På lördag har jag startnummer 1858.
Man kan följa mig på ironman.com eller ladda ner appen "Ironman Tracker".

* Ironman i Kalmar ytterligare fem år --> här

* Tidningen Barometern om Ironman --> här

Många artiklar på Barometern kräver inloggning, men det kostar "bara" en krona första månaden och kan sägas upp när som helst. Dock senast sju dagar innan ny period för annars får man betala för en ny månad till ordinarie pris ...


Gift vid första ögonkastet Norge
Såg avsnitt sju och åtta nu. Jag har alltså inte tidigare följt någon säsong av de här programmen (Sverige, Norge etc.), så det är nytt för mig. Ja, jag vet att jag är efter ;-)

Det har nu gått 30 dagar sedan deltagarna träffades för första gången och dem har varit gifta i en månad. Jag går igenom de tre paren:

Katarina och Rune
Dem går ut på kvällen och hon blir alldeles för full och börjar flörta med en kompis till honom! Hon kommer inte ihåg allt som hänt, försvinner och svarar inte på telefonen.

Alltså jag brukar tycka man förtjänar en andra chans. Man ska kunna förlåta och gå vidare och inte vara långsint. Vill båda försöka igen och att den som gjort fel bett om ursäkt. Men i det här fallet tycker jag Rune ska ge upp Katarina. Min känsla säger att det inte kommer funka.

Isabel och André
Åh! Herregud. Den där tjejen hade jag kickat ut för länge sen. Hon är ju stel som en pinne och jag tycker hon varit rejält taskig. Nä! Jag gillar henne inte alls. Det har visserligen blivit lite bättre mellan dem och de verkade ha kul när dem spelade. Men jag tror det är på den nivån att produktionen tagit ett enskilt snack med Isabel och förklarat en del ;-)

Geir och Anna
Ja, den här utgången var också märklig. Allting var råkört, men sedan efter flera veckor ändrade hon sig och överraskade honom på flygplatsen när han kom hem från Barcelona. Då ville hon flytta in till honom!

Jag förstår att Geir blev förvånad och känner sig väldigt osäker. För mig är det på den nivån att jag inte alls är så säker på att jag godkänt att hon bara flyttade in så där. Allt är ju liksom på hennes villkor.

Anna är ju otroligt snygg och fräsch det måste jag säga. Men återigen det är lätt att fastna för det yttre och jag tycker hon verkar både knepig och svår!

Sedan måste man ju verkligen ställa sig frågan varför ändrade hon sig?!? Jag tycker inte riktigt hon svarar på det. Det känns som att hon vill ha ett äventyr och vad händer när kamerorna slocknar? Det är farligt att leka med känslor. Men som det ser ut nu verkar det här paret ha störst chans ...

Det jag kan sakna med ett förhållande är så klart det fysiska. Men också att man gör saker tillsammans och för den andra. Jag tyckte det var lite gulligt när dem handlade tillsammans! Jag kan sakna det där med att planera ihop. Jämka! Jag vet inte alltid bäst, men tillsammans är vi starka. Hur ser din vecka ut? Hur mår du? Vad har varit bra idag? Vad fin du är och jag är glad att jag har dig etc.

Saker jag inte gillar. När det blir för stressigt och rörigt.
För mycket jobb och pill med mobil eller surfplatta. Självupptagna människor och det finns det gått om!

Jag tror mer på närhet och djupa samtal. Och du! Är jag ute och går med min flicka gör jag inte som många andra och går först om jag är ett halvt huvud längre. Nä! Jag vill visa upp henne och då är hon i spets eller åtminstone sida-vid-sida. Då vet ni det bara så där


Tisdag
Det börjar verkligen närma sig! Ironmanveckan är här ;-)
I skolan är det självstudier som gäller just nu, men på torsdag och fredag har jag såklart tagit ledigt. Vi har inte heller fått några böcker i skolan trots att vi beställt. Det var lååång leveranstid. Men har bland annat fått några övningar om föräldraledighetslagen och sjuklönelagen. Jag ska också kolla på skolans sida om något mer dykt upp.

Men det är svårt att kunna koncentrera sig och det mesta handlar om Ironman i huvudet just nu. Jag tycker allt känns bra. Var lite snuvig i natt, men tror det beror på att jag var och simmade i öppet vatten igår. Det är många som crawlar som får de problemen i öppet vatten.

Hade cykeln inne på service igår hos Cykloteket. En vanliga service kostar numera 690:- och gör dem något extra som byter kedja går det på ytterligare 200:- plus material.

