Fredag
I dag hade vi en liten tenta som man bara kan bli godkänd på i "personalekonomi och personalredovisning". Det krävs G för att komma vidare i kursen, men det är nästa tenta efter sommaren som sätter betyget som kan bli icke godkänd, godkänd eller väl godkänd.

Jag följde upp mitt cykelpass i tisdags, men en tur till Västerfärnebo i onsdags.
Jag hade ganska trötta ben, men körde eftersom en kompis ville ut och det är roligare om man är två.

I dag efter tentan blev det ett bra simpass på K-badet. Jag körde bara crawl och med simdolme. Bra tempo!

Följde upp med ett långpass löpning på nästan 30 km! När jag 18.40 kom till Folksam klockan på Stora gatan visade den 23 grader. Jag var rejält seg på löpningen (dåligt tempo!) och det blir tidig kväll.

I morgon vill två av mina kompisar som ska köra Vätternrundan cykla fem timmar och jag har svarat ja på det. Jag tror inte det kommer gå under 30 km/h och jag ska försöka hänga med ;-)

PS. i dag är det "exakt" tre månader kvar till Ironman DS.

Tisdag
Har börjat träna igen. Bra cykelpass i kväll till Ramnäs. Tror det blir närmare runt sex mil med till och från hemmet. Det är lagom! Inte mycket blåst och bra vindar dessutom. Hade bra fart tycker jag och mätaren landande på 32,5 km/h i medelsnitt. Då tog jag det dessutom lite lugnt ibland och det var inget maxpass så. Nä! Jag tror jag kommer kunna cykla fort i Kalmar, så där är jag inte orolig. Men 18 mil är långt! Och såklart det kan hända saker, men vi hoppas på det bästa.

I går tog jag också första löpningen och det var väldigt lugnt. Jag ville ta det jättelugnt och jag blev knappt svettig. Små steg och farten var nog inte snabbare än milen på timmen och lite mer ändå. Det blev också "bara" drygt fem kilometer på asfalt!

Många av mina kompisar dras med skador just nu. Själv är jag inte bra i hälen, men jag är väl lite bättre. Det är hälsenan som är lite stel.

Fick frågan om att ta över gräsklippningen i bostadsrättsföreningen och sade ja. Den är väl mer eftertraktad än snöskottningen! Med gräset kan man ju mer styra när det passar och det är inte alls lika tungt. Gräset handlar om cirka 1,5 timmar i veckan och jag ska dessutom göra en rejäl ogräsrensning, men har mina bra saker i stugan. Ska ta hem Fiskars ogräsupptagare Xact som är grym ...

Söndag
Känner fortfarande av förkylningen, så det är vila som gäller. Ingen träning, tyvärr!

I morgon kommer de till farsan och Netha och fräser bort de stubbar som finns kvar.
Det går fort! Komiskt att jag lyckades välta den största och lyfta bort den med Roddes hjälp. Det var det trädet (det största som hade börjat luta över trädgårdsplattorna) som vi var tvungna att ta bort. Sedan den döda granen.

Fotot nedan på de resterande träden som inte var särskilt fina och då var det lika bra att ta bort rubbet! Busken närmast på fotot här ovan lär väl också ryka om jag får bestämma ;-)

Lyckades också ta med ytterligare säckar med mestadels barr. Den gröna är väl som fyra IKEA-kassar ävem om det inte syns på bilden, men den är mycket större

Vad ska man göra på platsen som blev över? Jag hade nog satsat först och främst på att fixa till en gräsmatta. Det lär ju gå åt en antal säckar toppdress och gräsfrön på det. Se till och vattna! Sedan hade jag nog fixat några fina blommar eller några mindre buskar typ. Men kanske bäst att fixa gräset först??

Det här jobbat med att såga ner träden och forsla bort är mer arbete än man tror.
De hade fått växa alldeles för mycket och tätt.

Min erfarenhet är också att folk generellt är för fega när de väl ska gallra och röja.
I de här träden var det också två stora skatbon! Sanslöst med pinnar och svårt att riva. Det var också som två stora pottor eller djupa tallrikar i lera ;-)

Att åka till Bäckby återbruket med släpkärra på helger är inte att rekommendera.
Det är ju kaos! Man skulle ju kunna ha samma öppettider som ICA Maxi ;-)

Men just sådana här större och tyngre trädfällningsarbeten har jag ganska stor erfarenhet av från stugan. Pratade nu senast med närmsta grannen i "Bubbarsbo" om att vi bör ta ner några träd som står bakom våra hus. Risken finns att de kan gå på våra kåkar om något skulle hända vid ett eventuellt oväder.

Här kommer vi givetvis anlita någon med riktig utbildning och som har försäkring eftersom de är så pass stora och i närheten av husen. De måste falla "exakt" rätt ...

Lördag
Är just nu ute i stugan, men har dessvärre åkt på en förkylning. Ingen träning! Har i alla fall lyckats klippa gräsmattan för första gången i år och även vertikalskärt hela mattan.

