Torsdag 17 september
I kväll är jag otroligt besviken efter VSK:s förlust hemma mot jumbon Eskilstuna.
Det är fritt fall nu. Okej, det är små marginaler i idrotten och ett oavgjort reslutat hade kanske varit mest rättvist i kväll.

Det känns som tränaren Thomas Askebrand tappat omklädningsrummet och även ute på planen. Har du gjort det ska det till mycket för att vända och få med spelarna och jag tror faktiskt Askebrand får sparken nu.

Möjligen kan det räcka med att andretränaren Kalle Karlsson tar över som jag tror har en annan ledarstil.

Sedan finns Västeråssonen Peter Markstedt att fråga som gjort det förr. Han känner otroligt mycket för staden och klubben samt har varit en duktig spelare själv.

På kansliet finns också Johan Svensson som kanske kan hjälpa till i någon form?

Det är väldigt mycket som står på spel för hela Västeråsfotbollen och hela länet faktiskt. En nedflyttning vore en smärre katastrof, så låt oss hoppas på en vändning i mörkret som just nu råder ...

Söndag 13 september
Jag spinner vidare på det här med bostäder då det är ett stort intresse för mig.
Bostadsrallyt fortsätter här i Västerås och det är stort sug efter framför allt villor, men även lägenheter. De nya som produceras är ofta sjönära och dyrt, men det verkar finnas hur mycket kapital som helst!

Okej, visst (möjligen) börjar vi se en viss förskjutning och nu byggs t.ex. mycket nytt vid Bäckby centrum, men jag tror det i framtiden kommer behöva byggas både billigare, mindre och med lite lägre standard än i dag. Det behöver vara en större blandning mellan dyrt och billigt samt mellan köpes- och hyreslägenheter.

Den här uppgången vi fortfarande ser måste någon gång avta och plana ut. Jag tror även det blir en smäll och krasch i ekonomin. En rejäl tillbakagång i värdet på bostäder, men när är svårt att veta. Men Corona kunde inte ändra något även om jag menar på att börsen är övervärderad. Sifforna är inte så bra som de ger sken av, men det är i väldigt mångas intresse att det ser så bra ut som det bara går, men jag tror det är ett spel för galleriet och någon gång spricker bubblan på riktigt. Och då är det oftast vi småsparare som blir de stora förlorarna.

Vi svenskar får lägga allt mer pengar på vårt boende och lånen blir allt större. Det kan och är mycket svårt att spara ihop den kontantinsats som behövs och då kan det behövas andra saker som att de befintliga husen och lägenheterna är högt värderade och att många ser dem som banker och där man kan låna ifrån.

Jag blir också förvånad då jag ser unga människor i kanske 25-årsåldern eller strax runt 30 som köper villor för 4-5 miljoner. Det är ofta deras första egna gemensamma boende. Jag tror pengarna i mångt och mycket kommer från föräldrarna och kanske även mor- och farföräldrarna! De lånar på sina fastigheter och får på så sätt fram kapital. Men jag avråder starkt att gå i borgen för någon, men det är en annan sak.

Men det här är något nytt som många föräldrar som har barn som vill flytta hemifrån kommer att behöva ta ställning för nu och i framtiden. Kanske blir de tvungna att själva sälja och välja något mindre och billigare.

En liten etta i Västerås kan många gånger kosta runt miljonen och det är väldigt mycket pengar och vill du ha en tvåa som kan vara det normala om du bor själv eller med någon i början av din bostadskarriär får du lägga till ytterligare en halv miljon. Nu pratar jag lite normala riktpriser typ. Du kan säkert hitta en sliten tvåa med ganska hög hyra i något mindre attraktivt område för lite under miljonen, men det är inte tillräckligt fint för många. Kraven och standarden har ökat markant de senaste 20 åren.

Ibland hör jag (även i min absoluta närhet) om äldre människor som inte har råd att flytta och då kan jag bli lite förbannad när de resonerar konstigt. Här har vi någon äldre äldre som bor själv i sin stora villa och säger så här.
- Men din villa är ju värd minst fem miljoner och jag tror inte du har några lån alls eller åtminstone väldigt små (Peters anm.) Du betalar 22 procent skatt på vinsten. Observera vinsten, men det är även ett åldersavdrag som gör att skatten blir mindre om du t.ex. bott där i 25 år. Du får dessutom göra avdrag om du haft några renoveringar de senaste fem åren. Fanken, det blir ju miljoner över och även om din boendekostnad i din nya fastighet blir högre så har du banne mig råd!

Jag har sagt att syrrans radhus som är friköpt och proffsrenoverat har ett tak på tre miljoner. Mer får du liksom inte för ett radhus där. Men döm av min stora förvåning då ett ungt par köper alldeles bredvid. Där bodde en gammal dam över 90 år och det var inte friköpt och inte renoverad. De köper innan visning och får lägga till en halv miljon extra och det stannar på 2 550 000:- Att friköpa kostar 375 000:- och syrran har topprenoverat badrum, kök, tvättstuga och glasat in altan och med nytt tak. Dessutom byggt en tjusig liten altan på framsidan. Tre miljoner för det känns som rea rea och jag förstår inte de unga köparna som jag undrar om de verkligen har koll på vad friköpt tomt innebär?

Eller om lägenheten i det gamla mejeriet där jag många gånger varit och delat ut som går upp 42 procent! Vi snackar 1,1 miljoner över utgångspris för en lägenhet med en hyra på 7 000:- dessutom. Fasen, det tar ju mig flera år att tjäna in de pengarna som den bara gick upp. Det är inga leksakspengar vi pratar om utan det här är på riktigt.

Jag tycker det är svårt att spå och sia framtiden, men det är intressant att försöka.
Vi ser ett nytt beteende då folk i t.ex. Stockholm börjar leta sig från 08-området. Mycket handlar om nya värderingar och en annan form av livskvalité. Troligtvis kommer många fler kunna jobba hemifrån i framtiden och då behöver du nödvändigtvis inte bo nära jobbet.

Priserna i centrala huvudstaden är höga och ofta bor du tillsammans i en etta utan balkong och det blir problem om du ska bilda familj och ha parkeringsplatser. Du kan byta bort trångboddheten och avgaser och få både hus, bil och båt på landet för samma kostnad som ettan. Jag tror fler i framtiden kommer lockas att göra det.

Torsdag 10 september
Bra att polisen nekar demonstrationstillstånd för koranbränning. En högerextrem dansk politiker vid namn Rasmus Paludan nekas att på sammanlagt nio olika platser i Stockholm bränna koranen.
Vad är det för jävla sätt att hålla på!?! Man ska väl visa andra respekt och inte uppvigla oavsett religion. Nä, skicka tillbaka den här tomten till Danmark.

Blev lite konfundersam och inte helt nöjd med Cykloteket. Först fick jag ingen bokningsbekräftelse på att servicen vad bokad förra veckan vilket alltid brukar komma på mejlen.

Sedan fick jag SMS först i dag att cykeln var klar. En bokad service ska göras samma dag och jag blev förvånad att de ville ha drygt 400 riksdaler för någon vajer de bytt. Jag hade inte hört något om det och sprang för att hämta hojen (tredje löpningen den här veckan och det börjar bli en vana ;-) Men det är bara fem kilometer per gång.
Men jag hade ingen plånbok med i dag, men vi kom överens att jag skulle komma in och betala i morgon även om jag fick cykeln nu.

De hade inga svar på varför det blivit så här, men cykeln var gammal och därför behövdes det byta och jag säger inget om det ;-)


Foto: VLT.se

Jag hade tänkt skriva en artikel om radio och mitt lyssnande där jag bland annat tänkte berömma Radio Västmanland och en rekrytering de gjorde förra året, men nu får det bli lite bostadssnack i stället!

Jag läste att VLT skrivit en artikel om att Manchester United-spelaren Victor Nilsson Lindelöf köpt hus i Västerås. Som brevbärare gäller det att ha koll och det här visste jag redan ;-) Men vi blev rätt förvånade då jag personligen inte tycker huset är något speciellt även om så klart Blåsbo alltid är just Blåsbo!

Eftersom det här är ett angränsande postnummer till det jag själv bor på och där jag mestadels delar ut har jag bra koll. Jag ställer upp posten varje dag på postnumren 722 16 och 722 17. Men det här är 722 18 och det kan jag också mycket bra ;-)

Vigge har för övrigt sin mamma boendes här i en villa inte långt från hans egen på Sankta Ursulas väg och pappan på 722 17. Vigges lillebror Alexander Lindelöf bodde tidigare på Skogsvägen, men spelar nu hockey i Brynäs.

På andra sidan av Sankta Ursulas väg bor t.ex. förra hockeyspelaren Patrik Juhlin med OS- och VM-guld samt spel i NHL.

Peter Markstedt med två SM-guld i fotboll och som varit med och slagit Liverpool på Anfield finns också i närheten.

Ola Johansson en av världens bästa bandyspelare genom tiderna bor också på Blåsbo för att nämna några.

Vigges flytt hit kommer inte göra att villorna blir billigare precis. 8,5 miljoner för han är väl som 5 000:- för mig. Han har dessutom ett lyxhus i Manchester och en lägenhet i Stockholm. Han har även kvar bostadsrätten på Kristinagatan! Jag misstänker att det kommer bli en rejäl renovering av huset på Sankta Ursulas väg 13 och det blir väl inte förrän till sommaren 2021 som de kommer kunna bo där mer permanent på grund av fotbollen då det blir semester.

De som sålde till Vigge köpte långt tidigare en jättestor lägenhet på Langenbergsgatan för 2,8 miljoner och med en hyra på 8 500:- De håller på och totalrenoveringar just nu då det var en gammal tant som bodde här. Lägenheten högst upp har tre (!) ytterdörrar.

