Målsättning 2017 "sub10" (1.19, 4.55 och 3.39)
P.B. 2016: 3 860 m simning 1:19:24, (T1 2:57), 182 km cykel 5:04:15,
(T2 3:43), 42 195 m löpning 4:01:32. Totalt: 10:31:51

Onsdag
En dag med dubbla pass i lägenheten och då blir det också resultat och går framåt. Annars får jag väl passa på att be om ursäkt eftersom jag för närvarande är ganska osocial och tackar nej till typ grillfester med familj, släkt och vänner. När jag går in för något är det ofta hundra procent som gäller och min familj vet om det här och dem vet även att jag håller vad jag lovar ;-)

En sådan här omfattande renovering med städning och flytt tar tid, men för mig är det också viktigt att det blir bra. Det händer liksom inte saker av sig själv och att bara prata finns det så många andra som är duktiga på.

Jag har hittills fixat allting själv i lägenheten, men räknar med att jag kommer få lite hjälp av Rodde.

Nya toaletten står på plats, men är inte inkopplad. Jag har inte rätt verktyg hemma för att kapa ett stålrör, men Rodde har sagt att han kan fixa det. Likaså trallen ligger på hans bord då han även där har verktyg och nyligen fixat i deras radhus. Blir jag av med något göromål lägger jag mig inte på soffan för det utan då gör jag något annat.

Jag medger att jag känner mig lite stressad inför lägenheten och gärna vill bli klar och om drygt tre veckor ska jag köra i Kalmar.

Men på tal om renoveringen så ligger jag bra till ändå tycker jag och jag har redan börjat tänka på inredningen och homestylingen vilket är det roligaste av allting

 

På tal om vitvarorna är dem nu beställda och betalda. De kommer levereras nästa fredag med uppbärning till köket.

Spisen är kvar att fixa sedan och den verkar vara dyrare än vad jag trodde! Jag behöver en som är 70 cm bred, 230 Volt är det väl och gärna i rostfritt även den. Jag behöver också hjälp med inkopplingen eftersom kablarna sitter i väggen.

Tisdag
Här blev det en tur till stugan. Av en kompis hade jag kommit över en begagnad sak som blev perfekt i stugan. Jag har väntat på det här tillfället länge och nu kom det, men det behövdes släpkärra och bärhjälp ;-)

Vi stannade inte särskilt länge i stugan utan styrde hemåt där jag passade på att köpa trall och toalett till lägenheten. Jag visade mina kompanjoner lägenheten och fick samtidigt bärhjälp upp till högsta våningen. Lite trixigt emellanåt att bära dessa nästa fyra meter långa brädor upp genom trapphuset.

Jag visade vad jag gjort och mina planer och dem verkade gilla vad dem såg (haha)

Som det känns nu kommer jag satsa lite större och köpa två fristående kyl respektive frys i rostfritt. Det här erbjudandet som gäller juli ut är på två skåp som bland annat har LED-lampa som aldrig behöver bytas. Den näst bästa effektiva energieffektivitetsklass som finns i A++. Antifingeravtryck. Säker förvaring vid strömavbrott i 28 timmar. 5 års garanti m.m.

För att inte slita för mycket på goda vänner tänkte jag köpa leverans och uppbärning till valfri plats. Det känns som att det är värt det för 699:-

Min bedömning som inte behöver vara rätt säger att jag tror vi kommer tjäna på det här och nu tänker jag mer på kylen och frysen som sådan.

Bostadsmarknaden verkar fortfarande vara stekhet i V-ås och titta på Hemnet, så ser ni att det knappt finns något begagnat ute. Det är mest nybyggnation.

Men ett objekt jag sågade och som ni kanske kommer ihåg var det i Fiholm 21, Rytterne. Hur det skulle vara värt nästan tre miljoner fattar jag inte och titta nu vad budet ligger på! 1,6 --> här

På tal om investeringar. Jag tror den här ubåten kan vara ett riktigt bra kap på sikt! Notera dock att när jag tittade i måndagskväll så var budet bara på lite drygt 100 000:- Se ubåten --> här

Måndag
Ytterligare en heldag med renovering.
Jag lyckades också hinna några tvättmaskiner på förmiddagen och när jag kom hem vid 20.45 blev det lite käk och fotboll på TV. Jag tröttnade dock på att sitta still och det blev sedan en kort löptur ;-)


Jag har nu målat tak och väggar i vardagsrum samt hall. En gång och självklart behövs två strykningar. Det blir en otrolig skillnad! Dessa rum har haft störst behov av målning och taken här har inte målats så länge som morsan bott där. Då köpte hon lägenheten 1997 ska ni veta och har rökt inomhus!

