Måndag 6 juli
En väldigt intressant dokumentär om hur de löste dubbelmordet i Linköping.
Notera vad spaningsledaren Jan Staaf säger om antalet DNA-tester i fallet. Han nämner siffran 6-7 000 (!). Trots alla tester, så skulle det bli en släktforskare som lyckades hjälpa polisen att hitta rätt gärningsman.

GW Persson hade lovat en miljon till den som hjälpte polisen att lösa fallet, men då släktforskaren var avlönad av polisen blir det ingen ersättning om mina uppgifter stämmer. En vän berättade nämligen att GW inte tänkte betala på grund av denna omständighet ;-)

Jag kan köpa det resonemanget, men egentligen var det en skolkamrat som först tipsade polisen om Daniel Nyqvist i början av 2020. Skolkamraten hade missat fantombilden, men när han såg denna bild tipsade han polisen om Daniel Nyqvist då denne alltid gick runt med en liknande mössa och hade ett stort intresse för knivar.

Polisen kallade då Daniel Nyqvist till en topsning i januari i år, men Daniel Nyqvist kom aldrig eller hörde av sig. Det är dock vanligt enligt polisen.

Hade jag varit polis, så hade definitivt en klocka ringt här! Jag hade blivit misstänksam då denna kille också stämde perfekt åldersmässigt med signalementet och socialt saknade vänner och inte haft något riktigt arbete under hela sitt vuxna liv. Här kunde gåtan lösts och skolkamraten hade blivit en miljon rikare.

Nu säger polisen att man skulle ha kollat upp Daniel Nyqvist om inte släktforskaren hade löst fallet och det kanske stämmer eller också är det en efterhandskonstruktion ;-)

* Här har mördarsniglarna tagit över: ”Ohyggliga mängder” --> här

Söndag 5 juli
Hemma efter ett par dagar i stugan. Tråkigt väder i dag! Jag hann dock stapla veden i nya förrådet innan det värsta regnet kom. Jag hade målet att fixa allt innan jag gav upp och det fixade jag trots att det regnade. Du får inte vara rädd för att bli blöt

Det blev väldigt bra det här med nya förrådet. Nu är det ingen risk att veden kalvar och jag kan även stapla mer. Det ser mycket snyggare ut och det regnar inte in. Fick även trallgolv.

Grundmålad panel på fyra sidor (in- och utvändigt) och som sedan målats två gånger med Alcro Bestå. Jag kommer riva det på andra sidan som är byggt av spillvirke för några år sedan och bygga något liknande som det här. Där kommer jag kunna ställa in t.ex. trädgårdsmöbler och bord över vintern eller något annat lämpligt.

Jag är också väldigt tacksam att Rodde hjälper till med byggandet och med släpkärra. Han är bättre än mig och jag är mest hantlangare ;-) Det är mycket lättare att bygga två stycken. En som håller och en annan som skruvar eller spikar. Vi fortsätter i veckan med stora trappen upp från parkeringsplatsen.

En kåk i Bubbarsbo till salu --> här

Det har varit och är otroligt mycket mördarsniglar i år vilket även debatterats på vårt forum i Bubbarsbo. Dessa sniglar har inga naturliga fiender här och de kan också konsten att föröka sig helt på egen hand. Tänk om vi kunde det! ;-)

I år har jag själv haft ihjäl över 1 000 på egen hand, men det behövs något mer för det räcker inte. Efter att ha googlat fick jag tips om billiga fällor och de har varit effektiva. T.ex. glassbyttor på två liter som fylls med en folköl. Öllukten får sniglarna att komma och de drunknar sedan. Över en natt kan jag ha närmare 50 döda sniglar i en bytta.

Jag använder även metoden att med spade döda och även stampa ihjäl dem. Sniglarna är också kannibaler så de döda sniglarna lockar till sig nya!

I dag läste jag på Expressen att Stig Engström misstänktes för mordet på Olof Palme av Skandias egna utredare. Det visar ett PM, som Aftonbladet har tagit del av enligt Expressen.

Stig Engström fanns från början med som vittne i utredningen av Palmemordet. Men hans egen arbetsgivare, Skandia, misstänkte att det låg mer än så bakom och det startades en utredning inom Skandia. Ett PM där Engström pekades ut som mördaren lämnades över till polisen tre månader efter mordet.

Vad jag förstår här tyckte Skandias utredare att Stig Engström var lik signalement och att han hade kommit med motstridiga uppgifter. Roland Bergström på Skandia som hade hand om utpasseringssystemet säger så här om Stig Engström till Expressen: "Han påstod att han hjälpte till med upplivningsförsök och att han såg nån som lufsade i väg i gränden. Men jag vet inte om han vara så nära att han såg nåt sånt. Jag har svårt att få ihop det. Bergström, som kände Stig Engström som kollega, säger sig inte tro på honom som en möjlig gärningsman".

Återigen jag har svårt att se Stig Engström som gärningsman. Han visste om att tiderna registrerades när han lämnade Skandia och väljer man två minuter senare att mörda statsministern på öppen gata? Nej, jag tror han ville vara det där nyckelvittnet och det där med något upplivningsförsök stämmer inte heller. Då blir det också motstridiga uppgifter och visst kan Skandias egna utredare fatta misstankar om det och det är sunt. Men polisen valde att inte göra något större av det då.

Notera också att Lisbeth Palme som var psykolog till yrket under ed pekade ut Christer Pettersson. Något hon höll fast vid till hennes död 2018. Stig Engström liknar inte Christer Pettersson på något sätt, men det gör ju Petterssons dubbelgångare som tog livet av sig när polisen kom på besök.

Det var inte Lisbeth Palmes fel att vittnets konfrontationen blev som det blev. Tänk att hon fick förhandsinformation att han var en missbrukare och de andra som ställdes upp tillsammans med Christer Pettersson var anställda poliser! Det är på en nivå jag inte trodde var möjlig.

Att Christer Pettersson sedan fälldes i Tingsrätten är också totalt ofattbart med dessa misstag. Hade Christer Pettersson däremot blivit utpekad bland andra likasinnade utan någon förhandsinformation hade det blivit intressant och jag tror det räckt i hovrätten för en fällande dom ;-)

Jag läser tidningen "Arbetet" nr 6 2020 som är Sveriges ledande tidning för arbetsliv. De skriver att var fjärde som arbetar inom den kommunala äldrevården är tillfälligt anställd och var femte medarbetare går på timme och är timanställd. Sämst ser det i Stockholm och de har också drabbats extra hårt av viruset med många döda.