Måndag 7 september
I dag lämnade jag in min Trek MTB på service på Cykloteket. Västerås är inte större än att jag cyklade dit och sprang hem ;-) Det är lite lagom för mig just nu. Jag bor ungefär mitt i V-ås och att springa hem är nog inte mer än cirka sex kilometer.

Min MTB är i mycket bra skick. Klart bättre än Roddes trots att min är äldre, men jag har cyklat mindre på min och tagit hand om den mycket bättre medan han ofta haft den för vardagsbruk och inte skött om den med riktig kärlek.

Eftersom min också är köpt på Cykloteket är det fri service som annars kostar 750 kronor. Här ska man vara medveten om att något behöver bytas (du får valmöjlighet såklart) så kostar både saken och jobbet som ska utföras extra. Nu har jag bytt både drivlina och kassett på min hoj och jag tror inget mer behöver göras. Jag hade nya bromsbelägg, men tyckte mina var så fina att jag inte bytte om jag kommer ihåg rätt.

Men de kan väl få ställa in växlarna lite bättre och bromsarna och smörja någon del ;-) Vartannat år brukar jag lämna in. Så det där med fri service är nog lite av en försäljningsidé som de tjänar mycket pengar på då det lätt kan sticka iväg några tusenlappar för tränings- och tävlingscyklar.


Foto: marathon.se


Carolina Wikström vann på 2.33.59


Mikaela Larsson här först blev tvåa i mål 2.38.28

Ni kommer väl ihåg om Nikes supersko som jag skrev om i våras? Charlotta Fougberg vann 5 000 meter på lag-SM i Göteborg, men blev diskad då den skon inte var godkänd och där sulan var för hög. I helgen avgjordes SM i maraton och där ser man att de två snabbaste tjejerna hade skon som dock finns i lite olika modeller. Samma sak med killarna även om färgerna är lite olika och modellerna likaså. Helt klart har många skomärken tagit upp kampen med Nike och skillnaden kommer i framtiden bli mindre mellan de olika märkena.

I dag är det svårt att få tag på Nikes supersko. Jag tror inte den finns i Västerås och har även hört att de ska vara små i storlekarna, så man vill prova och testa innan. Inte köpa på nätet utan att testa. Jag blev erbjuden av Nike när jag fyllde år att köpa skon med 20 procents rabatt. Jag hade anmält intresse tidigare, men köpte den aldrig.

Respekt åt Anders Österlund från Västerås som kom in som nummer 13 och under 2.30 på maran. Han är lika gammal som mig och kom inte och säg att en 47-åring inte kan springa fort!

Resultat --> här

Ibland hör jag konstiga saker som att du måste vara snabb för att ha nytta av skon eller att cykelhjul behöver komma upp i en viss fart för att göra någon skillnad. Men det är helt fel. I princip gäller att ju längre tid du är ute på banan och tävlar desto mer tid vinner du på bra saker!

Patrik Nilsson skulle slå mig på en linjecykel med dåliga hjul även om jag körde på den bästa tempohojen som finns och med bästa hjulen.

Däremot skulle jag vinna mer i tid på att springa med Nikes supersko än vad duktiga Mustafa Mohamed gör. Däremot behöver man som med allt också träna i de saker man ska tävla i.

Är det dåligt före i Vasaloppet eller i något annat lopp som kan gå på en rundbana tappar eliten eller de bästa alltid mindre tid än vad motionärerna gör procentuellt. Ju bättre du är desto bättre är du på svåra förhållanden eller med sämre saker!

Fredag 4 september
Det är en märklig tid vi lever i. Såg delar av debatten i kommunfullmäktige om flygplatsen i Västerås. Efter en låååång debatt togs beslutet klockan 03.42 (!) på fredagsmorgonen att flygplatsen ska läggas ner. Men ingen nedläggning ska påbörjas förrän folkomröstningen är genomförd. Något liknande som upplevdes i natt har vi aldrig varit med om i Västerås. Läs nyheterna för mer information och jag fattade liksom inte varför en massa Moderater pratade samma sak om-och-om i flera timmar, men de ville förhala processen ;-)

I går tog jag mitt första bad på K-badet på ungefär sex månader. Det gick bra. Lite folk i bassängen. Någon Ironmankille som jag tror var äldre än mig och hade någon väska från Jönköping tror jag det var. Ja, vi har lite koll på varandra och jag simmade själv med en silvrig IM-badmössa ;-)

Jag tycker alltid det är lite lustigt när kvinnlig personal är inne hos killarna. De spolar vatten och håller rent i duscharna och utrymmena. Jag tror dessa tjejer inte alls bryr sig om nakna killar och män, men själv vill jag inte visa mer än nödvändigt och vill vara anständig så att säga.

Jag hade inte vågat gå in till tjejerna och göra samma sak och hade då nog städat efter stängning ;-)
Jag tror inte heller tjejer skitar ner lika mycket och är mer ordningsamma, så det kanske hade funkat.

Vi killar är däremot mycket mera nyfikna på nakna tjejer även om jag sett hur mycket som helst verkar vi aldrig tröttna. Det ligger liksom i vår natur ;-) Som kille kan vi bli bra sugna, men jag tror inte det är riktigt lika för tjejer. Det behövs mer än bara titta tror jag och vi pratar både ord och handling (haha)

Träffade på en målare på Skogsvägen som berättade att han funderat på att börja som brevbärare på Bring för att få bättre kondition och få röra på sig. Då berättade jag att jag funderat på målare, men att det är svårt med utbildning som vuxen. Vi var i ungefär samma ålder och han berättade att målningsjobbet var ganska slitigt.

Tänk jag förstår mig inte på Ryssland och den där Aleksej Navalnyj måste ha fler liv än en katt! Och att han vågar är beundransvärt. Men det spelar liksom ingen roll hur många bevis Ryssland får kastat över sig för de erkänner aldrig något. Hundratals kan åka fast i dopingtest, men alla är egentligen oskyldiga. De har aldrig haft några spioner och inga främmande ubåtar på någon annans vatten även om de åkte på grund utanför Karlskrona.

Tyvärr, saknar Ryssland noll trovärdigt och det är tragiskt att de aldrig kan erkänna något även om de blir tagna med byxorna nere.

Ett annat land som jag alltid haft sjukt svårt för är USA. Jag vill liksom inte ha fördomar, men kan tyvärr inte förstå Trump och hans anhängare som totalt verkar sakna självinsikt.

Jag har svårt att se att en mer korkad president någonsin i detta land ska kunna väljas. Det senaste är bara 17-åringen som sköt ihjäl två demonstranter med ett halvautomatisk vapen. Läs mer --> här

Hur är det ens möjligt och hur kan en president försvara pojkspolingen?!? Jag menar det här är på riktigt och han måste väl ha sett bilderna och det är ju ingen vattenpistol pojken springer runt med och de som dör gör det på riktigt.

Tisdag 1 september
För en tid sedan blev jag ombedd på Erikslund att skriva på för att behålla Västerås flygplats.
Jag avböjde vänligt, men bestämt och kallpratade lite med kvinnan. Det här är väl ingen stor sak för mig så, men kanske har flygplatsen kommit till vägs ende efter många år av miljonunderskott. Jag tror inte heller riktigt flyget just nu ligger rätt i tiden. Miljömässigt, men också med Coronaviruset som kommer ändra människors beteenden i framtiden vad gäller flygresor tror jag.

Sedan kan jag fundera på om vi västeråsare ska subventionera mestadels Stockholmares flygresor från Västerås?
Vi har få avgångar och jag undrar hur många miljontals kronor som skräpföretaget Ryanair fått i lättnader av Västerås stad. Men visst vill folk betala för det som det egentligen kostar är det lugnt för mig. Men då blir nog flybiljetterna tre gånger så dyra.

Men visst kan det finnas ett symbolvärde att ha en flygplats. Absolut! Allt behöver inte gå plus, men det finns gränser.

Jag tycker också Västerås styrande politiker skött den här frågan ganska dåligt. Beslut togs över mångas huvuden och jag tycker de skulle lyft frågan och de borde talat om vad som var på gång.

Sådana här saker kan slå tillbaka på de själva även om jag tror de flesta i staden skulle köpa en nedläggning. Men nu blev oppositionen med Moderaterna i spetsen fly förbannade och jag kan delvis förstå dem och en massa namnunderskrifter har samlats in. Jag har hört att de är över 12 000 och för att lyckas med ett folkinitiativ behöver de stöd av minst tio procent av de röstberättigade kommuninvånarna, i Västerås fall vilket är 12 000 personer.

Jag tror också det kan bli så om det folkomröstas att de som vill ha flygplatsen kvar kommer rösta så klart, medan många andra som kan luta åt nej inte kommer rösta. Det kan bli en rejäl näsbränna för Anders Teljebäck och Jesper Brandberg.

Jag tror det är extra viktigt i dagens samhälle att vi börjar lyfta fram mer bra och positiva saker som händer i vår omvärld. Jag tror t.ex. det kommer öppna sig nya möjligheter efter Corona och att det faktiskt kan komma något gott ut alla elände. Det är jag ganska säker på.

Alex Schulman skrev en bra krönika i Expressen --> här om Johan Forssell med rubriken "Är M-toppen en avatar från främmande makt?"

Jag är nästan beredd att hålla med! Denne Johan Forssell är alltid upprörd och pratar bara om hårdare tag. Allt är dåligt i hans Sverige och inget är tillräckligt. Men är det verkligen så dåligt? Jag tycker inte alls det, men så klart inte vi ska blunda för våra problem och utmaningar som alla länder har.

Men jag undrar hur en Johan Forssell skulle agera och klara sig i t.ex. Belarus eller i Libanons Beirut. Jag tror han fått magsår efter några dagar och avgått.

I princip har jag slutat att kommentera politik på t.ex. Facebook, men förra veckan gjorde jag ett undantag. En kille som står långt höger ut på skalan och hela tiden likt denna Forssell bara pratar om hårdare tag och hur dåligt allt är. Nu var det danskarna som var mycket bättre än vi svenskar eftersom där är det mycket hårdare tag. Vi svenskar kan säkert lära från våra grannar tror jag.

