Nio månader kvar knappt mina Ironman vänner och det kommer bli en lång och hård dag i Kalmar även om ni är snabba. Träna på! Så ses vi kanske i spåret och kom ihåg att smärtan alltid går över, men stoltheten har ni kvar hela livet ;-)

I dag var jag ute och sprang 25 km, men jag tog ganska fett hårt slut och kom knappt hem. Kalmarvarning liksom och folk kan liksom undra varför man bara lullar omkring. Blev omsprungen av samma kille två (!) gånger och det hör inte till vanligheten. Första passeringen skedde vid Framnäs och nästa på Bjönöbron. Han fortsatte sedan femman i spåret och jag försökte hänga på, men Björnöns backar kan göra att du väggar och sedan var det en mil hem ;-)

Även litet sömnunderskott påverkar --> här

Måndag 11 november
Det bidde ingenting i år i heller! Jag har sökt två gånger tidigare. 2015 och 2016 tror jag det var. Och jag tror de hade ca 8 000 namn från början i dag eller lotter om man så vill. Det är ju flera som sökt tidigare och kan ha någon extra lott. Dem gäller från 2016 och framåt. Eventuellt kan jag haft en extra ifrån 2016 när jag sökte.

Nu har de bara ca 200 platser till utlottning.
I år blev det två tjejer och sju killar från Sverige som kom med. Grattis till dem!

Jag kände någon slags tvådelad skräckblandad förtjusning under sändningen.
Jag hoppades och hoppades samtidigt inte. Det är en speciell tävling det här och de rekommenderar att även supportteamet är i bra form och två hen starkt. Det blir en lång och hård dag för alla inblandade.

Varför inte flera deltagare? Vad jag förstår handlar det om framför allt säkerheten.
Alla behöver följebil och det är trångt på de smala och slingriga vägarna

Don't think just jump!
Över 5 000 från 94 stycken länder har sökt de få hundra platserna till 2020-års Norseman. En av dem är alltså lilla jag. NI följer hela dragningen här i dag måndag 11/11 mellan klockan 13.00-15.00.

Tisdag 5 november

5 025 från 94 olika länder har sökt de få hundra platserna till 2020-års Norseman ...

* Vad sägs om den här häftiga kåken utanför Stockholm? --> här

Söndag 3 november
Lugn helg. Besökte gravarna i går igen och alla ljus brann. Det bidde också 20-21 km löpning och sedan allsvensk fotboll på TV.

Jag tränar annars lite just nu och det brukar jag alltid göra den här mörka årstiden efter säsong. Det vore också kul om jag kunde bli helt bra från hälen därav väldigt lite löpning just nu. Det var annars ett lugnt pass i lördags (kanske sex minuter per kilometer tempo) och det är meditativt! Jag tänker som mest när jag springer långt och lugnt. Bygger uthållighet och det blir kanske 1-2 sådana pass i månaden nu.

I dag har jag putsat fönster och lite annat pyssel.
Kollat på Superettan och hade två olika matcher uppe. Spännande avslutning både i toppen och botten.

Västerås Triathlons diskussionsgrupp på Facebook ska ta hit Björn Andersson för en Bikefit i januari och det var många som var intresserade av hans tjänster för 1 500:- per skalle. Även jag! Jag behöver en ny bikefit och Björn ska vara en av de bästa här och för dem som inte vet så hade han länge banrekordet på Norseman på 10:30:09, men 2017 tog en norrman rekordet och den snabbaste tiden nu är 09:52:10.

Det är så klart svårt att veta vad en annan skulle kunna få för tid? Skulle jag vara i bra form, så uppskattar jag att man borde kunna komma runt på +13 timmar någonting

Fredag 1 november
Det rullar på och i Eskilstuna körde vi halvdag. Tjänstemän - jo, jag tackar, ja!

Det blev en otrolig dimma i morse som höll i sig i bra många timmar. Rekordlång typ och en riktig Lützendimma av värsta slag!

Tände hela sju gravljus i dag vid tre gravplatser med totalt fem personer. De må vara begravda, men icke glömda.

Morsan var inne på operation i dag, men det gick bra och hon kom hem fortare än vad vi trodde. Jag skulle städa och röja lite under tiden, men nu blev det bara 45 minuter då hon var hemma.

I går var det några som trodde jag hade fått en plats till Norseman! Men det var bara en lott som kostade 100 norska kronor. Chansen att få en plats är väldigt liten. Jag skulle tippa på någon procent.

Måndagen 11:e november kl. 13:00-15:00 kan man följa spektaklet och lottningen --> här på Facebook. Även på youtube kommer det visas.