Dessa anställningsförhållanden bidrar säkert till säkert till spridningen av Covid-19. De har också stor personalomsättning och hög sjukfrånvaro inom äldrevården. Som sagt har man dåliga förutsättningar blir det ingen bra kvalité. När vi i Sverige har nedprioriterat äldrevården som vi gjort blir också konsekvenserna därefter. (Peters anm.)

Fredag 3 juli
Då har jag valt Open Infra i stugan och IP-only är dumpade. Tidigast i början av nästa år kan det bli något.

Jag tänkte skriva lite om Folkhälsomyndigheten som är en statlig myndighet och som i vårt land har det yttersta ansvaret för folkhälsofrågor. De har ungefär 450 stycken anställda.

Att Sverige har fått över 5 000 döda i Covid 19 är naturligtvis tråkigt och allvarligt. Men vems fel är det?!? Vi vill alla ha en förklaring och kunna skylla på någon och säga: "Så här skulle vi gjort och vad var det jag sa?"

Men jag tycker vi alla ska vara försiktiga med det eftersom vi inte vet. Det är också svårt att jämföra t.ex. länder och det är troligtvis många saker som spelar in. Vissa länder mörkar säkert smittan och antalet döda. Vissa länder räknar bara de som dör på sjukhus i Covid 19, men går du bort i hemmet eller på ett äldreboende räknas du inte in. Konstigt enligt mig.

Utvärderingar kommer att göras! Men jag tror inte dem kommer säga att det var Folkhälsomyndigheten som gjorde fel. Jag har förtroende för Anders Tegnell och hans myndighet. Kolla hans CV och utbildningar. På 90-talet t.ex. jobbade Anders Tegnell för Världshälsoorganisationen (WHO) och 1995 utbröt ebolafeber i staden Kikwit. De som jobbade där hade då övergivit sjukhuset av rädsla för smittan, men Tegnell som var smittskyddsläkare och ingick i "Läkare utan gränser" åkte dit och kunde också göra skillnad när få andra vågade göra något.

Jag blir också förbannad när jag följer media och väldigt många uttalar sig om Covid 19. En som kan mycket är Björn Olsen, som är överläkare och professor i infektionssjukdomar. Men karln måste ha ett sjukligt beteende av att synas. I Sverige har vi den ordningen vi har och att andra lägger sig i för mycket blir bara patetiskt. Det är lätt med facit i hand och när vi har över 5 000 döda och säga att så här skulle vi gjort i stället. Men tro mig livet är inte så enkelt och svart eller vitt.

Vi ska också vara ödmjuka i vårt land vare sig vi är Sossar eller Moderater och kunna lära av andra. Jag blir glad när jag hör Mikael Damberg säga att vi ska titta på Finland och hur de byggt upp sina beredskapslager. Finland hade helt andra förutsättningar, men så har de också erfarenheten av krig i modern tid.

När WHO förra veckan backade från delar av kritiken av Sverige spädde Björn Olsen på såret ytterligare och sade att Sveriges protester var felaktiga och skulle vara kvar. Fundera på varför Björn Olsen gjorde det när faktum var att WHO reviderade sina uppgifter om Sverige och till vårt lands fördel. Björn Olsen framstår för mig som en dålig förlorare som inte får vara med och bestämma på riktigt.

Jag bryr mig inte om hur grannen rakt över lagar sin mat. Jag tycker också det är fel om Västeråspolisen tre-fyra gånger i veckan talar om för sina kollegor i Örebro hur de ska arbeta med våldsbrott eftersom det i Örebro län är Örebro polisens ansvar. Det blir än mer patetiskt om Västerås gör det i fall det i Örebro är problem och de kan visa upp dåliga siffror och många skjutningar och döda.

Jag tycker många så kallade experter uttalat sig för mycket och jag tycker vi ska vara försiktiga med att säga att vi vet bäst och att de har gjort fel.

Det här betyder inte att man inte ska få uttala sig eller komma med kritik, men det måste finnas någon måtta på galenskapen. Och hade jag varit professor i infektionssjukdomar, men inte arbetat för Folkhälsomyndigheten hade jag uttalat mig mer allmänt och försökt förstå hur de på myndigheten resonerar.

Varför har nu Sverige fått så många döda i Corona? Jag tror att vi här i landet var dåligt förberedda, men det beror inte på Folkhälsomyndigheten eller våra politiker i nutid utan bottnar i beslut längre tillbaka i tiden. Möjligtvis var vi lite sena i besluten i början, men när du väl fått in smittan så är det nog väldigt svårt och när den väl börjar spridas på riktigt. Visst kan man testa, men då måste du också ha resurser för det och kunna följa upp svaren.

Vi har t.ex. tagit bort stora delar av våra beredskapslager. Det är dyrt med lager och vi har privatiserat för mycket. Det mesta kommer från Kina!

Sedan tror jag vår äldreomsorg har mycket att lära och förbättra. Vi har ju nedprioriterat den här verksamheten och inte skjutit in tillräckligt med hjälpmedel. Att arbeta med äldre är lågstatusyrke. Det är dåligt betalt, många timanställda, osäkra anställningar och det har inte investerats på utbildningar och kompetensutveckling. Jag har ju själv morsan på serviceboende och har både sett och hört saker.

Torsdag 2 juli
Allt är bra här. I dag var jag hos frisören för första gången på en herrans massa år. Det blev bra och nu är jag helt annorlunda där uppe ;-)

Var i min stuga från sena fredag kväll till onsdag kväll. Det blev mycket gjort och jag är nöjd. Jag hade väl en smärre förkylning och var ovanligt trött, men det blev mycket jobba ändå. P-platsen är fixad, ett nytt vedförråd och trappan upp till huvudentrén är riven. Bygget fortsätter! Foton kommer väl senare i sommar då det återstår mindre saker att fixa och trixa.