Jag har klart med praktikplats till hösten (mer om det längre fram) och har även fått besked att jag klarade senaste tentan. Jag blev godkänd, inte med så stor marginal, men jag tänkte försöka läsa på mer under sommaren när jag har mer tid då jag inte är nöjd med att ha så många fel. Vill ha mer kontroll! ...


I onsdags var det 100 dagar kvar ...

Torsdag
Har kört lite simning de senaste dagarna och i tisdags blev det milen på Rocklunda. Benen var som cementklumpar! Tufft med terräng och många backar efter en hård cykling i söndags ;-)

Om jag är mjuk är mina träningskompisar hårda. De funderar på att cykla hem eller till sina arbeten. Det är ju bara det att sträckorna är runt 10 mil. Vädret har inte heller varit bra eller är. Det är ganska kallt, blåsigt och tidvis med regn.

Är klar med trädfällningen hos farsan och Netha. Det var mer arbete än jag trodde. Det syns inte på bilden hur grova grenar och stammar det är. På fotot har jag bara tagit bort två träd, men ingenting är kvar nu. Det stora lutade över trädgårdsplattorna och rötterna växte under dessa plattor.

Vi har också lyckats frakta bort allt till återbruket och det blev flera fullastade vändor med stor släpkärra med tak ;-) Uppskattningsvis har det "bara" varit 20-25 stycken blåa IKEA-kassar med bara barr. Helt sanslöst!

Vilka otroligt bra och spännande fotbollsmatcher det varit de senaste tre dagarna. Jag undrar om det kan bli bättre, men jag tror inte det.

Först var det Manchester City mot Leicester 1-0. Kompany Vincents mål avgjorde troligen hela Premier League och vilket skott --> här sedan! Det var hans första för säsongen ;-)

Sedan har vi två champions League matcher och det kan liksom inte bli bättre. Liverpool hade förlorat med 0-3 borta mot Barcelona, men lyckades göra 4-0 hemma och sista målet kommer man minnas så länge man lever.

Ajax som slagit ut Real Madrid och Juventus hade i sin tur vunnit i London borta mot Tottenham med 1-0. När laget sedan leder med 2-0 hemma i halvtid trodde alla det var klart. Men då dyker en kille vid namn Lucas (född i Brasilien) och gör ett äkta hattrick i andra halvlek! Sista målet i minut 96 (!)

Finalen blir första juni och den blir väl tråkig och tillknäppt. Jag tror på 0-0 ;-)

Söndag
Årets längsta cykelpass i dag när vi var nio tappra krigare från "Västerås Triathlon" som trotsade kylan och åkte ca 14 mil T&R till Norberg.

Väl i Norberg blev det en fika på klassiska Elsa Andersons konditori som grundades 1916.

Jag valde att lägga mig i den lite långsammare gruppen och farten var väl lite lägre mot vad den brukar vara. Men det blir jobbigt ändå! Jag måste bli bättre på att få i mig vätska och energi för jag blir ofta trött, hungrig och törstig när jag kommit hem.

Det kändes som att vindarna i dag var ganska dåliga även om det inte blåste så mycket. Det var också väldigt kallt. Vi började strax efter 09.00 och då var det inte så många plusgrader ;-)

Hann även med en tur till stugan fredag-lördag.
Har börjat ta ner några rejäla enar och en gran hos farsan. Det blir lite jobb med det under veckan plus att jag hann börja i lördags innan fotbollen. Tyvärr, förlorade VSK med 1-2, men Varberg var ett bra lag! De har vunnit alla matcher i serien och står på maximala 18 poäng.

Lite svårt att säga hur tentan gick i fredags. Man kunde få max 200 poäng och jag satt nästan i fyra timmar. Jag skulle bli besviken om jag inte blev godkänd. Dessvärre var jag för snabb att registrera kundinbetalningar i programmet på ett antal kundfakturor som betalda. Försökte kreditera dessa, men det blev rörigt och knappt om tid. Hade man bara kunnat ta bort dessa och radera hade det varit lugnt. Men det funkar inte riktigt så i bokföringsprogrammet.

Kursen har bara varit på fyra veckor, men jag tycker den borde ha varit på sex veckor. Den innan med HR var det i stället tvärtom på!

I dag vann Cameron Wurf "IRONMAN AUSTRALIA" där det också blev banrekord på cyklingen med tiden 4:22:53. Det var ju Cameron Wurf som cyklade så fort i Kalmar och även har rekordet på Hawaii var beträffar att cykla.

Tim Reed var tvåa totalt och hojade på 4.36.40. Här kan man se han cykla --> här. Notera dem han blåser om och att det kommer andra i motsatt körfält. Jag tycker tävlingarna har för många startande. Det ska vara 12 meters lucka! Men det är samma visa i Kalmar. Säkerhet och rättvisa förhållanden borde premieras mer och inte bara dra in så mycket pengar som möjligt.

Kontakt: Peter Balonius