Jag hade fixat en ny kedja på annat ställe så den byttes. Skönt med ny drivlina. Han ville även allra helst även byta kassett, men det brukar jag göra själv samt att en kassett brukar hålla över två kedjor.

Även om det är lite dyrt med service, så känns det ändå bra att något proffs som jobbar med det här går igenom hojen.

Jag kommer för övrigt att sätta på helt nya däck och slangar idag. Med dessa vill jag sedan åka någon mil, så jag ser att allt är OK. Jag vill inte cykla inne i centrum i onödan eftersom det ligger väldigt mycket glas på vägarna. Jag kommer ta bilen och cykeln till Skultuna lagård och utgå därifrån.


Triathlon: EM i Glasgow och mixedstafett på SVT2 kl. 18.25 ikväll! Här kommer det gå undan och jättekul att titta på. Missa inte och finns att se på SVT Play --> här

Besvikelsen efter finalkollapsen: ”Som slagsmål i vattnet
Det var en mindre lyckad final för svenskarna i Triathlon. Ludwig Fleetwood slutade 49:a efter att ha fått problem med bakväxeln på cykeln. --> här


Imponerande att se Nicola Spirig utklassa de andra tjejerna på olympisk distans i triathlon EM. 36 år har hon fyllt och är dessutom tvåbarnsmamma och siktar på att ta tre raka OS-medaljer! Och jag undrar hur många barn de andra tävlande hade?!? ;-)

Men tråkigt att inga svenska tjejer är på plats och kör. Det är för dåligt! Och inte bra för intresset i Sverige. Till och med en tjej från Island var med och körde.

Imorgon får vi se herrarna och det ska vara två svenskar i Gabriel Sandör och Ludwig Fleetwood på plats. Där ger jag Sandör klart störst chans av dem två. Starten går 17.00.

Har börjat trappa ner på träningen nu, men fortfarande en del pass kvar.
I tisdags blev det 3 000 meter i Vadgropen mellan Sala och Västerås. Jättefint ställe! Min favvoplats att simma på. Gillar också havet vid Kalmar eftersom man på vissa ställen ser botten där man simmar och att vattnet är hyfsat klart.

Igår körde jag runt fem mil på cykel. Det var blåsigt! Tack, vare sällskapet blev det lite nya vägar för mig att cykla på. Fint genom Westerqwarn och Mölntorp!


Onsdag
Igår drog skolan igång. Det känns bra. Vi var drygt 30 stycken och majoritet tjejer. Säkert 75 procent. Yrkeshögskolan söker stöd för den här utbildningen och för två klasser (årskullar efter varandra) och dem får bara ja om det finns ett behov av sådan arbetskraft (lönekonsultområdet) som vår utbildning handlar om. Dem kommer starta upp en liknande klass även nästa år. Och av dem dryga 30 som gått ut nu hade alla utom en fått jobb direkt efter avslutad utbildning.

Ordning och reda
Har noterat att jag inte mår bra när jag har det för rörigt omkring mig. Hemma i lägenheten har det var lite ostädat och för mycket prylar som stått framme och samlat damm och det gillar jag inte! Det är på den nivån att i köksskåpen vill jag att varje sak har sin plats. Matlådorna ska stå där dem ska stå och jag vill inte ställa in något enbart för att det just råkar finnas en plats där.

Jag har också blivit väldigt bra på att gallra ut sådant som inte används. Jag skänker bort den gamla innebandyklubban eller återvinner. Det funkar liksom inte att bara samla på sig saker.

Morsan verkar vara precis tvärtom! Där pratar vi nästintill ett sjukligt beteende av att samla på sig prylar. Jag tror det beror på att hon som barn inte fick så mycket saker. Det är såklart ledsamt, men för mig är det här mycket irriterande.

Jag klarar liksom inte av en människa som t.ex. kan köpa nya kaffekoppar bara för att och att man redan sitter på 30-40 kaffekoppar och inte har någon plats för dem nya och vill behålla alla de gamla. Att morsan sitter i rullstol gör saken än mer beklämmande då det blir svårt att ta sig fram då en del saker hamnar på golvytorna och tar plats ...


I söndags låg jag mest inne och tittade på TV. Vilade hela dagen, men gick en längre promenad på kvällen. Men det var jättesvårt att bara vara stil. Jag såg säsong 2 och 3 av "The Fall", men upptäckte att jag redan sett dem ;-) Men det här är en av de bästa serier jag sett och den är otroligt välgjord. Otäck och där man går in mycket på djupet.

På måndagen blev det åka av. Drog av 85 km cykel med ett snitt på drygt 30 innan vändningen. Hem gick det ännu fortare med bättre vind och ett snitt på drygt 34.

