Söndag 12 januari
Det har varit full fart den här veckan. Jag hade inte varit i min stuga på tre veckor, men när jag skulle åka hem i måndags på trettondagen ville inte bilen starta. Och jag som var bjuden på middag och hade en tid att passa!

En granne som bor där permanent kom förbi och trodde det var batteritorsk, men jag har tidigare haft stora problem att få bilen att starta när det är fuktigt och blött ute.

Efter cirka en timme (körde bland annat kupévärmaren under motorhuven) fick jag igång kärran och hann precis till maten och utsatt tid

Nu är min Golf inlämnad på service och felsök till en gammal bilmekaniker som är pensionerad, men jobbar extra för att dryga ut pensionen och det blir förhoppningsvis mycket billigare än om en märkesverkstad gör det. Jag har inte bråttom att få tillbaka den och han får gärna pula ett tag. Bättre att det blir bra! Jag vet att han beställer delar från Tyskland eftersom det blir mycket billigare och det funkar ju även med begagnade delar.

Någon tyckte typ att bilen (kanske) hade gjort sitt och att jag borde satsa på något nyare, men eftersom att jag kör så lite och även bilmekanikern tyckte att det skulle vara värt att byta kamrem, service och felsök, så blir det så ;-) Bilen är inte värd så många tusen och i höstas blev jag tvungen att byta bränslepump för 5 000:- och nu det här som kommer kosta några tusenlappar. Men hoppas det blir bra och att den går igenom besiktningen som måste göras senast 31/3.

Jag drog också första punkteringen på cykeln. Blev snabbt ytterligare en innan jag upptäckte en liten glasbit som fastnat inne i däcket! Har börjat laga slangarna och hade även problem med lagningsetiketterna. Strul! Strul! Men nu ska äntligen allt vara fixat

I går gjorde jag en så kallad bike-fit på min tempocykel. När du cyklar Ironman får du inte ligga bakom någon och ta vindskydd. Det gäller att ta så lite vind och luftmotstånd som möjligt och det är en konst att orka göra det under 18 mil.

Vi är 14 stycken från Västerås Triathlon som gör en sådan här bike-fit för att optimera sittställningen på de här speciella cyklarna den här helgen. Varje kostar 1 500 kronor! Så Björn Andersson som gör dem drar in lite pengar en helg. Han har varit en av Sveriges bästa triathleter och en otrolig duktig cyklare och simmare i absoluta elitklass. Jag är nöjd med resultatet och det blev stor skillnad för mig på cykeln. Nu är det bara att börja träna!

För mig t.ex. höjdes sadeln lite grann och tempopinnarna flyttades fram hela nio centimeter och de pekar också uppåt mycket mera.

Lite kuriosa med Björn Andersson är att han gjort ungefär 1 500 stycken bike-fit runtom i hela Sverige! Han gör typ ingen reklam för sig och håller en låg profil och är försiktig med att göra reklam och att sälja eller föreslå prylar. Han lever på hans goda renommé och bättre än så blir det inte! Björn Andersson hade under cirka tio års tid banrekordet på Norseman och jag pratade med honom om det och han tyckte verkligen jag gjorde rätt som försökte få en plats. Han berättade också lite om hans rekord, men det tar jag en annan gång ;-)

I går blev en Västeråstjej dubbel världsmästare i boxning. Hon har jobbat på posten med oss på brevbäringen även om jag då var på terminalen och jag spelade några gånger innebandy mot och med Elin och redan då märkte jag att hon var otroligt stor och stark i kroppen. Få har den hårdheten och fysiken vill jag lova. Hon var som en starkare och bättre kille i kroppen ;-) Men stort grattis Elin, Västerås, BK Rapid och svensk boxning!

Läs mer om fajten --> här

Lördag 4 januari
En spännande vecka är strax över. Fick uppleva ett otroligt maffigt fyrverkeri på första parkett på Nyårsafton, men annars var det lugnt - och nej! Det blev ingen pizza på nyårsdagen.

