säga något dylikt är för mig en gåta. Betänk att SD just nu är största parti av dem tre och att dem inte skulle kräva något tillbaka håller jag för högst osannolikt!

Samma läge lär gälla om alliansen blir större än dem rödgröna. SD lär knappast ställa sig bakom en budget utan att få något tillbaka.

Peter Hultqvist och svensk politik
Ni kommer väl ihåg vad jag i somras skrev angående misstroendeförklaringen mot försvarsminister Peter Hultqvist? Jag sågade deras argument och utgången blev precis som jag befarade.

När jag hör Jan Björklund i Aktuellt tycker jag hans resonemang är bra och sunt. Han imponerar! När sedan en ilsken Ebba Busch Thor kommer in i samma Aktuellt blir det magplask och fritt fall. När man hör henne tror man att hon har 25-30 procent väljarstöd och hon vill inte eller ska man säga vågar inte debattera emot Jan Björklund. Hon vägrar stå vid samma bord och det blir ju patetiskt enligt mig. Man kan väl vara en allians även om man tycker olika i vissa frågor? Enligt mig är det bara sunt!

Sakta men säkert håller något på att hända i svensk politik. Moderaterna och Kristdemokraterna kommer allt närmare Sverigedemokraterna.

För Liberalerna och Centerpartiet gäller det nu att sätta ner foten och för dem båda kan det bli svårt att välja sida! Ska man ge SD mer inflytande eller ska man söka samarbete och kompromisser åt andra hållet? Det håller liksom inte längre att säga att man bara vill vara med den eller dem. Det här var också något som jag skrev om långt tidigare och siade om. Sverigedemokraternas höga väljarsiffror har inte kommit som någon överraskning för mig.

För Moderaterna verkar det också vara hela havet stormar just nu. Man behandlade Anna Kinberg Batra på ett ynkligt sätt och jag blev väldigt förvånad hur illa dem skötte partiledarstriden. Avsaknaden av en stark ledare och partistyrelse med en valberedning har nog aldrig varit störrre.

Det verkar nu som Ulf Kristersson kommer väljas till ny M-ledare, men jag tror inte han kommer rädda partiet. Ulf Kristersson kommer ju från samma falang som AKB och jag tror inte han har förmågan att ena partiet.

En som däremot kanske skulle ha det och som jag tror är respekterad och har lång erfarenhet är Carl Bildt. Han skulle vara ett mycket bra och intressant val.

Fredag
Välbehövlig weekend! Det händer mycket i mitt liv och det är en del funderingar på framtiden. Ju äldre man blir desto mer lär man sig och konstigt vore annars.

Som vanligt berättar jag bara det jag vill berätta. Jag har varken tid, ork eller lust att tala om allt. Eftersom jag har många bollar i luften får jag försöka fokusera och ibland sänka kraven och bara vara.

Det blir spännande hur det kommer gå på måndag med visningen. Man ska ju komma igång att det här är mitt projekt och jag vill såklart att det ska bli så bra som det bara kan. En boost för självförtroendet eller så blir det precis tvärtom (haha).

Jag är envis och bestämd, men jag kan sakna någon som jag verkligen tycker om som jag kan be om råd som morfar, men jag är också bra på att lyssna. Jag är nyfiken och gillar att diskutera. Nu blev jag sugen på att gå på en flådig restaurang med en söt tjej med framtidsplaner. Jag vill se henne djupt in i ögonen och så vill jag att hon får vara i centrum och berätta om sig själv

Gårdagen var hektisk. Skulle hjälpa morsan med att handla och även åka runt till farsan som fyllde år. Efter klockan 10.30 till efter klockan 18.00 åt jag endast ett äpple och blodsockernivån var i botten.

Hann även handla själv och dessutom med ett träningspass hemma i lägenheten.

Hämtade en reservation på bibblan under dagen, men det blev inte särskilt mycket läsa innan jag släckte lampan. Boken "Smart konditionsträning" av Erik Wickström verkar dock intressant. Om löpning, cykling, längdskidåkning, triathlon och andra uthållighetsidrotter ...

Onsdag
Har känt mig seg idag och vilar från träning. Gjorde i stället fyra matlådor och tar en mysig hemmakväll i soffan. Det är viktigt att också ibland kunna koppla av och vara träningsledig och inte känna en massa måsten ...