Jag gillar kuriosa och när jag tittar i pappren ser jag att begärt pris då var 145 000:- (den gick för ungefär det priset) och månadsavgiften var 3 079:-

Under de här 20 åren har hyran gått upp med mindre än 400 kronor! Detta till trots att föreningen har bytt alla fönster.

Lägenheten är på 77 kvm och ett stort källarförråd med fönster samt matkällare hör till.

Att sälja den här lägenheten i Västerås är inga problem. Många söker just ett sådant här objekt. Vad som också troligtvis är positivt är att när den väl kommer ut till försäljning är den helrenoverad, städad och inflyttningsklar. Här kommer man inte behöva vänta några tre månader som är brukligt utan när allt är skrivet och betalt är det bara att flytta in om man så önskar. Detta är i alla fall inget som är negativt.

Nya vitvaror med garanti och ny toalett blir det också.
Jag kommer också satsa lite på balkongen som finns under tak och är stor i jämförelse med de andra i föreningen --> HSB Skogslyckan. Balkongen har ett sidofönster och på golvet blir det ny trall som kommer i rätt nivå med dörren.

För övrigt är sovrummen fixade. Dock ska alla element i hela lägenheten målas med särskild elementfärg. Jag vet inte hur jag ska göra med alla garderobsdörrar, men troligtvis målas också dem och även invändigt i garderoberna. Likaså alla dörrfoder. Det är en hel del pyssel och arbete kvar, men jag har kommit en bra bit på vägen ...

Jag hade också ett väldigt bra samtal med morsan igår. Det gick jättebra och jag berättade om upplägget och erbjöd mig bland annat att förvara saker åt henne på min stora vind.

Det är också positivt att ingen under det här projektet förutom jag själv då (!) (haha) är stressad. Vi behöver inte vara klara vid något specifikt datum och det är i sammanhanget oerhört skönt. Helt enkelt en unik situation.

Helgen
Bra helg! I lördags körde jag en längre cykeltur på 93 km och var sedan i lägenheten och renoverade.

I söndags var jag kanske ännu värre. Det blev åtta timmar effektiv renovering innan jag hojade hemåt. Fixade mat och sedan ut och löpte 22 km. Sista fem kom Tompa förbi med sin nya MTB och gjorde sällskap hem till Skogsvägen.

Västerås vill kalla sig Sveriges cykelstad nummer 1, men jag skrattar åt det!
Det handlar inte bara om mängd cykelväg utan också om kvalité och underhåll. Ofta när jag är ute och cyklar blir jag förbannad eftersom jag tycker många av Västerås cykelvägar är undermåliga och eftersatta. Det finns massor av hål efter lagningar och det är ojämnt på väldigt många ställen. Det är som att åka puckelpist! Trädrötter som förstört asfalten o.s.v. Nej, skärpning Västerås!

Fredag
Idag har jag känt mig seg. Troligtvis är det all träning som börjat ta ut sin rätt.
Träning bryter ju ner kroppen och det är sedan vilan och återhämtningen som ska göra den starkare. Kosten och att man får tillräckligt med sömn är andra viktiga parametrar och dem hör ihop med det andra.

Var på Löga och simmade. Även där kände jag mig seg och orkeslös.
Annars är det ju framför allt benen som är trötta.

I omklädningsrummet efteråt kom det fram en kille och sade; "Tjena Balonius!"
- Jag hejade såklart tillbaka och vi hann säga några meningar till varandra, men jag kände inte igenom honom! Sjukt, men jag kan inte placera honom just nu ;-)

Blev sedan ytterligare ett antal timmar i lägenheten och renovering. Lika bra att köra på! Jag förbereder just nu mycket och det tar tid. Spacklar, fogar med latex och kommer sedan slipa. Är både i vardagsrummet, hallen och köket. I stora sovrummet är jag inte heller klar ;-)

Blev också några mil cykel ikväll och det kändes bättre. Borde kanske ha löpt istället, men det kändes för tungt med de här benen jag har just nu (haha).

Föresten är det typ "bara" 4,3 mil till Västerfärnebo från mig om man cyklar förbi Skerike Golfklubb, Skultuna, Svanå och så vidare. Vägen hem genom Salbohed, Sätra brunn, Skultuna och Skultunavägen blir dock fem mil.