Har kommit in i jobbet hyfsat bra på Erikslund och det känns skönt. I går fredag fick jag ut nästan alla större klumpar jag hade med och då blir jag lite glad. Det är väl självklart att du vid en villa ringer på om du inte får ner försändelsen i lådan eller som när jag gick in i en affär och lämnade fast personen inte jobbar där, men väl sambon. Jag vet själv hur det är att vänta på saker du beställt och att få sina saker på fredag är bättre än måndag. Service och vi sparar också pengar och merjobb ;-)

Har inte varit på stugan på tre veckor, men nu ska jag strax åka ut. Blommorna klarar faktiskt tre veckor utan vatten eftersom det bara är runt 15 grader inomhus när jag inte är där.

Jag såg skidorna på SVT Play i går eftersom jag jobbade. Otroligt viktigt för sporten att en tyska kom trea. Jag hade aldrig gissat på den medaljtrion.

På Sportnytt sade de att Johaug var hämnad av fallet, men hon hade ju totalkassa skidor! Att "bara" vara sex sekunder efter vinnaren, men dessa skidor är otroligt starkt. Jag tror inte Ebba fick den informationen att Johaugs skidor var dåliga under racet för det är nästan så att hon kunde ha hängt av norska då. Det mesta talar ändå för Johaug på söndag även om hon tappar i dag på sprinten. Men visst Therese Johaug kan vara sliten i kroppen och allt kan väl hända. Men hennes starka lungor och hjärta passar backen och hennes 46 kilo som hand i handsken

Hur går det med dejtandet? Det går jättesegt kan jag säga! Jag har fortfarande inte ens kommit till fikastadiet och fått till ett fysiskt möte. Visst förslag har väl funnits, men jag har också själv inte räckt till (haha). Men det här är en nyttig erfarenhet och jag ångrar ingenting.

Söndag 29 december
Usch! Vilket tråkväder det varit den här hösten och vintern. Regn, mörker, blåst, dis, dimma och massor av mörka moln. Jag får ingen riktig energi! Men det är viktigt att komma ut och få frisk luft och motion. Kom ihåg det

Jag har ju alltid gillat inredning och att möblera och att fixa samt trixa. Har två sängbord bredvid sängen och på dessa har två lampor stått. Har varit på jakt en tid efter sänglampor ovanför sängen som funkar att läsa med. Hittade vägglampa Nymåne på IKEA med svängbar arm och det blev en riktig höjdare tycker jag. Jag köpte två och de gjorde även att jag kunde ta bort sängbordslamporna och på så sätt frigöra bordsyta. Nymåne fungerar lika bra som båda och du kan även rikta och vinkla själva huvudet där lampan sitter. De går också att dimra! Jag har ju vit väggpanel bakom sängen och självklart fixade jag en vit kabelkanal som gör att kabeln inte syns.

Jag har WiFi Smart Plug (gamla versionen) från Clas Ohlson och kan ställa in att lampan ska tändas t.ex. ett par minuter innan väckarklockan ringer. Smart att vakna till en tänd lampa som kan vara nerdimrad. Den här årstiden brukar det ju vara kolsvart när vi vaknar och då kan det var skönt att först vakna till det här istället för en ringsignal. Det är enkelt att göra ett schema i ens telefon med en app. På helgen kan du välja att funktionen inte ska gälla t.ex. lördag och söndag.

Att politik är ett känsligt ämne vet vi. Var jag står vet de flesta som brukar läsa här och för mig handlar det mycket om solidaritet och att jag tror på att vi totalt sätt får det bättre om samhället blir mer jämlikt och rättvist. Vi ska ta hand om de som är sjuka, fattiga och gamla på ett värdigt sätt. Det handlar inte om att det inte ska löna sig att arbeta.