Därefter direkt 15 km löpning med vätska på ryggen. Jag löpte Skultunavägen upp förbi kyrkogården, norrleden, vek in på spåret på Önsta och sprang där milen.

Sista par kilometerna på asfalt avslutade jag strax under fem minuter per kilometer tempo innan jag var hemma.

I Kalmar har jag varit dålig med strategi och upplägg på löpningen och gått mest på känslan. Det är visserligen väldigt viktigt, men jag kommer i år vara mer noggrann med energin och ha en plan för när jag ska ta mina gels. Jag tänkte även ha med ett rör med Enervit Carbo energitabletter och den där lilla vattenslangen tror jag på! Har provat lite och min känsla är att den möjliggör att jag lättare får i mig den nödvändiga vätskan.

Sortera mer och rätt ...
När jag bodde på Norra Skiljebo så började man där någonstans runt mitten på 1990-talet med sopsortering. Jag har sedan dess alltid varit extremt duktig och noggrann med sortering. Det blir mest plast och kartong.

Restavfall som går till förbränning väldigt lite och det brukar mest vara kuvert som inte ska gå med vanligt papper.

Givetvis åker jag till återbruken för att lämna in större saker och är det helt och rent brukar jag alltid skänka bort det istället för att bara slänga.

När jag igår skulle återvinna metall och plast tänkte jag på många andra som inte är lika bra och som sorterar fel och bara kan ställa sakerna på backen utanför. Men tror ni inte att jag råkade kasta in plasten bland kartongerna! Otroligt pinsamt och mig veterligen har det aldrig hänt mig tidigare. Men jag hoppas jag blir förlåten för min fadäs ...


Mina kusiner säljer just nu deras lägenhet på Bomansgatan 24 c. 1 130 000:- är (högsta bud) --> här. I samma uppgång en annan tvåa där budet är 1,6 --> här! Det här är ju egentligen helt otroligt. Även om den dyrare lägenheten är finare är nästan 500 000:- skillnad alldeles för stor!

Observera också att de båda budgivningarna är i slutskedet och att jag råder den på 1,6 att skriva snarast möjligt!

Jag cyklade hem frågan stugan igår. Jag fixade det jag ville fixa. Klippte och trimmade t.ex. gräsmattan. Hade hyfsat tunga ben hem och hade ett tag ett snitt under 25 km/h på asfalt, men en bit inne i Västerås hade jag i alla fall kommit upp i 25,4 ;-)

Mellan Västerås och Hallstahammar låg jag till höger om de vita linjerna när jag mötte en bil och samtidigt blev omkörd av en Volvo kombi i hög fart. Det var inte många centimeter mellan oss och jag hytte bra med näven vill jag lova. Hade jag kört där de flera cyklister brukar trampa på vägen hade jag legat i diket.

Förra lördagen sparkades VSK Fotbolls tränare och nyheten var VLT först med. Att man sparkar en huvudtränare när man leder serien känns ovanligt. Observera här att jag inte säger att det var fel att sparka Tor-Arne Fredheim. Det är mycket möjligt att det var det och modigt av styrelsen, men jag hoppas också en tränare får feedback under resans gång och får möjlighet att ändra sig. Om så är fallet vet jag inte.

VSK Fotboll har varit duktiga att informera på sociala medier och ska ha ett stort plus för det. Att lägga ut information och dylik, men här brast det! Någon med insyn i klubben har läckt till VLT innan klubben själva hade hunnit ut med information. För mig är det här illojalt och skadar klubben. Hade jag som ordförande vetat om vem det var så hade jag gett personen sparken med omedelbar verkan.

Det här hade man lätt kunnat undvika om styrelsen när de väl hade bestämt sig hade skrivit ner några rader som sedan skulle ha lagts ut när väl Tor-Arne Fredheim hade fått beskedet.

En spelare kritiserade tidigare Tor-Arne Fredheim för att han fick läsa på vlt.se om varför han blev utbytt. Men så gör man väl inte? VLT har såklart frågat tränaren och det kunde väl även spelaren ha gjort om det nu var så viktigt att veta. Kritik kan man hålla inom gruppen. Jag tycker absolut inte en tränare under match ska behöva motivera varje byte som sker till de utbytta spelarna. Det snacket kan man ta senare.

Ebba Busch Thor säger att hon är övertygad om att KD inte åker ur Riksdagen, men hur kan hon vara så säker på det?!? En gåta för mig.

Moderaterna i Västmanland åker runt i en ommålad ambulans för att prata sjukvårdsfrågor. Jag håller med dem som tycker det är osmakligt då man ska förknippa en ambulans med något helt annat. Och det här hade jag tyckt vilket parti det än gällt.