Norseman är världens tuffaste Ironman och lockar folk från hela världen. Man får en chans i livet typ och då gäller det att ta den. Jag har sökt två gånger tidigare ...

Syrrans kille undrade om jag var intresserad av en liten stuga. Tydligen ska de flytta kontoret på hans jobb och den kan inte följa med. Borde ju inte vara jättemånga som kan ta emot den, så vem vet var den hamnar ;-) Jag tror chansen att han får den är större än att jag kommer tävla i Norge 2020! Men osvuret är väl bäst och det kanske blir två vinster

Måndag 28 oktober
Hade en helt okej helg. Körde en storstädning hemma i lägenheten både lördag och söndag (tömde ett vitrinskåp och diskade alla glas och torkade ur ) + tvätt och sedan passade vi på att kolla fotboll. Skönt att det gick vägen även om första 15-20 minuter in i matchen inte såg bra. Gais hade bland annat en nick i insidan av stolpen.

Blev lite fira senare på kvällen. Mycket folk ute! Men det blev "bara" tre öl på tre olika ställen innan jag hojade hemåt runt 00.30. Vilken karaktär man uppvisade!

Fortfarande vissa tågproblem. Tio minuter sent i dag framme och i fredags blev tåget hem helt inställt. De fick inte i gång det!

Skönt sammanträffande på jobbet. En manlig kollega i 30-årsåldern hade en Ironman tröja på sig och jag hade min diskreta vita Ironman piketröja med märke och namn. Det var bara det att min kollega hade seriefiguren Ironman medan jag hade den mytomspunna triathlondistansen. Det här är på riktigt sade jag och han bara skrattade och skakade på huvudet.

På tal om triathlon öppnar Norseman strax anmälan. Ska man försöka igen? Eller det där är väl inget för en annan! Börjar man gå i Kalmar, så är det en bra bit till framgång i Norge ;-)

På tal om videon nedan, så verkar 2019 ändå varit ett riktigt bra år vädermässigt för Norseman, det brukar oftast regna, blåsa och vara väldigt kallt annars.


* Rekommenderade seedningslopp inför Vasaloppet --> här

Boende till Vasaloppsveckan --> här

Torsdag 24:e oktober
Tagga till för strax öppnar anmälningen eller lotteriet.
Ska ni köra någon tävling i livet är det ”Norseman” i Norge som gäller.
Klarar ni detta finns inget mer att bevisa! Då behöver ni inte larva er med Vasaloppet eller Stockholm maraton. Men blir det svart eller vita tröja?!? ;-)

Norseman är världens tuffaste Ironman på en bana som är allt annat är lätt.
Det är t.ex. obligatorisk att löpa sista biten upp på berget Gaustatoppen med överlevnadskit och en medlöpare. Jag kan ställa upp här och väger ni inte mer än 50 kilo kan jag bära er sista biten om det skulle behövs

Simningen brukar vara kall som satan och vädret generellt mycket dåligt.

På cyklingen är det obligatoriskt med följebil. Men vi får lämna min bil hemma för den kommer inte orka i de norska bergen.

PS. Det är obligatoriskt att läsa Athlete Guide innan registrering.
Du måste också ha en supportteam som följer med. Läs mer --> här DS.

Vad väntar ni på???

Onsdag 23:e oktober
Återigen tågstrul! Tre gånger i morse blev avgångstiden framflyttad. Kan inte vara kul för dem som pendlar året om. Sedan kom mer problem längre upp i Västmanland (drabbade inte mig) då det var blöta och hala spår! Tydligen ställer det till det tillsammans med alla löv som ramlar ner från träden den här årstiden.

När jag hojade hem i dag genom city ringde mobilen och det var ett par gamla vänner som sett mig. Jag kom till fiket de satt på och nu på lördag tänkte vi gå ut och svinga några bägare. Det blir alltför sällan numera, men det ska bli riktigt kul! Det kommer komma några till.

Jag tänkte först se VSK mot Gais nu på lördag klockan 16.00. En otrolig viktig match! VSK kommer fixa nytt kontrakt med minst en poäng på lördag, men matchen är lika viktig för göteborgarna.

Jag tror inte VSK har något att hämta i den sista matchen mot Brage. Jag tror också mycket väl att något av lagen Öster, Frej och Brommapojkarna kan ta två segrar på slutet och då kommer en poäng till troligen krävas om inte Trelleborg nollar. Men det viktigaste är att VSK koncentrerar sig på sin match och vinner den. Då är det lugnt och Superettan även 2020

Kontakt: Peter Balonius