Men stämmer det att det är hårdare straff i Danmark? Nej, generellt inte! I Sverige får du längre straff för mord, sitter längre tid inburad och det döms dessutom fler livstidsdomar. Jag försökte förklara det, men det gick sådär och någon annan kom med mer högerpopulism.

Men dagen efter på lördagen läste jag följande artikel i VLT ovan som jag klippte in och sedan dog diskussionen. Tack, för kaffet säger jag

I Danmark har de tillägget att det kan bli dubbla straff om det är gängrelaterat. Bra tänkte jag först, men började sedan fundera. Om jag mördar en annan gängmedlem som knappast är oskyldig får jag ett väldigt långt straff. Men har jag ihjäl min oskyldiga och försvarslösa fru kommer jag lindrigare undan i Danmark.

Måndag 31 augusti
I dag har jag lämnat in Roddes MTB på service på Cykloteket. Jag har själv bytt kasset, drivlina och bromsbelägg, men den behöver luftas för bromsen bak och det kostar 350 kronor. Annars är servicen gratis eftersom cykeln är köpt där, men de är duktiga på att ta betalt när saker behöver bytas och de är generellt dyrare på servicedelar än om du köper själv från t.ex. Wiggle. Hade inte jag fixat det jag gjort hade det kostat över
2 000:- och det kan jag tycka är mycket för så lite jobb. Jag kommer stå för hela notan eftersom Rodde hjälpt mig så mycket i sommar. Det är självklart.

Jag tänkte komma med mitt bästa råd här i livet. Att vara brevbärare är ett serviceyrke och jag tycker det är självklart att man hejar på sina kunder och säger varsågod om du lämnar över något.

Men jag tänker nu mer i livet som stort. Kom ihåg! Lär er att säga hej till folk ni träffar. Det kan vara den där grannen eller någon okänd ni åker hiss med. Det betyder ofta så mycket och kan ni titta hen i ögonen är det stjärna i kanten.

Gör inte skillnad på människor. Heja på alla! Det kan vara två killar i 10-årsåldern eller den arbetslösa som har missbrukarproblem.

Kan man sedan börja lära sig att konversera med främmande människor i några korta meningar kommer du ännu längre här i livet. Det inger respekt och visar på social kompetens som jag tycker är så viktigt här i livet. Jag vet högt uppsatta människor som inte behärskar den här konsten tyvärr.

Det Vigge gjorde med väsktjuven tycker jag är förbannat stort. Han tänkte här inte på enbart sig själv utan den stackars damen som 90 år fyllda och med rullator blev av med hela sin väska. Hur mycket betyder det för henne tror ni? Jag tror hon lever på det så länge hon lever och jag hoppas verkligen den där middagen blir av
Victor Nilsson Lindelöf kommer för mig alltid ha en stor respekt i det han gjort.

Zlatan får åka runt och glänsa med alla sina lyxprylar om han vill, men för mig är det bara larvigt. Det tyder på dålig självkänsla ...

Tisdag 25 augusti
Det rullar på här. Jag har fullt upp som vanligt. Alltid är det något eller några projekt på gång. Aldrig rast eller någon riktig ro, men det är så jag är och fungerar ;-)

En rolig sak som jag kan berätta hände för några dagar sedan. Jag hade stört mig på att mormor och morfars gravsten lutade något kopiöst, men jag hade ingen chans att göra något själv.

Tog kontakt med Rodde och tog med två rejäla spett, kofot och träkilar m.m. Där började vi bända på kyrkogården och gräva och de måste nog sett lustigt ut för dem som såg oss. Men nu blev det acceptabelt bra och jag är nöjd ;-)

Jag vill också skicka iväg en passning här. Tänk på att det finns en hel del fräcka och oärliga människor. De blir bara fräckare och kan göra det mesta för pengar. Tro inte att något är helt säkert och mycket skit sker mitt på ljusa dagen. Det är t.o.m. så de börjat ringt och gett falska dödsbesked för att komma åt saker.

Ge aldrig ut några koder på t.ex. telefon eller över mejl. Klicka inte på skumma länkar som ger dig gratis saker och logga aldrig in på bankdosa eller bank-ID om någon ber dig det.

Var rädd om kortnumret på ditt VISA- och Masterkort. Många äldre är särskilt utsatta och öppna inte dörren för okända.

Jag tycker också man ska göra som jag gjort och spärra kort för Internetköp och köp utomlands. Jag låser upp spärren tillfälligt när jag handlar på nätet och när köpet är genomfört är det på nytt spärrat.

I går berömde jag killen som tog väskryckaren på Kristinagatan. Vilket civilkurage! Men då hade jag ingen aning om att det var Sveriges bästa fotbollsspelare de senaste åren och landslagsstjärnan Victor Nilsson Lindelöf. Jag hade nog försökt göra samma sak, men hade nog inte hunnit ifatt (haha).

Kan berätta också att Vigge hade en lägenhet på nämnde gata tidigare, men den har de inte kvar.

Det här blev en stor händelse även internationellt och Manchester United bekräftade uppgiften väldigt snabbt.
Jag tror inte folk riktigt förstår hur stort det här är och var. Men tänk om Vigge hade blivit skadad och brutit ett ben eller blivit knivhuggen? Här snackar vi en spelare som har minst 10 år kvar på sin elitkarriär och spelar i världens största fotbollsklubb Manchester United. Klubben är grundad 1878 och för 142 år sedan. De har alltid fullsatt när de spelar på Old Trafford med en kapacitet på 74 994 och det motsvarar halva Västerås befolkning! Och de är inga billiga fotbollsbiljetter.

Vigge är säkert värderad till minst 500 miljoner och har en veckolön på någon miljon ;-)

Tisdag 18 augusti
Det blev ingen mjukstart att komma tillbaka till jobbet. Det blev åka direkt! Mycket post och flera tunga kataloger. I dag åkte jag dessutom på ett helt postnummer med dubbel post och reklam. Det blev en som blev akut sjuk i går och det är sådant som händer. Jag hade förutom dubbel post och reklam även extra klump och Biltemakataloger och några Mio dito.

I morgon blir det dessutom ICA Buffé och väldigt många Mio kataloger eftersom det är sista dagen på dem. Tro mig det kommer bli svettigt och den här värmen gör det inte precis lättare.

Efter sju sorger och åtta bedrövelser har jag fått information av Stihl att min robot RMI 422.1 PC INTE är kompatibel med framhjulen som jag beställt. Tydligen är modellen 422.1 en som egentligen skulle börjas säljas först nästa år, men då årets modell tagit slut hos vissa försäljare släpptes denna ändå.

Bra i allt det här är att jag fått OK på retur trots att jag kastat kartongen och att min maskin har bättre hjulupphängning. Den har riktiga kullager samt en låsring som håller hjulet, vilket innebär att man inte byter hela hjulet utan viktar hjulen med tyngder. Detta blir dessutom betydligt billigare.

Utöver ändringen av framvagnen är min modell betydligt bättre fukttätad mot tidigare (även fast det inte på något vis varit något problem tidigare enligt Stihl).

Ska fixa Roddes MTB, men började med min. Böt bromsbelägg, kassett och kedja. Satte dessutom på vanliga trampor, men det går fort att byta till klickpedaler om man så önskar.

Men jag började med att fippla bort den lilla kedjeniten som behövs och när jag hittade på den satte jag kedjan fel! Fick knäcka kedjan med ett specialverktyg och nu behöver jag en ny kedjenit. Med såg att den finns på lager hos Cykloteket för 30 kronor så det var väl bra det (haha)

Onsdag 12 augusti
Sista semesterveckan nu och snart kommer väl en stor börja-jobba-ångest infinna sig. Skämt åsido, det känns ändå ganska okej. Jag är nöjd med min semester är jag är väldigt belåten med mina projekt ute i stugan. Har höjt nivån ytterligare.

Roboten går fortfarande mycket bra. Jag är väldigt positivt överraskad. Den är tyst, förbrukar ingen alkylatbensin och klipper väldigt bra.

Min gräsmatta är också väldigt knepig med alla sluttningar och ojämnheter. Med en vanlig klippare är det lätt att den kör sönder delar av gräsmattan och då dör gräset. Det blir fläckar och dylikt. Men robotgräsklipparen är mycket mera finkänslig med en vikt på 10 kilo och med en klippbred på 20 cm och är numera inställd på en klipphöjd på 5 cm. Jag kommer inte klippa lägre än så.

Jag lyckades byta hjulen bak på min robot till terränghjul, men fixade inte framhjulen då jag inte ville förstöra något. Jag har inte lyckats att hitta någon som kan hjälpa mig med det, men väntar ett par svar, men har också fått nej av några då de inte arbetar med märket. Nu går dock roboten bra ändå, men den borde gå ännu bättre med de tyngre hjulen fram. Fortsättning följer ...

Det var spännande att läsa Martin Schibbyes bok "Jakten på Dawit Isaak".
Respekt åt denna Martin Schibbye som är en av få som rest in i det slutna Eritrea och pratat med makthavarna i landet. För att kunna förstå fienden måste man också prata med fienden.

Journalisten Martin Schibbye och fotografen Johan Persson blev tidigare fängslade i Etiopien. De dömdes till 11 års fängelse för terrorism. De benådades och släpptes 2012. Martin Schibbye har också skrivit boken 438 dagar om sin tid i etiopiskt fängelse.

Torsdag 6 augusti
För er som har Expressen premium tycker jag artikeln om "Den okända historien om Olof Palmes livvakt" --> här var väldigt intressant att läsa! Som sagt tiderna förändras, men vi är inte alltid medvetna om det.

John-Erik Hahne, är i dag 82 år och bosatt i Skåne. Han var tränad och beredd att skydda statsministern med sin kropp. Han avslutar intervjun med att säga: "Om vi bara varit på plats. Då skulle livet sett annorlunda ut. Och historien."