Lördag
Skulle i dag på morgonen tagit min mountainbike och hojat till stugan, men på grund av regnet väljer jag att åka med farsan. Har fått lite saker som ett bord och en cykel från syrrans familj som också ska med. Men jag tänkte cykla hem sedan och troligen blir det på söndag eller under lördag kväll.

Gårdagens träning blev lite simning inne på Lögarängen och sedan blev det 22 km löpning. Jag sprang till Björnöbadets parkering vid stora badet och vände. Lite oroväckande dåligt tempo tycker jag. Någonstans runt 5.30 och lite sämre ändå eftersom jag gjorde något stopp.

På tillbaka vägen blev det mörkt och det hindrar väl lite grann och ett tag var jag inte nöjd med hur ryggsäcken satt. Foten kändes okej, men jag känner lite men ingen riktigt smärta så.

"Sömnforskarens tips i sommarhettan: Sov naken"
- Ja, vad tror han liksom - att jag sover under ett tjockt duntäcke och har en pyjamas i silke. Att jag är naken räcker liksom inte!

Har de senaste dagarna fått flera samtal från utlandet. Flera länder, men har såklart inte svarat. Jag blockerar också. Troligen är dem ute efter att man ska ringa upp och då kan taxametern ticka iväg ;-)

Jag är djupt imponerad av SVT Nyheter. Så skönt att kunna få sakliga och oberoende nyheter. Inge reklam, lall lall eller några pop-up fönster.

Har slutat läsa AB, men ibland blir det Expressen, men dem borde ju tänka på deras layout och ta bort fönstren med videos högst upp. Det ser inte bra ut! ;-) Dessa skulle i stället läggas ut till höger där en kom överrest och nummer två under o.s.v.

Att Mediamarkt går dåligt är ingen hemlighet. När man läser deras reklamblad blir jag inte alls imponerad. Det är riktigt dåligt! Nu kör dem med någon kampanj att man ska handla för minst 3 000:- så får man betala XXX kronor. Nä, Mediamarkt tror jag kommer ge upp Sverige eller åtminstone bli uppköpta och byta namn inom ett år.

Sverigedemokraterna har gjort en valsatsning på en långfilm om Socialdemokraterna.
I den en timme och 45 minuter långa filmen vill partiet ge historien om Socialdemokraterna "som den aldrig har berättats förut".
Men SD verkar inte ha alltför mycket koll enligt Jens Ljunggren, historieprofessor vid Stockholms Universitet --> här

Jag tycker många borde bli och vara mer källkritiska på vad man läser och delar på Internet. Mycket är ju bara rappakalja och stämmer inte. Är man osäker på något så dela det inte eller ta i alla fall reda på fakta.

Ibland blir det inte som man tänkt sig. På Facebook skrev jag: "Som vanligt har jag detta år haft några större projekt i min stuga och här presenterar jag de största".

Jag lade ut 16 kort med beskrivning om hur jag t.ex. fixat nya altanfönster och byggt en finfin altan. Jag hade inte ens tänkt ta med något kort inifrån Lillstugan, men det var det som fick överlägset mest likes på hela 26 stycken! Och det hade jag aldrig trott.


Varm sommar och mycket dricka
Det har varit sjukt varmt den här sommaren och jag har kunnat sitta still inne i lägenheten och börjat svettas. Jag har också vaknat flera gånger på natten av samma sak. Att träna och jobba ute i solen har också varit mycket påfrestande.

Faktum är att jag på mina cykelpass haft fyra flaskor med vätska (drygt 2 liter), men när jag kommit hem tre timmar senare kan jag ha tappat 1,5 liter som jag står på minus. Hade det här hänt på tävlingen hade det inte varit bra. För redan vi ganska små volymtapp går det ut över prestationen.

När jag kommit hem har kroppen varit som en svamp. Jag kan dricka ett par liter och att försöka gå ner i vikt är väldigt svårt. Min kropp har liksom lärt sig att jag redan nästa dag kanske utsätter mig för något liknande och då vill den ha en buffert. Vägde jag 77 kg innan jag åkte ut, så känns det inte bra förrän jag är närmare uppe i 78 efteråt. Jag har såklart en stor ämnesomsättning och kroppen behöver all näring den kan få. Mycket vätska såklart! Och på ett löppass på ett par mil kan jag tappa flera liter trots att jag dricker under passet.