Eftersom vi hade släpkärra passade jag på att kasta gamla brädor och bråte. Skänkte också bort flera saker på återbruket i Köping och påpassligt var de där just då och tog emot allt tacksamt. Jag trodde de skulle rata några saker, men icke! Jättekul när saker kommer till användning då jag inte kan spara på allt.

I stugan verkar det kunna bli fiber till slut, men märkligt att det finns två aktörer som slåss om oss i Open Infra och IP-only. Deras kundtjänst har dock mycket att lära och förbättra. Inget svar från Open Infra på en månad snart och IP-only har 10-14 dagars svarstid på mejl ;-)

Fredag 26 juni
Då var det semester och hela sju veckor. Jag tar allt på sommaren. All övertid i komp och även sjätte junidagen. Inga krusiduller eller konstigheter. Jag vet att det är väldigt mycket ledigt, men jag hade tänkt satsa hårt inför Ironman som vanligt, men där blir det ingenting och min träning är överlag nästan obefintlig. Det kommer bli mycket tid i stugan och som vanligt många projekt. Tro inte jag latar mig eller ligger i hängmattan särskilt ofta. Jag brukar köra 10-12 timmars arbetspass och brukar få fajtas med myggen och alla mördarsniglar när det börjar skymma runt 23.00 ;-)

I dag fick min sommarvikarie åka ut själv på 722 17, men det började inte så bra då han glömde kodlistan och fick åka tillbaka och där tappade han närmare 30 minuter. Men självklart hjälpte jag honom på slutet. Jag fick visserligen övertid för det, men tror det var bättre än att han hade kommit tillbaka efter klockan 17.00 en fredag i den här värmen. Jag vet inte om jag är annorlunda, men kanske ...

Jag fick för första gången köra runt Skiljebo centrum och det var kul. Jag bodde här när jag började på Posten och det var lite speciellt att komma tillbaka till Sevallagatan 9 A därifrån jag flyttade 2002 tror jag det var. Jag fick även dela ut i morsans gamla lya där hon bodde 20 år. Mycket renovering för mig innan försäljning. Hon som köpt har nyligen sålt och fick väldigt bra betalt. Nästan 500 000:- mer på så kort tid trots Corona.

Distriktet i dag bestod nästan bara av uppgångar och höghus. Svetten sprutade och jag såg ut som en trött boxare i ansiktet. Inte mycket till selfie blev det ;-)

Jag har hela tiden stått bakom Folkhälsomyndigheten och Anders Tegnell. Jag ska förklara mer sedan, men det är inte deras fel att situationen blivit som den blivit.

Anders Tegnell riktade under fredagen skarp kritik mot mäktiga WHO efter att organisationen pekat ut Sverige som ett särskilt högriskland för ökad smittspridning. Anders Tegnell, slog tillbaka stenhårt och sade: "Det är tyvärr en total feltolkning av datan", sa han till SVT på fredagsmorgonen. Och nu backar WHO och säger att de inte ser någon ökad smittspridning i Sverige.

Ett råd jag vill ge till er som läser det här är att du ska vara källkritisk och inte tro på allt du hör, läser eller ser. SVT Nyheter är en bättre källa än t.ex. VLT och Expressen. Bara en sådan sak.

Ryssarna har t.ex. många nättroll och trollfabriker vars enda uppgift att försöka påverka och styra i någon rikting som sällan är bra. Om du läser något tillräckligt många gånger kan du tro att jorden är platt.

Jag är förvånad att så många är så lättlurade och tänk vad mycket rappakalja jag sett på t.ex. Facebook. Folk som delar skit och bara för att det står på nätet så behöver det inte vara sant. Tänk först, fråga sen och googla om du inte vet. Och om du inte vet eller kan så lyssna och håll tyst. Det borde vara enkelt.

Personligen ifrågasätter jag t.ex. poliserna som nu anser att mordet på Pär Axelsson är löst. Det tog 18 år innan de löste mordet som nu alltså inte var ett mord. Jaja, det är väl bra för statistiken och här i staden Västerås har vi för många olösta mord. Jag säger inte att de här poliserna kan ha rätt, men om en rättsläkare vid obduktion drar slutsatsen att du dött av "annans handaverkan", ska det mycket till innan jag ändrar uppfattning. Då måste man komma med mer än att lägenheten var välstädad, att han inte hade några kända fiender och ett skralt socialt nätverk på fritiden. De säger att han hade dålig hälsa, men jag ställer mig frågande att du ramlar och slår dig hemma, så det ser ut som "annans handaverkan" som dödsorsak.

Och är det samma sak med Palmemordet? Skandiamannen Stig Engström har funnits i utredningen sedan dag 1, men efter 34 år anser chefsåklagare Krister Petersson och spaningsledare Hans Melander att gärningsmannen var Stig Engström och på sannolika skäl dessutom. Den högre misstankegraden.

Har de läst "Den osannolika mördaren" av Magasinet Filter tror ni? Skulle de våga erkänna det eller har det inte med saken att göra. Jag kan ha missat det för frågan borde ha kommit.

Dessa tomtar i mina ögon lovade guld och gröna skogar i början på året, men vad konkret kom de verkligen fram till? De har ju ingenting som håller i en rättegång och pekar dessutom ut en som varit död i 20 år. Det är enkelt, men hur hade det varit och gått till om Stig Engström fortfarande levt?

Jag hade hoppats och trott på ett mordvapen och ett bekännelsebrev där händelseförloppet beskrivits och även där GM kan bindas till brottsplatsen. Någon som fått dåligt samvete typ. Ett tresiffrigt antal människor (jag tror siffran är 134) har redan erkänt och tagit på sig Palmemordet. Så du behöver ha något mer ;-)

Men efter 34 år fastslår de så äntligen att något vapen inte kommer att kunna kopplas till några kulor eftersom de två kulorna är i för dåligt skick! Jag som trodde utvecklingen gick framåt.

I ett par tre år har dessa tomtar utrett och deras månadslöner är säkert bra mycket högre än min. Krister Petersson försvarar sig med att han fått ännu mera kritik om han inte kommit med ett namn! Jag säger tvärtom. Men framför allt skulle han inte lovat något.

När jag ser intervjun med Stig Engström strax efter mordet har jag väldigt svårt att se att han skulle vara mördaren. Uppträder man så då? Jag tror inte det och han ville nog vara ett större och viktigare vittne än han var. Den känslan har jag.