PS. Jag har personligen alltid trott på en ensam gärningsman som agerat helt själv och det tror däremot inte John-Erik Hahne på. Men jag har lärt mig under årens lopp att väldigt få människor klarar att bevara hemligheter och de flesta vill prata. Lova att inte säga, lova att inte berätta o.s.v.

Mordet på Olof Palme är så otroligt stort och belöningen enorm för den som kan komma med avgörande tips. Hade någon vetat hade någon berättat tror jag. Vänner, blodsband och konstellationer bryts och byts ut efter år och särskilt i den undre världen.

För pengar kan folk göra det mesta och vill någon plocka bort en annan finns det dem som gör det för femsiffriga belopp. Otäckt men sant. DS.

SVT-journalisten Elisabet Höglund säger --> här att hon vet hur Carl-Eric Björkegren mördades och att hon känner till sanningen om försvinnandet.

- Men det där ger jag inte mycket för! Carl-Eric Björkegren var miljardären som försvann 1994, men också gick i personlig konkurs. Jag tror inte han dumpades från någon helikopter, men självklart blev han mördad.

Expressen premium har en artikel om mordet på Eva Söderström i Kramfors 1987 --> här. Jag har läst och sett TV-inslag om det här tidigare och mord numera preskriberas aldrig. Då 1987 var inte tyvärr DNA tekniken lika utvecklad, men säkerligen finns spåren och kläderna fortfarande bevarade i polisens arkiv, men de måste också kunnas jämföras mot något.

Sedan vill man inte att alltför många varit där och kladdat och kontaminerat. Hur brottsplatsundersökningen gick till då vet jag inte.

Jag är övertygad om att mördaren kände och visste vem Eva var. Kramfors är litet och hon skulle dagen efter flytta till Sundsvall som ligger tiotalet mil från Kramfors. Mördaren är någon i hennes ålder som visat intresse för henne och som bodde i området för tiden för mordet tror jag. I dag om han lever finns han säkert i belastningsregistret.

Regler om belastningsregistret finns i lag (1998:620) och jag kan inte begära ut belastningsregister för en granne t.ex. Däremot är en dom en offentlig handling som jag och du kan begära ut. Jag tror inte många är medvetna om det.

Med ett abonnemang på Lexbase.se hittar du t.ex. domar i brottmål och tvistemål rörande personer. Du kan söka på personer eller på t.ex. hela postnummer och få fram vilka som är förekommande i domar.

Nyligen yrkade åklagaren på livstids fängelse för mord för en kvinna från Kolbäck utanför Västerås, men en oenig tingsrätt friar henne på den punkten. Däremot får hon fängelse för brott mot griftefriden och grovt bedrägeri. Domen kommer överklagas till hovrätten och jag tror risken är överhängande att hon blir dömd för mord. (Peters anm.)

Om ni vill läsa domen som är på drygt 200 sidor från Eskilstuna tingsrätt har någon lagt ut dessa offentliga handlingar på länken --> här som pdf.fil.

Det är riktigt obehagligt vissa delar och det här är på riktigt. Det är riktiga människor med riktiga namn och personnummer. Den här kvinnan påminner väldigt mycket om Arbogakvinnan om ni frågar mig.

Jag är hemma och mellanlandar litegrann. Har hämtat ett par paket, tvättat och gjort ett par timmar åt bostadsrättsföreningen. Lämnat tillbaka ett par böcker och facktidningar.

Förra veckan installerade jag min gräsklipparrobot och jag är hittills imponerad av vad han åstadkommit. Han? Ja, Vera döpte han till Kurt och det får väl symbolisera min biologiska farfar som hette Kurt och som jag aldrig dessvärre fick träffa.

Kurt är pålitlig och jobbar även om det är dåligt väder och om jag ligger hemma i soffan i Västerås.

Jag valde en appstyrd robot från Stihl. Stihl är ett ganska ovanligt namn på gräsklipparrobotar, men när jag läste på och jämförde kändes det som att det är mer robot för pengarna än om du går på en Husqvarna. Lite glädjande för mig att även "Brunnby Skog & Trädgård" indirekt bekräftade det jag redan trodde ;-)

Här får man kolla prestanda och jag hade minst fått gå på en Husqvarna Automower 315X som kostar över 21 000 kronor. X-modellen behövs för appstyrning. Jag är i alla fall lite tveksam till om drygt 6 000 kronor mer är befogat, men jag kan ha fel.

Jag hade väl också turen att få en senare modell av modellen då min heter Stihl RMI 422.1 PC.

Se min på Prisjakt --> här. Jag fick även till tak och åskskydd i priset från "Hylte Jakt & Lantman".

Åskskyddet kan jag ge bort om någon vill ha det. Det passar inte riktigt till min robot som du nu är placerad bakom huset delvis på trallen.

Från Stihls hemsida --> här

Onsdag 29 juli
Usch! Vilken dålig form jag är i. I dag blev det i alla fall milen på mysiga Rocklunda, men jag har nog aldrig varit i sämre form. Jag skulle definitivt inte fixa en Ironman och en vanlig mara skulle bli tufft det också. Jag undrar om jag ens skulle fixa en mil under 50 minuter och det är ju bara för dåligt.

Det är ca 13 månader kvar till Kalmar och det kommer bli en utmaning för mig att komma i form. Det kanske inte ens går, men jag vill försöka som det känns nu i alla fall.

Ett pass på tempocykeln ute i år och ingen cykeltrainer inne, ingen simning trots årskort och bara sporadiska korta löppass någon gång ibland. Det går fort utför även för en Ironman.

VSK Fotboll har för mig varit en stor besvikelse så här långt. De har dåligt tempo och varierar spelet alltför sällan. De ser ängsliga ut och alldeles för fega. Kanske inte är bättre helt enkelt.

I dag uttalar sig Simon Johansson i VLT. Han säger till tidningen att VSK är lika bra som Halmstad.
- Jaha, säger jag! Är det därför det skiljer sju poäng i tabellen? Halmstad är ju också en av de stora seriefavoriterna. Jag förordar att först leverera och sedan prata. Det är min passning till Simon Johansson och resten av spelarna i laget ...

Ska vi tro Simon att de är lika bra så lär det behövs en seger på hemmaplan och för att de ska kunna komma i fatt någon gång. Upp till bevis grönvitt!

I dag hade jag faktiskt ett läkarbesök inbokat. Det är inte ofta och jag brukar försöka fixa sådant där när jag är ledig (haha). Jag har haft lite klåda i hårbotten, men läkaren hittade inget synligt och just nu känns det bra. Men det brukar komma och gå och jag fick i alla fall någon kortisonsalva på recept att prova. Jag hade innan provat särskilda schampon som ska ge viss effekt mot irriterad hårbotten som Daxxin och Fungoral, men har inte märkt någon skillnad av dem.

Jag tog också upp en annan sak, men den får vänta tills efter semestrarna sade läkaren. Jag känner att jag ofta blir uppsvälld i magen och trött av något som jag ofta äter. Det kan vara vitt bröd, mejeriprodukter, pasta etc. Här behövs det en utredning enligt läkaren och det kan ta lite tid. Men jag får väl vänta ett tag innan jag tar kontakt på nytt. Det är lika bra att kolla upp! Jag tycker också jag blivit sämre när jag nu tränar mycket mindre.

Även om jag tränat mycket mindre i år så har jag fått det otroligt fint ute i stugan min. Jag har alltid projekt på gång, men vill inte avslöja allt, men just nu väntar jag på en robotgräsklippare ;-)

Jag vet att det är dem som håller med Björn Olsen och jag vet att han kan mycket och så där. Det är inte det jag reagerar på utan hans bekräftelsebehov av att hela tiden vilja synas, höras och bestämma. Jag tycker också hans sätt att framföra kritik har mycket över att önska. Björn Olsen uppför sig mycket dåligt när han sluggar kritik åt alla möjliga håll och kanter. Har vi i Sverige bara gjort dåliga saker?

Vill man nå fram gäller det nog att vara mer ödmjuk. Det gäller i stort som smått. Lägg det på minnet.

I Sverige har vi den ordningen vi har. Du som individ kan tycka att det ska vara dödsstraff för vissa brott, men här är det domstolar som dömer och inte du och jag.

Jag tror fortfarande stenhårt på att stanna hem när du är sjuk, hålla distans, tvätta händerna och minska dina sociala kontakter. Det är liksom grunden i att bekämpa den här smittan tills vi har ett vaccin så kämpa på!

Tisdag 28 juli
Nu är han i farten igen Björn Olsen som kallar Folkhälsomyndigheten för en sekt samtidigt som han kritiserar media.
Jag tycker Björn Olsen uppför sig illa och tror han mest är besviken på att han inte får bestämma på riktigt. Men han måste också ha ett närmast sjukligt beteende på att få synas och höras (Peters anm.)

Fotot ovan är taget från Filters hemsida och det är Polisen som tagit kortet någonstans runt årsskiftet 1988 och 1989. Det här är egentligen så otroligt så du kommer knappt tro det är sant ...

Där som nummer sju och den enda med ljusa skor står missbrukaren Christer Pettersson. Han är misstänkt att vara Olof Palmes mördare. Nu ska bara Lisbeth peka ut honom, men flera fel görs. För det första får hon förhandsinformation att den misstänkta är missbrukare varpå hon säger när hon ser alla tolv att det ser väl vem som helst vem som är missbrukaren och hon pekar ut Christer Pettersson som sin mans mördare.

Vid mordet blev hon själv lätt skadad och det var på vippen att även hon själv blev skjuten till döds. Men hon var tvärsäker på att det var Pettersson eftersom hon kände igen honom från mordet. Hon höll fast vid det till sin död och vittnade under ed 1989.

De andra misstagen vid vittnetskonfrontationen var att de andra elva var statligt anställda på framför allt Polisen.

