Måndag 9 december
Det har varit dåligt med uppdateringar på slutet, men nu blir det en uppdatering så ni vet att jag lever ;-)

Skolan är i slutskedet och det har varit en lärorik period på många olika sätt. Du växer som människa genom att göra något nytt och kliva ut i okänd terräng.

Det som är kvar att göra är den där uppsatsen som varit som en tung sten eller ett helt berg för mig sedan slutet av sommaren. 7 000 ord är min på och jag trodde jag var på rätt spår, men blev totalsågad för en vecka sedan. Jag hade t.ex. för dåliga och få källor, du kan inte heller skriva saker även fast det är sant om du saknar källa. Du ska vara objektiv. Det ska sedan kopplas ihop med dina frågeställningar och du ska ha avgränsningar.

Du ska kunna visa hur du gått till väga med din metod och min innehållsförteckning ser ut som följer: titel på arbetet, sammanfattning (den ska också vara på engelska). Inledning, problembakgrund, syfte och frågeställning, avgränsningar, teoribakgrund, metod, datainsamling, analys av resultatet, diskussion, slutsatser och så en källförteckning som innehåller 10-talet böcker, ett par webbsidor och muntliga referenser.

Examinatorn menade att jag hade så mycket kvar att göra på min att jag inte skulle hinna fixa det trots att jag hade vecka på mig, så jag skulle få vänta till efter nyår. Men efter att ha krigat och slitit senaste veckan på nåder fick jag i dag klartecken att jag får gå upp för opponering och det kommer ske nästa vecka. Någon kommer opponera på min uppsats och jag kommer få göra det på någon annan. Det blir olika och jag opponerar inte på den som haft min uppsats.

Nio månader kvar knappt mina Ironman vänner och det kommer bli en lång och hård dag i Kalmar även om ni är snabba. Träna på! Så ses vi kanske i spåret och kom ihåg att smärtan alltid går över, men stoltheten har ni kvar hela livet ;-)

I dag var jag ute och sprang 25 km, men jag tog ganska fett hårt slut och kom knappt hem. Kalmarvarning liksom och folk kan liksom undra varför man bara lullar omkring. Blev omsprungen av samma kille två (!) gånger och det hör inte till vanligheten. Första passeringen skedde vid Framnäs och nästa på Bjönöbron. Han fortsatte sedan femman i spåret och jag försökte hänga på, men Björnöns backar kan göra att du väggar och sedan var det en mil hem ;-)


Kontakt: Peter Balonius