Tänka sig nu har jag ett nytt projekt på gång i stugan. Jag tror det kan bli riktigt bra och jag har redan bollat idén med ett par kompisar. Det tar väl en helg att fixa och det kommer i så fall att måttbeställas ;-)

Men jag måste bli av med lägenheten först och se vad jag kan få för provision därifrån. Jag kanske blir blåst! Mina projekt är dock inget bortkastat utan det ska mer ses som en investering som höjer värdet på kåken.

Börjar tröttna på Facebook, men ändå kollar man ;-) Kanske ska börja med färre besök per dag? Jag stör mig på all reklam och alla sponsrade budskap. Sedan är jag inte så intresserad av vad andra gillar och jag tycker helt enkelt det är svårt att sålla ut intressanta saker bland den stora massan.

Jag hade bra träningsvideos på Youtube i en lång spellista, men nu börjar det komma in tröttsam reklam efter låtarna och då får det bli Spotify istället ;-)

Tisdag
Jag blev varnad igår för att springa för långt med mina nya sulor på grund av att det är lätt att få blåsor. Jag trodde fem kilometer skulle funka, men när jag var halvvägs var det kört! Fick ta ut dem efter ett tag, men då var skadan redan skedd.

Har bra läkkött, men nu får jag vänta någon dag innan jag kan använda dem igen och då smörjer jag ena sidan med vaselin ;-)

Jag har inte hört något mer om lägenheten förutom att mäklaren hörde av sig och sade att det inte finns några lån på lägenheten (vilket inte framgår i annonsen), men det visste jag redan.

Notera! Ikväll återstod endast 183 stycken biljetter till "Ironman Kalmar" enligt deras Facebook. Varje startplats går lös på drygt 5 000:-

Måndag
Ikväll besökte jag "Human Movement" under en timme. Jag tyckte det kändes proffsigt och jag blev bra bemött av Henrik som är specialist på just fötter.

Mitt fall är väl lite speciellt eftersom jag haft problem under så lång tid, men jag har inte haft så ont och kunnat träna ändå.

Jag blev filmad på löpband och han tog kort när jag gjorde övningar. Han klämde och kände på foten. Han kände inga direkta konstigheter så och det såg bra ut när jag sprang, men han lade till att jag behöver göra övningar för att försöka mjuka upp under framför allt foten, men även vader.

Vi fixade även ortopediska skoinlägg till fötterna och utan att ha tränat med dem. Bara provsprungit på löpband och gått så känns det bättre, men något utlåtande får allt vänta några dagar ;-)

Jag kommer ha uppföljning om tre veckor. Priset för besöket ikväll med sulor blev
1 590:- och det är ju dyrt! Men skulle jag bli bättre och bra är det såklart värt det alla dagar i månaden.

Idag och igår var det visning för mina näst närmsta grannar i stugan. Jag låg visserligen och vilade när det var visning, men jag märkte i alla fall inte av någon trafik. Troligtvis har man skrämt iväg många eventuella köpare med ett alldeles för högt utgångspris och det kan bli dyrt i slutändan.

Lundagatan hemma vid mig är borta! Det mest troliga i sådana fall är såklart att kåken är såld, men i det här fallet tror jag andra saker spelet in och fick dem nio miljoner för det där rucklet lovar jag att springa naken runt kvarteret ;-)

Annorlunda boende och vad sägs om den här bunken ifall ryssen kommer --> här

Lördag
Jag har inte legat på latsidan här inte. Har tvättat flera maskiner och dessutom kört ett långpass löpning. Jag hade ett par skor jag sällan tränar med och de var inte bra för foten eftersom de är tunna och framför allt för hårda.

Ska förbi lägenheten en snabbis med lite saker samtidigt som jag plockar med annat hem. Imorgon får jag faktiskt lite hjälp med att tömma överskåpen i köket och dem ska dessutom göras rent.

På tal om lägenheten har det redan kommit bud över utgångspris. Jag kan då välja att komma med ett motbud eller hänvisa till den öppna visningen och gjorde det sista.

Rent generellt tycker jag lägenheten är värd sitt pris och mer därtill. Här måste man se helheten och försöka värdera många parametrar. Läget såklart, men också vad man får för pengarna och skicket på bostaden.