Varmt i Kalmar räknar jag som ett par grader över 20 grader. Skulle det vara sol och 30 grader kommer det garanterat skörda många offer ute på banan. Ungefär någonstans runt närmare 50 procent i Kalmar gör sin första Ironman. Och även om man har erfarenhet av t.ex. halva distansen, Vätternrundan eller någon mara/Vasalopp så är det här något helt annat. Nästan alla som sätter upp ett tidsmål på sin för IM misslyckas och får en sämre tid än man trott.

Jag får i dessa sammanhang räknas som mycket rutinerad. Det är dock ingen garanti för ett lyckat lopp. Risken för mig är att jag i min iver och ambition med massor av adrenalin kommer köra för hårt och glömma att dricka så mycket som jag behöver. Gränsen kan vara hårfin!

Jag har också noterat att det faktiskt kan vara svårt att under stor fysisk ansträngning och varmt väder kunna dricka tillräckligt. Du behöver alltså öva på att dricka och få i dig tillräckligt med energi.

I Kalmar kommer jag testa något som jag inte sett någon gjort tidigare. Att dricka när man springer är extremt svårt. Här måste man försöka trycka ihop muggen till en pip och sedan försöka hälla i sig. Det är lätt att missa och inte få i sig allt.

Troligtvis kommer många deltagare stå på ett minus vad beträffar vätskenivån när löpningen börjar. Om du inte fixar eller slarvar med att dricka, så kommer du tillslut få stora problem.

Det jag vill undvika på Ironman är att gå. Det gäller även på vätskestationerna. Jag kommer helt sonika bära med mig en ca 15 cm lång slang som jag har i min benficka. När jag får min mugg kommer jag stoppa ner den lilla slangen i muggen och lugnt och metodiskt suga i mig vätskan. Jag kommer här säkerställa att jag verkligen får i mig allt. Det här kanske låter larvigt, men jag tror på idén. Det finns ju dem som springer med vätskeryggsäckar och flaskor i handen på tävling, men jag vill undvika det. Det finns ju väldigt många stationer för vätska och energi utmed banan och jag vill vara lätt och ledig, men det gäller också att peta i sig tillräckligt med vätska och energi för att orka.

 


Torsdag
Gjorde en beställning från England i tisdags och redan idag kom grejerna till mitt ombud. De hade skickat som express utan att jag betalt för det. Det är framför allt saker till Kalmar jag köpt. Gels, energidryck (påsar/tabletter), däck Continental Grand Prix 4000S II och kedja Shimano 6701 Ultegra, 10-delat.

Igår cyklade jag själv åtta mil och sedan blev det 18 km löpning på kvällen.
Jag var lite otrolig för foten, men den kändes OK. Det bör inte stoppa mig i Kalmar.

Jag fick känningar efter i fredags och dessa 18 km var det första långa löppasset därefter. Körde ju sex kilometer i måndags. Jag fick problem med fotleden. Ungefär som en lättare vrickning. Överbelastning möjligen. Jag vet också att jag drog åt min snabbsnören väldigt hårt och det kan också möjligen påverkat.

Mina träningskompisar körde också dubbla pass! Men jag körde kanske lite längre.
Men idag var det ombytta roller. Jag nöjde mig med nästan 14 mil på cykel, men tjejerna tog några mil till! Ja, Ironmanträning är brutalt och inget för veklingar. Det är ingen dans på rosor. När jag kom hem var det nästan 30 grader ute i skuggan.

Vi var uppe i Norberg och vände. Mellan Norberg och nästan framme i Västerfärnebo small det till litegrann. Någon hade fått punktering, men vi visste först inte för vem.
Men det var såklart mitt och på bakhjulet. Jag måste också fått solsting eftersom jag ville vända cykeln upp och ner. Ta bort alla vätskeflaskor och annat. Jag hade ju bara kunnat lagt cykeln i diket och fixat det.

Det var inget jättehål och jag kunde åka en bit innan vi kom till en gång- och cykelväg. Jaja, man lär sig av sina misstag och bra att få öva på att fixa. Kolsyrepatron, men först lite handpumpa.

Ifjol fick jag en läskig punka på framhjulet. Då small det som ett gevärsskott och var tomt direkt.


Onsdag
Igår hade jag helt träningsledigt. Behöver vila och idag ska det vara full sol och 32 grader. Funderar på att cykla.

Jag hade inte sett hela avsnitt 6 av; "Gift vid första ögonkastet: Norge", men har nu gjort det. Mellan André och Isabel är det ju råkört. Det är ju synd om grabben!

Man ska komma ihåg att det här i första hand är en tv-produktion och i andra hand ett experiment. Jag sitter såklart inte på alla svar, men jag tror produktionen går in och försöker styra upp vissa saker som man inte ser. Jag tror inte det bara är att kasta in handduken för deltagarna och jag personligen är inte någon som skulle kunna låtsats.