På sociala medier kan du få läsa hur mycket dynga som helst och jag brukar aldrig kommentera. Jag blir förvånad hur korkade många är och nu har t.ex. Sossarna fått mycket skit på grund av att värnskatten tas bort.

Värnskatten försvinner 1 januari 2020 och de gynnar de med en inkomst över 662 300 kronor som tidigare betalade en extra statlig inkomstskatt på fem procent som de nu alltså slipper. Inte ens högerpartierna har velat ta bort värnskatten, men t.ex. Moderaterna som har många högavlönade kan väl köpa det och acceptera fakta.

Att värnskatten tas bort var ett av Liberalernas krav för att gå med på januariöverenskommelsen. Som det parlamentariska läget ser ut i Sveriges riksdag blev de andra partierna S, MP och C tvungna att gå med på det där för att få en uppgörelse. Men det är väl det som kallas demokrati? ;-)

Just det här verkar folk inte fatta! Det här var Liberalernas krav för att överhuvudtaget acceptera januariöverenskommelsen. Som sagt det gäller att hålla sig till fakta och förstå att inget parti har egen majoritet i Sveriges Riksdag ...

Måndag 23 december
Kul att vara tillbaka på jobbet och träffa gamla arbetskamrater och få bidra dagen innan julafton! Den blev en tuff dag som väntat och hann väl klart precis i tid.

På höghuset på Södra Allégatan fick jag köra två gånger. Jag tror det var sju klump till de boende i huset som har 18 våningar. Inga boxar, men väl två hissar finns. Tung reklam och en hel del post. Puh! ;-)

Jag gick hem någon gång strax efter klockan 18.00. Jag vill också rikta en tack till vår hjälpsamma arbetsledare som verkligen försöker fixa och underlätta för en. Det kan tyckas som små saker, men det underlättar oerhört mycket och gör att arbetet flyter på lättare. Stort tack och ha nu en riktigt bra julhelg alla!

Söndag 22 december
Det har ju varit lite si och så med träningen den här hösten. Har också lagt på mig ett antal kilon, men i dag fick jag ihop 21 km löpning. Det kändes helt okej! Hälen är bättre, men jag är inte helt bra. Det tar lååång tid för senor att läka.

I morgon är jag tillbaka på firman och knegar. Är tacksam att jag har ett arbete och kommer utgå från Kopparlunden och det kommer säkert bli en lång dag för mig.

På fredag ska jag utgå från hubben och jag tror jag var planerad på mitt eget boendedistrikt och det känns bra.

I fredags tog vi examen! Det var en lugn tillställning för mig som började med en liten förfest på Gideonsberg innan vi hamnade på stan. Tjejerna hade kört hela dagen med champagnefrukost och blev trötta på kvällen och jag förstår dem (haha).

Lite tråkigt att vi blev uppdelade på två olika gäng såg jag och jag vet inte varför. Jag hängde bara på de som frågade ;-)

Jag är kallad på en ny intervju i början av januari och vi får se hur det går.

I skolan är uppsatsen kvar och vi har till den 8/1 på oss att komplettera. Sedan är det några kvar som ska opponera.

Jag har fått ett utlåtande på min uppsats att betyget blir G om jag fixar ett par mindre kompletteringar. Men jag är inte alls nöjd med det och vet att väldigt många andra ska få VG och har ställt frågan till examinatorn vad det är som saknas för att jag också ska kunna få VG.

Onsdag 18 december
Jag var på intervju i fredags, men fick i dag beskedet ”nej, tack”, men det känns ändå helt okej! Det var väldigt många sökande och jag blev glad att bara få komma på intervju utan så mycket erfarenhet av jobbet.

Det ska bli skönt att få landa litegrann om det går och det har varit en tuff höst med praktik i Eskilstuna och med en större uppsats där opponering sker i morgon. Jag var ju egentligen borta från opponeringen, men nu ska jag väl åtminstone bli godkänd.