Att det sedan alltid kommer finnas konspirationsteorier och att det kunde vara han, hon eller de hör saken till. Men här är det dem högst upp i pyramiden som fastslår. Otroligt! Att jag kan svamla på min lilla sketna blogg är en sak, men det här var ju inför en hel värld. Och dessa utländska journalister och media utrikes som pratar om sensation och att mordet nu skulle vara löst kan ju inte fatta svenska eller så är dem dummare än vad jag tror. Och faktagranska Donald Trump ;-)

Vem som mördade Palme vet jag inte, men jag tror t.ex. han som gick med namnet dubbelgångaren och som sköt sig själv när polisen knackade på är mer trolig som gärningsman än Stig Engström. Den artikeln kan läsas på Expressen --> här om någon är intresserad. Men pssst! Kom ihåg att vara källkritisk och att den där Balonius också har fel ibland

Onsdag 24 juni
Läste nyheten på VLT och på Sveriges radio Västmanland att mordet på landstingsrådet (S) Pär Axelsson som hittades död hemma i sin lägenhet på Gunnilbogatan i Västerås nu är löst efter hela 18 år. Det anser i alla fall polisens Kalla fall-grupp i polisregion Mitt och: "Vi vet vad som hände", säger utredaren Ove Dahlberg till VLT.

- Visst kan det vara så här, men jag är faktiskt inte alls lika säker som polisen på att de verkligen har rätt. När Pär Axelsson hittades död hemma i sin lägenhet den 4 augusti 2002 hade han legat död i 17 dagar.

Enligt rättsläkarutlåtande hade 66-åringe Pär Axelsson dött av "annans handaverkan", då det fanns skador som tydde på att han hade blivit strypt.

Utredarna Ove Dahlberg och Petra Blomqvist Wikström säger till VLT att fallet är polisiärt uppklarat. De nämner saker som att han inte hade några fiender, hade hälsoproblem, köket var välstädat och inget som tytt på att någon annan varit inne i lägenheten och ställt till det.

Obduktionsutlåtandet går de dock inte ut med. "Däremot kan vi konstatera att Pär Axelsson dog en naturlig död och att han inte blev mördad", säger Ove Dahlberg.

- Jag säger jaha! Så var det med den saken och det tog 18 år att komma fram till den saken. (Peters anm.)

Måndag 15 juni
Jag hade en fin helg ute i härliga Bubbe. Jag var där själv, men fick ett besök under lördagen, men då var det väldigt blåsigt och inte särskilt trevligt ute trots sol!

På kvällen åkte jag ut med min lilla båt för första gången på ungefär två år. Har en liten batteridriven båtmotor, så man slipper ro i alla fall. Nu ville jag bara testa att allt funkar inför midsommar ;-)

Kul också att bonden äntligen fått ut korna. I år räknade jag till hela 19 stycken och dem går på fotot alltså alldeles nedanför tomten min. Tittar ni noggrant på kortet kan ni se en älg i bakgrunden! Troligen en älgkalv som är född 2019.

På tal om kor har jag fått lära mig att det ofta är en tjur bland alla kossor. Se tänk på det! Tjuren vill ha alla kossor för sig själv, så man ska inte kliva över staketet och klappa dem i onödan ;-)

Jag har ju tidigare skrivit om det här och sagt att det är köpläge på hela Skinnsbergs kommun. Bra att någon fattar och se nu vad som hänt. Jag är inte det minsta förvånad och fritidshusen går nu som smör i solsken. De är fortfarande grymt prisvärda och du får mycket för pengarna. Ingen hyra och typ alltid friköpta ;-) Läs mer om ruschen --> här

Men sedan måste väl mäklare fatta att de ska skriva ut vad budet är på och inte köra med den här stilen eller är det säljaren som vill mörka ;-) En kåk i Skinnskattebergs kommun och Bubbarsbo --> här

Onsdag 10 juni
Är Palmemordet löst nu?
I dag trodde jag vi skulle få vara med om något stort och historiskt, men det blev riktigt pinsamt. En chefsåklagare vid namn Krister Petersson och en polischef som totalt gör bort sig för en hel värld. Att peka ut en person som varit död i 20 år är en sak. Men vad konkret presenterade de i dag? Berätta det för mig någon. De har inget mordvapen, ingen teknisk bevisning, inget motiv, inget erkännande och ingen som sett Skandiamannen Stig Engström skjuta Palme. De antar och spekulerar!
Däremot finns det ett vittne vid namn Leif Ljungqvist som såg mördaren och han är fullständigt övertygad om att det INTE var Stig Engström. Källan hittar ni --> här

Att jag kan skriva goja på min blogg och spekulera som få läser är en sak, men här snackar vi en chefsåklagare och vad som kommer skrivas i historieböckerna. Nej, det här är inget annat är en stor skandal. Hade Stig Engström haft efterlevande barn hade vi nog snackat skadestånd och grovt förtal.

Att Stig Engström bevisligen var på mordplatsen för tiden omkring mordet berättade han själv och att det sedan finns saker som kan vara felaktiga i hans redogörelse gör honom inte till mördare för det. Jag kan inte säga varken att Skandiamannen Stig Engström är skyldig eller inte eftersom jag inte vet. Men ska jag anklaga någon måste jag ha bevis och det ska väl i så fall prövas i domstol, eller hur!?!

Dubbelmordet i Linköping är löst. Det är väl några som vet att jag är väldigt insatt i fallet och det kommer komma kommentarer på det var så säkra. Jag måste bara få smälta det här och är väldigt nyfiken på t.ex. motivet om det fanns något som jag alltid trott.

Är jag imponerad av polisen här? Inte det minsta kan jag säga förutom av uthålligheten. Det var faktiskt en duktig släktforskare som hittade honom. Mördaren var tipsad av en vän i början av året, men dök aldrig upp till förhöret. Mördaren bodde strax utanför Linköping vid tiden för mordet och fem år efter mordet flyttade han in till staden och endast fyra-fem kilometer från mordplatsen.

Måndag 8 juni
Allt är bra här och i dag kom jag faktiskt ut på ett löppass. Men kondisen suger!
En rolig historia från i dag när jag står utanför ICA Maxi Erikslund och pratar med en tjejkompis. På ryggen har jag min Ironman Kalmar ryggsäck när det kommer fram en gubbe och avbryter oss och säger: "Inte har väl du sprungit en sådan där Ironman?"