Det sägs att vi människor kan delas in i två kategorier. Dem som väljer efter hjärnan eller dem som går efter hjärtat. Där jag nog tillhör den senare ;-)

Killar är också ganska dåliga på att tolka signaler. Se bara i programmet! Ofta behöver tjejer säga klart och tydligt vad dem menar för att killar ska fatta.

Titta på Isabel hon är ju stelare i kroppen än vad ryssen Zakarin är när han åker nerför de värsta backarna i "Tour de France". Jag får rysningar!

Katarina och Rune
Här kämpar Katarina med att få känslor för Rune och jag tror tyvärr inte dem kommer komma. Sedan tror jag hon skulle behöva en kille som det är mer fart i ;-)

Katarina verkar som person vara den där spralliga och fnittriga personen. Men för mycket skratt och flams är väl ett tecken på osäkerhet?

Anna och Geir
Hade missat att dem var i terapi, men efter att ha sett det, så borde det vara råkört.
Hon har ju inga kärlekskänslor för Geir och då kommer det inte funka. Jag kan låta hård och kall, men också realist. För varför hoppas, tro och försöka med något som inte kommer funka?

Kul också att Geir i avsnittet börjar titta på hus helt själv! Det verkade dessutom vara nyproducerat och riktigt flott.

Anna må vara en tiopoängare, men funkar det inte så funkar det inte. Jag tror också generellt killar har svårare att släppa taget än tjejer. Och lika generellt så brukar män klara skilsmässor sämre än kvinnor.

En kort sammanfattning. Det verkar som killarna har mer känslor för tjejerna än tvärtom. Hade det varit för 100 år sedan hade man bara kört på och varje par hade fått fyra barn tillsammans för så såg det ut i början av 1900-talet


Tips på Netflix
Har precis kollat klart på serien "La Mante", som är franska för bönsyrsan.
Den handlar om två poliser som jagar en seriemördare som kopierar mord som begicks för 25 år sedan av den nu fängslade seriemördaren Bönsyrsan. Hon erbjuder sig att hjälpa poliserna, i utbyte att hennes son, som just är en av de två poliserna träffar henne.

Carole Bouquet som spelar Bönsyrsan gör en fullständig klockren och mycket imponerande roll i serien. Bland det bästa jag sett och den här serien är otäck, men också mycket bra och spännande. Svårt att sluta titta och jag såg klart den på två dagar.

95 procent gillade det här TV-programmet från Googles användare och betyget på IMDb är 7,5 av 10.

Även serien "Glacé" är från Frankrike och finns på nämnda Netflix och den handlar också om en dömd seriemördare, men den har jag inte sett. Den har dock fått lite sämre betyg.

Jag kollar väl inte jättemycket på TV, men ofta kan det bli Kunskapskanalen som jag gillar. Två program som brukar gå efter varandra och repris sent på kvällen som jag tittat på är: Gift vid första ögonkastet: Norge och Första dejten: England

Jag brukar inte se sådana här program och har inte sett alla avsnitt, men man kan vill uppskatta det ändå och få kommentera. Men observera nu att jag inte sett allt och ni får ta det för vad det är från en killes perspektiv.

Att gifta sig utan att ha träffats och varit tillsammans en längre tid tycker jag egentligen är helt sjukt. Men nu är det som det är. Som kille kollar väl jag mest på hur tjejerna är och beter sig och jag kan inte påstå att jag är jätteimponerad av de norska tjejerna.

T.ex. så tycker jag det är självklart att jag som kille är med och bestämmer när det gäller inredning. Men en av brudarna verkar köra sin egen stil och bestämma och dessutom vara taskig. Jag hade sagt åt henne en eller två gånger max, men sedan hade jag gått om hon inte fattat.

Och även om man som kille inte är intresserad eller är särskilt duktig skulle i alla fall jag uppskatta om tjejen frågade vad jag tyckte även om hon skulle ha sista ordet.

Jag tycker den här tjejen inte verkar tycka om killen och det har man sin fulla rätt att tycka. Men jag tycker också hon verkar se sig som bättre än han och att det kommer fram och det gillar jag inte.

Tjejen som heter Anna och är född i Sverige tycker jag ser väldigt bra ut. Hon är attraktiv, men verkar knepig. Killen hon har tycker jag dock verkar jättebra och hon kommer inte få någon bättre. Tror många killar skulle behöva släppa taget om tjejer som ser bra ut, men som är svåra och knepiga eftersom det är ohyggligt svårt att ändra på en människa och det blir sällan bra.