Torsdag
Det gick riktigt bra i lägenheten igår trots att jag valde att inte måla någonting.
Jag passade istället på att städa, tvätta, dammsuga, svabba och strukturera och organisera upp!

Jag väljer att fortsätta även idag och ska bland annat köpa 20 liter tak- och väggfärg + elementfärg. Åker sedan förbi syrran eftersom jag där skulle få 10 liter takfärg som blev över för dem.

Jaja, nu har vi skruvat upp tempot en aning och kör på. Och idag åker jag bil som ni förstår

Onsdag
Idag fortsätter renoveringen. Jag försöker just nu köra varannan dag för att komma framåt och se resultat. Självklart tar jag cykeln dit.

Apropå cykla var jag i Västerfärnebo med hojen och vände igår. Hem till mig från Västerfärnebo var det precis fem mil! Och hem från Ramnäs är det nästan lika precis tre mil. Nu fick ni lära er något nytt

Ironman 70.3 Jönköpings hela cykelbana från en motorcykel

Tisdag
Jag har haft några riktigt intensiva dagar.
Tre dagar med renovering på Härnevigatan. Jag har lyckats måla båda sovrummen, men är väl inte riktigt klar. Men skönt att få det vitt och ljust. Det blir väl ingen superrenovering, men förhoppningsvis ska det löna sig.

Går allt som det ska kan möjligen lägenheten komma ut till försäljning i slutet av augusti, men jag vågar inte lova något. Förutom all renovering inne behövs även nya vitvaror, fläkt, toalett och handfat/blandare. Sedan behövs det såklart också fixas med blommor, mattor, tavlor och lite möbler. Städning inför fotografering! Puh! En hel del med andra ord ...

Jag har även hunnit med en övernattning i stugan. Det var inte planerat, men jag ville testa och fixa en sak och det full ut med belåtenhet! Jag är nöjd. När jag åkte hemåt ville jag testa en ny väg. Jag provade att åka förbi Surahammar och det tog faktiskt bara någon minut längre. Mycket mindre trafik än E18 där det ofta strular och är problem.


Jag åkte förbi mormor och morfars grav och fixade nya blommor. Inte en dag för tidigt! De här ska förhoppningsvis blomma hela sensommaren och de fixar även lite frostnätter.

Lördag morgon
Dags att dra igång renoveringen på Skiljebo. Är inte jätteupplagd för detta, men bara gilla läget. Jag är ju inte bortskämd! (haha)

Blev otroligt imponerad av det här unga paret som "bara" är 23 år och byggde sin egna villa på bara sju månader. Allt verkar ju vara tiptop. Titta här --> här

Även det här paret har gjort det bra --> här och jag är imponerad att de hunnit så långt. Och jag noterar att rinnande vatten hörs från två dammar

Fredag
Vips så har det gått en vecka. Jag är nöjd så här långt. Har kunnat köra en del träningspass och det behövs verkligen!

I min stuga såg allt bra ut. Gräset hade bara växt litegrann, men så såg jag också att det regnat väldigt lite. Att klippa gräset och trimma kanterna bör göras en gång i veckan och det tar ett par timmar.

Jag har alltid några projekt på gång därute. Någon gång skulle jag vilja bygga en trädgårdsdamm med porlande vatten och en fontän. Såklart med lite fisk i! Om det blir av och när får vi se.


Har bestämt mig för att satsa på ett runt köksbord i stugan. Docksta från IKEA med trumpetfot kommer bli perfekt! Jag letar f.n. på Blocket eftersom jag tycker det är bra att kunna köpa vissa saker begagnat. För några år sedan tyckte någon att jag måste byta mina dynor till altanmöblerna. Det tog bara fyra år!! Men nu tror jag mig hittat några som passar och var prisvärda. Dem är inköpta med öppet köp som medlem som gäller i ett år ...

Onsdag
Lite simning på förmiddagen och det blev 1 500 meter. Mest crawl och 250 meter bröstsim. Mat från Spicy hot (13 c) och strökollar på "Tour de france".

Tänkte ta en liten cykeltur sedan trots att benen är tunga och det blir en kortis till Ramnäs om jag orkar (haha).

Sedan åker jag till stugan. Behöver vattna och klippa gräset.
Har varit kattvakt i en vecka, men kan nu släppa det.

Jag är väl lite knepig som redan börjat fundera på nästa säsong. Jag funderar på halvmaran i Västerås i april och sedan några till saker.