Bostadsföreningens ekonomi är viktig i mina ögon och jag har alltid förespråkat en högre insats mot att hyran är låg. Men man måste såklart också ha kontroll på föreningens underhållsplan och här är det full pott med pluspoäng för HSB Brf Skogslyckan på Norra Skiljebo!

Det här sammantaget gör att vilka som än kommer köpa Härnevigatan 11 A, så är jag övertygad om att dem kommer göra en bra affär på sikt med minimal risk. Köper du däremot en dyr nyproducerad lägenhet så är detta förenat med en större risk.

Nordea
Jag blir glad av att läsa att många kunder nu verkar lämna Nordea och flera fackförbund har varit snabba att lämna samma besked och heder åt dem!

Storbanken Nordeas flytt till Finland gör att banken hamnar under Europeiska centralbanken och inte kommer styras av svenska regler. Banken har 75 procent av verksamheten utanför Sverige.

Våra storbankers girighet saknar ta mig f-n motstycke och jag hoppas verkligen Nordea tappar många svenska kunder nu när banken inte är svensk längre.

Vi svenskar är ofta väldigt duktiga på att klaga, men många är också alldeles för plikttrogna och borde istället göra något mer konkret än att bara klaga. Jag har t.ex. bytt bank två gånger och är supernöjd att ha samlat rubbet hos Länsförsäkringar.

Inte bra i foten
Eftersom jag inte är bra i min fot och med den hälsporre relaterade skadan kommer jag på måndag besöka Human Movement för en undersökning. De finns på Västra Skepparbacken 18 och jag vet inte så mycket mer om dem än vad som står på hemsidan.

Jag känner mig lite uppgiven, men hoppas såklart på undervärk. Jag förstår att jag behöver göra övningar, men i mitt fall känns det som att det inte kommer räcka. Jag kan tycka att jag behöver något stöd och något som stimulerar den hårda delen under foten. Jag vet också att Pentti inte gillar skoinlägg, men i mitt fall så är kanske ortopediska skoinlägg ett nödvändigt ont. Vi får se vad som händer. Håll tummarna!

Gjorde bort mig
För några veckor sedan gjorde jag bort mig. Jag skulle skoja och skämta, men det blev helt fel och jag fick istället skämmas och be om ursäkt. Jag var såklart ångerfull och fick skämmas efteråt som en blöt byracka.

Situationen som den var blev fel och omständigheterna spelade också in. Om det finns några förmildrande omständigheter, så ska det väl vara att jag egentligen inte menade det jag sade utan det var ett skämt och sagt med glimten i ögat. Men som sagt jag får dra lärdom av misstaget och hoppas det aldrig mer upprepas.

Notera att händelsen idag mellan oss är löst och vi har tagit i hand och gått vidare.
Vi har därefter pratat med varandra flera gånger, men då om andra saker och vi hejar på varandra nästan mer nu. Skönt!

Nu är lägenheten till salu som jag renoverat och stylat.
Enligt mig får man mycket för pengarna även med en viss prisökning.
Mycket välskött förening med låg avgift. Denna bostad på 77 kvadratmeter har t.ex. haft en hyreshöjning på drygt 400:- på 20 år och då har man ändå bytt alla fönster.
Internet och kabel-TV ingår och parkering finns att hyra.

Skyddat läge högst upp på gaveln med en balkong med mycket sol ;-)

Helt nya vitvaror med garanti. Fem år på t.ex. kyl och frys.

På bottenvåningen ingår ett större källarförråd med fönster samt förråd i matkällare.
Snabbt tillträde möjligt om så önskas.
Enjoy! ;-)


Igår tackade jag nej till att arbeta övertid, men det blev ändå 30 minuter på grund av bland annat lång morgontur. Annars hade jag inte hunnit klart mitt eget postnummer och nu valde jag ingen delning på någon annan plats eftersom jag skulle möta fotografen klockan 16.00.

Hann precis klart med mitt i lägenheten innan han punktligt ringde. Han åkte från Karlskoga till Västerås två gånger i veckan och hann med några Hemnet fotograferingar varje dag. Men han berättade också att bildredigeringen tog en del tid.