- Jag tittar på Vicky och gubben och skrattar när jag svarar. "Nej, nä! det där är alldeles för tufft för mig." Han svarar då något i stil med. "Ja, jag misstänkte nästan det!"

PS. Jag har aldrig sett gubben, men han har rätt i att jag är otränad och knappast hade kommit i mål i dag. Men det är inte nu jag ska vara som bäst utan om drygt 400 dagar ...

Men visst kan man få en Ironman Kalmar ryggsäck utan att komma i mål. För några år sedan hämtade Karin ut en rygga efter att ha åkt från Falun till Kalmar. 5 500:- i anmälningsavgift utan att starta, men ryggsäcken fick hon!

Karin var halvskadad och ville inte chansa då hon hade viktigare saker för sig än att göra sin första Ironman. I september månaden efter blev hon i stället den snabbaste kvinnan på en svensk klassiker. Ett rekord som dock numera är tagit av en viss triathlet från Motala

Tisdag 2 juni
I dag kom beskedet att Ironman Kalmar definitivt ställs in. Vi som är anmälda har möjlighet att flytta fram starten till nästa års Kalmar som kommer gå den 21 augusti 2021. Det kommer jag göra och säkert många med mig. Det kommer med andra ord finnas få andra platser tillgängliga och många som vill köra kan därmed få vänta över två år på en möjlig start!

Jag tror Ironman Kalmar 2021 kommer bli något alldeles extra och kanske blir det en av de häftigaste tävlingarna någonsin. Kuriosa det är 445 dagar kvar tills 2021-08-21 ;-)

Jag kommer fortsätta ligga lågt med träningen de närmsta månaderna och kommer göra en rejäl satsning ute i stugan med flera projekt under framför allt sommaren och min långsemester.

På jobbet rullar det på och det finns alltid något att göra. Visst minskar brevmängden, men jag t.ex. ställer två postnummer (13 stycken pelare) och har ibland dessutom delning och får gå på andra postnummer där jag tidigare inte kört.

I fredags blev det helt nya ställen på 723 43, 723 37 och 723 38. Jag tror det var så! (haha). Jag fick dessutom en knäpp på näsan då jag lämnat över all post till personal på ett serviceboende på ett annat postnummer. Det är ju besöksförbud, men tydligen gällde det inte riktigt överallt på ett privat vårdboende, men den informationen hade jag inte riktigt snappat upp. Jag skulle alltså delat ut posten som vanligt här, men dock inte på alla ställen ...

Då var det klart! Eftersom jag inte kunde räkna helt "exakt" på hur mycket som skulle gå åt fick vi ta lite virke från gamla staketet därav färgnyans skillnaderna, men vad gör det? Efter målningen så ;-)

Stabil trapp anno 2018! Förväxla inte strålkastarna med övervakningskameror. Jag säger inget mer ;-)

Vi blev båda väldigt nöjda. Men visst var det tre dagar med mycket arbete och ett släp med ett rejält lass!

Stil och klass på gräsmattan trots att det inte är något permanentboende och gräsklipparroboten lyser fortfarande med sin frånvaro ;-)

Närmsta grannarna i det gula huset satte inne och kurade hela dagen i lördags, men de var imponerade av de två grabbarna från "Vässan" som arbete hela dagen trots mestadels regn. Men vi var inte där för att dricka kaffe och äta muffins ;-)

Det blåa parasollet står på en annan altan, men den funkar bra den också. De flesta som bygger altan kör med 28X120 mm, men jag tycker det blir snyggare med 28x145 mm. Framför allt till golv. Här är golvet 145, men staketet 120. Väljer ni 145 mm blir det inte bara snyggare med mindre springor utan det går fortare att lägga och går åt mindre med skruvar. Ett tips från coachen ;-)

Ny trapp till lilla stugan! Gör inte mitt misstag när jag var rookie att försöka täckmåla tryckimpregnerat virke med vanlig husfärg för då är det bäst att måla med terrasslasyr eller som nummer två träolja ;-)

Måndag 25 maj
Det är intressant det här med Corona och Covid 19. Det blir liksom patetiskt och skrattretande att se att vissa länder som har sämre sjukvård än Sverige och som har massor av smittade, men få döda. Är det någon som tror på det där? Det är ju Kalle Anka! Jag tror många länder mörkar dödsfall kopplade till Covid 19 eller så har man inte riktig koll. Jag vet inte vad som är värst.

Vissa länder räknar bara de som kommit till sjukhus och dött där. Har du dött hemma eller på ett äldreboende räknas du inte in i statistiken. Vad är det för larv? Då får man väl göra som i Sverige och jämföra döda mot förgående år.

Vissa länder verkar vilja klanka ner på Sverige då vi haft en mer liberal väg och gjort vad vi trott varit bäst. Jag tror man ska passa sig för sådant och vi har inte facit än.

I många länder är det politiker som tävlat att visa sig mest handlingskraftiga och auktoritära medan man här i Sverige litat på myndigheterna och de som ska vara sakkunniga och experter inom området. För mig är det sunt. Sedan ska så klart Stefan Löfven visa sig och påtala allvaret, men han är ingen expert inom området.

Vissa länder vill inte ha svenska turister, men tro mig när jag säger att de vill ha våra pengar! Gråt inte över spilld mjölk. Semestra hemma i stället!

Många av de länder som lever på turism och som stoppar flera länder att resa in kommer få otroliga ekonomiska problem. Jag tror det kommer bli få turister i sommar och det kommer påverka alla länder vissa klart mer än andra. Jag säger inte att Sveriges väg är den bästa eftersom jag inte vet, men tror vi kommit längre än många och tror länder som stängt ner mycket kommer ha otroliga ekonomiska utmaningar den närmsta tiden och året.

Fredag 22 maj
Haft en hyfsat bra och fin dag på depån. Depån är mycket mindre än hubben och härifrån delar du i princip bara ut post. Jag har delat ut lite på postnummer 722 16 som jag kan bra, en del från 722 14 som är ett väldigt stort postnummer med många hushåll och hela 722 19.