Sedan ska man inte göra så att alla står på ett långt led utan de ska komma fram en-och-en eftersom du inte ska kunna jämföra alla individerna mot varandra på samma gång. Det är fel.

Förra veckan läste jag ut boken "Den osannolika mördaren" som handlar om Skandiamannen och mordet på Olof Palme. Boken pekar ut Skandiamannen (Stig Engström) som mördaren och är skriven av Thomas Pettersson. Jag måste säga att jag är imponerad av den här sammanställningen som Thomas Pettersson gjort. Den har tagit många år (närmare bestämt 12 år (!) att skriva och materialet måste ha varit gigantiskt.

Han har också gjort många intervjuer och pratat med Stig Engströms förre detta fru som absolut inte tror att Stig Engström kan ha gjort det.

Man får vara lite försiktig att värdera en sådan här bok tycker jag. Thomas Pettersson tror ju på Stig Engström som Palmes mördare och en del av källorna kan vara och är också tveksamma. Men det är nödvändigtvis inte Petterssons fel.

Bara en sådan sak som att många av de som bevisligen varit runt mordplatsen för tiden inte uppgivet så mycket i första förhöret då de troligtvis inte sett så mycket. Men sedan vid nästa förhör då de hunnit påverkats av all rapportering i media och saker som berättats där har kommit ihåg mer. Du vill så klart omedvetet hjälpa till allt som går och när det dessutom är Statsministern som är mördad. Kanske blev dem också påverkade av förhörsledarna?

Det finns dock saker som talar för att det skulle kunna vara Stig Engström som faktiskt sköt Olof Palme och jag tycker titeln på boken är klockren i "Den osannolika mördaren".

Jag får också reda på saker i boken som jag tidigare funderat på och en är varför Stig Engström arbetade så sent en löningshelg. Han skulle nämligen på en veckas skidsemester uppåt i Sverige kommande vecka. Han var grafiker på Skandia och jobbade ofta över. Han beskrivs som noggrann, men också långsam.

Ett par år innan mordet hade han fått lämna sitt förtroendeuppdrag inom Täbymoderaterna då han inte röstade som de andra Moderaterna i kommunen i en fråga som rörde en nedläggning av en skola har jag för mig. Stig påverkades av någon som ville behålla skolan och den blev också kvar ;-)

Det finns ju saker som talar för att Stig Engström sköt Palme, men jag tycker också man borde titta på de saker som talar emot han som mördare. Är det sannolikt att en 52-årig med bra arbete och fru mördar Palme när han vet att han kommer kunna knytas till mordplatsen. Han drog ju sitt passerkort alldeles innan och Skandia låg bara 50-talet meter från mordplatsen.

Jag hittar heller inget motiv som jag köper. Just motivbilden är för mig otroligt central. Varför skulle Stig Engström skjuta Palme?!?

När chefsåklagare Krister Petersson i juni fastställde att det var högst sannolikt att det var Stig Engström som var mördaren hade han inget styrkt motiv, inget funnet mordvapen och inget som helst erkännande från Stig Engström som varit död i 20 år.

Krister Petersson slutsats bygger enbart på det att Stig Engström befann sig i närområdet när Olof Palme mördades, att han ljög om vad han hade haft för sig och att hans utseende stämde överens med vissa vittnesuppgifter.

Men varför ljög då Stig Engström? En bra fråga! Den kan ha varit så att han ville vara det där nyckelvittnet som han inte var. Kanske blev han rädd när det hände och sprang iväg och gömde sig för att sedan ångra sig när han förstod att det var Statsministern som hade blivit mördad. Jag får känslan när jag läser boken att Stig Engström ofta överdrev och även kunde ljuga.

För mig är det otroligt att Polisen så kort tid efter mordet kunde släppa en fantombild på mördaren. Det förstörde nog mycket och jag förstår inte varför man släppte bilden. Bilden är inte alls lik Stig och Stig måste också att tagit en chansning ifall han var mördaren när han ställde upp i SVT Rapport för då kunde Lisbeth Palme känt igen honom.

Som sagt jag kan inte säga att Stig Engström inte gjorde det eftersom jag inte vet. Men min känsla säger att det inte var han just för att det känns så osannolikt.

Orkar ni inte läsa boken så finns flera artiklar om Stig Engström och mordet på Filters sida --> här

"Så skulle Stig Engström ha kunnat försvara sig" av Lars Borgnäs --> här

PS. Lars Borgnäs har bevakat Palmeutredningen från början och skrivit flera böcker i ämnet DS. (Peters anm.)

Fredag 24 juli
Jag läste nu på morgonen på Expressen att Attendos vd Martin Tivéus riktat hård kritik mot Sveriges hantering av covid-19-pandemin. Bland annat säger han att Sverige insåg alldeles för sent att smittan kan spridas av symtomfria personer.
- Men just det att du som symtomfri under en kortare tid kan smitta är en oerhört komplex fråga tror jag. Hur skulle man enkelt ha kunna löst det i pandemins början. Ska jag isolera mig och inte gå till jobbet om jag tror att jag i morgon kommer ha symtom och bli sjuk? (Peters anm.)

Jag blir i alla fall irriterad när denna Martin Tivéus sågar Sverige som land internationellt för det gagnar varken han eller mig. Sverige har redan fått så mycket negativ publicitet redan och jag tycker inte man behöver spä på det ytterligare.

Samtidigt säger han att han inte kan bedöma om den svenska strategin generellt har varit rätt eller fel. Men det är mycket tydligt att för äldrevården har åtgärderna varit otillräckliga.
- Jaha, säger jag och kom också ihåg att man ska ha förutsättningar också för att kunna lyckas (Peters anm.)

Expressen har ställt flera frågor till Martin Tivéus, men han meddelar via företagets presschef att han avstår intervju.

Samtidigt redovisar Attendo en miljardförlust för årets andra kvartal, enligt en rapport som presenterades på torsdagen skriver Expressen.

Torsdag 23 juli

Jag är hemma och mellanlandar igen och jag väntar på något stort ;-)

På fotot ovan avslöjar jag vad jag semesterläser för någonting. Boken om Skandiamannen har jag strax läst ut och det kanske blir en uppdatering då. Jag skulle skriva hur mycket som helst egentligen, men det är väl tiden och orken som tryter. Det skulle vara kul att skriva en egen bok någon gång ...

Det gick riktigt bra som kattvakt och naturligtvis gjorde jag en del arbete som att jag fixade med Roddes cykel, klippte gräsmattan och oljade in altanen och alla stolar! Det tog några timmar, men lite måste jag allt bjuda igen efter all hjälp jag fått. Det här vara bara en bråkdel av den hjälp jag fått. En av grannarna som är nyinflyttad undrade vem jag var som var där och jobbade, men jag fick så klart förklara grejen

Har inte varit hos min tandläkare på Folktandvården Bäckby på fyra år eftersom jag inte blivit kallad. Tog kontakt själv nu under semestern så man slipper ta ledigt från jobbet och fick en tid inom två veckor.

Men allt såg bra ut i dag förutom tandsten. Jag har också en rotfyllning i en tand som jag i framtiden om det blir sämre kan tvingas dra ut. Men vi tar det då ;-)

Mitt råd är att man ska gå till tandläkaren vartannat år åtminstone eftersom det allmänna tandvårdsbidraget som alla har bara sparas i två år. Jag kunde nyttja årets och 2019. Men t.ex. inte 2018 eller 2017 eftersom jag inte vara hos tandläkaren då.

Onsdag 15 juli
Så här 2,5 vecka in på semestern har flera av de projekt jag verkligen ville fixa i sommar numera färdigställda och avbockade.

Jag vill rikta ett stort tack till Rodde för all otrolig hjälp. Även farsan har ställt upp med bil och transporter/logistik och det är också viktigt.

Jag tror han blev lite trött bara av att följa med i måndags och titta under ett par timmar. Det är högt tempo när jag kör, men jag hade inte räknat med det kaos som rådde.

Det var fullständigt kaos på återbruket i Köping (de har stängt på söndagar och öppnar senare än i Västerås). Jag skulle kasta gammalt virke bland annat, men också skänka bort en massa saker. Vi höll på att missa tiden för återlämning av släpkärra och på byggaffären var det också kaos när vi kom ...

Jag hjälpte någon gubbe med att kasta tak på återbruket eftersom det var kö utanför och han hade en överfull släpkärra. Jag stod väl och bara matade i 5-10 minuter ;-)

På kvällen började jag och Rodde avrunda efter klockan 22.30. Vi tänkte ta lite kvällsmat och jag gick sedan på en kort mördarjakt med dessa mördarsniglar som aldrig verkar vilja försvinna ;-)

I helgen jobbade jag tills det blev mörkt för att förbereda Roddes hjälp måndag och tisdag. Vi blev klara till cirka 16.30 i går. Visserligen återstår lite arbete för mig med att måla och foga bland annat. Det är alltså inte riktigt klart på några av fotona jag skickar.

Ett av förråden blir för ved och det andra för t.ex. grillar, utemöbler och bord. Jag är mycket nöjd med dem!

Förutom altanen som vi förlängde i maj är två förråd med tak och ny trappa och fyra nya trappräcken och även en renovering av parkeringsplatsen fixade.

Morfars trapp från parkeringen var väl från någonstans i mitten av 1980-talet uppskattningsvis. Vilket hantverk och kvalité! Den var spikad och vi visste inte riktigt vad som väntade under. Trappan hade säkert hållit 10-15 år till, men den nya blir uppfräschad och nu också med två räcken i stället för tidigare ett.

När jag tänker på morfar gjorde han alla de här jobben själv och jag fattar inte hur han lyckades med allt.

När jag kom hem i går efter fyra hårda dagar råkade jag lägga min hemmagjorda pizza på vardagsrumsmattan och sedan när jag skulle duschspruta mina blommor upptäckte jag att jag hade ättika och inte vatten i sprutan. Hmmm, det går bra nu. Det var bara att ta in blommorna och duscha av dem på riktigt i badkaret ;-)

Senare i veckan ska jag vara katt- och husvakt några dagar när syrrans familj åker till Sälen med två andra familjer och vänner till dem. Samma gäng firade midsommar i min stuga 2019.