Lägenheten kommer ut på fredag eftermiddag och jag fick väldigt positiv feedback av honom och han tyckte jag gjort ett bra jobb. Det tackar jag för.

I stugan i helgen fick jag vara med om ett spännande möte.
Först noterade jag en lejongul katt som satt och spejade från en sten på min tomt. Men det var det andra mötet som var desto häftigare då jag bara var tre meter från en räv ute på tomten. Det här fotot från altan är långt senare ...

Det hade precis börjat skymma när den uppenbarade sig och den blev knappt rädd för mig, men verkade hungrig och lite nyfiken. Det var nog en ungräv och jag lyckades mata den både med ost, leverpastej, bröd, men favoriten var nog bacon. Räven käkade upp hela mitt baconpaket jag skulle ha till på söndag. Men det kunde jag bjuda på!

Om jag åker ut nu till helgen, så skulle jag inte bli förvånad om räven kommer på nytt för nu är vi kompisar (haha)

Jag tycker man ska hjälpa djur och det mesta som är levande. Jag dödar inga spindlar eller getingar i onödan. Däremot är det undantag för mördarsniglar, husflugor, bromsar och mygg. Där är jag skoningslös om dem är på mig eller förstår mina växter ...

Grymma lägenheter i Kalmar! Här snackar vi sjönära och nära till havet. Till vänster syns en gul boj som vi rundade i simningen. Lägenheterna har egna båtplatser med bryggor och stegar i anslutning till baksidan.


Tisdag
Igår var det en klassisk så kallad skitdag ala måndag på firman.
Sena transporter, många sjuka, delning och så typ regn hela dagen! Tillråga på allt fick jag mess av en postpensionär angående PostNords fortsatta kvalitétsbrister i Sverige och den negativa publiciteten är mycket påfrestande. Det kan knappt bli värre känns det som och det blev två timmar övertid och därefter hem till morsan för att hjälpa henne.

Jag var rejält irriterad när jag lämnade henne. Eftersom jag i princip varje gång får höra skit om andra och pikar. Aldrig ett positivt ordalag. Nu lackade jag till eftersom hon trodde jag skulle blåsa henne på försäljningen! Det är på en nivå jag inte trodde var möjlig och det var samma tugg när jag skötte bouppteckningen åt morfar. Jag fick i vanlig ordning sköta allt och hon gjorde typ ingenting. Däremot brände hon hela arvet. Nej, jag är bara så less att jag vill att allt ska vara över med lägenheten, så kan hon få alla sina pengar och så kan hon låta mig vara ...

I stugan hände det också saker. Dessvärre upptäckte jag ett stort getingbo i skorstenen ovanför badrummet. Tyvärr, har dem lyckats komma ner i ventilen och när den togs bort kom det fram massor av döda getingar och även dem som levde. Jag kontaktade Anticimex, men hoppade över åtgärd då dem ändå snart kommer dö och boet används aldrig på nytt däremot bör jag försöka sätta något nät för.

Sedan fick jag också en kompis i stugan! Men mer om det längre fram och då också någon bild

Glädjande dock att jag fick OK från Länsförsäkringar igår angående cykeln. Jag hade börjat misströsta en aning eftersom det dragit ut på tiden, men nu är det alltså klart att dem ersätter större delen av beloppet det kostar att fixa styret.

Jag har tre olika försäkringar hos Länsförsäkringar och det är första gången jag får ett belopp utbetalt efter att ha betalt årspremien under många år.

Fredag
Skönt med helg! Åker senare ikväll ut till stugan och det blir trevligt. Saknar dock en del prylar därute p.g.a. försäljningen på Härnevigatan strax och nästa sak som ryker blir köksbordet. Morsan ska få det så länge.

Mina näst närmsta grannar i Bubbarsbo ska sälja. Jag misstänker att dem börjar bli till åldern komna och därför väljer att sälja. Rent spontant tycker jag utgångspriset är alldels för högt. Se kåken --> här

En annan kåk i Bubbarsbo som de kämpat med ända sedan i våras med att sälja har kommit ut med ny mäklare. Först började de med 1,1 och sedan blev det strax under miljonen. Nu ligger den ute för 850 000:- och det känns mer rimligt. Titta --> här

Ett stenkast från min lägenhet ligger den här --> kåken som de vill ha nio miljoner för! Enligt mig ett av de större överpriserna jag sett. Mäklaren Marcus Skönebrant gör självmål alla dagar i veckan och jag kan bara skaka på huvudet. Sedan kan jag hälsa honom att området inte är Blåsbo! Utan det mindre fashionabla Aroslund ...