Jag är övertygad om att många killar går på det yttre och när man frågar tjejen om förhållandet så tycker hon det är kass medan han tycker det är okej, bra. Han har ju en snygg tjej ;-)

Killar och tjejer är olika så enkelt är det även om jag generaliserar. Men jag tror också spelet mellan man och kvinna var mycket lättare för 100 år sedan. Att det är annorlunda nu och möjligen svårare betyder absolut inte att det var bättre för. Det är inte det jag säger ;-)

Fick dock en vink nu att Anna verkar gå in i experimentet igen efter att behövt ett uppehåll från TV-kamerorna. Även om det nu skulle se ut som det funkar i TV mellan dem så ringer det fortfarande varningsklockor för mig. Men som sagt jag hade nog gjort precis som killen och försökt och hoppats, men jag tror det kommer bli svårt särskilt när programmet är över och man ska börja leva på riktigt ...


Måndag
I dag var det träff i Sanda i Kvicksund för att köra alla tre grenarna i triathlon.
Vi var fem stycken som var med och fyra ska köra i Kalmar.

Vi började med ca 2 km simning från egen brygga (!) där tre var lite snabbare än de andra två och jag tillhörde duon.

Sedan blev det dryga 80 km cykel där vi faktiskt vände i metropolen Kolsva ;-)
Det kändes som vi var ganska jämnbra på hojen, men han som inte ska köra i Kalmar är nog snabbast. Jag tappade gruppen på en blåsig raksträcka med motvind från Köping mot Munktorp och det tog tid innan jag kom tillbaka. Jag tror dem fick slå av lite på takten (haha) innan jag orkade ifatt.

Sedan blev det till sist löpning och där började jag direkt sladda i gruppen. Inte för att det gick så fort (bara lite snabbare tempo än milen under 50) utan jag känner mig sliten. Jag hoppas i alla fall det och något måste man ju försöka skylla på! Foten var i alla fall okej och jag hann med en pinkpaus och tappade då ännu lite mera. Men det var bra att få öva på det i tempodräkten. Inte helt lätt kan jag lova då den sitter som en korvskinn, men jag avslöjar inget mer och hoppas jag slipper skita i Kalmar under loppet.

Vi var två som klev av i värmen efter dryga sex kilometer och de andra tre tog väl ytterligare en vända. Men jag kände inte för det och ville inte pressa kroppen mer.

Vilade lite när jag kom hem och cyklade sedan till morsan med några stora blomkrukor bland annat.

Sedan ner på stan och låta polaren fixa batteriet i min klocka. Jag var där i lördags och bytte, men när jag kom hem såg jag att den inte hoppat igång. Vilket antiklimax! Nu gick det dock bra, men vi vet inte vad det berodde på. Dem hade haft drive i helgen och bara i lördags hade han gjort ett 50-tal batteribyten ...

Åkte till stugan på lördag eftermiddag och var kvar till söndag kväll. Visste att det skulle komma regn och passade på att vattna mycket. Tog från tunnorna (regnvatten från taken). Passade även på att skicka på några säckar täckbark i rabatterna. Synd att åka med tom bil (haha) och tog sedan hem min MTB.

Lyckades för andra gången på kort tid lägga ut en händelse på Facebook som inte skulle ut där. Fattar inte hur jag lyckas! Den bilden skulle till någon annan. Jag undrar vad folk ska tro om en och tur jag inte var naken i duschen eller dylikt ;-)


Lördag
Tre veckor kvar till Ironman Kalmar. Det har varit en hård träningsvecka i värmen.
Från lördag 21/7 tills nu har jag cyklat cirka 40 mil, sprungit 71 km och simmat ungefär 1 500 meter ;-)

Igår hade jag tänkt simma eller ta helt ledigt, men fick för mig att löpa. Tänkte först ta Rönnby och Lista kärr, men då termometern visade 27 grader klockan 20.00 fick det bli den gamla vanliga långpassvändan ner längs med Svartån och vidare utmed Mälaren mot Björnön för där finns det vatten att kyla sig med.

Hemåt blir det sedan genom stadshuset för där finns mer vatten att tillgå i värmen. Fortsätter upp längs Vasagatan innan jag viker in på Arosvägen och avslutar med tunga steg på Skogsvägen.

Fick dessvärre lite problem med foten efter löpet. Tror inte det ska vara något allvarligt, men kommer vila från löpning till måndag i alla fall. Cykla går bra, men kommer ta vilodag i morgon söndag.