Fredag 10 juli
Jag är hemma och mellanlandar i Västerås, men tänkte åka ut till stugan igen i kväll. Bygget fortsätter! Jag är mycket nöjd med allt hittills och på måndag kommer jag återigen få hjälp med släpkärra och fixa reglarna och grunden till ett nytt förråd som ska byggas med tak. Panelen och målningen fixar jag själv, men det är skönt att vara två när det andra ska fixas.

Stora trappan blev mycket bra, men vi ska fixa räcke på båda sidor. Nu finns det bara på ena sidan och så blir det även ett dubbelräcke till trappan som byggdes 2018 till nya altanen.

Jag är tacksam för att Rodde är med av flera anledningar. Det går fortare, är mycket enklare och blir också mycket bättre. Ofta diskuterar vi hur vi ska göra och ibland är hans idéer bättre och några gånger mina.

Hämtade min cykel som varit på service och reparation hos Sahlbergs cykel. Det gick på 2 000:- men det visste jag eftersom de ringde och berättade. De frågade också om jag ville fixa och byta och jag sade ja till allt. Jag hojar ju året om och det var ett par-tre år sedan cykeln var inne senast för service. Jag tycker det här är värt mer än när de fixar tävlingscykeln då skillnaden blir större på den här.

På tal om service och goodwill måste jag få berömma FM Mattsson. Två gånger på kort tid har jag frågat om reservdelar till badkarsblandare och hållare för duschslang och de har skickat båda sakerna med A-post och utan kostnad för mig. Då har sakerna varit ungefär 15 år gamla som gått sönder. Respekt åt FM Mattsson!

Skrev på Facebook i dag att jag är otroligt trött på dessa elsparkcyklar och det verkar vara många fler som tycker samma sak. De förfular vår fina stad och kan även vara en trafikfara. De ligger ofta kastade eller parkerade på de mest märkliga platser. De som åker är oftast en kille på upp till 25 år. De tror de är coola snubbar, men är för mig stor töntvarning och aldrig jag kommer åka på en sådan.

Pssst! När jag var på praktik i Eskilstuna, så fanns de inga där och jag tycker hela rasket kunde säljas till Eskilstuna stad ;-)

Måndag 6 juli
En väldigt intressant dokumentär om hur de löste dubbelmordet i Linköping.
Notera vad spaningsledaren Jan Staaf säger om antalet DNA-tester i fallet. Han nämner siffran 6-7 000 (!). Trots alla tester, så skulle det bli en släktforskare som lyckades hjälpa polisen att hitta rätt gärningsman.

GW Persson hade lovat en miljon till den som hjälpte polisen att lösa fallet, men då släktforskaren var avlönad av polisen blir det ingen ersättning om mina uppgifter stämmer. En vän berättade nämligen att GW inte tänkte betala på grund av denna omständighet ;-)

Jag kan köpa det resonemanget, men egentligen var det en skolkamrat som först tipsade polisen om Daniel Nyqvist i början av 2020. Skolkamraten hade missat fantombilden, men när han såg denna bild tipsade han polisen om Daniel Nyqvist då denne alltid gick runt med en liknande mössa och hade ett stort intresse för knivar.

Polisen kallade då Daniel Nyqvist till en topsning i januari i år, men Daniel Nyqvist kom aldrig eller hörde av sig. Det är dock vanligt enligt polisen.

Hade jag varit polis, så hade definitivt en klocka ringt här! Jag hade blivit misstänksam då denna kille också stämde perfekt åldersmässigt med signalementet och socialt saknade vänner och inte haft något riktigt arbete under hela sitt vuxna liv. Här kunde gåtan lösts och skolkamraten hade blivit en miljon rikare.

Nu säger polisen att man skulle ha kollat upp Daniel Nyqvist om inte släktforskaren hade löst fallet och det kanske stämmer eller också är det en efterhandskonstruktion ;-)

* Här har mördarsniglarna tagit över: ”Ohyggliga mängder” --> här

Söndag 5 juli
Hemma efter ett par dagar i stugan. Tråkigt väder i dag! Jag hann dock stapla veden i nya förrådet innan det värsta regnet kom. Jag hade målet att fixa allt innan jag gav upp och det fixade jag trots att det regnade. Du får inte vara rädd för att bli blöt

Det blev väldigt bra det här med nya förrådet. Nu är det ingen risk att veden kalvar och jag kan även stapla mer. Det ser mycket snyggare ut och det regnar inte in. Fick även trallgolv.

Grundmålad panel på fyra sidor (in- och utvändigt) och som sedan målats två gånger med Alcro Bestå. Jag kommer riva det på andra sidan som är byggt av spillvirke för några år sedan och bygga något liknande som det här. Där kommer jag kunna ställa in t.ex. trädgårdsmöbler och bord över vintern eller något annat lämpligt.

Jag är också väldigt tacksam att Rodde hjälper till med byggandet och med släpkärra. Han är bättre än mig och jag är mest hantlangare ;-) Det är mycket lättare att bygga två stycken. En som håller och en annan som skruvar eller spikar. Vi fortsätter i veckan med stora trappen upp från parkeringsplatsen.

En kåk i Bubbarsbo till salu --> här

Det har varit och är otroligt mycket mördarsniglar i år vilket även debatterats på vårt forum i Bubbarsbo. Dessa sniglar har inga naturliga fiender här och de kan också konsten att föröka sig helt på egen hand. Tänk om vi kunde det! ;-)

I år har jag själv haft ihjäl över 1 000 på egen hand, men det behövs något mer för det räcker inte. Efter att ha googlat fick jag tips om billiga fällor och de har varit effektiva. T.ex. glassbyttor på två liter som fylls med en folköl. Öllukten får sniglarna att komma och de drunknar sedan. Över en natt kan jag ha närmare 50 döda sniglar i en bytta.

Jag använder även metoden att med spade döda och även stampa ihjäl dem. Sniglarna är också kannibaler så de döda sniglarna lockar till sig nya!

I dag läste jag på Expressen att Stig Engström misstänktes för mordet på Olof Palme av Skandias egna utredare. Det visar ett PM, som Aftonbladet har tagit del av enligt Expressen.

Stig Engström fanns från början med som vittne i utredningen av Palmemordet. Men hans egen arbetsgivare, Skandia, misstänkte att det låg mer än så bakom och det startades en utredning inom Skandia. Ett PM där Engström pekades ut som mördaren lämnades över till polisen tre månader efter mordet.

Vad jag förstår här tyckte Skandias utredare att Stig Engström var lik signalement och att han hade kommit med motstridiga uppgifter. Roland Bergström på Skandia som hade hand om utpasseringssystemet säger så här om Stig Engström till Expressen: "Han påstod att han hjälpte till med upplivningsförsök och att han såg nån som lufsade i väg i gränden. Men jag vet inte om han vara så nära att han såg nåt sånt. Jag har svårt att få ihop det. Bergström, som kände Stig Engström som kollega, säger sig inte tro på honom som en möjlig gärningsman".

Återigen jag har svårt att se Stig Engström som gärningsman. Han visste om att tiderna registrerades när han lämnade Skandia och väljer man två minuter senare att mörda statsministern på öppen gata? Nej, jag tror han ville vara det där nyckelvittnet och det där med något upplivningsförsök stämmer inte heller. Då blir det också motstridiga uppgifter och visst kan Skandias egna utredare fatta misstankar om det och det är sunt. Men polisen valde att inte göra något större av det då.

Notera också att Lisbeth Palme som var psykolog till yrket under ed pekade ut Christer Pettersson. Något hon höll fast vid till hennes död 2018. Stig Engström liknar inte Christer Pettersson på något sätt, men det gör ju Petterssons dubbelgångare som tog livet av sig när polisen kom på besök.

Det var inte Lisbeth Palmes fel att vittnets konfrontationen blev som det blev. Tänk att hon fick förhandsinformation att han var en missbrukare och de andra som ställdes upp tillsammans med Christer Pettersson var anställda poliser! Det är på en nivå jag inte trodde var möjlig.

Att Christer Pettersson sedan fälldes i Tingsrätten är också totalt ofattbart med dessa misstag. Hade Christer Pettersson däremot blivit utpekad bland andra likasinnade utan någon förhandsinformation hade det blivit intressant och jag tror det räckt i hovrätten för en fällande dom ;-)

Jag läser tidningen "Arbetet" nr 6 2020 som är Sveriges ledande tidning för arbetsliv. De skriver att var fjärde som arbetar inom den kommunala äldrevården är tillfälligt anställd och var femte medarbetare går på timme och är timanställd. Sämst ser det i Stockholm och de har också drabbats extra hårt av viruset med många döda.

Dessa anställningsförhållanden bidrar säkert till säkert till spridningen av Covid-19. De har också stor personalomsättning och hög sjukfrånvaro inom äldrevården. Som sagt har man dåliga förutsättningar blir det ingen bra kvalité. När vi i Sverige har nedprioriterat äldrevården som vi gjort blir också konsekvenserna därefter. (Peters anm.)

Fredag 3 juli
Då har jag valt Open Infra i stugan och IP-only är dumpade. Tidigast i början av nästa år kan det bli något.

Jag tänkte skriva lite om Folkhälsomyndigheten som är en statlig myndighet och som i vårt land har det yttersta ansvaret för folkhälsofrågor. De har ungefär 450 stycken anställda.

Att Sverige har fått över 5 000 döda i Covid 19 är naturligtvis tråkigt och allvarligt. Men vems fel är det?!? Vi vill alla ha en förklaring och kunna skylla på någon och säga: "Så här skulle vi gjort och vad var det jag sa?"