Det sista har jag aldrig kört hela utan bara delar och inte fått någon upplärning. Men det gick bra tycker jag. Hittade överallt och det blir lite lättare utan reklam och när de på hubben underlättar med att fixa i ordning klumpen och alla varubreven. Tack, P! ;-)

Det blir en dag på depån på måndag också och då blir det hela postnummer 722 18 och en annan del från 722 14. Det ska nog gå bra.

Den där Rodde är en tuffing. Jag gav honom alternativet att vi skulle åka ut på söndag eftersom det ska regna mycket i morgon. Men han vill köra! Och då kör vi ;-) Jag tror vi kan hinna ganska långt bara det inte blir för mycket regnande för då är det inget roligt.

Förutom nya altan som jag tror vi kommer kunna fixa klart bara virket räcker, så kan vi även fixa trappen till lillstugan.

På semestern ska vi sedan bygga ett nytt förråd och riva delar av ett gammalt. Kanske att vi börjar riva för att lättare kunna mäta och planera. Även om inte byggandet börjar förrän runt månadsskiftet juni/juli.

Sedan kan jag passa på att lägga i båten. Så mycket lättare när vi är två

Om 200-300 år pratar ingen om oss och ingen kommer ihåg Donald Trump. Däremot tror jag folk vet vem Avicii var och hans musik lever kvar. Möjligt i nya tappningar och lite mer modernt och tidsenligt.

Coronakrisen nämns som en liten parentes och Greta Thunberg vet också alla vem hon var och hennes namn tror jag kommer leva kvar väldigt länge.

Såg lite från en film från Stockholm 1992 i torsdags på SVT. Häftigt att se hur samhället förändrats även om vi inte alltid tänker på det. Men vi lever i en annan tid nu och tänk vad häftigt det vore med en tidsmaskin. Att åka bakåt vore kul, men framåt hade varit mer läskigt.

Onsdag 20 maj
Hyfsat tuff vecka på firman, men har krigat på bra och gjort ett förtjänstfullt arbete tycker jag. Har också fixat lite på föreningens gräsmattor, så jag ligger inte på latsidan förutom med träningen då ;-)

Coronakrisen har gjort att folk börjat beställa många fler hemleveranser och det märks även på Internetbeställningar och vi har ofta väldigt många varubrev och scanningar. Det här kommer bli en utmaning i framtiden och jätten Apotea sätter ny standard med leverans till dörren och som INTE får aviseras. Det är bekvämare för kund och många är ju hemma! Och är dem inte hemma så får paketen ändå inte aviseras till ombud. Det här blir billigare för företaget och de kommer fram fortare till kund. Som sagt samhället förändras hela tiden och nya möjligheter öppnas.

På brevsidan är det inte lika ljust. Tre aktörer konkurrerar på marknaden här i Västerås (Postnord, Bring och Prolog) och mitt tålamod har brustit då Prolog börjat lämna post och tidningar på element och anslagstavlor i trapphus på mitt utdelningsområde.

Och vem tror ni får skulden?!! Du kan vara dålig och göra fel (det gör även jag), men här handlar det också om ren lathet då många kunder bott högst upp och inte haft postboxar. Det har även blandat ihop gator och i dag på Skultunavägen 16 B hade de lämnat en försändelse som skulle till grannpostnumret och S:ta ursulas väg 2AA!

Mälarenergis räkningar har lagts på element på Skogsvägen och på Agnegatan 12 A finns en som ska utdelas på Skogsvägen 10 A. På Skogsvägen 13 A en som skulle till Agnegatan 13 A o.s.v.

När allt färre har morgontidningar behöver de få in intäkter på annat håll och några av deras kunder kan ni hitta på deras sida --> här

Fördömandet av Paolo Roberto har spårat ur
- Bra skrivet tycker jag och tänkvärt. Läs --> här

Här är bron i Egypten som nästan snuddar husen --> här. Helt sjukt! (Peters anm.)

PS. Agnegatan 7 gick för 2 550 000:- Prisutveckling på +55 000 kr (+2 %). Jag anser det som ett bra köp! Men jag tycker mig annars börja se en marknad som börjar bli alltmer svajig och osäker. Bankerna och köparna börjar bli mer försiktiga DS.

Måndag 18 maj
Det gick väldigt bra ute i stugan. Ovan några foton från helgen. Vi jobbade på stenhårt och rundade av när mörkret kom i lördags och hade då hunnit väldigt långt. Sedan blev det några mackor, räkor, jordnötter och en folköl innan jag somnade snabbt!

Mest nöjda blev vi nog båda med anslutningen till den bakre altanen. Till helgen fortsätter vi troligtvis med staketet.

Jobbigt läge för Paolo Roberto
Det har varit mycket om Paolo Roberto de senaste dagarna. Personligen kan jag tycka att det blir för stora proportioner även om jag inte hängt med i allt som skrivits och sagts. Jag vill inte slå på någon som redan ligger ner. Många andra är väldigt duktiga på det och att skriva dumma kommentarer och vara skadeglada är så många andra bra på. Jag är övertygad om att han kommer få ett tillräckligt hårt straff och mer där till. Det här kommer hänga kvar för resten av hans liv och det drabbar även hans vänner och nära och kära.

Det är alltid lätt att vara efterklok! Visst har Paolo Roberto gjort något fel, men jag tycker alla förtjänar en andra chans och han är ingen mördare och jag tycker man ska behandla folk med respekt. Jag har också gjort fel i mitt liv och många gånger dessutom, men jag har inte tvingats bli uthängd för det och det är jag glad för.

Hade Paolo Roberto åkt till t.ex. Tyskland eller möjligtvis Holland, så är det okej att betala för sex och ingenting hade väl hänt.

Paolo Roberto utreds för oaktsam våldtäkt och det är något nytt. Kan man bevisa det så är det allvarligare och var han i så fall medveten om att hon inte ville ha sex?!?

Det hela är märkligt för jag tror inte Paolo Roberto haft några större problem att träffa kvinnor på Stockholms gator och klubbar som vill ha sex ...

Fredag 15 maj
Laddar för en helg i stugan. Det blir en tidig avresa i morgon till Köping där vi fixar släpvagn och köper virke. Altanen kommer att förlängas till tumstocken på bilden och det kommer även bli en ingång från sidan till vänster. Vi bygger alltså ihop altanen med altanen på baksidan.