Jag såg avslutningen av Musikhjälpen på plats i söndags och är grymt imponerad av väldigt många människor. Mer sådant! Jag är förbannat trött på alla tråkmånsar som bara klagar och sprider negativ energi. Nej, jag tycker media överlag borde försöka sprida mer positiv energi och det gäller även oss som är aktiva på sociala medier.

Annars var det många som blev imponerande av Loreens framträdande hörde jag. Hon gjorde det utanför glasburen och det finns att se --> här

En sak jag kan berätta om Loreen är att hon kommer från Västerås som många vet och när jag började på postterminalen 2004 blev jag hennes närmsta chef. Jag träffade dock henne aldrig personligen eftersom hon var ledig för Idol på TV4 och resten är väl historia. Hon kom aldrig tillbaka till posten och jag fick väl skicka hem en uppsägningsblankett ;-)

Det är lite pinsamt att erkänna att jag först nu upptäckt serien ”Vikings”. Men den är brutal på många sätt! Men den är väldigt känslosam att följa. Vissa saker verkar ha varit lättare på den här tiden, andra mycket svårare ;-)

Jag började med säsong 5, men har nu börjat från säsong 1 och kommit fram till säsong 4.

Jag måste också erkänna att jag är otroligt förtjust i Lagertha! Vilken kvinna alltså. Lagertha behöver ingen karl eller man. Hon fixar allt ändå och vill hon ha någon karl är det ingen som säger nej till Lagertha ;-)

Måndag 9 december
Det har varit dåligt med uppdateringar på slutet, men nu blir det en uppdatering så ni vet att jag lever ;-)

Skolan är i slutskedet och det har varit en lärorik period på många olika sätt. Du växer som människa genom att göra något nytt och kliva ut i okänd terräng.

Det som är kvar att göra är den där uppsatsen som varit som en tung sten eller ett helt berg för mig sedan slutet av sommaren. 7 000 ord är min på och jag trodde jag var på rätt spår, men blev totalsågad för en vecka sedan. Jag hade t.ex. för dåliga och få källor, du kan inte heller skriva saker även fast det är sant om du saknar källa. Du ska vara objektiv. Det ska sedan kopplas ihop med dina frågeställningar och du ska ha avgränsningar.

Du ska kunna visa hur du gått till väga med din metod och min innehållsförteckning ser ut som följer: titel på arbetet, sammanfattning (den ska också vara på engelska). Inledning, problembakgrund, syfte och frågeställning, avgränsningar, teoribakgrund, metod, datainsamling, analys av resultatet, diskussion, slutsatser och så en källförteckning som innehåller 10-talet böcker, ett par webbsidor och muntliga referenser.

Examinatorn menade att jag hade så mycket kvar att göra på min att jag inte skulle hinna fixa det trots att jag hade vecka på mig, så jag skulle få vänta till efter nyår. Men efter att ha krigat och slitit senaste veckan på nåder fick jag i dag klartecken att jag får gå upp för opponering och det kommer ske nästa vecka. Någon kommer opponera på min uppsats och jag kommer få göra det på någon annan. Det blir olika och jag opponerar inte på den som haft min uppsats.

Nio månader kvar knappt mina Ironman vänner och det kommer bli en lång och hård dag i Kalmar även om ni är snabba. Träna på! Så ses vi kanske i spåret och kom ihåg att smärtan alltid går över, men stoltheten har ni kvar hela livet ;-)

I dag var jag ute och sprang 25 km, men jag tog ganska fett hårt slut och kom knappt hem. Kalmarvarning liksom och folk kan liksom undra varför man bara lullar omkring. Blev omsprungen av samma kille två (!) gånger och det hör inte till vanligheten. Första passeringen skedde vid Framnäs och nästa på Bjönöbron. Han fortsatte sedan femman i spåret och jag försökte hänga på, men Björnöns backar kan göra att du väggar och sedan var det en mil hem ;-)


Kontakt: Peter Balonius