Men jag tycker vi alla ska vara försiktiga med det eftersom vi inte vet. Det är också svårt att jämföra t.ex. länder och det är troligtvis många saker som spelar in. Vissa länder mörkar säkert smittan och antalet döda. Vissa länder räknar bara de som dör på sjukhus i Covid 19, men går du bort i hemmet eller på ett äldreboende räknas du inte in. Konstigt enligt mig.

Utvärderingar kommer att göras! Men jag tror inte dem kommer säga att det var Folkhälsomyndigheten som gjorde fel. Jag har förtroende för Anders Tegnell och hans myndighet. Kolla hans CV och utbildningar. På 90-talet t.ex. jobbade Anders Tegnell för Världshälsoorganisationen (WHO) och 1995 utbröt ebolafeber i staden Kikwit. De som jobbade där hade då övergivit sjukhuset av rädsla för smittan, men Tegnell som var smittskyddsläkare och ingick i "Läkare utan gränser" åkte dit och kunde också göra skillnad när få andra vågade göra något.

Jag blir också förbannad när jag följer media och väldigt många uttalar sig om Covid 19. En som kan mycket är Björn Olsen, som är överläkare och professor i infektionssjukdomar. Men karln måste ha ett sjukligt beteende av att synas. I Sverige har vi den ordningen vi har och att andra lägger sig i för mycket blir bara patetiskt. Det är lätt med facit i hand och när vi har över 5 000 döda och säga att så här skulle vi gjort i stället. Men tro mig livet är inte så enkelt och svart eller vitt.

Vi ska också vara ödmjuka i vårt land vare sig vi är Sossar eller Moderater och kunna lära av andra. Jag blir glad när jag hör Mikael Damberg säga att vi ska titta på Finland och hur de byggt upp sina beredskapslager. Finland hade helt andra förutsättningar, men så har de också erfarenheten av krig i modern tid.

När WHO förra veckan backade från delar av kritiken av Sverige spädde Björn Olsen på såret ytterligare och sade att Sveriges protester var felaktiga och skulle vara kvar. Fundera på varför Björn Olsen gjorde det när faktum var att WHO reviderade sina uppgifter om Sverige och till vårt lands fördel. Björn Olsen framstår för mig som en dålig förlorare som inte får vara med och bestämma på riktigt.

Jag bryr mig inte om hur grannen rakt över lagar sin mat. Jag tycker också det är fel om Västeråspolisen tre-fyra gånger i veckan talar om för sina kollegor i Örebro hur de ska arbeta med våldsbrott eftersom det i Örebro län är Örebro polisens ansvar. Det blir än mer patetiskt om Västerås gör det i fall det i Örebro är problem och de kan visa upp dåliga siffror och många skjutningar och döda.

Jag tycker många så kallade experter uttalat sig för mycket och jag tycker vi ska vara försiktiga med att säga att vi vet bäst och att de har gjort fel.

Det här betyder inte att man inte ska få uttala sig eller komma med kritik, men det måste finnas någon måtta på galenskapen. Och hade jag varit professor i infektionssjukdomar, men inte arbetat för Folkhälsomyndigheten hade jag uttalat mig mer allmänt och försökt förstå hur de på myndigheten resonerar.

Varför har nu Sverige fått så många döda i Corona? Jag tror att vi här i landet var dåligt förberedda, men det beror inte på Folkhälsomyndigheten eller våra politiker i nutid utan bottnar i beslut längre tillbaka i tiden. Möjligtvis var vi lite sena i besluten i början, men när du väl fått in smittan så är det nog väldigt svårt och när den väl börjar spridas på riktigt. Visst kan man testa, men då måste du också ha resurser för det och kunna följa upp svaren.

Vi har t.ex. tagit bort stora delar av våra beredskapslager. Det är dyrt med lager och vi har privatiserat för mycket. Det mesta kommer från Kina!

Sedan tror jag vår äldreomsorg har mycket att lära och förbättra. Vi har ju nedprioriterat den här verksamheten och inte skjutit in tillräckligt med hjälpmedel. Att arbeta med äldre är lågstatusyrke. Det är dåligt betalt, många timanställda, osäkra anställningar och det har inte investerats på utbildningar och kompetensutveckling. Jag har ju själv morsan på serviceboende och har både sett och hört saker.

Torsdag 2 juli
Allt är bra här. I dag var jag hos frisören för första gången på en herrans massa år. Det blev bra och nu är jag helt annorlunda där uppe ;-)

Var i min stuga från sena fredag kväll till onsdag kväll. Det blev mycket gjort och jag är nöjd. Jag hade väl en smärre förkylning och var ovanligt trött, men det blev mycket jobba ändå. P-platsen är fixad, ett nytt vedförråd och trappan upp till huvudentrén är riven. Bygget fortsätter! Foton kommer väl senare i sommar då det återstår mindre saker att fixa och trixa.

Eftersom vi hade släpkärra passade jag på att kasta gamla brädor och bråte. Skänkte också bort flera saker på återbruket i Köping och påpassligt var de där just då och tog emot allt tacksamt. Jag trodde de skulle rata några saker, men icke! Jättekul när saker kommer till användning då jag inte kan spara på allt.

I stugan verkar det kunna bli fiber till slut, men märkligt att det finns två aktörer som slåss om oss i Open Infra och IP-only. Deras kundtjänst har dock mycket att lära och förbättra. Inget svar från Open Infra på en månad snart och IP-only har 10-14 dagars svarstid på mejl ;-)

Fredag 26 juni
Då var det semester och hela sju veckor. Jag tar allt på sommaren. All övertid i komp och även sjätte junidagen. Inga krusiduller eller konstigheter. Jag vet att det är väldigt mycket ledigt, men jag hade tänkt satsa hårt inför Ironman som vanligt, men där blir det ingenting och min träning är överlag nästan obefintlig. Det kommer bli mycket tid i stugan och som vanligt många projekt. Tro inte jag latar mig eller ligger i hängmattan särskilt ofta. Jag brukar köra 10-12 timmars arbetspass och brukar få fajtas med myggen och alla mördarsniglar när det börjar skymma runt 23.00 ;-)

I dag fick min sommarvikarie åka ut själv på 722 17, men det började inte så bra då han glömde kodlistan och fick åka tillbaka och där tappade han närmare 30 minuter. Men självklart hjälpte jag honom på slutet. Jag fick visserligen övertid för det, men tror det var bättre än att han hade kommit tillbaka efter klockan 17.00 en fredag i den här värmen. Jag vet inte om jag är annorlunda, men kanske ...

Jag fick för första gången köra runt Skiljebo centrum och det var kul. Jag bodde här när jag började på Posten och det var lite speciellt att komma tillbaka till Sevallagatan 9 A därifrån jag flyttade 2002 tror jag det var. Jag fick även dela ut i morsans gamla lya där hon bodde 20 år. Mycket renovering för mig innan försäljning. Hon som köpt har nyligen sålt och fick väldigt bra betalt. Nästan 500 000:- mer på så kort tid trots Corona.

Distriktet i dag bestod nästan bara av uppgångar och höghus. Svetten sprutade och jag såg ut som en trött boxare i ansiktet. Inte mycket till selfie blev det ;-)

Jag har hela tiden stått bakom Folkhälsomyndigheten och Anders Tegnell. Jag ska förklara mer sedan, men det är inte deras fel att situationen blivit som den blivit.

Anders Tegnell riktade under fredagen skarp kritik mot mäktiga WHO efter att organisationen pekat ut Sverige som ett särskilt högriskland för ökad smittspridning. Anders Tegnell, slog tillbaka stenhårt och sade: "Det är tyvärr en total feltolkning av datan", sa han till SVT på fredagsmorgonen. Och nu backar WHO och säger att de inte ser någon ökad smittspridning i Sverige.

Ett råd jag vill ge till er som läser det här är att du ska vara källkritisk och inte tro på allt du hör, läser eller ser. SVT Nyheter är en bättre källa än t.ex. VLT och Expressen. Bara en sådan sak.

Ryssarna har t.ex. många nättroll och trollfabriker vars enda uppgift att försöka påverka och styra i någon rikting som sällan är bra. Om du läser något tillräckligt många gånger kan du tro att jorden är platt.

Jag är förvånad att så många är så lättlurade och tänk vad mycket rappakalja jag sett på t.ex. Facebook. Folk som delar skit och bara för att det står på nätet så behöver det inte vara sant. Tänk först, fråga sen och googla om du inte vet. Och om du inte vet eller kan så lyssna och håll tyst. Det borde vara enkelt.

Personligen ifrågasätter jag t.ex. poliserna som nu anser att mordet på Pär Axelsson är löst. Det tog 18 år innan de löste mordet som nu alltså inte var ett mord. Jaja, det är väl bra för statistiken och här i staden Västerås har vi för många olösta mord. Jag säger inte att de här poliserna kan ha rätt, men om en rättsläkare vid obduktion drar slutsatsen att du dött av "annans handaverkan", ska det mycket till innan jag ändrar uppfattning. Då måste man komma med mer än att lägenheten var välstädad, att han inte hade några kända fiender och ett skralt socialt nätverk på fritiden. De säger att han hade dålig hälsa, men jag ställer mig frågande att du ramlar och slår dig hemma, så det ser ut som "annans handaverkan" som dödsorsak.

Och är det samma sak med Palmemordet? Skandiamannen Stig Engström har funnits i utredningen sedan dag 1, men efter 34 år anser chefsåklagare Krister Petersson och spaningsledare Hans Melander att gärningsmannen var Stig Engström och på sannolika skäl dessutom. Den högre misstankegraden.

Har de läst "Den osannolika mördaren" av Magasinet Filter tror ni? Skulle de våga erkänna det eller har det inte med saken att göra. Jag kan ha missat det för frågan borde ha kommit.

Dessa tomtar i mina ögon lovade guld och gröna skogar i början på året, men vad konkret kom de verkligen fram till? De har ju ingenting som håller i en rättegång och pekar dessutom ut en som varit död i 20 år. Det är enkelt, men hur hade det varit och gått till om Stig Engström fortfarande levt?