Till golv använder vi de lite bredare 28x145 mm trallen som går snabbare att lägga, men också blir snyggare. Till staketet fortsätter vi dock med 28x120 mm.

På tal om krisen vi går igenom med Corona. Jag trodde inte det fanns så mycket pengar i Sverige som det gör. Det är helt otroliga summor! Om pengarna av någon anledning skulle ta slut, så är det bara att trycka nya! Ja, precis det var så han sade den gode Stefan Ingves chef för Sveriges Riksbank.

Det är ju många som lovordat Cura tyngdtäcke, men jag som nu haft och testat det under några veckor har nu gått tillbaka till mitt vanliga. Jag tyckte det var mest besvärligt att hantera täcket och inte sov jag något bättre av det.

Tog mitt första löppass här i tisdags på flera veckor och det blev otroliga fem kilometer. Nej, konditionen är inte vad den varit och tro aldrig på det där att det finns något som heter grundkondition. Kondition det är färskvara! Har jag tappat 15 procent kan jag ändå ligga klart över snittet, men det är ju ett stort tapp för mig.

En vän som är i desperat behov av större bostad eftersom de väntar tillökning och gärna vill bo på Blåsbo/Aroslund frågade mig om en lägenhet (liten trea) på Langenbergsgatan --> här. Men den föll inte mig i smaken av flera anledningar. Jag tipsade i stället om fyran på Agnegatan 7! Väldigt mycket lägenhet för pengarna och riktigt bra förening. Boarea: 103 m2 och en månadsavgift på dryga 3 500:- med öppen spis. Här snackar vi möjligheter! Visst renoveringsobjekt, men ändå.

Men så otroligt korkat att lägga ett utgångsbud på 2,5 långt innan visning och nu har någon höjt med 10 000:- OBS! Lägg aldrig ett första bud så tidigt när du ändå inte får köpa för det. Bjud inte in fler spekulanter. F-n, folk måste väl lära sig någon gång?

Att buda på lägenheter är verkligen som att spela poker. Nämn aldrig för en mäklare var din smärtgräns går. Håll masken och bara för att du är beredd att betala mycket mer än vad nuvarande bud är på, så säg aldrig det och du behöver inte höja så snabbt bara för att någon annan gått om och ligger före i budgivningen. Mäklare är duktiga på att läsa av folk och det är lite av deras arbete. Ju högre bud och ju dyrare det blir desto mera tjänar dem. Det är ju inga leksakspengar vill spelar om vi som köper.

Agnegatan 7 är ett dödsbo och det finns inga lån att överta. Säljarna har sällan bråttom då och de säljer knappast före visning såvida du inte gör en rejäl höjning och betalar därefter. Varför då lägga ett bud långt före visning?

En dag efter visningen och i början av kvällen höjer budgivare 2 med 10 000:- och man kan här tro att intresset är ljummet. Jag tror dock den kommer gå upp mera och det borde till en visning till kan jag tycka. Men visst, marknaden är svårtippad i dag med Corona. Hade jag haft sambo och vi sökte större så hade Agnegatan 7 legat högt i kurs om vi var ute efter en lägenhet. Följ upplösningen av Agnegatan 7 --> här

Snett över gatan finns föreningen Agnegatan 10 och 12. En av Västerås bästa föreningar och här betalar du drygt 2 000:- i månaden i hyra för en tvåa och treorna ligger under 3 000:- i månaden. Visst insatserna blir därefter, men jag tycker faktiskt de borde bli ännu högre om man jämför mot många andra t.ex. Langenbergsgatan där 65 m² kostar två miljoner och hyran är på 4 000:-!!

Budgivning på 12 C --> här

Söndag 10 maj
Allt är bra här, men jag undrar vem som ska hinna först ;-) Blir det du eller någon annan månntro.

Farsan hann först med robotgräsklippare i alla fall, men den där villatomten kan inte jämföras med min som är dubbelt så stor och även har sluttningar på ungefär 40 procent (40 cm på 100 cm). Sedan växer gräset snabbare hos mig på flera partier eftersom det är nära en sjö och ofta är fuktigt. Den är annars en fin matta!

Jag har läst på hyfsat mycket och är numera med i två Facebookgrupper om robotgräsklippare om det är en del nördar där kan jag tillägga. Hoppas "Brunnby Skog & Trädgård" (de kör just nu med den kampanjen) vill komma ut och titta innan jag köper eftersom jag är noga med att det ska bli så bra som möjligt. Jag tror Brunnby utklassar Granngården och Elman alla dagar i veckan. Elman föreslog två klippare och det är inte seriöst någonstans. Tro mig!

Åkte hem tidigt från stugan i dag och passade på att köpa blommor till morfar och mormors grav som jag sköter om. Fixade även åtta säckar toppdress som jag ska sprida ut på bostadsföreningens gräsmattor som är i behov av det. Fler säckar om 50 liter vågar jag inte pressa in i Golfen!

Mycket ogräs återstår att ta bort på Skogsvägen och skulle behöva ha en bättre trimmer eftersom jag inte får denna att fungera.

För några veckor sedan kom jag till insikt att det nog inte skulle bli något Ironman för mig i år. Suget ville inte komma och träningen lider. Nu räcker det att cykla till jobbet och den rörelse jag får när jag delar ut posten.

En annan positiv sak är att foten är mycket bättre! Det känns som hälen börjar bli återställd efter nästan tre år och innan dess hade jag hälsporre i samma fot under nästan lika lång tid. Jag trodde aldrig jag skulle bli bra och var i kontakt med tre olika specialister och hade i princip gett upp ...

Klart jag kommer sparka i gång träningen när värmen börjar komma. Men just nu finns andra prioriteringar. Jag har tränat och tävlat mycket sedan 2010 och kört alla Ironman Kalmar sedan 2011 förutom 2015 när jag var nere och tittade. Men hade andra tävlingar då!

Sedan tror jag även att Kalmar Ironman 2020 kommer bli inställt. Jag väljer att satsa till nästa år! Skönt att få kunna pula och fixa så mycket jag kan ute i stugan nu. Jag har många projekt och nästa helg sparkar vi förhoppningsvis i gång med altanförlängningen!