Det händer mycket i mitt liv och ibland känns det som att man får välja bort saker och vissa saker vill jag inte heller skriva om här.

Jag har också lärt mig att vänta. Tänk att ibland känns det som att livet är en enda lång väntan. Du går alltid och väntar på någonting! Fundera själv

Jag tänker på min framtid och som det känns nu börjar jag plugga om ett år! Jag kan tänka mig flera saker som elektriker, rörmokare, målare, plattsättare etc. Jag tror det skulle vara bra för mig att prova något nytt. En annan inriktning i livet och även utvecklas och prova något nytt.

Det enda som egentligen oroar är väl det ekonomiska. Men förhoppningsvis kommer det in pengar snart och jag får i värsta fall låna lite extra under tiden. Det går väl även att jobba extra under tiden man pluggar. Ett alternativ skulle också vara att hyra ut min stuga, men det känns för privat och jag är inte så pigg på det. Att göra det till någon man känner och litar på skulle möjligen funka, men inte annars!

14 månaders träning inför komma skall
När jag började träna på allvar för ungefär två månader sedan insåg jag relativt snabbt att det här skulle bli tufft. Men jag förstod också efter att suget kommit tillbaka att det här framförallt skulle vara för nästa säsong.

Jag funderade på om jag skulle börja köra på allvar i oktober och tio månader innan Kalmar. Jag kan tala om att jag ändrat mig. Jag har redan börjat! Jag ser inte förberedelserna som tio utan som 14 månader.

Jag har en märklig känsla inombords och det är något som pyr och glöder av upprättelse. Jag har inte känt något liknande, men vet bara att jag nästa gång vill jag vara i min allra bästa form och bortförklaringarna skippar vi. Sedan kan man aldrig lova någonting, men jag vet bara att jag vill försöka bli så bra som möjligt efter mina omständigheter ...

* Diskades på Ironman – utan förklaring: "Ett slag i ansiktet" --> här

* Simon från Västerås första Ironman. En härlig berättelse som kan läsas --> här

Annorlunda och rolig video av Ludwig Fleetwood som vann Kalmar mini tri.
Tävlingen går onsdagen före Ironman Kalmar och är jättepopulär. Den säljer slut och ska motsvara 1/10 av en Ironman, men simningen i mini tri är lite längre för att få till en bra start och slut på simningen.

Notera i videon att Ludwig Fleetwood som är en av Sveriges bästa triathleter framför allt på de kortare distanserna gör några missar, men han vinner ändå ;-)

Dagen före Ironman när jag provsimmade banan och klev upp på slutet hade jag både Ludwig Fleetwood och Annie Thorén alldeles bakom mig och jag tror inte de var speciellt imponerade av min simning (haha). I videon ovan är faktiskt Annie först ut på cykeln p.g.a. Fleetwoods misstag ...


Det blev inte som jag hade tänkt mig, men jag kommer tillbaka
för revansch och upprättelse ...

* Rekordsug efter platser till Ironman --> här

Måndag
Jag hade en bra helg och fick mycket gjort. På något sätt är det skönt att vara tillbaka i rutinerna för då blir helgerna desto värdefullare.

Fotografering kommer inte ske i lägenheten förrän torsdagen den sjunde september klockan 18.00. Jag fick sedan en tidigare tid den första september, men den var mitt på dagen och jag orkar inte stressa från jobbet. Det blir bra med 7/9 och då hinner jag finslipa på lite detaljer.

Jag har nu fått prisuppgift från Cykloteket på vad det kostar att fixa skadorna på styret och det blir lite dyrare än vad jag trodde. Eftersom det är carbon styre vågar dem inte chansa eftersom det kan finnas skador som inte syns. Jag hoppas Länsförsäkringar godtar offerten.

Jag kollade för skoj skull upp vad en helt ny "Trek Speed Concept 7.5" kostar och dem ligger på 44 999:- från samma affär --> här där min köptes 2013.

Kontakt: Peter Balonius