Jag hade hoppats och trott på ett mordvapen och ett bekännelsebrev där händelseförloppet beskrivits och även där GM kan bindas till brottsplatsen. Någon som fått dåligt samvete typ. Ett tresiffrigt antal människor (jag tror siffran är 134) har redan erkänt och tagit på sig Palmemordet. Så du behöver ha något mer ;-)

Men efter 34 år fastslår de så äntligen att något vapen inte kommer att kunna kopplas till några kulor eftersom de två kulorna är i för dåligt skick! Jag som trodde utvecklingen gick framåt.

I ett par tre år har dessa tomtar utrett och deras månadslöner är säkert bra mycket högre än min. Krister Petersson försvarar sig med att han fått ännu mera kritik om han inte kommit med ett namn! Jag säger tvärtom. Men framför allt skulle han inte lovat något.

När jag ser intervjun med Stig Engström strax efter mordet har jag väldigt svårt att se att han skulle vara mördaren. Uppträder man så då? Jag tror inte det och han ville nog vara ett större och viktigare vittne än han var. Den känslan har jag.

Att det sedan alltid kommer finnas konspirationsteorier och att det kunde vara han, hon eller de hör saken till. Men här är det dem högst upp i pyramiden som fastslår. Otroligt! Att jag kan svamla på min lilla sketna blogg är en sak, men det här var ju inför en hel värld. Och dessa utländska journalister och media utrikes som pratar om sensation och att mordet nu skulle vara löst kan ju inte fatta svenska eller så är dem dummare än vad jag tror. Och faktagranska Donald Trump ;-)

Vem som mördade Palme vet jag inte, men jag tror t.ex. han som gick med namnet dubbelgångaren och som sköt sig själv när polisen knackade på är mer trolig som gärningsman än Stig Engström. Den artikeln kan läsas på Expressen --> här om någon är intresserad. Men pssst! Kom ihåg att vara källkritisk och att den där Balonius också har fel ibland

Onsdag 24 juni
Läste nyheten på VLT och på Sveriges radio Västmanland att mordet på landstingsrådet (S) Pär Axelsson som hittades död hemma i sin lägenhet på Gunnilbogatan i Västerås nu är löst efter hela 18 år. Det anser i alla fall polisens Kalla fall-grupp i polisregion Mitt och: "Vi vet vad som hände", säger utredaren Ove Dahlberg till VLT.

- Visst kan det vara så här, men jag är faktiskt inte alls lika säker som polisen på att de verkligen har rätt. När Pär Axelsson hittades död hemma i sin lägenhet den 4 augusti 2002 hade han legat död i 17 dagar.

Enligt rättsläkarutlåtande hade 66-åringe Pär Axelsson dött av "annans handaverkan", då det fanns skador som tydde på att han hade blivit strypt.

Utredarna Ove Dahlberg och Petra Blomqvist Wikström säger till VLT att fallet är polisiärt uppklarat. De nämner saker som att han inte hade några fiender, hade hälsoproblem, köket var välstädat och inget som tytt på att någon annan varit inne i lägenheten och ställt till det.

Obduktionsutlåtandet går de dock inte ut med. "Däremot kan vi konstatera att Pär Axelsson dog en naturlig död och att han inte blev mördad", säger Ove Dahlberg.

- Jag säger jaha! Så var det med den saken och det tog 18 år att komma fram till den saken. (Peters anm.)

Måndag 15 juni
Jag hade en fin helg ute i härliga Bubbe. Jag var där själv, men fick ett besök under lördagen, men då var det väldigt blåsigt och inte särskilt trevligt ute trots sol!

På kvällen åkte jag ut med min lilla båt för första gången på ungefär två år. Har en liten batteridriven båtmotor, så man slipper ro i alla fall. Nu ville jag bara testa att allt funkar inför midsommar ;-)

Kul också att bonden äntligen fått ut korna. I år räknade jag till hela 19 stycken och dem går på fotot alltså alldeles nedanför tomten min. Tittar ni noggrant på kortet kan ni se en älg i bakgrunden! Troligen en älgkalv som är född 2019.

På tal om kor har jag fått lära mig att det ofta är en tjur bland alla kossor. Se tänk på det! Tjuren vill ha alla kossor för sig själv, så man ska inte kliva över staketet och klappa dem i onödan ;-)

Jag har ju tidigare skrivit om det här och sagt att det är köpläge på hela Skinnsbergs kommun. Bra att någon fattar och se nu vad som hänt. Jag är inte det minsta förvånad och fritidshusen går nu som smör i solsken. De är fortfarande grymt prisvärda och du får mycket för pengarna. Ingen hyra och typ alltid friköpta ;-) Läs mer om ruschen --> här

Men sedan måste väl mäklare fatta att de ska skriva ut vad budet är på och inte köra med den här stilen eller är det säljaren som vill mörka ;-) En kåk i Skinnskattebergs kommun och Bubbarsbo --> här

Onsdag 10 juni
Är Palmemordet löst nu?
I dag trodde jag vi skulle få vara med om något stort och historiskt, men det blev riktigt pinsamt. En chefsåklagare vid namn Krister Petersson och en polischef som totalt gör bort sig för en hel värld. Att peka ut en person som varit död i 20 år är en sak. Men vad konkret presenterade de i dag? Berätta det för mig någon. De har inget mordvapen, ingen teknisk bevisning, inget motiv, inget erkännande och ingen som sett Skandiamannen Stig Engström skjuta Palme. De antar och spekulerar!
Däremot finns det ett vittne vid namn Leif Ljungqvist som såg mördaren och han är fullständigt övertygad om att det INTE var Stig Engström. Källan hittar ni --> här

Att jag kan skriva goja på min blogg och spekulera som få läser är en sak, men här snackar vi en chefsåklagare och vad som kommer skrivas i historieböckerna. Nej, det här är inget annat är en stor skandal. Hade Stig Engström haft efterlevande barn hade vi nog snackat skadestånd och grovt förtal.

Att Stig Engström bevisligen var på mordplatsen för tiden omkring mordet berättade han själv och att det sedan finns saker som kan vara felaktiga i hans redogörelse gör honom inte till mördare för det. Jag kan inte säga varken att Skandiamannen Stig Engström är skyldig eller inte eftersom jag inte vet. Men ska jag anklaga någon måste jag ha bevis och det ska väl i så fall prövas i domstol, eller hur!?!

Dubbelmordet i Linköping är löst. Det är väl några som vet att jag är väldigt insatt i fallet och det kommer komma kommentarer på det var så säkra. Jag måste bara få smälta det här och är väldigt nyfiken på t.ex. motivet om det fanns något som jag alltid trott.

Är jag imponerad av polisen här? Inte det minsta kan jag säga förutom av uthålligheten. Det var faktiskt en duktig släktforskare som hittade honom. Mördaren var tipsad av en vän i början av året, men dök aldrig upp till förhöret. Mördaren bodde strax utanför Linköping vid tiden för mordet och fem år efter mordet flyttade han in till staden och endast fyra-fem kilometer från mordplatsen.

Måndag 8 juni
Allt är bra här och i dag kom jag faktiskt ut på ett löppass. Men kondisen suger!
En rolig historia från i dag när jag står utanför ICA Maxi Erikslund och pratar med en tjejkompis. På ryggen har jag min Ironman Kalmar ryggsäck när det kommer fram en gubbe och avbryter oss och säger: "Inte har väl du sprungit en sådan där Ironman?"

- Jag tittar på Vicky och gubben och skrattar när jag svarar. "Nej, nä! det där är alldeles för tufft för mig." Han svarar då något i stil med. "Ja, jag misstänkte nästan det!"

PS. Jag har aldrig sett gubben, men han har rätt i att jag är otränad och knappast hade kommit i mål i dag. Men det är inte nu jag ska vara som bäst utan om drygt 400 dagar ...

Men visst kan man få en Ironman Kalmar ryggsäck utan att komma i mål. För några år sedan hämtade Karin ut en rygga efter att ha åkt från Falun till Kalmar. 5 500:- i anmälningsavgift utan att starta, men ryggsäcken fick hon!

Karin var halvskadad och ville inte chansa då hon hade viktigare saker för sig än att göra sin första Ironman. I september månaden efter blev hon i stället den snabbaste kvinnan på en svensk klassiker. Ett rekord som dock numera är tagit av en viss triathlet från Motala

Tisdag 2 juni
I dag kom beskedet att Ironman Kalmar definitivt ställs in. Vi som är anmälda har möjlighet att flytta fram starten till nästa års Kalmar som kommer gå den 21 augusti 2021. Det kommer jag göra och säkert många med mig. Det kommer med andra ord finnas få andra platser tillgängliga och många som vill köra kan därmed få vänta över två år på en möjlig start!

Jag tror Ironman Kalmar 2021 kommer bli något alldeles extra och kanske blir det en av de häftigaste tävlingarna någonsin. Kuriosa det är 445 dagar kvar tills 2021-08-21 ;-)

Jag kommer fortsätta ligga lågt med träningen de närmsta månaderna och kommer göra en rejäl satsning ute i stugan med flera projekt under framför allt sommaren och min långsemester.

På jobbet rullar det på och det finns alltid något att göra. Visst minskar brevmängden, men jag t.ex. ställer två postnummer (13 stycken pelare) och har ibland dessutom delning och får gå på andra postnummer där jag tidigare inte kört.

I fredags blev det helt nya ställen på 723 43, 723 37 och 723 38. Jag tror det var så! (haha). Jag fick dessutom en knäpp på näsan då jag lämnat över all post till personal på ett serviceboende på ett annat postnummer. Det är ju besöksförbud, men tydligen gällde det inte riktigt överallt på ett privat vårdboende, men den informationen hade jag inte riktigt snappat upp. Jag skulle alltså delat ut posten som vanligt här, men dock inte på alla ställen ...

Kontakt: Peter Balonius