Micke som just nu befinner sig i Nice påminde om att deras IM snart går. Hur det än blir passar Kalmar mig bäst eftersom den ligger i slutet av säsongen, men jag öppnar upp för att köra flera saker.

Det finns faktiskt ytterligare en tävling i Sverige på Ironman distans och den går i Gällivare. Tävlingen har bara funnits i två år och har fått mycket beröm! Men det är inte många som får köra.

* Hemsidan finns --> här


Tisdag
Kände mig rastlös och förvirrad när jag vaknade. Passade på att tvätta ett stort antal maskiner. Duntäcke, kuddar, madrasskydd m.m. Skönt!

Trots trötta ben och värmen hade jag bestämt mig för att köra årets längsta löppass igår. Det blev drygt 22 km mestadels i skogen och där var det relativt svalt och skönt. Jag hade med mig min Camelbak (vätskeryggsäck), men drack trots detta väldigt lite.

Löpningen kändes väl OK, men fick problem med magen efter 10 km. Jävla löparmage. Löparmage drabbar många och jag får det bara när jag löper (inte under andra aktiviteter så som cykel, skidor etc.)

Bäst var ändå när jag hörde en intervju med Patrik Nilsson när han satte svenska rekordet på IM i Köpenhamn. Han blev akut skitnödig och tvingades in på en bajamaja och när reporten hörde det sade han att herr Nilsson kunde springa på 2.40 utan toabesök och det var precis det han gjorde på EM i helgen.

På tal om att uträtta sina behov. Såg också på "Tour de france" och de har lite olika metoder för att kissa. I början när det går i 30 km/h stannar de bara cykeln. Men när de åkt en bit och farten går över 40 km/h såg jag en som kissade i flykten samtidigt som kompisen sköt på och trampade. Men man får inte vara blyg att visa snoppen eftersom det ta mig fan är folk utmed hela banan!

Måndag
Första semesterdagen och jag tog en rejäl sovmorgon!
Fick dock rapporter från firman att ett smärre kaos rådde och all reklam som skulle delas ut var på vilovägar.

Har fortfarande känt mig en aningen seg och trött. Har varit så efter fredagen, men några öl ute med tjo och tjim ska man väl klara av? Men det där med att dricka starköl och bli berusad är inget jag längre strävar efter och det händer bara någon gång per år. Jag kör den nyktra stilen även på midsommar.

Idag körde jag i alla fall två träningspass. Det funkar liksom inte för mig att vila mig i form eller vänta. Jag behöver köra! Första simpasset sedan i vintras och det blev på Löga. Väldigt mycket folk där, men behövde bara dela bana med 1-2 stycken. 50 meters banorna var uppe och de flesta ville inte simma utan leka i bassängerna ;-)

Det blev 1 000 meter crawl med simdolmen. Skönt att vila benen och få ett bättre vattenläge med dolmen och det är framför allt armarna jag behöver träna upp.

Det blev även en cykeltur på kvällen med nya kuddar på tempopinnarna. De gamla var dåliga och de här nya från "Bontrager" var lite större och bättre! Tidigare har jag fått känningar i underarmarna, men nu kändes det bättre, skönt!

Alla hyllar Jönköping: "Helt overkligt"
Deltagarna i Ironman hyllade Jönköping och tävlingsbanan --> här

Fler foton från Jönköping (Umara Sports Club) --> här

Vansbro av "Umara Sports Club" --> här


* Otäcka vurpor på tourens svåraste etapp --> här

* Svensk på pallen i ”Iron man-EM” --> här


Det blev enbart en cykeltur till Ramnäs idag och tillbaka. Jag kände mig trött och ingen idé att försöka pressa något mer.

Patrik Nilsson blev idag trea på EM i Ironman! Han avslutade med den snabbaste löptiden på 2.40.58. Men kolla gärna cykeltiden på vinnaren Sebastian Kienle! Strax över fyra timmar över 18 mil och jag såg ett klipp där han var uppe i 90 km/h! Det är ta mig f-n helt sjukt. Jag har väl som mest varit upp i 60 km/h.
Se klippet på Kienle --> här

Åsa Lundström kom "bara" femma på hemmabanan i Jönköping. Men Åsa är bättre på fulldistans. Jämför man hennes tid mot Vansbro så är den sämre, men jag tycker också cykelbanan är tuffare i Jönköping där första milen går mycket uppför.

Sedan är det alltid riskabelt att jämföra tider eftersom det beror så mycket på som t.ex. väder och vind. Bana och dagsform. Något kan inträffa som punkteringar och strul etc.

Kontakt: Peter Balonius