Fotot ovan är från mina insektshotell. Naturligtvis finns de skyddat under tak och med morgonsol. Jag har även inrett dem med mycket torkat fjolårsgräs så det är en bra plats att vila på ;-)

Måndag 4 maj
Pampigt värre i Göteborg. Här får ni 22 rum att leka kurragömma. I anslutning finns en garagebyggnad om 80 kvm och plats för t.ex. en Porsche 911 turbo, en Ferrari Enzo, en Lamborghini Diablo och en Golf av 1997-årsmodell. Den friköpta tomten är på 3 378 kvm, så det kan vara bra att ha en anställd trädgårdsdräng om man inte har en massa tid över och gillar att påta i trädgården och ansa gräset. Hade jag haft en driftig fru och en större plånbok hade jag lagt ett skambud ;-) Titta --> här

Tisdag 28 april
Allt är bra här, men ursäkta dåligt med uppdateringar!
Jag fortsätter att dela ut på mitt postnummer 722 17 och i dag var det väldigt många skrymmande försändelser. Folk är duktiga på att beställa ;-)

Bilen funkar bra! Han fick ordning på den och jag är väldigt tacksam. Har åkt till stugan två helger i rad och den har gått helt perfekt. Det blev också väldigt bra med kompisens däck.

Visst skulle jag kunna köpa en ny bil. Men eftersom jag kör så lite lägger jag än så länge pengarna på andra saker. Att köpa bil är sällan en bra affär, tyvärr ...

Har kommit på att jag borde försöka betala av mitt uppskov som jag har från när jag sålde min lägenhet på Sturegatan. Det är inget bra deal det där, men det verkar inte många tänka på. Det är ju som ett sämre lån och räntan på mitt lägenhetslån är ju mycket bättre ;-)

Morsans gamla lägenhet gick nyligen för drygt 1,7! Men det vågar jag inte berätta för henne. Ganska otroligt och i dessa tider dessutom. Jag visste att lägenheten hade stor potential och jag var grymt besviken att vi bara fick 1275 000:- för drygt 2,5 år sedan. Jag var också besviken och arg på mäklaren vi hade som jag kände. Nä, mäklare överlag har jag svårt för. Många skojare där som bara vill tjäna så mycket pengar som möjligt och deras snack ska man absolut inte lita på.

Som vanligt känner jag mig lite stressad i största allmänhet. Har alltid saker på gång och det kan vara lite tufft att fixa allt. Två boenden och i stugan har jag alltid många projekt på G. Men det är kul!

Nu har jag också börjat måla i mitt kök i lägenheten. Jag tog t.ex. ner fläkten och alla saker på vägarna och även skåpsluckorna. Det var mycket förarbete och jag har fått måla flera gånger, men nu börjar det bli bra. Äntligen! Men det luktar otroligt mycket efter all målarfärg!

Mitt kök var visserligen bra, men det är faktiskt länge sedan jag målade där. Typ 15 år. Tiden går ;-)

I stugan fixade jag ett insektshotell. Jag har köpt det, men fixade lite inredning till hotellet och tänkte köpa ett ännu större insektshotell senare. Lite kul att se om det flyttar in några insekter. Kul också att se att mina fågelholkar därute börjar komma till användning.

Nä, nu tänkte jag försöka se sista avsnittet av "Homeland" på SVT Play. En bra serie det där.

Fredag 17 april
Det har varit en händelserik vecka och i kväll sätts bilen på prov. Jag ska försöka få med mig bland annat 400 liter jord! Synd att åka tomme när jag för en gång skull har kärra (haha).

Bilen gick igenom besiktningen utan anmärkning i tisdags, men jag vill inte ropa hej riktigt än. Har kört för lite och knappt alls. Har bytt till de nya sommardäcken i alla fall och köpte de billigaste hjulsidorna (Basic) som fanns på Biltema. Han i garaget bredvid är väl inte jätteimponerad som pendlar till Stockholm i finaste BMW, men jag har sagt att jag helst cyklar

I år firar jag 20 år på posten. Jag trivs när jag får dela ut där jag bor eftersom jag kan området. Jag har dessutom hela Rocklunda och Idrottens hus. Alla de stora klubbarna som t.ex. VIK Hockey, VSK Fotboll, VSK Bandy etc. Jag får se mycket och träffa många kändisar. Fotbollen blev glada i går när jag levererade ett stort paket de väntat på.

I dag hade jag ett paket från Tyskland till en SHL-meriterad spelare i Brynäs som är på väg tillbaka till VIK kanske? VIK har flera lägenheter på postnummer 722 17, men han var inte hemma. Försökte sedan på kansliet, men där var det stängt. Ringde och då trodde han jag var vid 723 området och de östra stadsdelarna! Är man stjärna kan man väl ha flera adresser eller om det var hos tjejen eller familjen. Som sagt jag brukar lyckas leverera och de gjorde jag även denna gång ;-)
Trevlig helg nu alla!

Måndag 13 april
Det har varit ett sanslöst krigande ute i Bubbarsbo. Nä! Jag har inte lekt eller ätit några påskgodisägg, men jag har grävt. Jag tror morfar smålett från sin himmel och sagt: "Vad var det jag sa? Och bra kämpat Peter!"
- För så mycket sten jag grävt upp är otroligt. Men stenmuren bakom husen växer och den började morfar bygga redan på 1960-talet. Stenmuren börjar bli imponerande och är i princip bara två mäns verk. Den är säkert 40 meter lång och en meter hög. Några stenar är så pass stora att jag behöver hjälp att lyfta dem.

Grävandet framför allt kan man säga för att täcka några större stenar på tomten. Det blir lättare att klippa gräset, men ibland tar jag mig nog vatten över huvudet. Har man inte jobb, så skaffar man jobb där ute. Att bara täcka de stora stenbumlingarna är ganska snabbt arbete, men sedan vill jag jämna ut så det inte blir för brant och inte går att klippa ;-)

Förresten jag och Rodde hann även fixa en anordning för soptunnorna som ibland vill blåsa omkull. Det ska vara 50 cm mellanrum om någon tycker den blev lite stor. Hann måla med terrassfärg och hade tur eftersom det kom regn! Försten virket var spill och sådant som blivit över. Skönt att det fick komma till användning.

Kontakt: Peter Balonius