I dag lördag vägde jag ungefär 77 kilo innan frukost. Jag käkar sedan och dricker en hel del innan cyklingen. Jag cyklar hyfsat lugnt till Västerfärnebo (ca 80 km) fram och tillbaka. Runt 30 km/h i snitt och dricker ca 1,5 liter. Känner att det är för lite och väger mig när jag kommer hem. Vågen visar nu ca 76 kg!

Notera hur mycket vätska jag gått minus på trots att jag druckit och ätit frukost.
Jag har ju startat på närmare 78. Hade det här varit tävling och Ironman, så hade det inte varit bra någonstans. Därför rekommenderar jag andra att ha kontroll på det här. Kolla vikten före och efter! Det har såklart varit extremt varmt och man förlorar mer vätska än man tror ...


Fredag
Syrrans familj är just nu ute i stugan och sedan igår kväll funkar vattnet som vanligt. Eftersom jag tränar mycket och svettas en hel del gjorde jag en beställning på bland annat: MittVals sporttabletter, magnesium och Resorb brustabletter från apotea.se klockan 19.00 igår och jag valde såklart PostNord som leverantör. Jag var övertygad om att produkterna skulle komma på måndag till mitt ombud på Pettersberg, men redan 11.40 hade jag kartongen i min postbox. Fantastiskt! Okej, att kartongen egentligen var för stor för att få ut och jag fick öppna den inifrån, men det gick bra tillslut.

Jag tänkte sätta mig på en stol på balkongen och läsa en bok under parasollet. Det gick fem minuter sedan blev det för varmt då solen ligger på där. Fick sätta mig på framsidan i skuggan och där var det faktiskt riktigt behagligt. Men inomhus eller på balkongen är det inget vidare just nu.

Jag tror också jag behöver ta en vilodag från träning. Det gäller att vara lite försiktig just nu och ett för hårt eller långt pass kan göra mer skada än nytta. Och passa på att vila när man verkligen kan vila.

Schysst villa i Trosa --> här! Lite min smak, men den skulle ligga lite närmare vattnet

Köpte två röda paprikor på ICA Maxi Erikslund och upptäckte sedan att killen i kassen hade slagit in "peppar jalapeno" som kostar 159:- kr/kg mot 39:- kr/kg :-(


Torsdag
Det bidde dryga 12 mil på cykeln idag. En snabbis i stugan och där funkade inte vattnet. Första gången det hänt för mig sommartid. Eventuellt någon gång har det frusit vintertid. Vattnet ska dock vara på gång nu och lite vatten kom på eftermiddagen. Tydligen bara lågt vatten i borrhålen och ingen skada på något rör eller ledning.

Efter en kort bad i Lillsvan tog vi vägen mot Färna, Ramnäs och Skultuna.
Ytterligare ett snabbt dopp i Abbortjärnen där det tydligen ska finnas ädelfisk. När jag kom hem var jag trött. Troligen av solen och värmen och såklart trampandet. Sov dessutom dåligt! Känner mig spak för att användas någon annans ord (haha)


Onsdag
Blev lite simning på Löga idag. Bassäng! Take away nr 8 från Yum Yum.
Sedan kolla på cykel på Eurosport och Kanal 12.

Har börjat läsa Factfulness: "Tio knep som hjälper dig att förstå världen" av Hans Rosling, Anna Rosling Rönnlund och Ola Rosling. Antal reservationer just nu på bibblan av den här boken är 80 stycken!

Klockan är 22.00 och kökstermometern ute visar 26,1! Inne är det ännu varmare. Korsvädra nu? Hjälper föga. Provar att ha sängkläderna i frysen. Tydligen kan det även hjälpa att öppna garderober och skåpsluckor innan man ska lägga sig.

Duscha varmt och inte kallt! Ganska logiskt om ni tänker efter. En kall dusch sätter igång kroppen och får motsatt effekt, men en varm har en lugnande effekt.

Min fläkt är borta och jag är varm. Drar 10 km löpning efter 22.00! Känns skönt och imorgon startar vi att cykla redan 07.30. Kanske blir det årets varmaste dag. Puh!

Jonas Colting ska ha tagit 23 mil på cykeln idag och där ligger man i lä. Vi kör i samma klass i Kalmar och är jämngamla. Han behöver mindre solkräm och vi är inte på samma nivå. Han är ett par klasser bättre men vadå, hoppet lever och ett par punkteringar på Öland är jag kanske ifatt och förbi. Och på en IM löpning kan även den bästa "vägga" ...


Belgaren Philippe Gilbert kraschar otäckt i den 16:e etappen i "Tour de France" när han leder. Skönt att det gick bra och inte gick så fort. Han som vann etappen hade en topphastighet utför på 93 km/h!


Kontakt: Peter Balonius